The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solid Snake
Találtam még egy jóféle megoldást pokol kutya ügyben. Amikor beindul a fight egybõl rányomtam egy aard-ot a kedves kis pokol kutyusra, ettõl bemerevedett én meg egy csapással lecsaptam <#nezze><#hehe> ennyi.
Tesztelve és garantáltan mûködik <#integet2>
IMYke2.0.0.0
Én ital nélkül csináltam meg anno, mindenféle leírás, és fórum nélkül tudtam, hogy csoportos támadás, majd a fõbestia támadása.
Amikor Abigail elhullott, reflexbõl indítottam újra, aztán kiderült - miután a cutscene-t én is átszenvedtem - hogy hõsnõnk elájulása be van kalkulálva, mert amikor végzünk a harccal, a kisasszony ott virít, épen-egészségesen és hálálkodik.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Még egyszer: ott a játék szerint eltelik némi idõ. Ahogy filmeknél sem mindig egy másodperccel késõbb játszódik a következõ jelenet. Nekem legalábbis már elsõre így jött le, és a kiírt idõ, valamint a fegyverolajból hátralévõ idõtartam csökkenése függvényében ez ki is számolható.

Persze fel lehet ezt fogni "instant megszûnésnek", de mivel alább elhangzott a "valamiért", úgy gondoltam, szükség lehet az egyszerû magyarázatra.
Ennél a résznél mégis instant megszûnik. A fecskét a faluban ittam meg, mielõtt a Szalamandra búvóhely házába beléptem. Ott voltak a banditák, majd lementem a csapóajtón, ott a többiek. Beszéltem Abigail-lel, megvártam, amíg feltöltõdik az életerõ, majd _mielõtt_ kimentem volna a barlangból a falusiakhoz, megnéztem a fecskét és még volt belõle 1 óra 15 perc. Ehhez képest a Bestiás harc elején már nem volt aktív.
Én még a Hitveskönyvnek is hasznát vettem, nem szeretek részegen henteregni(mármint Witcherben 😛).

Nem instant szûnnek meg, hanem eltelik X óra, ez pedig jól nyomon követhetõ. A fegyverolajok hatása viszont éppen ezért marad meg.

Egyébként számos igen jól használható fõzet van a játékban, lehet ám színesíteni a repertoárt, és komolyabb nehézségi szinten jól is jöhetnek. A Tawny Owl/Rõtbagoly fõzetet pedig majdnem annyit használtam, mint a korábban említett kettõt.
Az Oroszlánpókokhoz ha jól emlékszem egy küldetés alatt kell bemenni, majd ha megkapod azt a küldit, akkor lesz vége.Hogy már mi volt a küldetés nem emlékszem, de talán csak ennyi volt, mint mellékküldi, hogy ki kell nyírni mindenkit.

A lovagos pergamenben említett kriptában nem lesz késõbb sem semmi, magát a pergament is eldobhatod, nem lesz rá szükség.

fery02
Tényleg, meg a macska. Jellemzõen macskából általában volt nálam 2 db mindig, fecskébõl meg kb 8, de nagyon ritkán fogytak.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Nekem a fecske, meg a macska volt a két ital amibõl mindig tartottam magamnál pár üveggel. Soha nem lehet tudni alapon 😊
Ezután már tényleg csak akkor leszel bajban, ha figyelmetlen vagy.
fery02
Na ott nekem sem volt világos minden, én sem találtam semmi többet, hát továbberedtem. 😊

Amúgy a fecske szerintem mindig is a a játék legfõbb fõzete lesz. Nagyon sok féle fõzetet fogsz majd még megtanulni a játék során, de én azoknak a 3/4-ét soha el sem készítettem, mert leírásuk alapján nem éreztem õket szükségszerûnek. Jól is gondoltam, mert nem igazán tartogat a játék nagyobb kihívást a késõbbiekben a Bestiás résznél.

Igaz, a mocsárban nagyon el tud fajulni a helyzet elsõ látogatáskor, fõleg ha keménylegényként berambózol a sûrûjébe, de szerencsére nagyon nagy pálya, el lehet kerülni a bajt bõven, majd folyamatosan fejlõdve egyre könnyebben boldogulsz az ottani teremtmények ellen is.

Nem volt könnyû, de végül megcsináltam ital nélkül. Az azért elég durva volt, hogy miután végeztem a pokolkutyával, és már majdnem megkönnyebbültem, rámtámadt még a fél falu is... Mint várható volt az elfogyott küldetésekbõl, ez volt a fejezet vége, és számítottam erõsebb ellenségre, de (bár mindenkivel mindenrõl beszéltem) senki nem szólt volna, hogy ne induljak neki italok nélkül. A második fejezet elején az elsõ dolgom volt keverni fecskét és hóvihart 😊

Viszont van még egy kérdésem. A második fejezet elején a csatornában egy halott lovagnál volt egy pergamen az Oroszlánpók szekta búvóhelyével. Gondoltam, ha már úgyis ott vagyok, benézek hozzájuk. Végigjártam a kriptát, mindenkit megöltem. Ennyi? Nem jelzett a játék, hogy végeztem volna a küldetéssel, és nem volt erõsebb ellenség sem, bár többször hallottam egy állat morgását, de nem találkoztam vele. Egy ládát találtam, amiben a szokásosnál több holmi volt. Itt nem kell mást csinálni?
fery02
Azt én is tapasztaltam annál a résznél, hogy a fõzetek hatásai valamiért instant megszûnnek, mihelyst elkezdõdik az a rész.

Amúgy nekem személy szerint az egész játékban az volt a legnehezebb rész.

Hát elég idegesítõ része volt ez a játéknak, amikor elõször jártam erre, én is vagy 5x újrakezdtem ezt a részt, mert azt hittem Abigail feldobta a bocskort(másodszorra már nem volt akadály).És igen, minden esetben újra kell nyomatni az egész közjátékot.Itt hagyhattak volna egy mentési lehetõséget, de ez van 😄
Clericnek én is azt tudom ajánlani, hogy próbálgassa a harcmodorokat, csoportosban eléggé fekszenek a kutyák, erõst meg a Pokolkutyára használtam.Az meg hogy Geralt fogja a fejét és nem mozdul sehová, egy átok, amit a Pk vonít el.

wantonly
Nekem mákom volt, hogy nehéz fokozaton elsõre megöltem. De elõtte olvastam itt, hogy nem árt hóvihar és fecske italokat vinni, ennyi elõnyöm azért volt.

Én úgy csináltam, hogy elõször lecsaptam a csatlósait, utána kezdtem el támadni. Engem is elkábított idõnként, de amíg kábult voltam általában Abigail-t támadta, így épphogy túléltem.
És amikor újrakezdtétek a harcot, elõtte nektek is végig kellett nyomogatni a beszélgetést a falusiakkal?
Köszi, ettõl tartottam.
Én szerencsére elég hamar rájöttem egy nagyon jó, potion mentes taktikára.
Ha a bosst ütöttem, minden második ütés után paint kaptam.
Megoldás, hogy group-style-t kell használni, és nem közvetlenül a nagyot kell ütni, hanem a kicsiket. Nagyon rövid idõ alatt meghalt a boss is.

wedge31
Olvasd el a faq-ot.

Fecske és hóvihar nélkül nehezen vagy egyáltalán nem fog menni.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Nagyon felidegesítettem magam egy részen... Próbálom Abigail megmentése után megölni a pokolkutyát, de egyszerûen nem megy. Elõször is, most komolyan minden újratöltésnél végig kell csinálni a komplett beszélgetést a falusiakkal??? Ahogy megkapom az irányítást, gyakorlatilag véletlenszerû, hogy egyáltalán elõ tudom-e venni a kardot anélkül, hogy már 3 kutya belém ne harapjon. Próbálom hátralökdösni a pokolkutyát, amíg a csatlósait elintézem, és van hogy eljutok addig, hogy egyedül marad (egy kis idõre), de addigra már nagyon kicsi az életerõm. Ami a legidegesítõbb, hogy néha Geralt MEGÁLL egy helyben, tántorog és fogja a fejét, miközben harapdálják a kutyák, és nem lehet irányítani! WTF??? Néha hiába kattintok az ellenségre, nem támad a karddal...
Sajnos italom nincs. Nem számítottam rá az eddigiek alapján, hogy ez a rész ennyire nehéz lesz, mert bár minden küldetést megcsináltam, jóformán csak a kripta erõsebb ghoul-jánál volt igazán szükség italra. Hiába töltök vissza mentést a barlang elõttrõl, mert üres a falu, nem tudok kitõl venni jobb minõségû alapanyagot a fecskéhez (az valószínûleg segítene egy kicsit, mert el tudok szaladni, csak nem töltõdik közben az életerõm ital nélkül). Az utolsó fecskémet megittam a barlangban, és mielõtt kijöttem még azt írta, hogy 1 óra 15 perc van hátra a hatásából, mégis mire a harc elkezdõdik, már nem aktív, mondjuk ezt sem értem...
A kérdésem az, hogy meg lehet csinálni normálon ezt a részt ital nékül? Van valami trükk, amit itt alkalmazhatnék?
Köszönöm szépen! 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A kutyás részt én is sokszor újrakezdtem, mert azt hittem, hogy tényleg meghal, de valójában csak elájul. Szóval a cerberus résznél nem kell nagyon foglalkozni vele, csak ha él, picit gyógyít is. A harc után felkel.

A fogadóknak közös raktáruk van, így betérve egybe látod minden betett tárgyadat. Van azonban a játékban pár rész, amikor ez az opció nem elérhetõ, illetve olyan is lehet, hogy elveszik minden, amit betettél. Ha nem találod az egyik fogadósnál a korábban betett dolgokat, akkor elvesztek.

Sziasztok,

Gondolom már nem nagyon kell a kérdéseket spoilerbe rakni 😊
Két kérdésem van:
Amikor az elsõ fejezetben Abigail-t megmentem a falusiaktól és harcolok a pokolkutyával, Abigail mindig meghal. Meg lehet menteni ott valahogy?
Még az elsõ fejezet elején leraktam egy csomó cuccomat a fogadósnál. Késõbb megölték a jóembert. Hova lettek a cuccaim, amik nála voltak?

Köszi! 😊
Mi a hiba uzenet?

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Helo
nekem nem akar mûködni xp sp3-on. tudok ezzel valamit csinálni? Mikor kezdeném el a telepitést egy hibaüzenetet ir ki
fery02
Miért van az, hogy nekem az Enhanced Edition van meg és Új játék-ra kattintva nálam az "Egyéb kalandok" (vagy valami ilyesmi nevû menü)-ban nincsen semmi választható?

fery02
Annyit nem ér meg semmilyen mod sem, hogy instabilitást okozzon, de te tudod.
Azért képeket ha van kedved tehetsz be, mert azért páran biztos kíváncsiak lennénk. 😉

Nem lehet õket beépíteni, mert nem a fõ történethez kapcsolódnak.
Közülök kettõ hivatalos kaland Dandelion elbeszélése, ami korábbi idõkrõl szól.
A többi meg rajongói mod, szintén más, kisebb történetekkel.

akkor jól döntöttem, hogy nem kezdtem újra.. kár hogy csak külön érhetõek el a plusz küldetések, jó lett volna, ha bele van építve az alaptörténetbe. Egyébként jó hogy említetted a DAO-t, most pihentettem le kicsit (2 alapjáték és 1 eszmélés végigjátszás után), minden idõk legjobban sikerült RPG-je!
Mostanra egyébként sikerült megoldani a problémát, leírom, ha esetleg vkinek hozzám hasonlóan gondot okoz:
A másolgatós mod-okat a Data\Override mappába kell (ha nincs csinálni kell) bemásolgatni, mégpedig úgy, hogy a különbözõ modok fájlai ne legyenek külön mappákban, hanem a fájlokat ömlesztve legyenek.
A telepítõs mod-ok nagy része magától oda települ, ahová kell, egyedül a textura mod nem akart mûködni, ezt megoldottam ugy, hogy a feltelepült fájlokat manuálisan bemásoltam az override mappába. Még annyi, hogy célszerû a Dark Geralt mod elõtt, feltenni a textura mod-ot, mert fordítva nem fog mûködni a Dark Geralt mod.
Még egy info, elvileg a textures mod randomszerû fagyásokat generál, érdemes gyakran menteni (nekem két óra játék alatt egyszer fagyott), viszont sokkal szebb maga a játék tõle.
innen szedtem õket:
http://modzone.web4.hu/cikk/the-witcher-modok-1-resz

http://modzone.web4.hu/cikk/the-witcher-modok-2-resz
Én nem nagyon modoltam a játékot (bár ha lenne olyan mod, ami kicsit jobban optimalizálttá teszi a játékot, azt mondjuk kipróbálnám, mert a Kereskedõnegyedben nekem még mindig szaggat a játék néha-néha), de általában a modok telepítõje úgy van megírva, hogy az alappartíción belüli lehetséges játékmappára mutasson. Ebben az esetben pedig biztos lehet valahogy módosítani a telepítés helyét, de úgy alapból is, a telepítõk mondjuk 90%-ában lehet módosítani a telepítés helyét.
Nem maradsz ki semmibõl, az új küldetések nem az alapjátékon belül vannak (mint mondjuk bizonyos DAO vagy ME DLC-knél), hanem egy külön menüpontból indulnak, az új játékon belül.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

linket adnál ezekhez a modokhoz?

Üdv mindenkinek!

3 év után ismét elõvettem a Witchert. Körbenéztem miket lehet letölteni azóta hozzá, találtam jó kis modokat. A kérdésem az, hogy hogyan kell ezeket feltenni? Van olyan amit csak másolni kell, van amit telepíteni, de a telepítõs modok is mindegyik más helyre akarja telepíteni magát. Például az 1,39 GB- os textura mod a C meghajtó program files-ba akar települni, pedig a ajáték nem is azon a partíción van.

Elõre is köszi!

ja még annyi hogy most tettem fel az 1.5 patch-et amiben vannak új küldetések elvileg. Régi mentéssel folytathatom a játékot, nem maradok ki semmi jóból? 😊 Még csak vizima külvárosában járok, szóval a játék elején tartok. 1-1,5 órát játszottam vele eddig.
fery02
Én nem foglalkoztam ilyennel, simán karddal kinyírtam úgy 10 perc intenzív csapkodással (tehát nálam is keveset sebzett). 😄
3 perc után már nyugodtan néztem mellettem a TV-t, aztán csak néha pillantottam a képernyõre, hogy hogy állok. 😄

Ne állj az oszlopok közé😄

IMYke2.0.0.0
Mert elõtte nem tetted meg azt, amit kell.
Csak akkor tudsz végezni velük ezzel a módszerrel, ha már életre keltek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Köszi, ez müxik csak az a gondom hogy engem is mindig agyoncsap a villám. 😞
IMYke2.0.0.0
Itt a válasz:
A gólemeket csak villámcsapás tudja megölni, ami majd az oszlopokba csap, ha elõtte mindent megtettél.

Egy kis segítséget kérnék, ott vagy hogy a mocsárban ki kellene nyitnom a tornyot de még 2 kõ hiányzik, mindegy mondom addig kinyírom a gólemet de olyan keveset, konkrétan 1-et sebzek rajt hogy ez így vicc. Amúgy is gyengének éreztem már a kardomat, mit csináljak? A városban a kovács nem csinálja meg pedig vannak köveim hozzá de ha beszélek vele hiába kattintok a kovácsolás ikonra nem csinál semmi csak meg akarja venni a cuccot......
fery02
Akkor oké. 😊

Személy szerint nem ismerte Geralt, viszont az ellenfél szeme elárulta, hogy átesett az Átalakuláson, vagyis egy Witcher támadt a királyra.

fery02
Köszönöm, akkor nem vesztettem nagyon semmit szerencsére.

Azokra a gyertyákra én is felfigyeltem, csak annyira el voltam foglalva a harc hevében, hogy nem adtam rájuk nagy figyelmet (pedig valamit motyogott Geralt is).
Azért nem gondoltam arra, hogy a napfelkeltét jeleznék, mert akkor volt kereken éjfél, mikor harcnak indultam vele. 😄

Közben már végig is játszottam, szerintem zseniális egy játék volt. Nem tudom, hogy valaha még elõveszem-e még a játékot, mert elég hosszúnak tánt, 37 órát mutatott a Steam. Hard-on játszottam, a szokásos lassú tempómban, lehetõleg mindent megcsinálva, kipróbálva a játékban.
Elõtte mondjuk Normal-on elvittem a játékot kb a 4. fejezetig, de túl könnyûnek bizonyult, ezért újrakezdtem késõbb.

Egy aprócska dolog még érdekelne.
A játék Outro-jában, akivel harcoltunk, azt ismernem kellene? Mert arcról nem ugrott be senki. Csak azt gyanítom mondjuk, hogy witcher volt õ is.

.
Tápos a kard, de szerintem közelébe sem ér a Lady of the Lake által adott darabnak, én azt találtam legjobb quest-rewardnak.

Végre egy kérdés amire jó, biztos választ tudok adni 😄 Igen, meg lehet csinálni hogy striga életben maradjon, meg kell várni a "hajnalt", ami úgy történik, hogy egyre-egyre alszanak ki a gyertyák a kriptában, majd amikor mindegyik kialudt, a striga visszaváltozik. Így kicsit hosszabb mint egyértelmûen kinyírni, viszont kapsz érte egy nagyon tápos kardot.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

fery02
Amúgy az 5. fejezetben a strigának mindenképp halnia kell vagy lenne békésebb mód is (mint ugye az intróban)?
Mondjuk most már mind1, mert kinyírtam, azért már nem fogom újra betölteni azt a játékállást, ha esetleg lenne egy kevésbé vérengzõs lehetõség is, csak érdekelne így utólag.

Hello
Van egy kis baj a játékkal
Valamiért mindíg, néhány perc játék után a gépem alvó állapotba lép, de a hang az megy. Csak újraindítani lehet. Mi a baj?

every damn day

hali, még a játék kiadásakor megvettem a játékot, végig játszottam, most feltettem újra a játékot, letöltöttem az 1.4 patchet és a magyar 1.4 upgradet is, bemásoltam mind2 t a witcher könyvtárba, elindítom az 1.4 patch futtatását, de az installáláskor változó szerûen kiírja hogy átviteli hiba történt, ez elég idegesítõ mivel ezután újra is kell telepíteni a játékot, valakinek van valami ötlete? :s
mooo
Köszi a tippet,de sajnos a problémát nem oldotta meg.