20113
  • totya4
    De emlékeim szerint van rá valami gyűrű, ami képességnövelést ad a kétkezes harchoz, úgy már nem vészes.
  • Molnibalage
    Ha emberek oldalán vagy, akkor kétkezes harc felejtős, mert asszem csak egy helyen tanítják, Istharban. Legalábbis mesterfokon. Oda megy csak úgy lehet bejutni, hogy egyes jó haverokat - nem árulom előre, hogy kiket - ki kell nyírni.

A legjobb egykezes kard a Bastard Sword, mert szép hosszú. Azt meg bármikor beszerezhetsz.
  • steweee
    ja, amit kifelejtettem az előbb. érdemes a régebben használt egykezes kardokat megtartogatni arra az esetre, amikor kétkézzel harcolhatunk ? mi lesz a megkötés arra, illetve hol van annak a trénere ?
  • Molnibalage
    A másikre elfelejtettem válaszolni. Irány a sivatag. Normadt hagyd a végére, nagyon druva szörny és orkseregek vannak ottan. Az új MI mindenhol nagyon jó, de Nordmarban lényeégben "csalás" (elfut, gyógyul) nélkül nem lehet leverni őket, a bányát felszabadítani is csak trükkösen lehet, hogy mindenki túlélja a csapatodból. (Nálam ez szempont.)

Én egyszerűen a lehetetlen helyzetekben kikapcsoltam az új MI-t, mert ekkra szörnyhordákra már nem optimalizálták sajnos.

Annyi jó ötletem lenne, hogy hogyan leheten sokkal értelmesebb harcrendszert összehozni. :(

A Risen nem volt rossz, de a fegyver sebzés még mindig lényegetelen. A technikai kivitelezés jó volt, és nem voltak kezelhetetlen szörnyhordák. Hangulatilag a Risen valahogy nálam nem érte el a G3 szintjét. A G3 + CP valami felülmúlhatalan annak, aki ismerti a G1/G2-őt. A fura az, hogy egy ideig azt gondoltam, hogy a G2 veri a G3 hangulat terén, de ma már nem gondolom ezt. Csak egy jó gép kellett a G3 alá. :)
  • Molnibalage
    És csak 20. szintű vagy? Egyszer kipróbáltam, hogy csak az aréna és dumálgatós küldekit csináltam meg (valamit kísérleteztem a minél nagyobb erő eléréséhez, minél hamarabb) de kevesebb helyen jártam, mint te. Akkor lettem 16. szintű. Fura.

Az új MI-t használod? Milyen szinten tolod? Mert új MI mellett 20. szinten még easy levelen is nagy respect a kitakarításért.

A nagy fegyer az az orkok és egyéb kétkezes fegyverekhez kell. A 70-es sebzésű kétkezes szálfegyverhez a legjobb megvehető cucc talán és tök hamar hozzájutsz. A tanulási folyamat tovább tart, mint szerezni egyet.

Érdemes a leghosszabb ork fegyvert is használni. Sajnos sértetlenhez nem tudsz asszem hozzájutni. Kis sebzése ellenére a játék legjobb fegyere talán, mert iszonyatosan hosszú. Az összes vadállat röhögve kordában tarható vele, erőlködés nélkül.*

Érdkesség, hogy asszem 1.73-ben a Sildenben levő ork őr fegyverét is tudod használni. Ez az, amit a malomnál lustálkodó ork keres. Szimpla lándzsának néz ki, de valójában 200 (!) feletti sebzése van. Igazat megvallva talán ez a játék legdurvább fegyvere. Asszem az ő küldetése nélkül is bejuthatsz a góréhoz, ha nem, akkor próbáld éjszaka leverni és elvenni tőle a cuccot.

* A Gothic nagy hibája még mindig lényegetelen a fegyver sebzése, mert az erő egyszerűen mindent visz a sebzés számítása terén. A lényeg az, hogy a fegyver szép huosszú legyen. A nordmari kétkezes, kétélű bárd lényegében egy jól kinéző, de használhatatlan dolog, mert az egykezes fegyverek is kétszer messzebbre ütnek...

Megint kedvet kaptam a gammához. :)
  • steweee
    20 szintű vagyok, megcsináltam a fővárost, vengardot kipucoltam. respect.már érzem magam vkinek. igaz még egy bison csorda letaposott legutóbb, de azért már életben lehet maradni a legtöbb esetben, nem úgy mint az elején szaladgálni meg nyilazgatni minden farkas meg goblinhordákra.

továbbiakban hogyan kellene csinálnom ? az emberekkel vagyok, ardea, reddock, cape dun, montera, okara, gotha, vengard, silden küldetései teljesítve. orkokat nem bántottam csak amennyire kell, azt tudom hogy később kell majd felszabadítani a városokat.

arra gondoltam, hogy myrtana földjén a maradék városokat is megcsinálom, és utána megyek nordmarba, amúgy is szól oda küldetés. harcosom van, de hunterként is fejlesztem, és később szeretném kipróbálni a mágiát is mellé, úgyis csak 1x fogom végigjáccani.

kérdés : a large weapons később jó vmire ? mert most bastard sword-el nyomom, ami hatótávra ua mint a two hander, viszont nagyobbat sebez, pajzsot is lehet mellé, elég furi így. vagy az ork fegyverekig kellene eljutni erőbe hogy megérje ezzel foglalkozni _?

a kétkezes harc jónak tűnik, csak egyenlőre nincs hozzá tanító. a sharp arrows nem tudok csinálni, nem értem miért. 1x kell hozzá az alkimista receptje, meg knowledge. sztem utóbbi hiányzik. pedig korábbi játékomban tudtam. vki emléxik még ki tanítja meg ?
  • tomonor
    az arcania az FG fikcióvonalát követi, arra értette.
  • Zóanagyvarázsló
    Az Arcaniára írta.
  • Molnibalage
    Engem már nem érdekel. A G3 nagyon szép emlék. Nem engedem, hogy az FG mégegyszer belerondítson ebben.

Lehet, hogy csak azért mégegyszer végig tolom, hogy szép videókat csináljak. :)
  • rotator
    Már eljutottak a bétatesztig, harmadik negyedévben szándékozzák kihozni. Az eddig látottak alapján a varázslás jóval dedósabb benne, mint a Risenben. Meg körülbelül minden más is :)
  • Molnibalage
    Az, hogy az FG egy rakás szar. Én konkrétan kidobtam a kukába.
  • Saturas
    Sziasztok. Az lenne a problémám hogy a Forsaken Gods Win7 alatt nagyon szaggat,Xp alatt még a legmagassabb részletességel sem.Ez mitől lehet? Van valami javítás esetleg?Előre is köszönöm a segítséget.
  • Pianista
    szerintem egyenesen undormány...
  • tomonor
    nekem nem tetszett az MMO-s beütése a gothic 4-nek a videókon...
  • Encore
    A varázslás nem az én műfajom, persze varászlóval és végigvittem, de mérföldekkel jobb harcosként. Kicsit nézz utána youtubeon van videó az arcaniáról, ami elég sokatmondó... ha még nem szedették le azt is...
  • Molnibalage
    A harcrendszer tényleg jó. Viszont a varázshasználat még mindig dedós szinten van. És ami videót láttam az Arcaniáról, az nem mondott semmit.
  • Encore
    a Risen ütött, a legjobb közelharci rendszer, amit láttam. Sok mindenben nem érte el a G3 szintjét, de nagyon is jó volt. Az az Arcanium vagy mi... láttunk belőle gameplay videót (youtube) és valami idétlen hack & slash szerűség volt TPS nézetben.
  • Molnibalage
    Miért? A képeken jól nézett ki és a Risen közel sem volt egy nagy durranás.
  • Encore
    Ha volt eszük, akkor jegelték azt az izét....
  • Molnibalage
    A Gothic Arcaniáról semmi hír nincs mostanában. Fura.
  • Taylor10
    értem.akkor leszedem az 1.73 patchet.
  • Molnibalage
    Mit crackelsz? Az 1.7 CEP - vagy talán régebb óra - nincs másolásvédelem tudtommal. G3 feltesz, CP 1.73 feltesz. Indít, játszik, örül. Ennyi. :)
  • Taylor10
    ezt a hibát mi orvosolja??
  • Taylor10
    Nem letöltött verzió.
  • Molnibalage
    Tudtommal ez nem warez topik. 3-4 ezer forint a játék...
  • Taylor10
    ezt a hibát mért írja ki???

Please insert the Gothic 3 CD/DVD into your drive and start the game again.Do not remove the disc while playing.

Feltelepítettem a gamet majd crackoltam és fel patcheltem, majd elindítottam, be jött egy ablak ahol ki írt valami 2 ini és 2 data fájlt ezt az ablakot le okéztam, utána az asztalon be jött egy olyan hogy Gothic 3 majd ki írta a hibát.
  • Taylor10
    értem.
  • Molnibalage
    Mert ez a konfig kevés neki. Én anno 1GM RAM (433MHz), GT6600 (256MB AGP) és AMD3000+ konfiggal toltam végig előre. Nagy kitartás kellett hozzá.

Véleményen szerint 2GB DDR2 RAM és 512MB-os videókártya alatt nem is érdemes a játékkal próbálkozni, aki tényleg gyors és szép élémnyt akar. A fenti gépen volt olyan, hogy a játék végén Varantból Nordmarba teleportálva 3-4 percett töltött a gép.

A grafika még mai szemmel is eszméletlen szép szerintem, de ennek sajnos komoly ára van...
  • Taylor10
    Sziasztok.nekem a game mért szaggat??pedig Intel Celeron (R) 2.80 ghz processzorom van egy magos. A ram 1.2 gb, a videó kártya Gforce 7600 gs 256 mb.
  • storm2000
    Azért a számlát nem kérem.
  • storm2000
    Köszönöm!!!!!!!!!!!
  • Molnibalage
    23. a sivatagban a rabszolga. a vízmágusok és mindenki más is rajta van.
  • storm2000
    Köszönöm az előző segitségeket, hasznosak voltak, de most megint bajban vagyok. Nem találom a rabszolgát akinél Mora Sul templomának egyik kulcsa van. A másik, hogy nem tudom hol vannak a vízmágusok (Vatrast,Saturast,Myxirt,és Riodriant már megöltem). Remélem így irják a neveiket. Kérlek segítsetek, köszi!
  • Molnibalage
    Köszönjük, hogy cégünket választotta. A számlát majd küldöm. :)
  • cab
    hűűűhaa, ez gáz. Én is gondoltam erre a lehetőségre, mindenhol kerestem a feliratozást, kivéve a hangokat..:) köszönöm a gyors választ!
  • Molnibalage
    Az opcióknál kapcsold be a feliratozás kiírását. Az benne a fura, hogy a hangbeállításoknál van és nem a grafikai résznél.
  • cab
    Sziasztok,

van egy problémám, remélemjó helyen keresek választ. Feltelepítettem a játékot (magyar enchanced edition), feltelepítettem a letölthető 1.73-as patch-et, megy is a játék, viszont a beszélgetéseknél csak az én szövegem látszik a képernyő alján, az NPC-k szövegét nem látom (elvileg azt hiszem a képernyő felső részén kellene látnom). Valaki találkozoztt már ezzel a problémával? Mi lehet a gond? Újratelepítettem a játékot mégegyszer, de a probléma így is fennáll.

Előre is köszönöm a válaszokat..
  • Szuni
    Nagy és unalmas általánosság, de tényleg beszélgessünk mindenkivel. Szinte minden helyszínre elvisz valaki a játékban, vagy így vagy úgy. Menteni azonban sosem árt az ilyen párbeszédek befejezése előtt. Okarába is elvisz egy kivált lázadó, egy tábortűz mellett ücsörög a város (alatti/melleti) hátsó farmon).
  • Molnibalage
    Kicsit trükkös megtalálni. A nagy ogrékkal teli völgy felett van kicsit balre, ha jól emlékszem. A nagy hálóval befedett rész nem nehéz megtalálni. Ott csak menj a széléi lefele nézve, amíg két őrt meg nem látsz.

Moterából kifele menve a szökevény egyenesen odavisz, ha túléli az utat. Ha nem támadsz meg egyetlen farkast sem, akkor el lehet furni vele Okaráig.
  • Encore
    http://www.gothic3.hu Itt tuti van térkép, de egyébként ha megtaláltad a silden közelében bujkáló lázadókat az erdőben, akkor jófele vagy.... Van ott a lázadók tanyáján túl egy rom, ahol két vadász is van. Ahogy kijössz a romból jobbra felé lesz egy ösvény, azt kövesd és megtalálod, bár emlékszem kicsit trükkös elsőre meglelni őket.