20113
  • Encore
    Sajnos fogalmam sincs. Kicsit utána olvasgattam és mintha többen jelezték volna, hogy ha felteszek valami comunity patchet az tartalmazza a magyar nyelvet csak az .iniben át kell írni...Ez igaz?
  • Molnibalage
    Egyszer asszem már feltöltöttem valakinek. Mondjátok meg, hogy melyik az és felrakom megint.
  • tomonor
    hmm, hát IMHO, nem veszik be. Ám valakitől kérjél magyarítás fájlt, legalábbis attól, akinek még fent van a játék. xD
  • Encore
    Üdv. Úgy egy éve kaptam meg a G3at, de csak most jutottam el odáig, hogy ki is próbáljam. Láttam, hogy itthon magyarul jelent meg, becserélik magyarra, ha beviszem? Külföldön lett véve.
    Vagy le lehet szedni a magyarítást? Találtam a keresővel linkeket, de már nem élnek (a FAQ link sem).
  • Molnibalage
    Fogalmam sincs. Én felraktam csak megnézni az 1.73-at. Nem látta difit az 1.72-höz képest. Akkor használd azt. Én a Gothic 3-mal szerintem soha többet nem játszom már. Max. videót csinálok vele.
  • steweee
    ja, vki beszúrhatna ide egy 1.72-es teljes ini txt-t alábbiakra való tekintettel...
  • steweee
    ezt az oldalt ismertem. tényleg volt linkelve korábban is. viszont ! a legutolsó peccsel (hivatalban vagyok, fejből 1.73 ? )megváltozik az *.ini állománya, le van 1xűsítve nagyon. nincsenek meg azok a sorok mint a korábbi verziókban. nem mondom, sztem direkt így csinálták a modderek, állítgattak rajta mert egész jól megy és jól is néz ki, bár az 1.72-höz képest én változást nem fedeztem fel, de romlani se romlott.

szóval kérdés az, hogy ha a kellő sorokat bemásolom az inibe külön, akkor azokkal az értékekkel működni fog, vagy csak zavart fog okozni ?
  • Molnibalage
    Kinek kell egy szarkupac?
  • Rundstedt17
    Miért nem adod el a neten ha annyira nem kell?
  • Molnibalage
    Itt van

A google-ban beírod, hogy gothic 3 ini és a tweak-et hozzá teszi. Ez az első találat.
  • Molnibalage
    Még letölteni sem érdemes. Én pénzt adtam ki érte. Nem is értem, hogy miért nem vágtam ki eddig a kukába. Max. firiznizni jó a korongjával.

Az ini buherálás után sem fog teljesen eltűnni a vonal.
  • steweee
    jujj, pedig kellene ez a peccs nekem is (többek között)

amúgy a kiegészítő tényleg annyira ratyi lett hgy senki nem beszél róla, nem jáccik vele? mert akkor inkább meg se szerzem...
  • Molnibalage
    Erről beszélek..

Az ott marad. A field of depth kb. ott kezdőik, ahol a textúra váltás. Van egy ini buherálás mód, amivel lehet növelni. Majd valaki linkeli, fejből nem tudom, hogy hol van.
  • KaszaN
    Hát én allul kikapcsoltam mindent de még mindíg ott az a vonal. Csak most jobban látszik.
  • Molnibalage
    A grafikai beállításoknál van legalul.
  • KaszaN
    Hol lehet ezt kikapcsolni?
  • tomonor
    talán az a legnagyobb gond, hogy ekkora mértékben változtatták meg. Ha esetleg 3x-os távolságonként változna 3x-os layerben, akkor kevésbé zavaró lenne.
  • Molnibalage
    Ööö, pont ez a lényege a field of depthnek. Kapcsolt ki. Ha kikapcsolod, akkor meg azért lesz randa, mert a textúrák mérte x távolság felett kisebb felbontású...
  • KaszaN
    De engem zavar, hogy ennyire közel van. Nagyon látszik főleg nagy réteken.
  • tomonor
    az ott amúgy azért van, hogy ne szarjon be a géped a játék alatt teljesítményileg.
  • KaszaN
    Szevasztok
    A látótávolságnál lehet látni, hogy egy bizonyos ponttól ilyen elmosott minden. Ezen a képen mutatom . Ezt akarom eltüntetni, hogy sokkal meszebb legyen. Hogyan oldhatom ezt meg? Köszi.
  • tomonor
    For Gomez!
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig a Gothicok elején-közepén az íjászat megkerülhetetlen, azzal a legkönnyebb érvényesülni. Később a csontvázak ezt a számítást valóban kersztülhúzhatják, de azért le lehe tőket is nyilazni.

Skeleton goblinokat pedig gyakran nyilaztam le mágussal vagy közelharcossal, mert még mindig így volt a kényelmesebb/könnyebb a játék adott szakaszában.

A Gothic első részében pedig a templar mindent visz: tökéletes harcos, hasznos varázslatok sorával felvértezve.
  • Molnibalage
    Azért elsőre sikerült úgy eltolnom, hogy újra kellett kezdenem. Félisten azért nem voltam, de 12-13 szint táján már eléggé aprítható az ellenfelek elég nagy része.
  • Rundstedt17
    na meg a sima 2 olyan volt mint a sima 3,tök mindegy mit csinálsz a hősöd pillanatok alatt félisten mindenre jut skill pont
  • tomonor
    a G3-at pedig még tavaly ilyenkor vettem meg, és még azóta sem toltam ki xD sajna kevés az időm rá, meg az új patchek óta elvesztettem a fonalat :( (1.72-m van)
  • tomonor
    a G2-ben én mindig tűzlabdát használtam mage-ként. Túl egyszerű is lett a játékmenet a végére ):
  • Rundstedt17
    A 2 ben igen,de NOTR-al lehetetlen.
  • Molnibalage
    A G2-ben a 4. fejezet után a nyomd a gombot játék lett. A villámmal pillanatok alatt le lehetett radírozni midenkit. A G3 is ilyen 600 mana és manaregeneráció után 200 feletti ősi tudásal. Csak lőni kell. A Risen harcrendszere meg maga a tökély az összes korábbihoz képest.
  • Rundstedt17
    no igen beliar kardjával nem lehetet versenyezni.
    de amúgy igen egyetértek a gothic harcrendszere mindig is a harcosokat részesítette előnyben,a varázslók meg a kínszenvedést jelentették az összes részben.
  • Szaruman
    Na igen. Robinhúddal a csontik nem támadhatóak, csak speckó nyílvesszővel. Fáklyát nem lehet tartani, vagyis a sötét helyeken szarakodni kell a fényvarázslattal. Átlag 3-5 lövés egy ork, míg egy varázslóval max 2 lövésből megvan bármi. Akkor lenne poén, ha mindenki egy lövéstől halna (de legalább a fejlövéstől)... Ahhoz, h 1 lövéssel dögöljenek, kb 600 hunting kell. Na ehhez sok szerencsét mindenkinek :D
  • Molnibalage
    Az én szememben mindig gyene volt, a NotR-ban kölönösen. Ha mindenkit egy lövéssel szedsz le, akkor talán van esély leszedni mindenkit. Egy viszonylag közepes harcossal is két ütés volt leverni egy áltagos orokot a 2. részben.

A Risenben erős csapással a durvább lények is kb. 2 ütést jelentenek nekem. A Risen harcrendszere meg a legjobb, amit "ügyességi" RPG-ben láttam.
  • steweee
    1.73-al játszom alternatív AI-val. előtte játszi könnyedséggel lehetett benne aprítani, most egyáltalán nem. még egy bloodfly is végzetes lehet kezdetben. ha nem íjászkodnék, sok helyszín és sok ellenfél legyőzhetetlen lenne, de egy jó íjjal és erős nyilveszsővel simán lehet gyengítgetni az ellenfeleket míg pl cyrus elharcolgat velük. az se éppen rossz, amikor egy háztetőre felugorva teletűzdelni a vaddisznót, ami a gém peccselésével igencsak halálos ellenfél, legalábbi eleinte (még lvl 20-on is okoz meglepetést főleg ha több is van)

ami a varázslást illeti, elsőnek én is a bunyó, de ha már az frankóm megvan akkor lehet kicsit bűvészkedni is. AI balancéval meg ezek szerint mód se lehet rá a játék vége felé sem...
  • Rundstedt17
    Az íjászkodás azért nem igaz(pl a 2ben az egyik patch jelentősen gyengített az íjászkodáson de még úgyis a legerősebb volt)
  • Molnibalage
    Nincs olyan, hogy kimaxolás, mert semelyik képességnek nincs felső határa. Az összes spellt sem tudod megtanulni, de értelme sincs. A tűzlabda + fagyasztás mindenre elég.

Az összes Gothicra igaz, hogy a játék szabályrendszere egyszerűem nem teszi lehetővé, hogy tisztességesen mágussal játszon az ember. Vagy túl nehéz, vagy túl könnyű, mert nagyon primitív szabályrendszer van.

Íjászkodni sem volt értelme egyik Gothicban sem szerintem, mert mindekit leíjazni nem lehetett, aztán jön a közelharc. Akkor inkább olyan brutál legyek közelharcban, mint egy tank, de nem íjászkodom.
  • steweee
    lehet csak keverem. az alternative AI biztosan be van kapcsolva. a balancét azért nem kapcsoltam be, mert volt róla szó hogy akkor nem lehet kimaxolni a karaktert. márpedig HA sikerül végigjátszanom, csak 1x lesz rá időm. és akkor már hadd csapkodgassak az elején kis lövészkedéssel megspékelve, és később meg hadd daráljam már a horda orkokat tűzlabdákkal is....
  • Molnibalage
    Az AI-t lehet. Az alternatív balancot nem lehet lelőlni, mert az a fejlődési fát és költségeket befolyásolja. Nem is vagyok ezek után biztos, hogy te bekapcsoltad azt és nem kevered -e össze a kettőt.
  • steweee
    nem játszottam vele régebben csak telepítettem és kipróbáltam, majd rájöttem hogy egy bugos szar (volt). de most már jó annyira hogy érdemes legyen végigjátszani, mert a sztori fantasztikus sztem.

ja, amúgy ha a játékot alternative AI-val indítom, akkor később le lehet kapcsolni és utána vissza ? ez biztos ? mert nekem pampogott az új játék indításakor hogy nincs bekapcsolva. (csak kiváncsiságból, mert amúgy be akartam kapcsolni és most is úgy van)
  • Molnibalage
    A farkasos dolog számomra megszűnt, vagy csak szimplán megtanultam harcolni. Az állatharcot tudtommal az új AI nem befolyásolja, egy általános javítás volt e téren.

Az új AI tényleg jó, de csak egy ideig. Legalább 2-3 helyen ki kell kapcsolni, mert nem végigtolható a játék harcossal, vagy nem rendesen. A nagy városok nem felszabadídhatóak és a bánya sem, mindenkit megölnek az orokok.

A szúrás / döfés régen is megvolt, semmi új nincs ebben.
  • tomonor
    te is tudsz döfni, nincs abba semmi különleges. Mérgezett ekéknél akkor aktiválódik a trigger_poison ha döföl.