2417
megoldást keresek erre a problémára
-
#574 Egyelőre úgynézki megoldottam a dolgot. Most azt nem értem miért nem enged makrót felvenni.Ezen a képen nekem a bal két gomb és a jobb felső szürke nem használható.
Pedig mindent úgy csináltam ahogy itt írják... -
#573 A Solverrel kellene próbálkoznod. -
#572 Átgondoltam, de nem nagyon tudom ennél részletesebben leírni. A lényeg végülis az lenne, hogy minden kezdési időpontot számoljon ki, 19 óra előtt és után is. Mint írtam ez nem is nehéz, hisz csak kivonás, összeadás.
De mivel nem egyformák a napok, mindig több vagy kevesebb sor van a 19 órás műsor sora előtt és után, azt szeretném valahogy megoldani, hogy egy képletet bemásolva a kezdési idők celláiba a sorok számától függetlenül is jól számoljon. Ezért vetettem fel, hogy ha az excel maga a táblázatban rákeresne az előbb említett pl. "fontos műsor" kifejezésre, akkor annak a sorától számolna előre és hátrafelé is. -
#571 FKERES és a HOL.VAN függvényekkel próbáltad?
de lehet rosszul értelmezem a feladatot. -
#570 Van egy excel táblázatom, amiben két fontos oszlop szerepel amivel számolni szeretnék. Egy műsorszerkezetről van szó, ahol kezdési időpontok és az egyes elemek rész idői szerepelnek. Az egyszerűség kedvéért A oszlopban a kezdési idő, B-ben az aktuális hossza a műsornak, C-ben a neve. Egy fix időpont adott, amihez tartani kéne magam, ez 19 óra 0 perc.
Azt kellene valahogy elérnem, hogy miután elkészült a lista az egyes elemek hosszával a B oszlopban, ezekután az Excel kiszámolja mikor kell elkezdeni az egyes műsorelemeket, hogy a 19 órakor esedékes műsor - nevezzük "fontos műsornak" - mindig pont 19 órára essen. Nem tudom erre van-e lehetőség, de a legjobb az lenne, ha az Excel maga felismerné melyik sorban található a "fontos műsor". Pl. a C oszlopban szereplő szövegek alapján. Majd ettől számolna visszafelé az első tételig és előre az utolsóig, ezáltal kiszámítva az összes kezdési időpontot.
Alapból ez egy roppant egyszerű feladat lenne, ha mindig ugyanannyi tétel lenne 19 óra előtt, mert akkor a 19 órát fixen beírva és egy egyszerű kivonásos képletet végigmásolva meg lenne oldva a probléma. De itt ez mindig változik.
Ha van valakinek ötlete azt megköszönném. -
#569 vagy ha már végleg nincs rá szükséged:
#547:
"MSO 2007-es: Adatok => Adateszközök => Ismétlődések eltávolítása" -
#568 ctrl+h
beírod, tel:
csere:
oda semmit. Persze előtte kijelölöd az oszlopot -
Eli Jah #567 Mármint hogy a
tel:123456-789
tel:456783-221
tel:345678-455
helyett ennyi maradjon a cellákban:
123456-789
456783-221
345678-455 -
Eli Jah #566 Még egy kérdésem lenne. Most van egy egyedi listám, de ezeken belül van olyan, ami ugyanazzal kezdődik, pl "tel:..." Azt hogy tudom megcsinálni, hogy ezek a "tel:" feliratok eltűnjenek de a többi info megmaradjon?
Köszi :) -
Eli Jah #565 Tyűű köszi!!!!
:) -
#564 Adatok/Rendezés és szűrés/Speciális gomb.
Más helyre (megadod a cellát, ahova a kigyomlált listát szeretnéd íratni), Csak az egyedi rekordok megjelenítése. -
Eli Jah #563 Sziasztok! Va egy excellem, amiben van sokezer sor egymás alatt. Ezek egy része kétszer háromszor is megvan. Hogy tudom ezeket kitörölni, hogy minden csak egyszer legyen meg a táblázatban? 2007-es Excel, és nem boldogulok eg yilyen kis izével el. Hihetetlen...
pls help -
polarka #562 Közben vki segített.
Az 1. képen a "Nagyságrend" nem csak legördülő listaként működik, hanem be lehet írni konkrétan, h 0,001. És akkor már minden pöpec. -
#561 A G2-be beírod:
=B2 -
#560 Sziasztok!
Hogy tudom azt megcsinálni ha beírok egy szám jellegű adatot egy cellába mondjuk B2-be akkor ugyanaz az Enter lenyomása után beíródjon mondjuk G2-be?
Előre is köszönöm. -
#559 A második részt most vettem észre, látom, ez nem jött össze. -
#558 Vegyél fel egy harmadik oszlopot, ami a 2. oszlop 1000-szeresét tartalmazza (=b2*1000). A grafikonon az 1. és 3. oszlop értékeit ábrázold. -
polarka #557 Van egy adatsorom, amit grafon szeretnék ábrázolni, de úgy, h egy prefixummal kisebb nagyságrendben. Tehát A helyett mA értékeket, vagyis 1000szeres értékeket. Erre ezt a javaslatot kaptam: "Az áramot milliamperben a legegyszerűbben úgy ábrázolhatjuk, hogy a y tengely tulajdonságainál a „Skála” értéket 0,001-re állítjuk"
Mit kéne itt állítsak? Én úgy látom, h itt egyik opció sem segít megoldani a dolgot.
Megpróbáltam a formátumot átállítani, h hátha ott meg lehet oldani, de az sem járható út.
Akkor megpróbáltam, h az adatok ezerszeresét ábrázolom, erre pedig:
A bal oldali oszlop a feszültség adatoké, a legnagyobb érték köztük 0,8V körül van, de mégis ilyen 20tól 120ig skálázza. Átállítani meg ugye nem lehet, mert úgy viselkedik, mintha tényleg ilyen adatokat olvasott volna be.
Kérem segítsen valaki! -
#556 jaja, de nekem régebbi verzióval könnyebb így:
=ha(.2=.1;"del";"") utána szűrés a 'del'-re, sorok törlése
tehát, van pár megoldás ;) -
#555 Köszi szépen... -
Styrex #554 Köszönöm szépen.
Az igazság az, hogy én OpenOffice- ban próbáltam és fel sem merült bennem, hogy ilyen téren különbségek lehetnek a két program között.
Az excelben tényleg lehet.
Mégegyszer köszi -
#553 JoeBacsi és Yan ötletén kívül az irányított szűréssel is megjelenítheted az egyedi tételeket. Adatok, Szűrő/Irányított szűrő. Más helyre másolja, csak az egyedi rekordok megjelenítése. A "Hova másolja" címre előre írd be annak az oszlopnak a címét, amelyiket meg akarod szűrni. -
#552 Start/Keresés/Fájlt vagy mappát/További beállításoknál jelöld be az alábbiakat: Keresés rendszermappákban, Keresés rejtett fájlok és mappák, Keresés almappákban.
Lehet, hogy az intézőben az Eszközök/Mappa beállításai/Nézet fülnél be kell jelölnöd a Rejtett fájlok és mappáknál a megjelenítést is. -
balcsi70 #551 Szia köszi. Ezt a "Rejtett/sytem file látható állapotban talán megtalálod" ezt valamit be kell állítani hogy látható legyen? Vagy csak beütöm fent a sávba amit kel és kész.??? Köszi. -
#550 A külön lapokhoz a jelentéskezelő nélkül is különféle beállításokat rendelhetsz. -
#549 Ha egy táblázatodat különféle megjelenítéssel akarod látni, vagy kinyomtatni, a jelentéskezelő egy hasznos funkció.
Mikor a teljes tábla látszik, a Nézet/Egyéni nézet menüben adsz neki egy nevet, és bejelölöd, hogy a monitoron, nyomtatásban, vagy mindkét helyen akarod-e így látni. Ezután a füzetedben beállítod a következő nézetet, hogy pl. a képletek legyenek láthatóak, a nyomtatásban legyenek sor- és oszlopazonosítók, egyes sorok, oszlopok legyenek elrejtve, cellarácsok, lapfülek, görgetősávok tűnjenek el, zéró ne látsszon, stb. Ehhez a nézethez is rendelsz egy nevet. Akárhány nézetet adhatsz meg. A kívánt megjelenítést ugyanebből a menüből választhatod ki. -
Styrex #548 Hello
Lehet-e egy excel dokumentum munkalapjaihoz külön nyomtatási beállításokat hozzárendelni?
Külön oldalbeállítások stb. -
#547 MSO 2007-es: Adatok => Adateszközök => Ismétlődések eltávolítása -
#546 Úgy, hogy megtanulsz visszaolvasni. -
#545 Van egy excel táblám, amiben vannak ismétlődő tételek (egy oszlopban).
Hogyan lehet szűrni ezeket, vizsgálni.Mert az akarom hogy ne legyen. -
dadalia #544 Nézd meg errefelé:
Rejtett/sytem file látható állapotban talán megtalálod.
-
balcsi70 #543 Sziasztok.Van egy olyan hogy emailba kapott táblázat lett átalakítva és csak simán a mentésre lett kattintva és Valami Temporary Internet Files mappába rakta,de hosszadalmas keresés után sikerült kideríteni hogy nincs sehol.Ezt nem lehet valamilyen programmal elővarázsolni? Vagyis ilyen fájlvisszanyerésről gondoltam.(de nem lett törölve csak mentve de sehol nincs).Mindenféle képen lett már keresve.Most újból meg kellene csinálni a melót ha nincs rá megoldás. Valaki járt már így? Köszi. -
#542 Szívesen. -
boneyard #541 köszi, sikerült! -
PeterGee #540 Megoldva. :))))) -
PeterGee #539 Van egy terméken egy vonalkód és azt egy vonalkód olvasóval egy Excel táblázatba beolvastatom(becsipogom, mert csippan az olvasó, ha sikerült. :D) -
#538 Mi az a "vonalkód becsipogás"? -
PeterGee #537 Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy: Azt szeretnénk megoldani, hogy egy vonalkód becsipogásánál egy fix első 4 karaktert figyeljen és, ha eltér akkor ne lehessen becsipogni. Megoldható?
Pl.: HU1ö****** ez ok, de HU11***** nem ok.
Légyszi a [email protected] emilemre írjatok.
Köszi. -
#536 Erre nincs bill. kombináció, de írhatsz hozzá makrót.
Kijelölöd a tartományt, indítod a makrórögzítést.
A makrónév legyen pl. Ertek_beillesztes.
A rögzítés helye legyen az "Egyéni makró-munkafüzet", a billentyűparancshoz írd be a Ctrl mellé azt a betűt (pl. e), amivel majd indítani akarod, OK, rögzítés vége.
Kaptál egy üres makrót a fenti címmel, amibe be van írva a billentyűparancs. A Rögzítés1 Makró-, és a dátumot tartalmazó sort kitörölheted.
A helyükre másold be ezt:
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Application.CutCopyMode = False
A Visual Basic szerkesztőt bezárhatod.
Innen kezdve a képleteket tartalmazó területet kijelölöd, a Ctrl+e billentyűkre bármelyik füzetedben elvégzi az irányított beillesztést ugyanarra a területre. Ugyanarra a területre!
Az F9 feladata a képletek újraszámolása, nem az értékük beillesztése. -
boneyard #535 Hali!
hogy lehet megcsinálni, h több cellában a képleteket lecserélje a kiszámolt értékükre. irányított beillesztéssel megy, de én úgy tudom, h van rá vmi bill.komb is, csak nem emlékszem rá. azt tudom, h ha belenyomok cellába akkor F9el megcsinálja, de ez sok cellánál körülményes...