Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is így fogok tenni, pedig nagyon izgat ez a rész.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Sajnos az a probléma, hogy nálam pl. ez nem így volt, mert nem számítottam ilyen jelentõs szaggatásra.
Viszont a Sacred_2 például a sok hanghatás miatt pontosan ezért okoz hasonló problémákat.
A hardveres gyorsítás csökkentése sok embernek megoldotta ezt a bánatát...
Alaplapi hang esetében ez nem gyakran jelentkezik.
Nálam minimum grafikával is probléma volt és jelenleg ingame zene letiltásával full maxon fut a játék. "Ultra high"-ban közel 70 FPS városi környezetben is...
nekem windóws xp sp2 winter edition van felrakva amióta megjelent. talán stabilabb mint a késõbbi vindózok, de csak tippelek
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nálam is az Oblivion esetében le kellett tiltanom az ingame zenét, mert szaggatott, pedig nincs gyenge gépem.
Ezeknél a játékoknál minden elõfordulhat és az optimális futás érdekében a .ini fájlokat bizony néha át kell szerkeszteni.
Este majd megnézem, hogy milyen lehetõségek vannak, most idegen gépnél vagyok...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én nem tudom összehasonlítani a két javítást, mert nálam az 1.72 nem is volt felrakva.
Csak annyit tudok, amit olvastam a patch leírásokban, azon a helyen, amit a #18292-ben említettem...
na ha itt lesz a gépem meg is nézem mennyit javított a dolgon. de hogy õszinte legyek nekem grafikailag eddig is tökéletesen megfelelt, igaz nagyon jó minõségben tudtam futtatni az új gépen, de azért egy kis tweak meg graftuning sosem árthat.
viszont ha a harc maradt ugyanolyan vacak, hiába a belevédekezés, az elérés és az "aláütés" sajnos továbbra is probléma volt, akkor kakit nem ér a dolog. talán még úgy megpróbálom akkor hgoy varázslóval, és tûzlabdákkal nem lesz ilyen gond (sztem)
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Már közben annyi mindennel foglalkoztam, hogy nem emlékszem, de szerintem az 1.73 tartalmazza az elõzõek javításait...
Most megnéztem, a ModStarter dolgozik rendesen, bár egyszerre 2 zenei módosítást, vagy grafikai ellentmondást ne integráljatok bele szerintem.
1.72
1.72 mod pack
1.73 community pach
korrekt amit írtam ?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
ModStarter 1.2 teszteli, hogy milyen ütközés van esetleg, már használtam hozzá, de nem tapasztaltam problémát.
Próbáld betenni az összes pipát és tesztelted le. még nem próbáltam így...
Nem furcsa ez?
Gothic 3 Community Patch v1.73
29.09.2009
XII. Community Patch v1.73
==========================
Framework
- Texture/Shadow/Light flickering eliminated (occured on ATI 4xxx serie cards).
- Bug corrected where audio system always cached out sound even if property said "no".
- Some minor bug fixes and improvements.
+ Added czech manual to installer.
- Modding manuals updated.
Graphics
+ HDR Rendering.
+ Soft particles.
+ Improved bloom effect.
+ Leaf subsurface scattering (only with activated Rim Lighting and Shader 3.0).
+ Heat haze. (At minimum Shader 2.0. Always on, exception: few fire places, because the world has not been recompiled).
- Terrain shadows on faraway trees corrected.
- Some texture/material changes.
Dialogs
- Saturas now also hands out his key when the hero talks to him the first time ever after exploring Al Shedim.
+ Some info file parameters added.
+ "Storyhelper" (sh) has more detailed dialog options to increase or decrease reputation.
- Some speech outputs in russian game version corrected.
- The hero now drinks the bottle of booze he gets from Flint.
- Tippler, Hjalte and Garik now drink booze at adequate points of the conversations, Hjalte also eats some meat.
- If Ugolf tells the hero about Tjalf's chest, there's an additional small piece of dialog available after looting the chest.
- Dialog with Masil after cancellation of the quest "Debt and debility" corrected.
+ Subtitles are available now when the hero reads out what he finds at bookstands and stone tablets.
Quests
+ Some quest file parameters added.
Ingame menus
- Icons of cudgel, heavy branch, Nordmarian sword, recipe for mana potion, recipe for Nordmarian sword, recipe for El Bastardo, Meteor and the perk "Take animal skins" corrected or improved, resp.
Items
- It's not possible anymore to get Lester's, Ilja's and Yussuf's temple key and Masil's promissory notes twice.
NPC behaviour
+ New "political" alignment PAL_Pirate. (Not actually in use yet.)
+ NPCs now can react aggressive on armor of other "political" fractions. (Not actually in use yet.)
Perks and magic
+ New scroll "Group Hypnosis".
+ New function "MagicSummonCompanion" for new kinds of summoned companions. (Not actually in use yet.)
Strings
- Some errors in German texts corrected.
- Some errors in Italian texts corrected.
Only with AI switch turned on:
- Whirlwind attacks with two-handed weapons can now be blocked completely.
- A strong hit with two swords will break through a block.
The following fixes will only become effective when a new game is started, but not in already existing save games:
- Sigmor's chest is no "weapon chest" anymore (error from CP 1.70).
- El Bastardo corrected.
- Krush Irmak afflicts damage again
XI. Community Patch v1.72
=========================
- Fixed some installer issues (remove unistall QP3, russian manual etc).
- Added italian manual to installer.
- Updated docs ru/it/pl.
- Updated strings (de/ru) and speech (ru).
- Small change for font issue.
- The hero can also block directly after a leftclick while holding a shield
Ezen az oldalon egészen az 1.0-tól végig követhetõ a javítások lényege...
Nem kell semmit variálni, normálisan fel kell mennie.
Ha jól tudom, az 1.72 még nem tartalmazza az egyéni grafikai finomítási lehetõséget és a HDR Rendering-et sem.
Azért nem tudom pontosan, mert nálam az 1.72 nem is volt felrakva, de Itt talán kideríthetõ a különbség a két patch között.
Ezen kívül minden eddiginél több információt találtok ITT
ITT van 2-3 youtube bemutató...
de lécci írd már le PONTOSAN mit kell csinálni, és hogy mit (nyerek->ezt tudom a linkelt oldal leírásából) vesztek azzal, ha nem tepelítem az 1.73-at.
Mondjuk a várvédelem talán ha a csaták 5%-át teszi ki, és akkor még sokat mondtam... Mindegy, te tudod, én értelek, a TW esetében az AI tényleg nem nagyon fejlõdött a Shogun óta, tehát lehet joggal kritizálni, de kár túlzásokba esni, és valódi mesterséges intelligenciát elvárni jelenleg egy játéktól. A "csaló" túlerõ ellen még mindig nagyon érdekes lehet a játék, a Civ IV esetében pedig igencsak hangsúlyos am ulti is, ebben a kategóriában is kapott GotY jelöléeseket, díjakat.
Mindesetre az általad említetteket tudtommal a modok sem orvosolják, szóval a játékok rajongói befjezése ebbõl nem következik a számomra. Márpedig te ezt hoztad fel újfent. Jó játékok ezek, csak nem tökéletesek.
Mit vártal?Az Ai stratégiában sosem fog úgy játszani mint egy ember csak csalással tud kompenzálni,vagy ha nem teszi akkor meg egyeseknek az lesz a baj hogy hülyének mondják és uncsi....lol.Semmi sem jó ha a csal akkor az a baj ha nem csal akkor az.
A RTW alapvetõ hibája az, hogy a várból kitámadás esetén az ostromgéppel lehetett lõni az AI-t és íjászokkal is. Nem tudom, hogy ezt valaha fixálták vagy sem. Majdnem tetszõlegesen nagy túlerõt le lehetett nyomni, mert képtelen volt erõt felhalmozni. Miután megritkítottam, kimentem két gyalogos egységgel. a kapun. AI nekiront, íjászok halomra lövik õket és oldalrõl két lovas egység felszámolok mindent mndent. Kb. a 10. ilyen csata után ment az uninstall. Kellemes volt addig a pontig. Szép zene, hangulatos volt, de ez kinyírta az egészet.
Az MTW2 meg teljesen kiegyensúlyozatlan. Hard szinten lazán leverhetõ a gép, very hardon esélytelen. A szövetségek csak dísznek vannak és a diplomácia is ('álá Civ IV...), mert a szövetséges soha nem segít vagy csak szimplán elárul.
Ezek után én leszoktam a startégiai játékokról, mert csaló, hülye és szar AI ellen, ami csak a játékos ellen és nem vele játszik, az nekem nem pálya. Ha szopatni akarán magam, akkor meg tudom oldani másohgy is.
Akkor inkább G3 vagy NWN.
ON
Az ebben a buktató, ha nem lennének jók, akkor nem beszélgetnénk most errõl...
A többiek sem panaszkodhatnak, tisztelet a kivételeknek.<#buck>#buck>
Rengeteg javítást kellett a Sacred_2 esetében is felpakolni a játékra, de még most sem tökéletes.
Lehangoló, ahogy mondod, mert te is megveszed a játékot és a pénzedért nem szeretnél hónapokat várni, amíg játszható lesz. Persze jó esetben, mert olyan is elõfordul, hogy "tesznek rá" és nem javítják a progit.
Amennyiben nem várható már az eladásokból több bevétel, nem igazán foglalkoznak vele...
Persze az ember segít magán ahol tud. Varázsoljunk a régi "nagyokból" csodát, ha vannak megszállottak. Jó példa erre a Morrowind.
Éppen most építettem fel MGE használatával /Morrowind Graphics Extender/ egy teljesen új játékot a régi grafikát tupírozva.
Elnézést a sok off miatt.
Azért ez kicsit lehangoló. Ha normális játékot akarsz, akkor csináld magad mozgalom jön és még ezért a helyzetért fizetünk.
Az alternatív AI használatával viszont a nagyvárosok felszabadíthatatlanok csalás nélkül (elfut, felugrik házterõre és gyógyítás), vagy a társaid meghalnak. A bánya meg aztán végképp...
"Hihetetlen, de igaz, cirka két óra játék után végre ki lehet jelenteni: az alternatív kiegyensúlyozás bekapcsolásával három esztendõvel a megjelenést követõen, egy maréknyi maximalista rajongó befejezte a Gothic harmadik részét! Ha így került volna annak idején az üzletek polcaira, bizonyára mindenki nyugodt szívvel hasonlítgatta volna a klasszikusokhoz, sõt helyet bérelt volna magának a kilencven százalékos programok között – de megkockáztatom, az eltelt évek a grafika finomításával nem látszanak meg, így, ha most kerülne az üzletekbe, siker lehetne. Azok, akik már megvették, telepítsék fel és vágjanak bele újra az alternatív kiegyensúlyozás segítségével, és fedezzenek fel egy új Gothic 3-at; akik pedig még nem, most már relatíve olcsón juthatnak hozzá az elmúlt pár év (a Community Patchnek hála) legjobb, leghangulatosabb szerepjátékához."
Tulajdonképpen egy teljesen új játékot varázsol az alap G3-hoz képest.
Létrehozza az "Gothic 3 Enhanced Edition" 1.70 továbbfejlesztett változatát Shader 3.0 és a Terrain shadows grafikai csodát építi be a játékba.
Ezen kívül sok bug is eltünik az alaphoz képest.
Itt látható egy elõzõ 1.70 változat, de ez még nem az, amirõl beszélek, mert itt még nincs Shader 3.0, ha jól tudom.
Teljesen ledöbbentem, amikor elkezdtem játszani vele, mert nagyom jó.
Nálam egy játéknál 3 fõ szempont lényeges.
1. Hangulat
2. Játszhatóság
3. Grafika
Nyugodtan mondhatom, hogy a Sacred_2 szinten van a grafika az 1.73 használatával, igaz, hogy gép is kell hozzá...
ITT látható egy gameplay, de ez még csak 1.70-es.
A HDR Rendering sokat számít a grafikában, ha bírja a gépe valakinek.
Végül még csak annyit, hogy sok hibát javít, így már azért szerintem nagyon profi lett.😄
Leírnád magyarul, hogy kb. miket változtat ez a modpack nagyvonalakban a G3 alapjátékhoz képest? Köszi!
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
kössz
egy gyors letöltési helyrõl, INNEN.
Esetleg akit érdekel megnézheti az eredményt...
amúgy nem összehasonlítás, hanem nincs idõm jáccani mióta hivatalban dolgozom. és anélkül hogy hasonlítganám egyik gémet a másikhoz, aminek a hangulata bejön azzal töltöm kis szabadidõmet és a másikra nem marad. ami jó az obliban hogy szuperjátékká vált a modokkal, csak megfelelõket kell keresni, vmi hihetetlenül megszépül térkép, kezelõfelület, környezet, szörnyek stb. de foglalkozni kell vele annyit mintha jáccanál. a gothic is naon jó külalakra, kezelhetõségre, a harc és a védekezés kissé szar maradt még mindig benne, de a ahngulata viszont perfekt. sztem már utolsó peccs lesz ez, úgyhogy ha így bejön majd mikor jáccok akkor nekifutok és végigtolom 1x, ha nem akkor majd jön a 4 rész...