Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pianista
én eddig 2 lázadótábor irtottam ki 10x szintûként... nem volt nagyon nehéz de azért megdolgoztatott😊

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Molnibalage
Nem kapsz kevesebb XP-t, többet kell költeni és több elõfeltétele van egyes skilleknek. 250 felett meg 2 pont kell egy tulajdonság növeléséhez.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nincs korlátlan blokkolás. Asszem 2,5 másodperc után pár pillanatra kiengedsz. Az ellenfelek sem úgy támadnak, mint az alap AI használata estén. Az esetek nagy részében sokkal izgalmasabbá és nehezebbé teszi a csatát, mert nem csak "darálni kell", de a baj az, hogy a Nordmari nagy orkhordák és a nagyvárosok felszabadíthatatlanok vele még 65. szintû harcosként is. A társaidnak esélye sincs a túlélésre, de neked sem nagyon.

Cape Dun szintû város még felszabadítható.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pianista
az új AI sokkal okosabb mint elõdje... nem elég az hogy folyamatosan csapkodsz mert akkor legjobb esetben 50% életed marad, itt kerülni, védekezni, ésszel támadni kell😊 a balance meg az hogy minden képességnek van x elõfeltétele+kevesebb XP-t kapsz.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

MrStokes
En innen szoktam lesni:
Gothic 3 trainer-ek (csak a fontosabbak)

(Persze a fire mage pont ninsc koztuk...)

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

mit csinál az új AI?

és miben nehezít az alternatív balancing?

szeretnék egy újat kezdeni, mert félúton 1x már abbahagytam

milyen irányban érdemes fejlõdni, ha harcos varázsló akarok lenni?

Molnibalage
gothic3.hu

Ott minden fent van.

A mester kétkezes harc csak Zubennél tanulható Istharban, a regeneráció meg asszem Robhar-tól, de csak ha már Innost választottad.

Pianista
és az élet regenerálódást??

Pianista
a dual wielding mesteri képességet hol lehet tanulni??

hát igen, megesik az ilyen.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Molnibalage
Igen. Nem tudom, hogy a fire mage képességet ki tanítja, de emlékeim szerint a csóka fent a toronyban a várban tanítja.

Pianista
a régi verzióval a mentések nem kompatibilisek, és az 1.7 sok-sok javítást tartalmaz pl: beállításokban be lehet állítani az új AI-t, vagy az alternative balance a fõmenüben(nehezítés)

McFrost
Nem engedi az új peccs a régi mentést.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

MrStokes
Szoval akkor csak annyi, hogy el kell jussak Venguardban a kiralyhoz es a megfelelo npc-tol megtanulhatom a fire mage-et?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

hi all. felraktam az 1.7es patchet és most vmiért enchanted version vagy milyen lett a játék, és hiába másolom vissza a mentéseimet nem rakja be.áááá

Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991

Molnibalage
Tudtommal nem. Varázslatok egyes oltároknál és talán emberketõl tanulhatóak. Repu függvénye, hogy mikhez férsz hozzá.

MrStokes
Meg tudja nekem azt mondani vki, hogy a magus specializacioknak (fire mage, water mage, stb.) elofeltetele-e hogy istent valasszon a kedves nevtelen hosunk?

Szeptemberre ígérik! Már alig várom!

rotator
Harc téren már nem várok változást, de sosem lehet tudni, hisz az 1.70 után azt mondták, vége, nem lesz több patch, és tessék, nem tudják abbahagyni. 😊

Molnibalage
Mit értesz javítás alatt? Az új MI-vel még nehezebb is lesz a harc, de reálisabb is. Anélkül is teljesen jó a harc csak 40. szint környékétõl kezdesz félisten jelleget ölteni.

a harcot kijavítja már vmelyik ?az igazság az hogy eszméletlenül tetszik a játék és a sztori is, de egy modolt oblivion után zsinte idegtépõ a gothicban csatázni.....ha az legalább annyira jó lenne amennyire kell, szuper játék lenne

az hogy már van védekezés is jó pont. de az hogy aláüt a szörnyeknek és egybõl halál pl egy farkas ellen az kiábrándító

rotator
...és készülõben az 1.73! 😄

* + HDR Rendering.
* + Improved bloom effect.
* - Bug corrected where audio system always cached out sound even if property said "no".
* + Some Info/Quest commands added.
* - Saturas now also hands out his key when the hero first talks to him after exploring Al Shedim.
* - Texture/Shadow/Light flickering (usually occurs on ATI HD4xxx serie cards) eliminated.
* + Leaf subsurface scattering (only with activated Rim Lighting and Shader 3.0)
* + Heat haze (at minimum Shader 2.0; always on; exception: few fire places because of recompiling the world).
* - Mana recipe icon corrected.- Faraway trees project terrain shadows corrected.

Molnibalage
Már van 1.71 is...

egész sokáig eljutottam igy belekóstolás szintjén. a kezdõ falu, alázadók barlangja és a következõ város ahová irányítanak felderítve, küldik megcsinálva. az a bajom hoyg a harc angyon bosszantó tud lenni mert elbaszták az egészet hogy ilyen bénán találnak az ütések. ráadásul egész bika gépem van, de a másik városban (iylen nagy várszerû, nevét nem tudom hónapokkal ezelõtt játszottam vele) érezhetõen belassul, nagyon is. az 1.6+rajongói peccs az utolsó ami jött hozzá?

De valóban tökmindegy,csak besértõdtem hogy a "kolléga" minõsített jelzõt használva próbál etikára és erkölcsre oktatni...
Õ biztosan olyan igazi nagy jellem hogy szóba sem áll az ork-okkal,nyilván nem is csinálja az õ küldetéseiket.(valószínüleg a felszabadított városokban -ha van neki ilyen- sem vett el semmit,mert az meg lopás volna,igaz?
Hacsak nem egy gerinctelen játékos...

Az élet a legjobb méreg...

nem tökkkk mindegy, elvégre npc-krõl van szó...

Nem vagy ritka nagy állat. Megvered azokat, akik veled együtt harcoltak. Ez tényleg inkább gerinctelenség 😊

A pontok azért gyûlnek lassan, hogy azért legyen valami élvezet a játékban, ki van ez számolva.
Nem azt írtam hogy leölöm,hanem hogy leverem.. a kettõ nem ua. Kicsit gondolkodj (és értelmezd a hsz-t) mielõtt ritka nagy állatnak minõsítesz! És igen: továbbra is keveslem a pontokat.(Akár egyetértesz akár nem....)
Na de majd kialakul...!

Molnibalage
Ja. Az G2 kiegje valami brutálisan nehéz lett. Ha harcossal vagy és nincs bekapcsolva az új AI akkor 40. szint környékétõl szinte félisten vagy...

Takanohana
Ha Monterát fel tudtad szabadítani (egyik legnépesebb város) akkor nem lehet olyan kevés az a tanulási pont. Ennél többet mit akarsz még? Ha már a játék közepén fullos a karid, unalmas lesz a onnantól végigtolni.

Ja, ha itt kevés neked a tanulási pont, próbálj szerencsét a Gothic2 NOTR-ral...

kevés a tanulási pont? hol élsz te ember?

Nem biztos hogy jó dolog ha sorra szabadítod fel a városokat, ha pedig a felszabadított városokban leölöd az embereket, akkor ritka nagy állat vagy.
Gondoltam városról városra járok és mindenhol igyekszem minden küldetést teljesíteni.. psze közben rájötem hogy ez így nem megy,hiszen sok városban van olyan küldetés amelyet nem tudok teljesíteni anélkül hogy tovább ne haladnék egy másik városba.. :S
No de nem baj! Akkor is törekszem a maximalizmusra; összeszedek mined értéktelennnek tûnõ tárgyat hisz ki tudja hátha késõbb nagy hasznát veszem!
Egyetlen gondom hogy eléggé szûkmarkúan osztogatja a játék a tanuláspontokat(...de aztán erre is találtam egy megoldást: a már felszabadított városokban sorra leverem a lázadókat egyiket a másik után,ezzel kissé fel tudom gyorsítani a tapasztalati pontok gyarapodását. Remélem ez a módszer hosszútávon nem rongálja a hírnevemet a lázadók között!
(Ardeát,Monterát és a Bórus fok-ot szabadítottam fel,többi várost egyellõre nem fogom,nehogy az Ork-ok teljesen berágjanak rám és így elveszítsem a hozzájuk kapcsolódó küldetéseket...)

Takanohana
Ardea felszabadítása közben nem halsz meg, utána már igen. Az a tanuló pálya.

az elején még sose sikerült meghalnom, de lehet hogy ott direkt nem ölnek meg.

Mediumon játszom. Amúgy már sikerült meghalnom, szóval lehet, hogy csak bug volt. Vagy training.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

nem, az az hogy legkönnyebb módban játszol. Médiumban már meghalsz.

Hadd kérdezzem meg, az feature, hogy miután legyepálnak 0 HP-re (eddig csak állatok, meg az orkok a legelején), akkor nem hal meg a karakterem, csupán a földön fekszik 1-2 másodpercig, majd minimális életerõvel újból felkel? 1.72-es CP-vel játszom, alternatív játékegyensúly és MI bekapcsolva.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

nehogy megvedd/letöltsd! Nem éri meg.

Takanohana
Hivatalosan igen. De önállóan telepíthetõ, nem kell hozzá az alapjáték. Amúgy meg szar, ahogy van, egy kiforratlan, optimalizálatlan bughalmaz.

hello a gothic 3 Forsagen gods az a kiegészitöje a Gothic 3-nak??

Tényleg kataszrófálisan megy a játék....nagy türelem kell hozzá. Nem mindenki tudja elviselni. Mondom, nekem 1.6-al még jobb is volt mint 1.7-el. Pedig a gép elvileg megvan hozzá...
<#wilting>

Molnibalage
Pedig a hiba az ön készülékében van...

Hát THX a tanácsot mindenkitöl.. de semmit nem segített ugyhogy megy a lomtárba a Gothic 3 mappa... a DVD-t meg elpasszolom ha tudom..
Mégegyszer THX

Asrock 890GX Extreme3,AMDPhenom [email protected] + Thermaltake FRIO,A-Data 2x2GB DDR3(1600),XFX-HD6950@2GB, 3x500gb Maxtor HDD, CHIEFTEC 550W, Samsung P2450 FULL HD

Az igaz. És a képek is hangulatosak belõle. Van egyfajta varázsa az biztos.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Molnibalage
A G3 látótávolsága valami iszonyatosan brutális. Majd 3 éves játék, de alig találni nála szebbet még ma is szerintem.

Molnibalage
Ja, hozzáteszem, hogy az FPS értékeim a megnövelt látótávolság mellett voltak és 0 ini optimalizációval.

Ja és az Oblivionnak kisebb a gépigénye (ha nem használsz látványjavító pakkot, ha igen, akkor sokkal nagyobb). Ellenben a Gothic 3 távolságkezelése jobb, mivel sokkal szebbek a távoli objektumok, illetve maga a fõkarakter és környezete is szebb (szvsz).

De az Obli is zsép, elég dús a vegetáció, csak távolra nézve csúnyácska.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

És az init szerkesztetted? Nekem van egy fájlom, anno kigyûjtöttem, nem tudom ,hogy még aktuális-e. Például van benne memóriakihasználtságról is szó.

VegetationAdmin.ViewRange=3500.0 Ennek a sornak a lényege hogy a talajon elterülõ aljnövényzet távolságát szabja meg egy körben melynek középpontja a karakter. Véleményem szerint ha levesszük 2900.0-ra, azzal már pár FPS-t nyerhetünk!

VegetationAdmin.Quality=high Ez a sor az elõbb említett aljnövényzet minõségét határozza meg. Nyugodtan levehetõ med vagy low beállításokra mert medium beállítottság rendkívül kevés a különbség a high beállítástól, de annál több FPS-t nyerhetünk ezzel is!!!

Cache.SizeImage=128000000 A memória kihasználtságért felelõs sor! Namármost több beállítást is tudnák javasolni, a fizikai memória méretétõl függõen:

1 Gb ram esetén nem friss operációs rendszerrel a szám elejét 256000000-ra

1 Gb ram esetén ajánlanám 512-re megváltoztatni a szám elejét, tehát 512000000

1,5 Gb ram esetén javaslom a 768-ra megváltoztatni a szám elejét: 768000000

2 Gb ram esetén javaslom 1204-re megváltoztatni a szám elejét 1024000000

Shader.EnableTreeShadows=true Ezt át lehet írni false-ra (erõsen észrevehetõ)

Shader.EnableStaticShadows=true Ezt is lehet false-ra (látványromboló)

Shader.EnableDetailShadows=true Ennek a sornak az átírása false-ra nem ront a grafikán, de javítja a teljesítményt!!!

Render.PrefetchGridCellSize=10000 Ez egy kényes rész, a sor azt jelenti, hogy mekkorának vegyen a program egy cellát. Azoknak, akiknek olyat csinál a játék, hogy két töltés közt megakad, de egyébként szépen fut a program, ezen kell változtatni. Nem érdemes sokkal nagyobb számot használni, mert eszi a memóriát és Out of Memory hibaüzenethez vezethet!!! Másfelõl ha túl kevésre állítjuk, akkor meg elõfordulhat, hogy a ClYPING RANGE-en belül vesszük fel ezt az értéket és az eredmény az, hogy áteshetünk a TEXTÚRÁN!!! Szóval 14000, vagy ha kevesebbre szeretnéd, akkor minimum 8000-legyen annál kevesebb esetén a fentebb említett hiba elõfordulhat (sûrûn).

TestMode=false Ezt akkor kell átírni true-ra ha csalni szeretnénk.

Ezek a beállítások a maximális memória kihasználhatóságot tartalmazzák, külön részekre bontva és külön minõségre bontva (High/Medium/Low) ami alapvetõen el van benne rontva mind a három beállításnál, az a SpeedTreeMaxMemUsage. Ki melyik beállítást használja a játékban azt írja át, és tegyen a szám végére egy 0-t. Akinek több RAMja van tehet két 0-t is. Még egy jó tanács: a SpeedTree-n kívül máshoz ne nagyon nyúljatok mert ha azokhoz is tesztek 0-kat akkor lassulhat is drasztikusan a játék!!!

ResourceCache.u32ImageMaxMemUsage_High=96000000

ResourceCache.u32MeshMaxMemUsage_High=96000000

ResourceCache.u32SoundMaxMemUsage_High=20000000

ResourceCache.u32MaterialMaxMemUsage_High=21000

ResourceCache.u32CollisionMeshMaxMemUsage_High=18000000

ResourceCache.u32AnimationMaxMemUsage_High=40000000

ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_High=100000

ResourceCache.u32ImageMaxMemUsage_Medium=70000000

ResourceCache.u32MeshMaxMemUsage_Medium=40000000

ResourceCache.u32SoundMaxMemUsage_Medium=15000000

ResourceCache.u32MaterialMaxMemUsage_Medium=20000

ResourceCache.u32CollisionMeshMaxMemUsage_Medium=16000000

ResourceCache.u32AnimationMaxMemUsage_Medium=30000000

ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_Medium=750000

ResourceCache.u32ImageMaxMemUsage_Low=32000000

ResourceCache.u32MeshMaxMemUsage_Low=30000000

ResourceCache.u32SoundMaxMemUsage_Low=10000000

ResourceCache.u32MaterialMaxMemUsage_Low=18000

ResourceCache.u32CollisionMeshMaxMemUsage_Low=13000000

ResourceCache.u32AnimationMaxMemUsage_Low=25000000

ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_Low=500000