20113
-
#18473 A kettő nem összehasonlítható, mert totálisan más elvek alapján épülnek fel.. -
steweee #18472 sztem újrakezdem és más skilleket fogok fejleszteni. bár sajnálom azért, mert igen sok alapdolgot már kifejlesztettem. végül is egykét nap alatt a szerzett tapasztalatokkal már sokkal könnyebben fog menni. ennek ellenére az alternative ai-val annyira nehéz lett, hogy nagyon oda kell figyelni egy egy csatánál. a farkasos harapás még most is idegesítő, de pl a csontváznak nagyon tetszik ahogy nekikészül és döf, és ha nincs kioldalazva, akkor pajzsos védekezésen keresztül is beszúr és lebénul a karakter míg agonizál a hasfalával. viszont kioldalazva könnyedén le lehet ütni a csontit utána. jobb lett a harc sokkal, de az oblivioné sokkal jobb így is -
#18471 1. ha egy várost "felszabadítasz", azaz lemészárolsz benne mindenkit, akkor maximum elvesznek azok a küldik, amiket a kiirtott NPC-k adhattak volna. ha ezt rendszerré teszed, 3-4 város után a többibe már nem engednek be.
2. a tűzserleges küldi nem kell feltétlenül a végigjátszáshoz, de teljes játékon áthúzódó küldetés, idegesítő a vége felé, mikor az ember rájön, hogy nem tudja megcsinálni. Ha elnyomtad a beszélgetést Monterában, akkor annyi, az a serleg elveszett. Jobb, ha visszatöltesz. -
steweee #18470 véletlenül kiirtottam trevist :)::) lvl 17, de utánamjött a városból mindenki, és trollokkal meg egyebekkel míg küzdöttek nyírogattam ki őket, köztük több "lekellszúrnihogymeghaljon" npc-t is. van e ez valamilyen káros befoláyssal a játék végigjátszása szemopntjából később ? nem szeretnék nagyot koppanni, inkább akkor újrakezdem most.
másik,monterában az ásasásos rabszolgacserélős küldit adja bradley, és véletlenül fáradtan dumáltam vele, és lemondtam a küldetést. a végigjátszás szeeint az egyik rab adja a fire chalicét a végén ha megcisnálom azt a küldit. namármost máshogy is meg tudom majd szerezni tőle így is? illetve mi van ha nem tudom mexereszni a tűzserlegeket, kel e a befejezéshez ? -
#18469 Hm... Mivel shoa nem változtam át társ mellett fogalmam sem volt erről. Egyszer kétszer kipróbáltam, de nem jöttem rá, hogy mi értelme mindenféle zsenge álláttá átalakulni, mikor 30-dik szint tájától kezdbve csak ogrét és sárkányt nem versz le egy jó harcossal. -
steweee #18468 azért maradtak benne nagyon idegesítő dolgok. pl ha átváltozok monstrává akkor a mellettünk harcoló társunk tökmindegy hogy élőhalottak hadával küzd, megfordul és nekem esik egyből. én meg hiába akarom ütni a csontvázak hadát ami körbeveszi, a gép automatikusan őt jelöli ki célpontnak, és a röfi a klikkelgetésre őt támadja. hihetetlen hogy ennyire nehéz lett volna beleírni, hogy a BARÁTI npc-t nem lehet megütni szörnynek változva se, illetve a baromállatja nem minket fog AZONNAL támadni, miközben őt csapatostul verik... -
#18467 Az mit jelent? Menü szöveg, párbeszéd szöveg, küldetés szöveg? -
peppino3 #18466 bocs hogy nem vágom ezeket de lehetne még egy kérésem magyarositásal van a gond hogy nincs semmien írás -
#18465 Olvasási nehézségeid vannak? Megkérdezték, hogy win7-e. Szerined, ha nem válaszolnak az azért van, mert nem akarunk, vagy mert nem tudunk. Pl. nem adsz egél infót...
Így pl. próbálkozál már? -
peppino3 #18464 léci segitsetek -
steweee #18463 mert a programban úgy van hogy deer, és nem deers
azaz egy félénk szarvas :):):)
fene se gondolta volna, lelőttem ott más kevésbé félénk szarvast is már, mert idegesített hgoy nem tudtam megoldani -
#18462 Mert több ilyen szarvas van és hajlamosak szétszaladni. Vengadtól Jack tornyáig is szétszóródhatnak.
Egyébként nem tudom, hogy miért nem olvasgatjátok a magyar Gothic3 oldalt. Minden ki van vesézve ott. Nem csak körbe van pontozva a nyuszi, körbe is van rajzolva. -
steweee #18461 a shy deer húsának mexerzése küldi ortega barlangjánál nem működik. elmondja a ranger hogy abból akar falatozni, lelövöm szegény állatot, télleg elég félénk, de messziről egy jobb íjjal elég bele 1 lövés. utána odamegyek a tetemhez, sima nyershúst ad. vissza a csávóhoz, de nem ad olyan beszélgetésopciót hogy adjam a húst vagy vmi -
#18460 win7? -
peppino3 #18459 segítsetek ezt írja ki Az alkalmazást nem sikerült elindítani, mert d3dx_29.dl nem található -
tomonor #18458 inkább scriptelési... Grafikai bug az az ha villogni látsz valamit például. -
#18457 A listában benne maradhat, mint bug, de az XP jár és készen van. Ez grafikai bug. -
#18456 Tudom hogy ilyenokr ez a dolgok menete, de ugy emlekszem, hogy ennel nem igy tortent, megmaradt a kuldi ami nem tudtam teljesiteni. -
#18455 ??? Miért is ugrott? A rendszer előnye pont az, hogyha egyszerűen eltűnik az az eleme, ami a küldetés sikerességéhez kell, az XP akkor is jár tudtommal. Tökmindegy, hogy ki gyakta le, a cián felirat feljön, hogy küdli sikeres és XP. A szörnyért járó XP-t nem kapod meg, de az aprópénz azért, amit maga a küldi ad és még a dumáláskor is jár egy kisebb mennyiség attól, aki adta. Ez esetben asszem Dennistől. -
#18454 En legutobb Monera kozeleben jartam kisse porul.
Tortent ugyanis, hogy a Montera kozelben levo banditak es a farkasok barlangja szomszedos, es hogy hogy nem, a barlang falan keresztul a banditak atjutottak a farkasokhoz, es leirtottak oket, holott oket nekem kellett volna elinteznem. Ugrott egy kuldi.
-
#18453 Ha jol emlekszem, erc telerekkel legeloszor Ortega barlangjaban talalkozam. Kesobb ha eljutsz Monteraba, ahhoz viszonylag kozel, a lazadok okarai taboraban is fogsz telerekkel talalkozni. Aztan majd ott lesz Geldern a maga sajat aranybanyajaval, meg a Silden koruli banyak.
Egyszoval nagyon az elejen meg nem fogsz talalni banyaszhato telereket. -
#18452 Ez nem bug, hanem feature, de valóban idegesítő. A Risenben is előfordul ilyen...
A halott nevesített szereplőnél meg ott kellene lenni a küldetés tárgyaknak szerintem. Vagy 6-szor jutottam a játék ezen fázisában, egyszer sem halt meg a lámpaolajos fickó...
Telér merre van? Okarából elindulsz tovább nyugat fele és lemész Sildenbe. Ott van egy lovag és egy bánya előtte. Küldetés is kapcsolódik hozzá.
Normadrban vannak telérek szórványosan és küldetéshez kapcsolódóan is. Geldern környékén is vannak bányák, szintén küldetéshez kapcsolódik. A farkasos üreg felett is van pár aranytelér.
A szörnyek nem termelődnek újra.
Szerintem régebbi ini is működik. Hacsak nem nyúltak bele az exe-be durván, akkor a hiányzó ini fájloknál valami default értéket használhat, de régi ini fájlnak akkor is működnie kellhet, hacsak nem hardcoded lett egyes vátltozó. Nem látom okát, hogy 1.73-at használj 1.71 helyett...
A kondérban készülhet kaja. -
steweee #18451 bugokon olyanokat értek hogy pl az ortega féle lámpaolajat a kirabolt kereskedőnek kellene visszaadni. de a kereskedőt leölte vmi kósza vadállat, a felborult szekértől nemmessze fexik holtan egy szikla tövében...
vagy pl lázadókkal vagyok, orkok üldöznek, közelükbe megyek hgoy segítsenek. tömegharc, és simán nem az orkot találom el hanem egy lázadót akivel küzd. erre a többiek nekem esnek. a harc amúgy sokkal jobb lett, kár hogy még mindig gyakran aláüt az ellenfélnek, de szokható. részünkről is lehet csalni a tereppel, ház tetejére felugrálva vagy őrtoronyból egész hadseregeket lehet lenyilazni. ami azért elszomorító, egy legalább ilyen harcrendszer mellett kellett volna kiadni és úgy bekalibrálni azb ellenfelek mennyiségét. a kísérő csapattárs is elszomorítóan hülye, ha megtámadnak amíg nem rántok fegyver és nem súlytok először a támadóra vagy az nem sebez meg, csak áll mint a hülyegyerek.
telér merre van ? reddock és cape dun meg az a környék már kipucolva. tényleg , a szörnyek itt nem termelődnek újra? jópofa hogy már az elején is van pl a két sárkány a barlang alján akiket csak később lehet majd kinyírni. most még lvl 14-en elfújnak mint a gyertyalángot :)
az 1.73-nál már az. *.ini-ben nincs tweakelési lehetőség, beállítja magának menüből, nincsenek is oylan sorok mint amik régebben hogy állítani a vegetáció látótávolságát meg egyebek. egyszerűbb lett így, de a view rangét mostani gépekkel meg lehetne távolabbra és úgy szebb lenne. viszont manuálban már nem lehet hozzányúlni.
kaját is lehet készíteni a kondérokban majd ha taálok recepteket ? -
tomonor #18450 éppen a sztori az, ami az előző gothicokban jobban el volt találva, bug már nem létezik, vagy elég ritkán (max map bugokat vettem észre, de ekkora pályán nem is baj egy két lebegő tárgy) -
#18449 Hm... Nem tudom, hogy milyen Gothiccal játszol, de az 1.71-gyel toltam utoljára végig. Összesen 2 bug volt benne. Mora Sul felszabadításakor a sziklán átmegy pár nomád és ugyanonnan, ahonnan ők jönnek átment a vízmágus a barlang falán. Ennyi. (Meg talán az esőhang, akkor is szólt, mikor még csak be volt borulva.)
Bányászáshoz csak egy csákány (pickaxe) kell. Odemész egy telérhez és egyszer balkatt. A bányász skill csak a bányászott mennyiséget növeli.
A harc az új AI nélkül szerintem gyakorlatilag most is ugyanaz, mint régen. Az új AI nagy jó, nehéz és élvezetes csatákat hoz, de egyes helyeken lehetetlen vele megcsinálni tisztességesen a dolgokat. Ott, ahol túl sok ellen van. Nem sopilerezek, de nálam 3-4 helyen időlegesen ki kellett kapcsolni, mert kb. 60 szintű full harcossal sem lehetett lenyomni az ellenfeleket az új AI használatával. (Ott ahol nagyon sok ork van.)
Varázslatok az oltároknál tanulhatóak talán még a víz- és tűzmágusoknál és a druidáknál, de varázslóként vicc az egész játék szerintem. Gyakorlatilag 2 spellel végigtolható az egész. A fagyasztó varázslat és tűzlabda. A többi totál felesleges. Ha van 700-800 manád, 250 körüli ősi tudás és mana regeneráció azt azt jelenti, hogy gyakorlatilag csak a tűzgombokat kell nyomogatni, mert kb. 40 ork szétlövése után fogy el a mana...
Véleményem szerint a Gothic világa képtelen egy varázslós környezetet támogatni, mert nagyon primitív szabályok szerint működik. Nincs benne olyan komplexebb rendszer, mint pl. NWN-ben. Pedig lehetne. -
steweee #18448 bányászni hogyan kell ? a miner skillt felvettem, de az ilyen világító ércköveket amik mindenhol vannak nem tudok semmit kezteni
amúgy elég érdekes egy játék, hogy még az 1.73-al is tele van bugokkal meg idegesítő dolgokkal, de a játékos kommünének kellett dolgozni rajta megjelenés után még 3 évet, hgoy játszható játék legyen. az alapban annyira gagyi volt a harc, hgoy abba is hagytam. most se jó, de elmegy. viszont a sztori annyira jól ki van találva, hgoy ezért játszok vele
ha varázslóval van az ember, akkor hogy kell varázslatokat tanulni? mert nekem harcosként csak scrolljaim vannak, és úgy elég körülményes harcolni, úgy értem mégha varázsló is lennék is annak tűnik -
#18447 Kell hozzá egy fegyver "recept", amiben le vagyon írva milyen fegyvert gyártasz és mi kell hozzá. Ha megvannak az összetevők, irány egy kovács műhely. -
#18446 Üdv.
Nehézfegyverek III-at hol, kinél lehet megtanulni?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy mágikus ércből hogy tudok kovácsolni? Megtanultam már, de nem igazán jöttem rá hogy lehet. Ércöntvényem van. Vagy külön ilyen tervrajz kellene?
Köszi előre is a segítséget! -
rosti #18445 Van a faluban 1 vadász akivel el lehet menni farkasokat gyakni ha követed akkor már meg is van az ork tábor ahol örzik .Azt a helyet kell keresned ahol a van néhány érctelér nem az azokra gondolok ahol egy kis szorosba kell bemenned hanem ami a nagy sikságféleségnél van a farkasok mellet balra... -
Saturas #18444 Köszi,akkor nem töröm magam érte :-(. -
tomonor #18443 olyasmi mint a Big Rigs -
#18442 Egy rakás szar, annyiban más. Totál lineáris játékmenet és egy bughalom az egész. Nálam még a grafikai motor sem működött. Felejtse le midenki. Egy alfa verzió szintjét nem éri el a cucc. -
Saturas #18441 Hi all.Ez a Forsaken Gods mennyire más? Új fegyverek? Új küldik? Új ruhák?
Több ellenfél?
Meg ilyesmi? -
tomonor #18440 eredetielg úgy tervezték hogy a hőst fogjuk írányítani, de még azelőtt hogy bekerült volna a penal coloniába. Kár hogy eltértek ettől a vonaltól, pedig még az arcania is azt jelenti hogy újrakezdés. -
Zóanagyvarázsló #18439 Én kifejezetten örülök annak, hogy az új fejlesztők gyakorlatilag egy új történetet kezdenek a régi toldozgatása helyett. Az már más kérdés, hogy alapvetően nem bízom a projektben. -
#18438 én csak azt nem értem hogy mi a f*szért kell eggy új játékot készíteni folytatás helyett... a G3 3 féleképpen érhetett véget, miért nem ahhoz igazították?? mondjuk a kezdésnél lehetne kiválasztani hogy na most hogyan tovább... minek kell ezt művelni?! -
tomonor #18437 hohó, már értem. Értem miért lesz elcseszett az arcania: konzolos megjelenés miatt. Rengeteg PC játék sínylette már meg hogy konzol verziót állítottak elő belőle, így lesz az arcaniával is. Csak nézzétek meg a videót ami a kommentekbe van belinkelve... hát elkeserítő. Mintha a WoW-ot látnám. Ami amúgy nem rossz, kivétel a tényt hogy a wowot egyszerre több mint 40 000-en játszák egy szerveren. -
tomonor #18436 valószínűleg az elkuurt Forsaken Gods szálát viszik tovább. -
Rundstedt17 #18435 április elseje? -
#18434 Tudom nem G3 de érdemes megnézni:Link
Mi a f?%!t művelnek ezek??????!!!!!!!
Idézem "Az előző főhősből gonosz király lett, mi pedig ellene nyomulunk"
én nem új játékot akarok hanem folytatást... betűzzen?? F.O.L.Y.T.A.T.Á.S.T!!!
Itt dőlt össze a világ...