Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pianista
és ráadásul nem is drága... ha jól emléxem 300-500 között van.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
ápff... bármely orkfaluban találsz kereskedõt, még gothánál is.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Molnibalage
Lehet venni ork fegyvert? Ezt eddig észre sem vettem!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pianista
az ork alabárd. azt venni is lehet szinte bármely ork kereskedõnél.

Molnibalage
Ezeket én sem találtam meg. Ki az a önsanyargató aki játszik a kieggel?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem tudja valaki, hogy hol van Montera és Trelis teleportköve a kiegben?
Molnibalage
Ötletem sincs. Viszont megtaláltam a játék legdurvább fegyverét, szerintem úgy sem hinnétek, hogy mi az ezért elárulom. Sildenben a fegyver, amit vissza kellene adni az orknak. Én nem fogom. 380 erõ kell hozzá, de 210-es sebzése van. A leghosszabb fegyver talán a játékban és az Innos fegyverek sem ütnek ekkorát...

ja igen, 1.7-es patch fel van téve, annak a backup ge3.ini fájlját is átszerkesztettem, úgy sem megy a dolog.
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy mit lehet tenni windowed mode ügyben. Szerkesztettem a ge3.ini file-t, a fullscreen=true-t átjavítottam false-ra, valamint a tesmode-ot is engedélyeztem, bízván abban hogym ajd F2 gombbal kiteszi ablakba a játék magát, de nem... Vistán megy, lehet hogy az okozza a gondot?
Molnibalage
Az elfekvés megakadályozását, mint trükköt ismerem. Ha egy ellenfél van csak akkor zavaró. Ha gyorsan ütsz, akkor nem fekszik el az ellen.

McFrost
Ha mind2 kezedben kard van, akkor a bal gombot nyomva tartva pörög, elég brutál, így 4-5 találatot beviszel az ellennek.

Tudom, hogy földre viszi az egykezes is, de ha 2 kardod van akkor felváltva klikkelve nem engedi elfeküdni, mert csak nyeli az ütést. Ez olyan mint a varázslat: ha sok ütést szedel be folyamatosan nem tudsz varázsolni, vagy lõni pl.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Molnibalage
Egykezessel is lehet földre küldeni. Nekem mindig is ment. Mikor elõször végigtolam még az elit ork is megfeküdt 250 körüli erõnél. Most még 370 környékén sem és kétkezessel sem...

Egykezessel is lehet forogni? Vagy kétkezes harcról van szó? Ezt eddig nem is tudtam. Alabárddal nagyon durva, ha nem blokkolnak. Csak sok stamina kell. Nem értem, hogy 284-es staminával és 540 HP-val hogyan csináltad meg. Nekem 1000 feletti HP volt, 600 körüli staminával.

A védettségbe sohasem értettem, hogy a pajzs hogyan számít. Ha a kezemben van kevesebbet sebeznek az ellenfelek minden körülmények között? Mert nekem bõven 200 felett volt a védettségem is...

McFrost
A 2 legjobb egykezes volt nálam: az õsök kardja meg valami hasonlóan erõs.
Ilyen hosszú fegyvert nem használtam és Innos dühét is tök bénán forgattam. " egykezes volt a best, faszán lehet velük pörögni.

Nem értem ezt a földre esést, mert földre csak nagy fegyverrel lehet õket küldeni, egykezessel nem. Ha 2-3 ork állt egymás mellett akkor indent csaptamegyszerre.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Molnibalage
Úgy értem, ha túlélik az ütést. A kisebb orkok olyankor a földre kerültek. Akkor lenne esélyem, ha az elit orkok is... Milyen fegyvert használtál. Szerintem a mezei alabárd a legjobb fegyver talán az egész játékban.

McFrost
Miért ne feküdnének? Egy felderítõ két csapás, vazsu 3-4, elit kicsit több. 2 egykezes kardal.

Molnibalage
Én is levertem mindet mégis csak 74 lettem. Érdekes. 400 feletti erõvel elfeküdtek már az elit orkok?

McFrost
Mindenkit igen: orkokat, zsoldosokat,fejvadászokat.
Igen a bányát az új AI ellen. Sokat futkároztam és ittam is, de nem vészes, másképp nem lehet megcsinálni. A bányánál és a nagyobb helyeknél szépen lelõttem az elsõ orkot, azok meg 5-6-osával kirohantak, szal volt idõm iszogatni. A bánya halál nélkül ment, Geldernben öltek meg 3x a vazsulák.

Molnibalage
Hogyan lettél 80. szintû? Megöltél mindenkit a játék végén? A bányát az új AI ellen? Gondolom sokat "csaltál". (Elfut, iszik, viszafut.)

McFrost
Én ígye:
Mindent egyedül szabadítottam fel, a bányát is.

Hi!Találtam még egy feliratot,nem tudom volt e már a fórumban errõl szó!?
ANNO CPT <#alien2>

Molnibalage
Még így sok-sok Gothicozás után igazából egy nagyon zavaró momentum van. Nagyon-nagyon sok lázadó van a táborokban, de minek? Én elég nagy hibának érzem, hogy csak pár ember segít neked. Nagyon nem reális. Trelis felszabadításánál miért nem tart veled 5-6 ember alsó hangon?

Monteránál a lázadók tetû lassan érnek oda.

A Hammer klán haltalmas. Senki nem megy le veled Mort-ot leszámítva. Hát ez is elég meredek...

Okarából is jöhetne ember Sildent felszabadítani.

Stb. Bakaresh ellen nagyon izmos kics csapat megy, Mora Sul ellen meg alig valaki...

Több masszív felszabadítást elviselt volna a játék szerintem.

Molnibalage
Esetleg lehetne egy idióta versesnyt hirdetni. Ki tudja végigtolni a legalacsonyabb karakterszintttel! 😊

A semleges megoldást választva egyetlen várost sem kell felszabadítani.

Molnibalage
Ja, és Innosnál az erõt válaszottam, hogy a hátralevõ alagútdörgõs küldetés megtudjam csinálni. Már akkor sem volt értelme semmi mágus képességet fejleszteni. (A 30LP-s víz/tûz/sötét skillek mire is jók pontosan? Az növel sebzést? Ha nem, akkor arra is feleslegesen költöttem. Feleslegs volt megtanuli a mások gyógyíását, a jégdárdát, a villámot és mindet ami ehhez kellett).

Molnibalage
Na akkor mágusos tapasztalataim összegezve. Kis karakterfejlõdés képekben. Végigtoltam. Soha ennyire talán még nem játszottam ki, viszont így is vannak furcsaságok. Elõször a fõbb momentumok. 😊

A tûzkelyhek megáldása elõtt. Már ekkor is elég decens voltam. Mikor az orkok oldalán csak nagyon gyorsan végigtoltam, hogy lássam a végét, akkor alig voltam talán 60. szintû asszem.

Ekkora adtam oda az 5 Adanos tárgyat Innosnak. Ekkora tényleg minden megcsináltam már városfelszabadításokon kívûl és 1-2 küldetést leszámítva. Hát látszik is.

Közvetlenül a játék vége elõtt. Azért még ilyen magassában is +8 szint még összejött. (Vatras 12500 XP-je Varant felszabadítása után elég decens...)

Viszont a vége ez lett.

Nem tudom, hogy miért nem 100/100/100 a lázadók/nomád/nordmar. Mindent megcsináltam amit csak adtak... A kószákat azt én rontottam el.

A statisztikához a végén még hozzátenném, hogy az utolsó 10-12 szint LP-it már csak hülyeségekre nyomtam el. Tévedésbõl megtanultam az tiszta ércbõl kovácsolást, mert azt hittem, hogy az is küldetés elem. Vagy az? A hiányzó hírnév a fegyver elkészítésére járna Nordmarban?

A végén megtanultam az állanó italok fõzését is és életerõre és manára tettem mindet. Ami LP maradt az szétdobtam HP, mana, és állóképesség között, hogy szép kerek számok legyenek. 😊

Nos, hát elég "tank" jellege lett a karakternek. A nehéz és könnyûpáncél viselést is megtanulta. A botharcnak viszont szerintem semmi értelme. Vicc, hogy az egész játék alatt a +40 manát adó botot és a pengés botot használtam. Ezeket 20. szint környékén már birtoklod. A +40 mana az semmi. Az 1 szintnyi LP. Ezért nem érdemes megtanulni. Akkor inább erõre és sima egykezes fegyverre rakom az elején, hogy 2. szinten kardozzak. Vagy még arra sem... A 800 mana is talán feleslegesen sok. Összegezve, mágussal vicc nehézsége van. Csak állsz és nyomod a tûgombot. Onnantól fogva, hogy 2 lövés egy harcos ork elég könnyû és mikortól fogva 1 onnantól fogva dögunalom.

Azt viszont továbbra sem látom, hogy az új AI mellett tényleg minden erõre gyúrva meg HP-ra, hogyan lehetne végigtolni úgy, hogy nem csalsz és futkorászol el. Talán egyszer kipróbálom. A CP kézikönyv szerint a nehézségi szinttõl függ, hogy hányan üthetnek. A gond az, hogy szerintem nem igaz amit ír.

Molnibalage
Amúgy is használhatatlanok, mert piszok lassan használja õket a hõs. Jég + fireball váltogatás elég. A durva ellenfeleket (elit ork) lefagyasztod, addig a többivel foglalkozol. Viszonylag késõn tanultam meg a manaregenerációt, de akkor már 800 manám volt. Gyakorlatilag csak extrém esetekben fogyott el..

Szaruman
Point blank area of effect (abbreviated PBAoE) refers to skills that affect anything within a radius centered around the user.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Molnibalage
Mi az a pbaoe?

Szaruman
A többi varázslatot vagy késõn kapod meg, vagy használhatatlan. Pl az összes pbaoe egy nagy szar.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Molnibalage
Mágussal tényleg gyerekjáték. Mondjuk, ha bemegyek az 5 társsal akkor is csak 2-3 élte túl azt amikor kiérsz egy nyílt területre. Õket kint hagytam, és csak miután egyedül és simán (!) kipucoltam az a részt mentem vissza értük.

Tényleg vicc, hogy mágussal mennyire könnyû. Az is vicc, hogy a fireball és a jégdárda varázslaton kívûl semmi másra nincs szükség. Azért "picit" egysíkú a játék...

Hát ez sajna ilyen meg is mondja hogy amíg te lentröl támadsz adig õk fentröl .
Ezért legalább a feléig el kell jutnod.ha legyakod az 5 sámánt és a bányafönököt utána lerohanak a fiuk de adigra már lényegében felszabadítotad abányát.

Molnibalage
Sakcok, hogy az istenbe lehet rávenni Reto-t, hogy támadásban kezdjen?

Thoraldnak miért a fenti bejáratnál van a gyülekezõpontja?

Mert hiába megyek én le 5 emberrel, ha õk fent nem akcióznak...

Akkor inkább felviszem minden és onnan támadok..

rotator
Könnyen lehet. Az alapnál is volt olyan régebben, hogy le kellett vetkõztetni a hõst patchelés elõtt, majd utána viszarakni rá a cuccokat, mert különben megduplázta a páncélt.

bladex
Megtaláltam köszi az infót.

AMD Ryzen 7 X1800 64BIT, DDR4 16GB RAM, Gigabyte Gforce 1080 GTX GM1 VGA, 250 GB Samsung SSD

grebber
Na toltam vele kicsit.Eddig 1.06-al toltam most feltettem az 1.0.8-as patchet és hát az erõm kapásból 20-al kevesebb lett amivel eddig 1.06-osal harcoltam most kevés hozzá erõm mert visszaállt 100ra 😞

Eddig a patchelés óta 4 kereskedõvel találkoztam egyiknél sincs semmi és mindegyiknél 0 arany van 😞

Nem tudom ezt most a patchelés kurhatta el?

Next PC upgrade: 2022

Molnibalage
Az FG-ben nincs semmi jó azonkívûl, hogy a sok brutál vért ezerféleképpen kinéz és screenshotokhoz szépen felölöztetheted magad.

még annyi, hogy az új javítás után ugyebár lehet kereskedõktõl venni könnyû szarvas sisakot. és, az egyik betöltési képnél, meg a beállításoknál az egyik háttérképnél van egy fém sisak (azt hiszem zsoldos sisak) az most benne van a játékban? vagy nincs?
és turbán is lenne elvileg, a játék béta verziójában még benne volt azt tudom.
A játékban voltak változtatások, pl. Trelisi templomtól tovább menve a kõ kõrnél találtam földön egy lovagi pajzsot, az eddig nem volt ott. Meg ilyenek.

kösz, akkor végül is a WoG-on megtaláltam... de így biztosabb.

Takanohana
igen. nem minden dögevõbõl lehet kiszedni, van egy csoport Sildentõl a vizesés felé, csak azokból lehet kinyerni tûzcsalánt. egyébként fogsz még találkozni furcsaságokkal. egy összegányolt, trehány szemétkupac ez a játék. most nem is a bugokról beszélek, hanem olyasmikrõl, ami egyszerû hanyagságból ered. pl ha érted a hírnévrendszert, szólj, mert érdekel. küldik, amik fel sem tûnnek a küldetéslapon, más küldik, amik viszont nem tûnnek el, mikor befejezted. fegyverkötegek mindenhol, de végig nem kell senkinek egy darab sem. na mindegy, hagyok neked is felfedeznivalót 😊

Molnibalage
gothic3.hu

Van magyar nyelven is CP kézikönyv.

bladex
Sziasztok!

Volna egy pár rövid kérdésem a Gothic 3 alapjátékkal kapcsolatban.
1 Az alternatív MI bekacsolásával mi változik pontosan?
2.Van egy alternatív egyensúly kapcsoló is ez miket változtat?
Elõre is köszönöm a válaszokat.

AMD Ryzen 7 X1800 64BIT, DDR4 16GB RAM, Gigabyte Gforce 1080 GTX GM1 VGA, 250 GB Samsung SSD

Molnibalage
A Silden melletti vadászok egyike árul egy könyvet. TP nékül megtanulható.

valaki nem tudja hogy az alap G3-ban ki tanítja meg a hegyes nyilak elkészítésének módját? recept meg van... de tanárt még nem találtam.

grebber
Na elkezdtem tolni a Forsaken Gods-ot!Találkoztam rögtön az elsõ küldimnél egy furcsasággal.
Mondja a tag nekem vigyek neki 5 tûzcsalát amit a dögevõkben találok mivel megették õket. Kimegyek városból kapásból van ott pár db leölöm öket felszedem a dolgokat hús,tûzcsalán. Keresgélek tovább egy átjáró alatt vagy 6 db dögevõ ismét lezutom õket de ezeknél már egyiknél sem lehetett húst stb felvenni mert nem jelezte ki a tetemnél a nevüket igy akciozni sem lehetett.
Ez normális?

grebber
Véletlenül nem tudja valaki hogy mely fájlok tartalmazzák a Forsaken Godsnál a nyelvi dolgokat?

Sziasztok. Azt szeretném kérni, hogy az új 1.72patchez van magyarítása?😄
És ha van megmondjátok, honnan szedhetem le, vagy elküldenétek nekem?😄

Molnibalage
Semennyire. Ott az orokok mindig megtámadnak játszál bármelyik oldalon is...

Nordmari rész mennyire befolyásolja a többi helyet?
Tehát ha ott elkezdek az orkok ellen harcolni, akkor Myrtanaban és Varantban is megtámadnak majd az orkok, vagy csökken a repum? Vagy ez nem számít?
Eddig próbáltam úgy megcsinálni a küldetéseket, hogy még egyik oldal felé se húzzak, tehát nem szabadítottam fel/igáztam le egy helyet sem.
Konkrétan a Kalapács klánnál lévõ bányafelszabadításról van szó.
Tudom, hogy Nordmarba legutoljára érdemes csak menni, de jó sok TP-t össze lehet szedni 😊

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

McFrost
Ma Gotha-ból indultam útnak Montera-ba. Szép verõfényes idõ tombolt a dombok között meghúzódó úton, egy warg és egy vadkan került nyársra. Majd a malomnál megpillantottam az elsõ zsoldost, tele is pumpáltam pengés tüskével. Erre megbolydult Montera, mint egy méhkas és csak özönlöttek az orkok és zsoldosok. Egészen a Gotha alatti ork bázisig szorítottak vissza. Minden fele hullák hevertek. Ám urrá lettem a helyzeten és támadólag léptem fel. Vissza verekedtem magam egészen a tehén farmig, ahol megtört az ellen állásuk és megadták magukat. Minden pöcs elmenekült!
Gondoltam vissza teleportálok Gotha-ba és onnét kezdem a jól megérdemelt hullarablást😊 Ám minden hulla eltûnt Montera-ig, a városban pedig 5 perc alatt berendezkedtek a lázadók. Ha ládát nyitok mérgesek....

Így járt a Névtelen Hõs!

McFrost
3-at megtaláltam már, de nem tudtam kinyitni, ezért nem mozgat.

Molnibalage
Vagy akkor lehet, hogy rosszul emlékszem. Viszont mindig is fel akartam jutni oda a vízeséshez...