20113
  • Johnyy
    minenki olvas :)))
  • Esrohnoil
    Itt lehet olvasgatni... Meg van pár kép a fejlesztőkről.
  • Ottto
    Én azt nem is mondtam. De attól még ez a Gothic3ból van!
  • Esrohnoil
    Ez még csak koncepciórajz, köze nincs a végleges játékhoz.
  • Ottto
    World of gothic egy német oldal, folyamatosan frissítik, tele van mindennel.
    A kép viszont a Gothic3-ból van, überbrutál!
  • Bandew
    hardwired-et nézd meg
  • Johnyy
    world of gothic?? whát?
  • Bandew
    Már van egy ilyenünk! :-D
  • KH
    szuper! :-)
    mert akkor szívesen híreznék róla az rpgvault.hu oldalon...
    de ha nincs más (és elviselitek) ott is csinálhattok aloldalt nekije...
  • Johnyy
    De!!! majd ha 2 monddatnál több áll rendelkezésünkre meg lesz legalább 1 screenshot,,, Amúgy amint kapunk valami jelentősebb életjelet akkor azonnal!!!
  • KH
    izé, nem csináltok hozzá oldalt?
  • PTW
    hát elég keményen néz ki , még ilyen szar minőség mellett is....

Oblivion szintű szeintem......
  • Ottto
    Tény hogy lesz egy gépigénye, jobb ha kezdtek spórolni!!!
  • Johnyy
    egyértllműű, és majd mi kell hozá???? pentium 5 10 ghz???
  • Ottto
    Ha megnézed, mostanság, doom3, half life 2, underground2 kb ilyen grafikájuk van, salz sztem ez a játék grafikájával készült.
  • kanyar
    Ha valoban ugy fog kinezni a jatekban is mint ezen a scavenger videon akkor baromi nagy lessz :)
  • Johnyy
    bárcsak!!!! egy képért imát ejtek!!! annak idelyén cafatosra járszottam a sorozatot,, és eddig egyik játék sem volt akkora hatással rám mint a gothic!!!!!!!!
  • Ottto
    Bennem nem volt kétely, keményen dolgoznak hogy kész legyenek határidőre, fórumon nyomon követheted.
    Ez inkább annak a jele hogy kezdik publikálni a játékukat, úgyértem mostmár valszeg várhatjuk a képeket, és a videokat...
  • Johnyy
    legább egy jel hogy élnak a készítők :))))))
  • Ottto
    Deee, asszem ez jó ok hogy felhozzuk:
    Scavenger VIDEÓ ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHHHH NÉZZÉTEK MEG!!!!!!!!!!!

Fergetegesen jó, ilyen grafikát még nem láttam, és ez még csak az 1. fázis, vagyis lehet még jobb is
    Bár a Scavengernek mióta van tol a fején?
  • Esrohnoil
    Hehhe... még sokat kell rajt dolgozniuk. Ilyen kérdésekkel ne gyertek egy fél évig még legalább.
  • Johnyy
    majd!
  • vear
    mikor jön ki?
  • Esrohnoil
    Az max. a II. kiegje lehetett. :)
  • Bandew
    Hi everybody!
    A Hardwireden kijött pár új infó, meg is ízelítő videó!

"Tényleg csak a veterán rajongóknak találtam egy linket a "WOG oldalon, amely eléggé alacsony minőségű mini animációt tartalmaz a Scavengerről. Állítólag ez már Gothic III. lény. A Piranha Bytes fejlesztői titkolóznak ezerrel. Ám a Game7 duplacsövű uborkavetőkkel felfegyverzett harctéri újságíróit nem sikerült szó nélkül lerázniuk. Ennek eredményeképpen a következő infók szivárogtak ki:
    Játék közben is lehet állítani a nehézségi fokozatot.
    Nem kötelező immár céhhez - Guild - csatlakozni
    Több befejezés lesz a viselkedésünknek megfelelően
    Nem zöldfülűként kezdünk, hanem már az elején keményen elláthatjuk a bunkókkal hadonászó Orkok baját.
    Még több cselekvés szabadságot kapunk, mint az eddigi részekben.
    Végtelen tároló kapacitású hátizsák lesz.
    Harc közben speciális mozdulatokat hajthatunk végre.
    Khorinis kellemes falucskáját felprédálták az Orkok és a lakosokat megették ebédre, szóval ne keressétek a térképen. Emiatt három fő területből áll a Gothic 3 világa, melyek klímája eltérő!
  • Johnyy
    Köszesz a fordítást! GYönyörű lessz!!!!! JAh, képek vannak????
  • Tibor
    én láttam ausztriában pcra a gamet
  • Ottto
    Fordítás szép munka

A céhekről annyit, hogy sztem az nem lenne túl jó ha egyszerre többhöz is lehetne csatlakozni, vagy váltani, kivéve persze ha ezt a játékba elve beépítik (lásd.:Gothic1), de valószínűleg az lesz, hogy a játék végét a céhek határozzák majd meg, magyarul ahány cég, annyi történet, és annyi befejezés. Ez szvsz tényleg jó lenne.
    Két kézben kard: régi álmom, alig várom :D
    A gépigény szörnyű lehet, ha még a doom 3nál is szebb grafikával állnak elő, akkor asszem érdemes lesz egy 128 megás kártyára váltanom.....
  • Bandew
  • Randal
    Én meg hétvégén fogtam magam és úgy ahogy lefordítottam és tettem is hozzá megjegyzést. Igaz nekem egy hétig szünetem volt, szóval sorry a késésért.

A Gothic 3 története a kontinensen fog játszódni.
    Lesznek sivatagos területek.
    Myrtana 4 birodalomra oszlik.
    Myrtant egy tenger neve
    Varant egy város/birodalom.
    Bejárhatod a Nordmar biroldalmat.
    Kiterjedt partszakasza van.
    Az orkok elpusztították a birodalmat és a király elvesztette az irányítást fölötte.
    Különböző céljaid lesznek attól függően melyik céhhez csatlakoztál.
    A hajó nem fog elsüllyedni(utalás a G2 befejező videójára)
    Újra találkozhatsz régi ismerőseiddel. Mint Lee, Diego,Lester,Gorn és Milten.
    Xardas ismét fontos szerepet fog játszani a történetben.
    Varant a királyság egyik része a négyből.(lásd a varanti csata).
    Lee,barátod a G1,2-ből és a zsoldosok vezetője a kontinensre akar menni hogy bosszút álljon a királyon és a talpnyalóin akik elárulták őt.
    A célod megállítani az ork háborút.
    Meglátogathatod a déli szigeteket egy hajóval.
    Az első karakterek akikkel a G3-ban találkozol semmit sem tudnak a háborúról, and everything will be quite dirty and more in Gothic I style (?).

Játék:

A világ 4-5ször nagyobb (mihez képest?)
    A környező világ sokkal realisztikusabb lesz.
    Sok új fegyver,rúna,céh,páncél,NJK,terület.
    Számos fontos céh és parlamentális csoporthoz csatlakozhat a játékos aminek jelentős szerepe lesz a játékban.
    Az ellenfeleknek speciális támadásaik is lesznek. Az ellenfelek MI-je fejlettebb lesz. Az élőlények új "vadászó-stílus"-t használnak, mint pl.: szikláról leugorva támadnak rád.
    Az élőlények többféle módon támadhatnak meg téged. Az ellenfelek jobban reagálnak a távolsági támadásokra.
    A hős elveszti képességei és felszerelése nagy részét, bántalmazásnak köszönhetően a hosszú hajóút alatt vissza a kontinensre. (due to misuse ?)
    Sokkal több dolgot csinálhatsz meg (mint pl.: horgászni). Az NJK Elfoglaltságok (Napi dolgok, stb.) leegyszerűsődtek, hogy sokkal nagyobb variációjú NJK-t használhassanak a játékban. A NJK-k beillesztéséről az előző két játékhoz képest bebizonyosodott, hogy túl időigényes ahhoz, hogy ezt széles skálán használják a harmadik részben.
    Új képességek is lesznek, több humán képzettség, ez valószínűleg sokkal személyesebbé teszi a hőst.
    Nem lehetséges a Gothic 2 karakter átvitele.
    A játékos játéka meghatározza a történet menetét és a végét.
    A játékos választhatja a Hadurak csoportját, ami olyasféle város-királyság.
    Szükséged lesz vízre hgy túléld a sivatagot. A karakter vízellátottsága nagy szerepet játszik a kontinens ezen részén.
    Nem lesznek vegyes területek mint az előző két játékban. Különböző területek lesznek: sivatagok, mocsarak, dzsungelek, hegységek.
    Elméletileg lesznek lovak vagy tevék az utazáshoz.
    Néhány képregényben (eredeti) a Gothic 3-ról: Lee alapított egy tábort északon. Innen felügyeli az utakat és eljátsza hogy a király kéri erre.(?) and gets played by the king to do that.
    Megismered a történetet és újabb híreket fogsz hallani személyektől. A kirakós darabjai lassan helyükre kerülnek. Nem lesz főküldetés ami felfedi az egész történetet. Ez sokkal érdekesebbé teszi a játékot és nem fogod tudni milyen veszélyek leselkednek rád a kezdetektől.
    A karakter különböző támadásokat hajthat végre a fegyver típusától függően (kard, buzogány...)
    A dolgok nem úgy fognak jönni ahogy gondolod. Néhány dolog változni fog a játék során.
    A harcrendszer teljesen új lesz. A Gothic 3-ban nem lesz szükséges kattintgatnod az adott pillanatban hogy használd a kombinációkat. Lehetőség lesz arra, hogy a Gothic 1/2 stílusád használd. Ez még csak egy prototípus, és még kemény tesztelés alatt áll.

Technológia:

Végre használhatod az egered a felszereléseid között.
    A motor nagy része tovább lett fejlesztve.
    Az EMotionFX motor fogja megjeleníteni a karaktereket.
    A karakterek arca sokkal jobb lett.
    Az arc animációja jobb mint a Half Life 2-é.
    Tudjuk, mivel ugyanez a motor lesz a Piratesnél.
    Az EmotionFx-et használják az animációkhoz.
    Pixel shading (blur, glow, fog, etc..)
    Normális térkép.
    Licenszelt grafikus motor is lesz. Hasonló mint a Die Gilde 2-ben.
    DirectX 9.0b or 9.0c teljes kihasználása.
    A világ sokkal látványosabb és szebb lesz és az NJK-kal való kapcsolat is tovább tökéletesedett.
    Egy Fizikai-motor lienszelésére is lesz lehetőség ha kelleni fog.
    A grafikai effektek megváltoznak.
    Több ember lesz felvéve a hangfelvételekhez. Ezt KaiRo (Kai Rosenkranz) mondta a Jowood fórumán
    Kai Rosenkranz egy most még névtelen bulgár zeneszerzővel fog dolgozni a Gothic 3 zenéin. Talán egy zenekart fognak használni, de ez még nincs eldöntve. Ezt is KaiRo mondtha
    A Gothic 2 karakteredet nem viheted át a Gothic 3-ba.
    Pixel Shader 3 használata nagy mennyiségben.
    Gothic 3 a Hyper trading-et is fogja használni.
    Sok új animáció és mozgás.
    Normális(szokásos?) egérvezérlés lesz a Gothic III-ban.

illusztrációk:

Az egyik képen egy új céhet láthatsz, a neve Hersi
    2 kardot látsz 1 embernél. Ez azt jelenti, hogy a játék harcrendszere változott.
    Szükséged lesz kardhüvelyre, hogy belerakhasd a kardokat ill. tegezre amibe a nyílvesszőket rakod
    A páncélrendszer változott. Csinálhatsz saját pánclzatot (csizma is lesz)
    Egy másik illusztráción egy gyönyörű arab stílusú kultúrát láthatsz oázissal, egy gyönyörűen megrajzolt város nagyszerű textúrákkal.
    Egy férfit láthatsz, aki Orkvadsznák hívja magát. Ez is egy lehetséges céh a játékban.
    Másik illusztráció a Gothic 3 hangulatát mutatja be. Sötét ég, korhadó fák, halott állatok, rémisztő emberek.
    Pajzsok.

Randal megjegyzései az olvasottakkal kapcsolatban + reménységek:

Terület:
    - A játék területe eddig sem volt kicsinek nevezhető, hogy mégnagyobb lett az csak jó nekünk, viszont jól el kell találniuk hogy mikortól használhatunk teleportot ill. egyéb utazási eszközt. A játék elején még érdekes ha nagy területen futkoshatunk, viszont utánna már unalmas és idegesítő.
    - Ezt a "nem lesznek vegyes területek" dolgot nem értem. Szeritnem eddig is jól volt megoldva, bár tény, hogy a G2 Bányavölgye tényleg nem volt valami jó. Viszont a több jó volt.
    - Esetleges tengeri csata sem lenne rossz miközben mondjuk a Déli Szigetekre utazunk, és/vagy összetalálkoznánk Greggel és kis kalóz csapatával:)
    -És talán remélhetőleg visszatérhetünk Khorinisba, a Bányalvölgybe és Jarkhendarba... (itt jegyzem meg, hogy valszeg Thorus-szal is találkozni fogunk, nekem szimpatikus a csávó)

Céhek, fegyverek, páncélok, pajzsok:
    - Végre sokkal több hely közül választhatunk, remélem mostmár nem lesznek annyira élesen elkülönülve mint eddig. És talán egyszerre lehetsz több céhben is...
    - Dupla kard sokaknak álma, nekem annyira nem, inkább az egykezes+pajzs:) Az összerakható páncél is nagyon jó ötlet, igaz megvannak az előnyei és hátrányai is, ami leginkább a kinézetben ill. az összeválogatott különböző cuccokban mutatkozik meg.
    - Na, pajzsok, igen, ez már nagyon hiányzott, valószínű, hogy így az egykezes fegyverek sebzése is csökken, hisz plusz védelmet kapunk.

Harcrendszer, képzettségek:
    -felőlem változhat, őszintén szólva én kombókat nem is angyon láttam a két játékban (G1 stílusban játszom), vagy ne gondoljak ilyen manga stílusú dolgokra?:)
    - Képzettségek terén nincs mit mondanom, jöhetnek.

Nyitott történet, többféle befejezés:
    - Ez egy jó elgondolás, de ne gondoljatok nagy dolgokra, szerintem a végkifejletek száma nem nagyon lesz több 5-nél. (pl Deus Ex-ben is 3féle volt)
    - Az viszont hogy nincs főcél az okos elgondolás, remélem a különböző céhek küldetései se fognak egy irányba mutatni. (Érdekes lenne pl. hogy vmelyik céh az orkokkal lépett volna titkos szövetségre..)
    - Itt viszont tényleg kérdéssessé válik a kötött céhtagság. Ugyanis ha belépünk egybe akkor annak az irányvonalát kell követnünk. de mi van ha közben a törénet vagy vmi más miatt meggondoltuk magunkat és máshogy szeretnénk cselekedni? de gondolom ezt is figyelembe veszik. Íg a játék jóval többször lesz végigjátszható.

Technológia:
    -Amit felsoroltak az mind szép és mind újdonság, viszont mire befejezik a játékot (2005 közepe?) addigra tucatnyi ilyen játék jön ki, a sort a HL2 és a Doom 3 nyitotta.
    -Viszont ennek a fejlődésnek köszönhetően a játék kinézete még jobb lesz. Bele se merek gondolni! (a gépigénybe se).
    -Gépigény tippem: Szerintem egy 2,4GHz-es gép lesz az alap. De elméletileg egy 3GHz-es gép se fog majd sokba kerülni jövőre. Csak a grafikus motor legyen jó...
    -Méret tippem: Ez már tuti DVD-s lesz, ha a G2+Addon 4cd, a mostani játékterület meg még nagyobb lesz... (és esetleg ezek is benne lesznek, bár kétlem)

Nos, amit a srácok összehoznak az mindenképpen jó lesz és ráadásul nagyrésze már meg is lett valósítva más játékokban (Deus Ex, Pirates of the caribbean, Morrowind, stb.), szóval úgy gondolom ahogy a G2-vel, úgy most se kapunk zsákbamacskát...és ahogy hallottam azért a G2Addon angol kiadásán is dolgozgatnak.

Szóval fiúk, gyűjtsetek pénzt a játékra meg az új gépre.
    ja igen, és hangosan követeljétek az angol verziót...(ki tudja...)
  • Ottto
    azééé :)
  • sanyiiiii
    én is elolvastam
  • PTW
    elolvastam már az oldalon ,de kb semmi újat nem mond..
  • Ottto
    Fogadok senkisem olvasta el :P
    Pedig igen érdekeseket mond!
    Annyira nem hosszú mint amennyinek tűnik ha egyszer elkezdi az ember olvasni...
  • Esrohnoil
    Ez így is volt. :)
    Így kerek a történet.
  • Randal
    hoop!
    Ot a mondat.
    nem tudom miért de nekem a kieg úgytűnik mintha a játék kiteljesítése lenne. mintha gyorsan ki kellett volna dobni a 2-t aztán már csak össze kellett hozni az addont. ez ugye plusz bevételt is jelentett.
    Ha belegondolsz a sima G2 ben elég sok az üres helyszín vagy az olyan hely (pl banditák tábora) aminek ott nem volt sok értelme.
  • Ottto
    Olvasgattam itt a fórumot és ezt a találtam. Hihetetlen. Csak annyit mondhatok hogy sok szerecsét srácok, egyet se hagyjatok ki

The story of gothic3 will take place on the mainland.
    There’ll be desert areas.
    Myrtana is divined in 4 realms.
    Myrtant is a see.
    Varant is a city/realm
    You can enter the country called Nordmar.
    It will give an extensive coast.
    The orks are destroying the kingdom, and the king has lost the control of the realm.
    You’ll have different goals depending the guild you decide to join.
    The ship will not sink as we all assumed.
    You’ll meet again your old friends.Like Lee Diego,Lester,Gorn and Milten.
    Xardas will play an important role again in the story.
    Varant is one of the fourth parts of the kingdom.(see battle of varant).
    Lee your friend from gothic1,2 and leader of the mercenaries wants to go to the mainland to take his revenge from the king and the sycophants who betrayed him.
    It’s your goal to stop the orkwar.
    It is said that you can visit the southern isles with a ship.
    The first characters you'll meet in G3 won’t know for sure anything about the war and everything will be quite dirty and more in Gothic I style .You can see this here

Game play:

The world will be 4-5 times bigger.
    The environment will become more realistic
    Expect many new weapons ,runes guilds, armors,NPCs,ares to visit…
    A number of important guilds and parliamentary groups the player may join will play a significant role in the game
    The opponents can make special attacks. The AI from the enemies will be further improved .Creatures will use new "hunting styles", like jumping from a rock to attack you.
    The creatures will have more than one way to attack you. Enemies will react better on ranged attacks.
    The hero will lose some of his abilities and inventory, due to misuse on his long ship journey to the mainland
    There will be a grater variety of things you could do in the day(like fishing). The NPC Schedules (Daily routines, etc.) have been simplified to allow for a larger amount/variety of NPC characters to be inserted in the game. The method of inserting NPCs as seen in the earlier games proved too time consuming to use on the scale they want for the third game. As noted here
    New skills will be introduced, more human skills, this will probably have something to do with the personality of the hero.
    It will not be possible to import the hero from gothic2.See this this post
    The way how the player play the game will has a influence at the story and ending
    The player can choose on of the warlords fraction who have their one-town-kingdoms.
    You will need water bottles to survive in the desert. The water supply of the hero will play a key role in this part of the continent.
    There won’t be mixed areas like in the other 2 gothic games. Many different terrains will be available: deserts, swamps, jungle, mountains.
    It’s said that the guys will use horses or camels due to large landscapes.
    In some comics(original) about gothic 3 it is said that Lee has been established on camp which is located in the north. From there Lee can control the passes and gets played by the king to do that.
    You will learn the story and hear news from person to person. The pieces of the puzzle will slowly fall together. No general quests which reveals the entire story. That makes the game more interesting and you won’t know the dangers that await you from the begging.
    The character can do different attacks depending the kind of weapon he uses.(mace,sword..)
    The things won’t come as you have planted them. Some things will change during the game.
    The combat system has been completely revised. In Gothic 3 it will no longer be necessary to click in the correct time in order to execute a combo. The combo is rather the standard attack, that occurs when when clicks and holds that attack button. This allows for individual special moves that occur when one clicks again at the correct time during the new standard attack. It may also be a possibility to fight in the classic Gothic 1/2 style, if one chooses. Note that this method is only a prototype, and the combat system is still under heavy testing and may change. See this forum for details.

Technology:

You can finally use the mouse in the inventory.
    The largest part of the engine has been developed.
    They’ll use EMotionFX engine for representation of the characters .
    The character’s faces will be very good.
    The face-animation shall be better than HL².
    We know that they will use the same engine as the new Pirates.
    They will use the emotion fx engine for animations.
    Pixel shading (blur, glow, fog, etc..)
    Normal map support
    There is a licensed Graphic-engine. It's probably the same engine that is used for Die Gilde 2.
    Full use of DirectX 9.0b or 9.0c
    The world will be much more spectacular and much more beautiful and the interaction with npc's will be further improved.
    A Physics-engine can be licensed when needed.
    The graphic’s effects will change.
    More guys will be hired for recordings. KaiRo said it himself in a posts in jowoods forum.
    Kai Rosenkranz will cooperate with a yet unnamed Bulgarian composer for the soundtrack of Gothic 3. Whether an actual orchestra will be used for the soundtrack has not yet been determined. This was stated by KaiRo himself in this forum.
    Importing your hero from Gothic 2 into Gothic 3 will not be possible. See this post.
    Application of Pixel Shader 3 in large amounts.
    Gothic 3 will be able to use Hyper threading
    A lot of new animations and moves.
    We will certainly have a standard mouse interface in Gothic III.
    The first characters you'll meet in G3 won’t know for sure anything about the war and everything will be quite dirty and more in Gothic I style.

Artworks:

here are the artworks.
    In one of the artworks you can see a new guild. It’s called Hersi
    You can see 2 swords for one guy .That proves that the game’s fighting system will change.
    You will need cases to put your swords(arrows…)
    The armour system will change. You can make your own armour(using boots..)
    In another artwork you can see a beautiful Arabian culture with oases, a beautiful designed city, with great textures.
    You can see a guy called orchunter This is another possible guild of the game.
    Also another artwork proves how the atmosphere will be in gothic 3.Dark skies(capital)rotten trees dead animals frighten people.
    Shields

Véleméy:
    Végre lesz eszük az NPC-knek :D Kissé érdekesebbé válik az amúgy egyhangú harc és ez jó. Az hogy az irányítást javítják, értelemszerű hisz elég gány volt. Végre páncélt is kovácsolhatunk, bár az hogy már a páncélok nem össszetettek lesznek mint eddig, sztem negatívum. Nekem tetszett ahogy így volt csak egyel több baj lesz vele. Tevel, ló, jöhet ezerrel. Nagyon kíváncsi leszek hogy oldják meg ezek irányítását a Jean D'Arc-ban rettenetes volt, remélem sokkal jobban meg lesz oldva. Ekkora térképméretnél kötelező!
    A történetről csak annyit hogy a rohatt orkoktól már sose szabadulunk meg? Xardasnak remélem tényleg hatalmsa szerepe lesz, de valahogy nem szeretném főellenségként viszont látni.
    Bele se merek gondolni milyen egy gépigénye lesz. Jobb ha rögtön elkezdünk spórolni, hogy leírták gyönyörű képet kaphatunk, sajnos ehhez felszerelés is kell Azért remélem tévedek és egy 64megás kártyán is menni fog.
    Amúgy érdemes a fórumot olvasgatni, érdekes dolgok vannak leírva, és ha kép nincs is, nyálcsorgatásra ez is jó lesz ;)
  • Ottto
    Az angol oldalt amúgyis mindig elhanyagolták. Mintha csak egy valami "nesztek itt van mostmá kussoljatok" dolog lenne, és összecsapták. A G2 német honlapján is sokkal többminden volt, mint az angolon, pedig én nem hiszem el hogy olyan rohatt nagy munka lenne azt frissíteni, és valami igényes honlapot kiadni...
  • Johnyy
    REmélem a1 és a 2. rész cikere után méltó fojtatást kapunk mert nem hiszem hogy e fejlesztők ezt a nagy nevet le akarják butítani...
  • PTW
    hát ez vicc....

MIEZ?
    mit csinálnak ezek a srácok kb másfél éve?
    semmi új anyag...minek csinálnak egyáltalán oldalt? hamár ezt egyáltalán annak lehet nevezni...lehetne bazz Sokobahn site is mert kb annyi köze van a G3 hoz...
    bocs de ez most felbosszantott.. heh arról meg nem isbeszélve hogy olyan gyermetegül vannak megfogalmazva a szövegek hogy az még az első részhez se lenne méltó nemhog ehhez.... na mind1