2417
megoldást keresek erre a problémára
-
#454 Mihez kellett segítség? Eszerint nem volt világos a leírásom.:(
Lényeg, hogy sikerült. -
Edi80 #453 Hello!
Köszönöm, igaz némi segítséggel, de sikerült a dolog! :)
-
#452 A G:H oszlopokban vannak a gólok, az O:Q-ban az eredmények.
A cellák képletei:
O5: =HA(G5>H5;"H";"")
P5: =HA(G5=H5;"D";"")
Q5: =HA(H5>G5;"V";"")
Feltételes formázás:
Jelöld ki az A5:K... területet. A feltétel a képlet értéke kategóriában:
=$P5="D"
Az első egyenlőségjelet úgy kell értelmezni, mintha a HA szó lenne odaírva. Tehát ha($P5="D"), akkor legyen a háttér zöld. A P elé azért kell a $ jel, mert ezt a formát az A oszloptól kiindulva adod meg (A:K kijelölés után), és ha nem rögzítenéd a P oszlopot a $ jellel, akkor a B oszlop feltétele már a Q oszlop tartalmát vizsgálná, a C a R-ét, stb. -
morfologus #451 Na az, hogy mit írjon ki az már megvan, de a feltételes formázást egyszerre több cellára akarom egyszerre használni pl.: A1-től K1-ig legyen zöld háttér, ha két cella megegyezik, ez meg is van, de pár cellát kihagy a formázásból a program és nem értem, hogy miért:S
ide feltöltöttem a táblázatot: http://fogadaskarrier.atw.hu
ha valaki meg tudja mondani, hogy miért hagy ki cellákat a feltételes formázás az pls írjon!
Előre is köszi! :)) -
#450 Hol sorokban, hol oszlopokban adtad meg az adatokat. Maradok az utóbbinál, mint a katonaságnál (az utolsó parancs az érvényes).
Tehát a két számod A1-ben és A2-ben vannak.
A3-ba: =HA(A2>A1;"N";HA(A1>A2;"K";"X"))
A feltételes formázásnál pedig A1-nél ezt vidd be:
A képlet értéke: =A1=A2 -
morfologus #449 Na megcsináltam ez, de így nem tudok feltételes formázást végrehajtani
pl.: van egy A1 cellám amin azt akarom beállítani, hogy piros legyen, ha:
A2 és A3 egyenlő, A2-nek mindig én adok egy adatot ami vagy K vagy N vagy X, az A3-ban is egy betű szerepel a három közül, de nem érzékeli így a függvény mert A3= B1-C1 és a formátumkódja "K";"N";"X";
Erre létezik megoldás? :))
-
morfologus #448 megvan rájöttem köszi :)) -
morfologus #447 úha, le tudnád kicsit bővebben írni ? :))
a 3. cella tartalma= 1.cella-2. cella ezt értem
a 3. cella formátumkódját nem értem, ha kicsit bővebben leírnád, megköszönném -
gergaczg #446 pl.:
3.cella tartalma: =1.cella - 2.cella
3.cella cellaformázásnál használt formátumkódja: "K";"N";"X"; -
morfologus #445 Üdv all!
Van egy excel táblázatom amihez kis segítség kellene, ha tud valaki:
tehát azt szeretném megoldani, hogy van három cellám egymás mellett, az első kettőben van egy-egy szám, azt szeretném megoldani, hogy a harmadik cellába beírjon valami annak függvényében, hogy az első kettő cellában a számok, hogyan viszonyulnak egymáshoz...
például, ha az első cellában levő szám nagyobb mint a másodikban akkor írjon egy K betűt, ha a második cella száma a nagyobb akkor írjon egy N betűt, ha pedig egyenlő akkor írjon egy X-et
Na ha valaki ebben tud segíteni akkor azt nagyon megköszönném!
Üdv és előre is köszi, ha ír valaki! :)) -
#444 Érdemes a két adatot két külön oszlopban megjeleníteni.
A jelenlegieket szét kell választhatod. Feltételezve, hogy az A oszlopban vannak a sorszámok, a "/" jel előtti részt beíratod egy üres oszlopba: =BAL(A1;SZÖVEG.KERES("/";A1)-1)
A "/" utánit egy másikba: =JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES("/";A1))
A képleteket lemásolod, ameddig kell, a két új oszlopot kijelölöd, másolod, majd a Szerkesztés/Irányított beillesztés menüben az Értéket bejelölve ugyanoda beilleszted. Ezután az eredeti A oszlopot törölheted.
A rendezésnél két kulcsot használsz, első a DVD sorszáma, második pedig az az oszlop, ami a DVD-n lévő filmek számát írja.
-
Edi80 #443 Hali!
Nem egy excel gurunak való kérdés, elég primitív lehet, de nekem nagyon hasznos lenne, ha valaki segítene a következőkben:
Adott egy filmes lista, sorszám, cím... A sorszám, mivel van benne DivX-es film is, 1 lemezen több film, például így néz ki: 3/1, 3/2, 66/2..
A sima DVD, 1 film - 1 lemeznél persze csak egy szám van.
Ez eddig OK, csak én szeretném a filmeket növekvő sorrendbe is rendezni, ami már elég érdekes képet mutat: 1, 10, 100/1, 100/2..., a 2 valahol a közepén következik.
Már próbáltam mindenféle cellaformátumot, nem hozott siker, alapból szövegként írtam be.
Próbáltam lecserélni a "/"-t "."-ra, és így mint tizedes törteket sorba rakni, de amint kicseréltetném vele a két jelet, ha ki is cseréli teljesen más szám, vagy dátum... jelenik meg. Ez a kicserélős dolog csak Excellel menne, mert elég hosszú a lista a kézzel való átirkálásra.
Nos, valakinek valami ötlet.
Előre is köszi!
Edi
-
#442 Üdv! Elég amatőr kérdés, de hogyan lehet elforgatni egy diagrammot Excelben? Vonaldiagrammról van szó. Egyszerűen nem találom meg. igazából át kellene raknom wordbe és ott egy egész oldalt ki kellene töltenem vele, szóval ha wordbe el lehet forgatni nekem úgy is jó. Sajnos ott sem sikerült nekem.
Köszi. -
#441 Omnipage -
#440 Hali!
Olyan progit keresek ami egy scannelt képből készít táblázatot.
Tudtok esetleg ilyent? -
#439 nagyszerű, sikerült! köszi szépen -
#438 excell -> súgó -> Tartomány rendezése -
#437 Sziasztok! Nem értek egyáltalán exelhez! Csináltam egy katalógust a zenéimből de nincs abc sorrendben, a kérdés hogy van e lehetőség exelben beállítani hogy abc sorrendbe tegye a sorokat? -
morfologus #436 na emberek ezért kell először átolvasni a fórumot :)) -
morfologus #435 lol pont előttem írták le a választ xD -
morfologus #434 sziasztok!
tud valaki olyan függvényt vagy valamit amivel egy cella háttérszínét lehet változtatni
pl ha negatív szám kerül a cellába, akkor legyen piros színe -> ezt meg lehet oldani valahogy? -
#433 Elszúrtam, helyesen =$M1="igen" és =$M1="nem" -
#432 A képlet:
=$M1="zöld"
A bővítésnél meg
=$M1="piros"
Azért kell az M elé a $ jel, mert ha pl. az A1:L20 tartományt jelölted ki a formázásra, akkor az A oszlop cellái az M értékét figyelik, a B oszlopéi már az N-ét vizsgálnák a $ elmaradása esetén. -
#431 Bocsi,nem irtam le, hogy nekem szövegre kell.
Pl. igen akkor zöld, ha nem akkor piros. Ezt hogy tudom megcsinálni??? -
#430 Kijelölöd a formázni kívánt tartományt.
A feltételes formázásnál a képlet értékét választod, akkor a két másik beviteli mezőből 1 lesz. Oda beírod a feltételt. Ha pl. azt akarod, hogy a tartományod akkor legyen hupikék, ha az A100 cella értéke 500, akkor a képlet: =$A$100=500
Megadod a formátumot, és kész.
Ha az aktuális sor M oszlopának értékétől függ a szín, akkor a képlet =$M1=500
A $ jelek határoznak. -
#429 Hogyan lehet az új excelben csinálni feltételes formázást,úgy hogy ne csak egy cellát színezen be, hanem egy egész sort???? -
#428 Nincs köze a foglalkozásomhoz, csak szeretem az Excelt. -
#427 Hali!
Megkérdezhetem, h mivel foglalkozol? nagyon vágod az Excellt, már nekem is segítettél egyszer ezelőtt kb 2 évvel. már akkor kiváncsi voltam, h mivel is foglalkozol!
Ha nem publikus, vedd úgy, h nem kérdeztem semmit... :) -
#426 Te legalább elovastad, nem úgy, mint a kérdező.
Igaz, hogy 3 nap késéssel kapta meg a választ.:(
Addigra biztosan megtudta máshonnan. -
Lehdog #425 Már értem, nem kérdeztem semmit :)) -
Lehdog #424 Szia kedves Delila!
Azt szeretném megkérdezni, hogy érted hogy a feltételes formázással csak 3 kül szín értékét adhatod meg. Én úgy tudtam hogy n darabot lehet (amit a kezdetleges színskála enged)
Leh -
#423 A lapfülön jobb klikkre megjelenik a VBA szerkesztő (VBE).
Jobb oldalon kapsz egy üres lapot, oda másold be az alábbit:
Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
If Target.Text = "alma" Then Selection.Interior.Color = RGB(255, 120, 0)
If Target.Text = "körte" Then Selection.Interior.ColorIndex = 6
End Sub
Folytathatod más szövegekre az If kezdetű sorok másolásával és átírásával. Szándékosan kétféle megoldást írtam a két szövegre. Az almánál az RGB(x,y,z) paramétereket változtava más-más színt kapsz, a körténél a szíkód határozza meg a hátteret (6-> sárga).
Másik megoldás - makró nélkül - a feltételes formázás, aminek csak az a hátránya, hogy max. 3 különböző érték színét adhatod meg. Bár lehet, hogy a 2007 többet is tud. -
goom #422 Sziasztok!
Meg tudom-e tenni Excel07-el, hogy azonos értékű cellák (de ezek az értékek szövegek) automatikusan azonos kitöltőszínt kapjanak? Pl. ha beírom, hogy alma, akkor az a cella piros lesz, pl. körte, akkor zöld, stb.? -
#421 ok megvan! :-) transzportálni kell! :-) -
#420 sziasztok!
hogy tudok sorból oszlopot létrehozni?
köszy! -
vfsz2005 #419 Köszöntem szépen. -
#418 A Munka2 A1 cellájába:
=Munka1!A1&" "&FKERES(Munka1!A1;Munka3!A:B;2;HAMIS)
A Munka2 B1 értelemszerűen üres marad. -
vfsz2005 #417 Szia Delila1!
Elöször is még egyszer köszönöm a segítségedet. Minden müködik, csak még azt szeretném elérni,hogy a Munka2-be a név és rang egy cellába kerüljön. Ha összevonom őket, akkor már nem érvényes az elöző képlet.
Ezt elfelejtettem leírni elöző kérdésemben.
előre is köszi. -
#416 Nincs mit. -
vfsz2005 #415 Nagyon szépen köszönöm a segítséget :)