2027
Jó vagy rossz autó?
  • 0ppika
    Kurva vicces vagy te gazdag gyökér f@szfej!!!
    Örülj nem hogy te megteheted hogy ilyen kocsikkal szórakozhatsz, de aki nem teheti meg akkor azt azért ne nézd le. Világos?
  • 0ppika
    Nem, de ne hasonlítsd össze egy "hajóval". Biztos vagyok benne, hogy a kategóriájában messze a legnagyobb utasterű a swift.
    Most, csak a kedvedért lemértem a helyet: Ha a vezetőülés teljesen hátratolt állapotban van, akkor az ülés eleje és a fékpedál között 55 cm a hely, mögötte (teljesen hátratolt vezetőülés), az ülés hátuljától a hátsó ülés elejéig pedig 30 cm.
    Na lehet méregetni a saját verdákat és összehasonlítani.
  • Botond #256
    ezt nem csinálják minden autón,vagy miért csak egy pár van itt?
  • Hellhammer
    Pedi tényleg kultúráltan néz ki szvsz :)
  • Hellhammer
    Baleno törésteszt. Elég szörnyű a vezetőoldalt nézve.
  • Hellhammer
    Meg a Baleno. A Baleno nekem tetszik külsőleg, belsőleg is elmegy ha nem úgy nézzük, hogy ez egy csúcs Suzuki hanem úgy, hogy egy sima autó. Motorikusan nemtom milyen a Baleno, de sajnos láttam a töréstesztjét...
  • Botond #252
    még nem,de már képen látta,és ott úgy tűnik akkora sincs mint a suzuki,mert csak ilyen 10-12centisek az egész kocsik...
  • Hellhammer
    Amiket írtam autókat azokban ültél már? Vagy mondjuk Skoda Superb-ben (Octaviaban), vagy Passatban vagy Volvo S60-ban? Mert azok az igazi közép, felső-közép autók.
  • Botond #250
    na meg a vitara amit már szintén szénne fikáztunk
  • Braveheart
    Látom csak a kis suzukikat nézitek, pedig ott van pl. a suzuki liana is...
  • Botond #248
    valszeg igazad van,de hadd legyek naív legalább :-D
  • 0ppika
    Utastérre gondolok!
  • 0ppika
    Röhöghetsz amit leírtam igaz, szerintem valóban "sok közép, felső-közép kategóriás autót is kenterbe ver helykínálat terén ".
  • Hellhammer
    Sztem a vásárlók elenyésző része vesz azért magyar suzukit, mert ezzel a magyarországi gazdaságot javítja. Inkább azért vesznek Suzukit, mert más márkánál nem lehet túl sűrűn olyan akciókat látni, hogy "működésképtelen, roncs autóját 300e Ft-ért beszámítjuk", illetve hogy a piaci ár felett 2-300e Ft-al számítják be a használt suzukijukat ha újat vesznek.
    Szvsz a magyar vásárlók hihetetlen mértékben árérzékenyek, ha valamit vásárolnak nem a minőséget nézik először hanem az árat (lásd még példának a karácsonykor akciózott 15-20k-s házimozi rendszereket). Az hogy ennyi suzuki van az utakon, a marketingesek sikeres munkáját dícséri.
  • Botond #244
    ezen töprengtem én is,sztem az egyetlen érv a swift mellett,hogy magyar és ezzel magyar munkahelyet teremtünk stb stb,ez esetben le a kalappal aki ilyesmi miatt vett swiftet,de ettől még a swift nem lesz jó autó továbbra sem(se semelyik suzuki)

az ignist itthon gyártják?most azt csinálják esztergomban a swiftek helyett?
  • Hellhammer
    Mindjárt megtudjuk azt is a Suzukiról, hogy sok közép, felső-közép kategóriás autót is kenterbe ver helykínálat terén :)
    Egy Vectrában vagy Lagunában sem marad szerintem elég hely, ha az első ülést teljesen hátratolja az ember. Vagy csak nekem jelenti azt az elég hely, hogy akár keresztbe is rakhatja az ember a lábát a hátsó ülésen ülve?
    Apámnak Twingoja van, belső terét tekintve tágasabb mint egy swift, mégis azt mondom rá, hogy háááát....
    Az én autómban is azt mondom, hogy elől ok a hely, de hátul már nem nagyon szívesen utaznék benne többszáz km-et, pedig több mint 4,5 m hosszú. Szóval óvatosan azzal az elég hely kifejezéssel :)
  • Dzsega #242
    nah most léptem majd 5-6 körül jövök.
    Üdv!
  • Dzsega #241
    jó nektek én nem!
  • Braveheart
    Köszi:)
    Én is 186 vagyok, és a wagon r+-ban olyan simán elférek ELÖL hogy hajajj! És király a kilátás a magas ülések miatt! :)
  • Dzsega #239
    hupp bocs!
  • Dzsega #238
    164=194
  • Dzsega #237
    hát azért 186 és 164 között 8(!!!!!) centi különbség van!!!! És NEM férek el! Ugyanis a lábaim mint a trabiban! egyébként hogy örülj a 206-ban sem férek el ilyen kicsi autóknál csak a Corsa volt eddig amiben elférek. Az elférek alatt azt értem hogy nem kell nyomorognom, a fejemet fognom mert minden bukkanónál beverem.
  • 0ppika
    Na ezt nem hiszem el, hogy nemfértél el. Én 186 magas vagyok és bőven lehet hátrébbtolni az ülést. Ráadásul ha teljesen hátravan tolva, akkor a hátulülőnek is marad elég hely, igaz ez a csomagtartó rovásársa megy.
  • 0ppika
    Boldog szülinapot.
  • Dzsega #234
    nem kell megköszönni ingyér vót!
  • Dzsega #233
    nekem nincs
  • Braveheart
    Köszi neked is! :)
  • Dzsega #231
    Hali mindekinek!
    Végre egy jó fórum amin kiélhetem magam!
    Braveheart: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Egyébként egy Trabant 601s-em van. Csak hogy mindenki tisztán lásson. Eléggé sokféle verdát vezettem már (pl.:Mazda e220 TGK, Opel Astra, Kadett mindkettő kombi, Toyota Hiace Extra Long) csak azért írtam le őket mert ezek főlleg a Toyota nagy autók eléggé hosszúak és nincsen velük semmi gond mivel a többnyire diesel-ek kevesebbet vagy közel annyit esznek int egy suzuki ezért városban is jók. Helyigény nagyon nagy de aki tud vezetni annak van rutinja és egy kis helyre is berak egy nagy autót (persze ha befér), szóval fogyasztás, méret kilőve az érvek mellől. Az ára. Hát igen ennyiért kapok egy Peugeot 206-ot vagy egy Opel Corsa-t. Akkor miért suzuki??????? Lehet, hogy nincs benne annyi extra de jobb. Ne vagyok egy alacson növésű gyerek (194cm) de a swiftben NEM férek el még teljesen hátratolt üléssel sem! DE! a Corsaban IGEN!!! Hát WoW! Még kisseb mint a swift! Swiftben (amikor érdeklődtem egyszer (biztos bevertem a fejem!)) akkor még szervót sem lehetett bele kérni és egy jól felszerelt (1.3l el. abl., klíma, 3 ajt., cd stb...) 2.300.000Ft volt. Ugyanez a felszerelés 206-os esetében (metálfénnyel!!!) 2.600.000Ft!!!
    Akkor miért veszik???
    Inkább választom a Trabant 601s-t mit egy suzuki!
    Valaki magyarázza meg miért jó!
    Köszike!
    Ui.:Bocs hogy ennyit írtam.
  • Braveheart
    Köszi szépen :D
  • Botond #229
    Boldog Szülinapot :-D
  • Punker
  • I.C.ram
    Régebbi konstrukció, mert már amerikában is futott Metro Geo néven. Mondanom sem kell bukás lett.
  • I.C.ram
    Ráadásul az egyik legszebbel :)
  • HuAn82
    Pah...Swift?? Magnum Ferrari-val jár!
  • 0ppika
  • Roll
    Akkor mondd azt hogy fillérekbe kerül, ha összeszedted a kétmilliót a swift-re, úgy hogy közben rendesen éltél.
  • Roll
    Hülyeség,hogy taxi nem lehet swift. Nálunk egy csomó van.
  • CybearBoy
    Én sem nagyon szívlelem a Suzukikat, főleg a Swifteket nem. Szerintem minden porcikájukon látszik, hogy teljesen az olcsóságra mentek, mindenhol a lehető legkevesebb anyag van benne. A Swift egy tíz éves konstrukció, amin 10 év alatt semmit nem fejlesztettek, és régen sem állt a helyzet magaslatán. A biztonsági mutatója tényleg kb 0. Emlékszem, a KRESZ-oktatóm is gyakran hozta fel a Swiftet, mint negatív példát, szerinte a tanuló kocsik közül is ki kéne tiltani, azt hiszem taxi már nem is lehet. A motorja nem rossz, de a többi része... És tényleg van sok más alternatíva.
  • [Walaki]D`Lair
    Jó, de egy XC-ből kijön vagy 8 Swift ezt ne feledd...;)
  • Taranov
    Ez tökéletesen igaz!
    Annyit még megjegyeznék, hogy az XC90 minden körülmények között komfortosabb, kényelmesebb.