Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Walaki]D`Lair
megoldódott, télleg a paraméterekkel volt a probléma, a word indítóparamétereit másoltam át és láss csodát, mûködik....no comment...😄DDDDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

PetruZ
Egy tipp: Beállítások - Mappa beállításai - Fájltípusok - XLS - Speciális gomb. A "Megnyitás" legyen az alapértelmezett (bold). Kijelöl - Szerkesztés... Az új ablakon az Excel.exe gondolom ott van (különben el sem indulna), de legyen a végén egy "/e" is. Alul a DDE bekapcsolva, üzenet: , alkalmazás: Excel, témakör: System.
Ezek az alapértelmezett beállítások, lehet, hogy itt mászott el vmi.
Ha a TC szól, hogy "File not found", vagy ilyesmi, akkor lehet, hogy valami olyan karakter van a nevében (vagy az elérési útvonalban), ami bekavar neki. Ki kellene próbálni az Intézõbõl is, ugyanonnan megnyitni, illetve az ékezetek, spec. karakterek használatát mellõzni.
hú, ilyen már volt egy ügyfelemnél, és nem is tudtam megoldani 😄
[Walaki]D`Lair
Na ilyet még nem láttam...8-O

az Excel nem tudja megnyitni a file-t ha magát az xls file-t nyitom meg....a társítás stimmel, ha rábökök elindul az excel de azt írja ki hogy kész és háttérben a windows commander, hogy nincs meg a file...ha meg az excel-bõl megnyitom akkor tökéletes...és az összes xls-nél ezt csinálja...office újratelepítés már megvolt így elsõ blikkre az jutott eszembe...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

viszont ha legközelebb vizsgázom, elküldhetem neked ímélben, és visszaküldöd? <#hehe> ha épp ráérsz <#hehe> kapsz érte csokiiiit 😄
Áh, de tudod mi volt a gáz? Hogy elvileg jó dolgokat írtam a függvénybe <#hehe> És mééégse... nah mindegy... küzdök😊
PetruZ
Na, ilyen embernek nem is segítek többet.

😊
Amúgy megbuktam a múltkori vizsgán, szal sztem metyek majd úra <#hehe>
Hú, most mindnek? Hát ajánlom az excel súgót, aztán amit nem értesz, kérdezd meg újra itt!!
Barni
helloka!
tud valaki olyan dokumentumot küldeni nekem amiben az excel függvények megoldásai vannak? mert pár hét múlva vizsga, de semmit nem tudok 😊
http://rs1.szif.hu/~kallos/fuggvenyek.doc

Avanti Italia!

KÖSZÖNÖÖÖM <#worship>
PetruZ
Ezt passzolom. Korán van még. 😊
PetruZ
Van egy ÜRES() nevû függvény erre.
PetruZ
Mert sztem a B oszlop nem szám típusú. Két választásod van:
-Az egész oszlopot szám típusúra állítod.
-A függvénybe az $Bx helyett ÉRTÉK($Bx)-et írsz.
Hátha így jobban láccik <#hehe>
Valaki el tudná nekem magyarázni a gyakoriság függvényt? A konkrét feladatban azt kéne megoldani, hogy kiírja nekem a minõsítéseket, hogy hányból hány van.
Az egyes feladatot milyen függvénnyel kéne megoldani? 😊
köff <#hehe>
nemcsakfeel
hmm. ha értenék ekszelhez biztos tudnám 😄DD

*hihi ** *

Hali! Nem értme, hogy ott mé van "Felvéve" :o
Üdv!
Érdeklõdni szeretnék: Az Excel párbeszédpanel szerkesztéséhez, hogy a végén mûködõképes dolgot kapjak, kell tudnom Visual Basic-ben programozni?

öh, ilyennel én is próbálkoztam, de nem jött össze... erre beírom ezt a függvényt (abszolutizálva az "A"-kat) és müxik!!!!4 Köszi <#worship> jövök még segíccségé 😊
PetruZ
Hát, kicsit fogós, mivel az Excel nem tud keresést jobbról indítani. Sztem nem vesszõt, hanem az utolsó szóközt kell keresni (ld. pl. A4). Ha tudjuk, hogy a szám nem lehet hosszabb 3 karakternél (mondjuk érettségi/felvételi pontszám 😊 ), akkor a függvény így néz(het) ki:
=JOBB(A2; HOSSZ(A2)-SZÖVEG.KERES(" ";A2;HOSSZ(A2)-4))

Jobb megoldást nem tudok. 😊
értelemszerûen én odáig jutottam, amit az fx mellett láthattok 😊
Szasztok!
Bizonyára nagyon láma vagyok, de ebben lenne szükségem segítégre <#szomoru1> A pontszám alatt érthetõen csak a pontszámnak kéne megjelennie, de mindenképp az A oszlopos infokból kéne kiolvasni

modellmaker
Hali!

Egy másik -számomra- megoldhatalan probléma. Adja meg, hogy mennyibe kerül a szükséges nyersanyag az egyes esetekben (50, 100...300)!
Kép alul.
Elõre is thx!

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Ó köszi szépen!

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

units
esetleg így gondolod:
dia.xls

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

PetruZ
K25-be: =HA(SZUM(K1:K25)<>SZUM(A25:J25);"nem egyenlõ!";SZUM(K1:K25))
modellmaker
Sziasztok!

Egy újabb feladat. 😞 Abrázolni kéne egy függvényt, amelynek az alphalmaza 50, -50, egytizedes lépésközzel. Ez a függvény az 1/x vagy az x². Ez mind1. Csak sajnos nem sikerül. Tudnátok segíteni?

GaVino
a példa amivel már oly rég szenvedem😊)
A25tõl az J25 ig számok vannak ezek összegét a K25-be szeretném látni-->=SZUM(A25:J25) ez megvan!!
nah most K1-tõl K24 ig is számok vannak és ezek összegét is szeretném a K25-be látni. A sorok és az oszlopok értéke elméletileg azonos pont azt akarom hogyha összeadta a sort és az szlopot és ez nem = akkor abba a K25 be jelleze valahogy ha = a két érték akkor a K25--be irja ki az azonos erteket.remélem nem túl bonyolult... köszi elõre is

Frank99
és ha,
vagy...

logikai képlettel....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

GaVino
Sziasztok!!! Hogy tudom excelbe megcsinálni azt hogy egy sor összegét és egy oszlop összegét összehasonlítsa és ha nem egyezik akkor kiírja??????

modellmaker
Hm... Nekem is. ÉS ilyen szarokat csinál. Na mind 1.

2XP
Pontosan. Frissen installált excel, alapbeállításokkal.

modellmaker
És csak annyit írt ki h pl: 16? Lehet más valamilyen beállítás.

2XP
Érdekes, nekem rendesen mûködött (2003-as excel).

modellmaker
SIKER!!!!

=NAP360(kezdõ dátum;záró dátum;IGAZ)

modellmaker
1916 ÉS nekem csak a 16 kellene.
Mondom mi nem jó:
-ha úgy állítom be, h csak a 16-ot mutassa az évszámból.

Esetleg valami mást? Bocs, h ilyenizé vagyok de lehet kapni érte egy 5-t a suliban. 😊

2XP
=ÉV(MA())-A1

😊

modellmaker
Sziasztok!

Hogy lehet kiszámoltatni az Excellel, hogy hány éves vagyok? Pl: Ha az A1 cellába be van írva a születési dátumom, akkor milyen képlettel tudja kiszámolni pl. az A2 cellába, hogy hány éves vagyok?

Elõre is köszi!

köszi

units
szerkesztés->csere

mit keres? ümbt
mire cseréli? btf

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

sziasztok!

A következõt kéne megoldani:
van egy cellába ez a szöveg: 691412030/ümbt és ez helyett nekem 691412030/btf-kéne. Hogy lehet ezt megcsináni hogy a per utáni dolgot kicserélem, úgy hogy a per elötti ne változzon mert az mindig más?

units
Zárni kéne! Minek kettõ?
Amit meg vissza kell tenni a helyére azzal tisztában vannak az urak ugye?

Segítek: Programok beszerzése.

Klon
Segítségre lenne szükségem!
ITT VAN hozzá az xls file, amiben leírtam a problémámat.
Segítségeteket elõre is köszönöm !!!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

batman
A SZUM fv nem átlagol, hanem összead. Van az ÁTLAG fv, használd azt, és az átlagolandó cellák formátumát állítsd át "számra".

[...] Te romboló állat! Te sátán!

mikike
nekem is lenne egy kérdésem, csak nem nyitottam új topikot:

van két táblázatom (mondjuk két külön fülön), amik elsõ oszlopában mindegyiknek számok vannak, mondjuk 1000-ig
a második táblázatban a számok mellett van egy érték is
hogyan tudom, hogy ezeket az értékeket az elsõ táblázatba bemásolni, úgy hogy a fv kikeresi a megfelelõ sor(oka)t és (ha több is van, a nagyobb) értéket a szám mellé másolja?
aztán ebbõl az oszlopból hogyan tudok átlagot venni, mert nekem a SZUM nem csinálta meg, hiszen szöveg (FKERES fv.) volt az oszlopban
lerajzolva:
1. táblázat
---
3
5
6
7
---
2. táblázat
---
1;6
2;4
3;7
4;2
5;5
5;3
6;2
7;4
7;1
---
és a fv. ezt írja bele az 1. táblázatba:

---
3;7
5;5
6;2
7;4
átl;4.5

---

?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Azt meg tudjátok mondani, hogy tudok több adatot atadni az Excelnek?
Olyanra gondolok, hogy ha 1 programban (amit én írtam) megnyomok 1 gombot, akkor az elõre beállított adatok formázva átkerülnek 1 Ekcel táblába.
Olyasmire gondolok, mint mondjuk a 3DMark 2005, amit csinál. Ott is mikor lefut a teszt, nyomok 1 gombot 'To Excel', s az adatok átmennek 1 táblátzatba.

Klon

Köszi

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"