The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

érdekes szavak 😄

armageddon666
Viharvárad 😄DDDD
Büszkemocsár XD

@

bardocz
Nem olvastam.

Armageddon: jó, az más, de az is rohadt nevetségesnek hathat.
Én se értem minek kellett ezt lefordítani.
Aki nem tudja mirõl van szó annak szerintem olyan mindegy, aki meg rajongó az elsõ rész óta annak meg a Witcher teljesen jó lett volna.
Errõl a "Vaják"-ról nekem örökké a Ludas Matyi ugrik be, mikor a Döbrögihez hívják az orvosokat és akkor jön a "Vajákos Piri néne"...<#idiota>

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Pedig az volt az egyetlen valamirevaló cselekedete <#eplus2>

Mondjuk a neveket pont nem õ fordította, hanem Réz Ádám, az elsõ 11 fejezettel együtt. GÁ egyébként rühelli a Gyûrûk Urát, ezt már többször lenyilatkozta, iparosmunkának tekintette a fordítást. (Én meg emiatt rühellem ájpibácsit)
Nem tudja egyébként valaki, hogy a magyar verzióból hogy lehet elõcsalogatni az angol nyelvet és feliratot? Idegesít hogy magyarul van. A registryben találtam egy Language nevû részt de oda 16 van írva.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

koschwarz
persze, göncz árpi bácsi fordította (a korábbi köztársasági elnök)

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

IMYke2.0.0.0
Warcraft-ban - hál' Istennek - nem vagyok otthon. 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A Tolkien regények magyar fordításai kivételnek számítanak ilyen szempontból, az profi munka, nagyon-nagyon jól le vannak fordítva a nevek!

Viszont szerintem is hülyeség lefordítani, fõleg amikor ilyenek jönnek ki, hogy Büszkemocsár Jaina meg SZOLGA (ez utóbbi Thrall akar lenni, nem tudom ki mennyire van otthon warcaftban). A földrajzi nevekrõl már nem is beszélve, mint pl Légura föld, meg Viharvárad... <#falbav> Azt hittem ott tépem össze a könyvet 😄 A

Szerk.:

De mégis, a legjobban Szörkentyû László, a gnóm mérnök ütötte ki a biztosítékot <#taps>

IMYke2.0.0.0
Gyûrûk Urát olvastad Göncz Árpád bácsi fordításában például?

Az eredeti nevek és elnevezések olvasásakor kifeküdnél... vagy a röhögéstõl, vagy a nehézségük miatt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
És a beszélõ nevekkel mi a helyzet?

@

bardocz
Egyáltalán minek neveket fordítani? Még a David>Dávid szintû fordítások okék, de amikor minden szarba belelátnak minden szintén szart...
Vaják? <#wow3> Na ezért nem szeretek magyarra fordított regényeket olvasni, de hát ez még mindig nem üti ki annyira a biztosítékot, mint mondjuk a Warcaft regények fordításai..

Értem én, hogy nehéz jól lefordítani a neveket(ami hülyeség szerintem), de akkor már inkább Vadász vagy valami normálisabb hangzású is lehetne, nem vaják.. Errõl az egyik Káosz regény ork öregasszonya jut eszembe, aki tehénszarból csinált orvosságot, õt hívták Vajáknak.. 😊

Valaki elolvasta már egyébként?

Akkor ez a könyv mikor is jelenik meg?

Pont errõl akartam kérdezni? Ez az alap legelsõ witcher novelláskötet? Valaki angolul olvasta már? Gondolom az író garantálja a hangulatot.
armageddon666
Nekem tetszik a vjedzsmin O.o nem is tudtam, hogy így kell kiejteni az eredetit 😄

@

fery02
Jóvanaz

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Nekem kifejezetten tetszik a vaják elnevezés.

"Hivatalos" magyarázat a vaják szóra, innen:
"Bár a játék hõsét valóban sok országban witchernek hívják, Geralt története sokkal régebben, jó tizenöt évvel korábban kezdõdött, méghozzá irodalmi hõsként. Az eredeti kifejezés - wied¼min - a lengyel wied¼ma, vagyis boszorkány szóból ered, Sapkowski saját leleménye. Ezt Danusia Stok az angol witch szóból képzett witcher szóra fordította, ami szintén nem létezett soha korábban. A könyvek fordítói minden más nyelven is a boszorkány szót ferdítgették addig, míg hímnemû nem lett (lsd. Hexer, Zaklínaè, Sorceleur...) Magyarul a "boszor" adódott volna, de próbáljátok csak meg például többes számba tenni... A boszorkánymester/úr nem fejezte volna ki jól a lényeget, versenyben volt a táltos, a sámán, de még a garabonc is... A vajákos ért a füvekhez, a mágiához, néha a jövõt is megpillanthatja - így lett ez a befutó.
Akárhogy is nézzük, ha az eredeti kifejezéshez ragaszkodnánk, "vjedzsminnek" kellene hívnunk Geraltot... Szerintem abban mind egyetértünk, hogy ennél a vaják lényegesen jobb."

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

IMYke2.0.0.0
A rohadt életbe!
1. - idegesít a 'vaják'
2. - mintha össze lenne csapva (egyértelmû, hogy a játék 'Intro'-ját szövegesítette meg, de valami istentelenül balfasz módon).

ja az tényleg elég zavaró.

találtam részletet is:részlet
úgy idegesít az hogy Vaják<#falbav><#falbav><#boxer>
nagyon jól nézz ki a könyv,

Van egy jó és egy rossz hírem!

A jó hír hogy megjelenik magyarul is egy Witcher könyv. infó

A rossz hír hogy a Witcher szót rettentõ idiótán fordították le magyarra.(Vaják)Aki ezt nem szeretné az írja alá a petíciót és reklámozza nyugodtan.
petíció
igazad van Triss Merigold volt, enyhén benéztem

fery02
Érdekes, csak nálam hívják Triss Merigoldnak a varázslónõt Tess helyett?

én Tessnél hagytam a fiút.

Palinko
én kinyírtam, a csaj elszökött... szal semmit nem kaptam.
IMYke2.0.0.0
Ha jól emlékszem segítettem nekik.

Figyi a vámpír lotyóknál te mit csináltál? Tudod a kékszemû csaj, én megcsináltam mind a kettõ befejezést. Melyik a jobb ha kinyírod a vámpírokat vagy ha segítesz nekik?
IMYke2.0.0.0
Én Saninál hagytam végül.

Ja, lementettem én is aztán mindegyiket vittem egy picit, asszem most Tessnél hagyom aztán majd meglátjuk.
IMYke2.0.0.0
A döntés a Te kezedben van.
Itt érdemes egy külön mentést csinálni, mert ha érdekel, hogy mi történne, ha másképp döntenél (én megtettem, és végigjátszottam ettõl a résztõl újra), akkor meg tudod nézni.
Annyit elárulok, hogy ez a döntés nem vérre menõ, de érdekes.

Ott tartok hogy van egy kisgyerek Vizimába akit Sani és Tess is meg akar szerezni, melyikhez küldjem szerintetek?? Van késõbb jelentõsége hogy melyik csajnál van mert ahogy nézem a másikkal végleg összeveszem.
Palinko
jah közben rájöttem, kevertem a mocsárival.
Jó az a III. fejezetnek is 😛

Palinko
temetõbe majd az V. fejezetben, vincet pedig éjjel keresd
JethroHUN
Vizmibában h lehet bemenni a temetõbe?
A Gyanúsított: Vince küldetésben, be kellene mennem a raktárba, de mindig zárva van, éjszaka is. Hogyan kell megcsinálni ezt a questet?

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

IMYke2.0.0.0
A börtönben majd visszakapod (küldetés után).
Annyira rettentõen nem nagy baj (magadnak nehezíted csak a dolgot), és el kell döntened, mit szeretnél nagyon: embereket gyorsan ölni, vagy szörnyeket (a kardok ugye).

JethroHUN
A 2. fejezetben elvett dolgokat és pénzt vissza adja a gép, remélem.
Az nagy baj h még 1 kard skillre sem raktam? 2x3 fajta van nem tudtam dönteni. Mire kezdjek el pakolni? ezüst/acél azon belül erõs/gyors/csoport
gondolom amelyiket nem fejlesztem az semmit nem is fog érni, de mindegyiket nem húzhatom? vagy még mindig kapni fogom a bronz pontokat?

Üdv,
Vagy használj reflex potiont, vagy menj nekik egy egyszerû fáklyával, a növényes csápok ellen kifejezetten hatásos a tûz. Igni varázslatokat se szeretik.

Fejlõdj még és aztán menj a barlangba.Azt hiszem ott korom sötét van, úgyhogy Macskát sem ártana fõznöd(ha nem tetted).A kemény ökölharcost meg ki lehet hívni, csak nem mindig fogadja el, próbálkozz más idõpontban.

JethroHUN
Üdv, Vizima külváros/városfal alatti barlang, a földbõl kijövõ csápokat mivel kell leverni? Eléggé megszenvedek eggyel is, de idáig mindig meghaltam. Más, a fogadóban a "Kemény ökölharcos"-t nem lehet kihívni vhogy boxolni?

Csacsi
Erre valaki?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

armageddon666
"mert mintha attól függne a hatása, hogy az ellen mozgás animációja éppen hol tart"

Akkor nem szerencse, hanem TUDÁS kell hozzá 😊

@

fery02
Én mindenesetre biztosra mentem és egész játéék alatt az Igni képességre gyúrtam leginkább így játék vége felé sokszor elég volt csak egy, max 2-3 kámeháméval megküldenem egy csapatot és mindenféle plusz kardcsapás nélkül feküdt mindenki körülöttem. 😊

fery02
Amúgy az Aard-hoz szerintem szerencse is kell, mert mintha attól függne a hatása, hogy az ellen mozgás animációja éppen hol tart. Mert például ugyanolyan szintû Aard képességgel ugyanolyan féle ellenség, ugyanolyan egészségi állapottal, hogy egybõl megszédül, hol pedig mintha, misem történt volna, ugyanúgy zavartalanul végigfut a megkezdett (támadó) animációja.

IMYke2.0.0.0
Tekintve, hogy az elején az Aard eléggé adja magát, jó meglátás! <#eljen>

fery02
Na az nagyon szép. Akkor gondolom csak arra a képességedre gyúrhattál addig.