20113
  • rosti
    Igen de az itteniek okosabbak:)
    Szal ot is kérdeztem de nem tudtak érdemben válaszolni csak amit én is találtam a cseat-os oldalon ,hogy át kell nevezni az exe-t de hogy-hogy nem nekem sehogyan se sikerül.
  • tomonor
    és még hogy nem találsz hozzá topikot... az első találat volt.
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1088233849
  • rosti
    A dragom age erről lenne szó
  • tomonor
    attól függ melyik játék/melyik engine.

Ilyen esetben NYITHATSZ topikot amúgy.
  • rosti
    Nem ide tartozik de nem találok megfelelő topikot ez ügyben.
    A gondom a következö lenne.Vann némely játéknál ,hogy a csalás konzolt csak a parancsikon átírásával lehet elöhozni.Erröl az átírásrol kérdeznék valakit aki tudja ennek a mikéntjét az írja meg nekem légyszi????
  • Molnibalage
    Nekem elég volt, ha kettőböl is sikerül. :)
  • Szaruman
    400 AK kellett ha jól emlékszem az 'egylövéshez'. De kb 1/2 éve nem játszottam, úgyh lehet, h tévedek.
  • Molnibalage
    Még 300 AK is bőven elég a sikerhez. 340-es erővel is úgy hentelsz, mint állat.
  • Szaruman
    G3ban kb 6-700 huntinggal lehet értelmesen haladni (konzollal hoztam össze, mielőtt vki megkérdezi:) ). Persze normál esetben esélytelen ennyit összehozni. Az a gond, h csak akkor van normális sebzés, ha fejlövés oszt az emberünk, ahhoz meg nagyon jól kell célozni.
    Összehasonlításként: 450-500 AK-val majdnem minden lény 1 fireball, ami auto aim, és követi is a célt. És gyorsabban is lehet vele tüzelni.
  • Zóanagyvarázsló
    Az alapérelmezett Orc Warriorra gondoltam, belőlük van a legtöbb. Egyébként alap G2-ben - ugye arról beszéltem - legfeljebb a fegyvere gyengébb az Orc Scoutnak, a képességeik megegyeznek, és mindkettő 250 XP-t ér, a NotR-ben van különbésg (XP-ben 150 és 300).

Szóval az 50 XP-s ork az a goblin :D
  • Molnibalage
    A G3-ban igazából meg sem próbáltam íjászatra gyúrni, mert már az elején látszott, hogy ehhez nagyon sok pont kellene.

G3-ban hogyan lehet csalással felnyomni a tulajdonságokat? Mert poénból megnézném, hogy addot LP-ből mi jönne ki.
  • McFrost
    Normális stílusnak érzem a sajátom, arra gondoltam ,hogy pl. 3-ban nincs célzás, ott még nehezebb, %-os lebontásban meg nem is gondolkodtam...
  • Molnibalage
    A stílusból nekem az jött le, hogy "leszarom", de akkor sincs igazad. Elnézést.
  • McFrost
    Igazat adtam, azt nem értem mit kell kukacoskodni?
  • Molnibalage
    Nem értelek. Nem talál mindig a nyílvesssző. Ez tény. Akkor miért nincs igazam?
  • McFrost
    Jól van, legyen igazad, nem érdekel.
  • Molnibalage
    Nem, nem találsz el mindent. Hibáa tűnik úgy, hogy eltalálod az ellenfelet, az csak grafikai aimáció. A távolságtól és a skilledtől függ a találat esélye. Még 45% táján is totál ótvar az esély.
  • McFrost
    Persze, ez nem vitatéma, csak reagáltam a véleményed :)
  • Molnibalage
    Egy közel sem kimaxolt 21-dik szintű harcos is simán lever egy sima orkot két ütésből.
  • Encore
    A G3at most íjásszal játszottam egy kis harci skillel megtámogatva, mert önmagában a nyilazgatás kevés, azzal csak meggyengíteni tudom őket, ha odaérnek hozzám akkor tudnom kell valamivel védekezni, esetleg feltartani őket egy kicsit, míg nyerek egy lélegzetvételnyi időt. :)
  • barret
    Egyik orkért 50 pontot kapsz,a másikért meg 200 pontot...
    Ők sem egyformák :D Egy elit harcost nehéz 1 lövésből megfektetni.
    Hacsak nincs 600 pontos statod :)
  • barret
    G2-ben például felmászhatsz sok titkos helyre,G3-ban kapaszkodás sincs!
    És jó volt az az automata célzás!
    G3-ban azok az "okos" emberek egyenesen futnak hozzád,egy buta farkas meg cikkcakkban. Farkast íjjal leteríteni,csak akkor garantált,ha elsőre fekszik. Szóval nem fenékig tejfel a G3 ...
    Ettől még nagyon jó,aki kihagyja,az biztos elesik egy nagyon jó játéktól.
    Gothic sorozat dobogós helyezés.
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem a közelharcos (!) paladinommal egy lövés volt egy ork az lapajáték végére :)
  • Rundstedt17
    Hát én végig vittem mind ijásszal mind közelharcossal.Az elején nagyon kiegyenlítettek lévén hogy egyes lényekkel a harcosnak lesz gondja,míg az ijásznak megint másokkal de előny a beakadások magaslatok kihasználása jóval erősebb lények is áldozatul eshetnek.A 2.fejezetben orkoknál ez a előny még inkább nyilvánvaló válik,mikor távolról lelehet szedni majd az egész hadsereget kényelmesen....A közelharcosnak viszont ott lesz a szuperfegyver kard az se rossz,viszont a fő lények ellen haszontalan és nem elhanyagolható hogy 1vs1ban a 4 fejezetben előny a távoli harc,egyébként az ijászkodáson gyengítettek is kiegben de még így is sokan mondták túlerős,én is tapasztaltam.plussz több ügyesség lötyöt tudsz kikeverni mint erőlöttyöt meg pénzből is többet tudsz összeszedni...szóval ijász mellett a voks.
  • McFrost
    G2-ben pl. "autómata" célzás van, mindent eltalálsz. Kimaxolva 2 lövés 1 ork. Igaz a bányavölgyi várnál vigyázni kell.
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig az íjászkodásnak áltlaánosságban egy baja van: a fegyveres skillek felhúzása nélkül valóban nehéz távolról vadászni, csak dexterityvel (értsd: a játék elején vagy közelharcos/mágus karakterrel kiegészítésnek) lőni kell és futni.

Persze erre még rájönnek olyan apróságok, mint lőszerigény és a nyilakat jól álló lények.
  • Molnibalage
    Az íjászkodás sem igazán nyerő a Gothic szériában. Egyszerűen túl bizonytalan a találat, a sebzés meg kicsi. Én mindig közelharca toltam rá magam. A legcélirányosabban fejleszthető és mindig jó. A játék közepe felé már mindig tank jellegem volt. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Ugyan, egy igazi férfi végig tudja játszani mágussal! Legalábbis nekem sikerült ;)
  • Rundstedt17
    Az ijász tökéletes,még a kiegészítőben is a legerősebb,nekem legalábbis a kedvencem volt.Egyébként is a mágus herélt a gothic világában,inkább egyfajta battlemage mint tiszta varázsló meg stb....
  • Encore
    A mágiáért nem nagyon rajongok szóval úgyis íjász/tolvaj-jal nyomom majd. Vagy meglátom, mik a lehetőségeim. :D
  • Molnibalage
    A kiegben a 2. rész varázslóval gyakorlatilag játszhatatlan, a sima 2. része meg nevetségesen könnyű.
  • Encore
    Nem zavar ha dögnehéz szóval a kieggel együtt fogom játszani a 2. részt, annak meg örülök hogy nem lehet majd mindenhez értő karakterünk, hanem specializálódni kell.
  • Rundstedt17
    Sőt kötelezően ajánlott,és nem is olyan nagy kihivás csak annyi hogy nem lehet mindent fejleszteni
  • Zóanagyvarázsló
    Még annyi, hogy a korábbi részekben a fontosabb karakterek sérthetetlenek, köztük olyanok is, akik a végigjátszáshoz nem kellenek. Ez neked lehet, hogy nem fog annyira tetszeni, de tényleg kár kihagyni az elődöket.
  • Zóanagyvarázsló
    Ha szereti a kihívást, akkor a NotR szerintem igenis ajánlott, de élvezhető nélküle is - főleg mágussal :) - a második rész.
  • Molnibalage
    Olyan tárgyat asszem nem adthatsz el a 1.7 CP óta, ami kell a befejezéshez, legalábbis nekem úgy rémlik.

Ha nem használod az új AI-t, akkor a harc bizony elég primitív...

Ajánlom a régebbi Gothic részeket végigtolni, mert így nem is igazán érthetted a 3. részt. A 2. rész addonja az, ami nem bizots, hogy kell. Sokkal nehezebb lett a játék, hosszabb is. Annyi előnye van, hogy a játék elején nem annyira üres a térképt, csak ha mindenki lever, akkor ez nem túl nagy élmény.
  • Encore
    Sziasztok!
    Nekem kimaradt a Gothic széria ezért nemrég vágtam bele, valamikor december elején és gondoltam ezzel a résszel nyitok. Pár napja értem a végére az orkok oldalán (illetve Beilar oldalán) és gondoltam írok egy kis véleményt. :) Elöljáróban, hogy zseniális ez a játék imádtam minden percét. Már az elején megfogott a hangulatával, ami nem hasonlítható más RPG-hez. Aztán ott vannak a részletek (az ördög a részletekben lakozik, ugye), például, hogy lelövök egy állatot, majd később mikor arra járok egy farkascsorda falatozik a hullájából. Vagy hogy az egész világ él és bármikor hozhatok olyan döntést, ami befolyásolja az egész végigjátszást.
    Miközben játszottam végigolvastam a topikot és ami sokaknak nem tetszett engem épp az fogott meg. Hogy ha nem figyelünk oda akkor eladhatunk egy fontos kelléket, ami kell a végigjátszáshoz, vagy hogy megölhetünk olyan embert aki szintén kéne a befejezéshez. Ezek életszagúvá tették az egészet. Aztán a további apróságok, például hogy harc közben ha az inventoryban pakolgatok, akkor realtime megy az idő, hogy ha rányomok a gyógyital ivásra akkor emberem elteszi a fegyvert, előveszi az üvegcsét, meghúzza, elteszi, majd előszedi a fegyvert és eközben telik az idő, vagyis nem lehet harc közben csak úgy iszogatni, meg páncélt cserélni, hanem komolyabban kell előretervezni. Ez más RPG-ben hülyén néz ki, mármint, hogy harc közben megáll az idő miközben az inventoryban matatok és az ellenfél két kardcsapása között mindenemet le tudom cserélni, ez illúzióromboló.
    A harc is tetszik, ha diablósan kattintgat az ember mint az őrült az nem vezett eredményre, van a harcnak egy fajta ritmusa, amit fel kell venni ez is életszerűvé teszi a dolgot. Ha például a földre kerülsz akkor véged, ez így hihető.
    A legújabb community patchel nyomtam, és elvétve akadtam bugba, de egyik sem zavarta a játékot.
    FPS nézetben nyomtam mivel az még realisztikusabbá tette, olyan mintha a karakter feje külön mozogna a testtől, ami élethűbb.
    A küldetések elég változatosak legalábbis ork oldalon van nyomozás, beépülés, meg kismillió küldi. Akad olyan, hogy pár városban ugyanolyan küldetés van, de ez a sztoriból adódik, ugye ha minden városban rabszolgákat tartanak az orkok, akkor mindenhol lesznek szökött rabszolgák, akiket meg kell keresni. Az Obliviont is nemrég játszottam végig, hát ez sokkal komolyabb annál. Itt figyelni kell ha nevesített lényt látsz azt át kell kutatni, meg itt nincs minimap zöld nyíllal... Ez az igazi kaland....

Összességében verem a fejem a falba, hogy ez a széria kimaradt úgyhogy lassan pótolni fogom. Kipróbáltam ugyan a kieget, de az valami förtelem. A karakter stílusa megváltozott (a hangja is), mivel nem ugyanazok készítették mint az alapjátékot.... Ez csak azért kellett, hogy jowood gyorsan keressen egy kis pénzt, mert gondolom már a név hallatán megvették páran. Olyan mintha valami modder csapat próbálkozott volna... hiányos, befejezhetetlen questek, hol van hang hol nincs...szörnyű....

Most azt nem tudom még, hogy a készítők új játékát a Risent próbáljam ki, vagy a régebbi Gothicokat, vagy nyomjam végig ezt még egyszer csak a lázadók oldalán? Na, majd kitalálom, de ezzel a pár gémmel elleszek egy ideig az biztos, mert mint olvastam a topikot a G3 erősen butított a 2höz képest szóval a 2 még ennél is jobb kell, hogy legyen.
  • robi25
    bocsánat nem ide
  • robi25
    VAlaki menű forditást nem tudna küldeni mert a grafot meg az irányitást szeretném beállítani.
  • Molnibalage
    Még annyit, hogy az AI bármikor átállítható.