2417
megoldást keresek erre a problémára
  • VinylToy #14
    Szenvedek :(
  • Brutal
    Sikerült valamit?
  • Brutal
    Jah még valami:
    Ezt ugy kell elképzelni, hogy van mondjuk 100 ember, akinek ebben a táblában van a fizuja...
    Lehet, hogy 6 embernél nincs ötezres címlet, de lehet hogy 94 embernél igen.
    Tehát ha 6 embernél az érték nulla, akkor ne írjon semmit, de a többi 94-nél ki kell hogy irja,mert ott létezik az adat.
  • Dzsini
    huhh, lehet, hogy hibás lesz, de az elv kb ez: (nem tudom itthon kipróbálni)

=ide lehet, hogy kell valami sztrting-összesítő fv(HA(C1=0,"",C1+"db 20000Ft "),HA(D1=0,"",D1+"db 10000Ft "),... és így tovább) ahol C1, D1, stb-ken vannak a címletszámok felsorolva... ezek mind szépen 1-1 szöveget dobnak vissza, vagy üreset, vagy hogy hány darab milyen éppen az, ezeket egymás után fűzve meglesz a mezőben a szöveg...
    Vinyl majd mindjárt mondja a frankót :)
  • Galy
    nekem marad az eredit (automatikus) szín
  • Brutal
    Jah pont ez kell....
    Konkrétan is tudsz példát írni nekem?
    Tehát egy függvénnyel?
  • Dzsini
    (és ez mind elméletileg a felhasználói főcsoportba kellene...)
    színek passz, nincs office-om
  • VinylToy #7
    Kijelölni a nyilat, jobb egér, alakzat formázás, szín, nekem bepirosozta :)
  • Galy
    tök jó, hogy nyílt ez a topipk, mert kérdésem van:

Excel -> rajz -> nyíl

meghúzom a nyilat, de nem tudom változtatni a színét. Illetve tudom, csak nem változik át a szín.

Ötlet?
  • Dzsini
    akkor egy sima ha függvény, és ha az érték 0 akkor üres szöveget írsz, ha meg nem 0, akkor kiírod, hogy 5000.. ezeket szépen egymás után fűzve meg lehet csinálni hogy "3 db 20000Ft, 2 db 10000Ft, 1 db 500Ft"... ilyesmit akarsz?
  • Brutal
    Azt függvénnyel a progi számolja
  • Dzsini
    magyarban HA()
    a címletezést te írod be, vagy a táblázat számolja?
  • VinylToy #2
    If függvény, azt hiszem! :)
  • Brutal
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy:
    Van egy táblázatom, ami azzal foglalkozik, hogy fizetéseket vittem fel táblázatba. A fizetések mellé ki kellett írnom, hogy milyen címletekben lett kifizetve. De ha valahol nem szerepel egy bizonyos címlet (pl. 5000-es 0 db), akkor nem szeretném ezt kiíratni a táblázatba. Magyarul: ha egy adott címletből 0 darab van,akkor ezt ne írja ki nekem.
    Hogyan vagy milyen paranccsal/képlettel lehetne ezt megoldani?