2417
megoldást keresek erre a problémára
-
Szívesen. -
Köszönöm. Ez alapján már sikerült megcsinálnom. -
A másik lapra:
A1-> =ha(Egyik_lap!B1>0;Egyik_lap!A1;"")
B1-> =ha(Egyik_lap!B1>0;Egyik_lap!B1;"")
feltéve, hogy az Egyik_lapon az A és B oszlopokban vannak az adataid, és a másik lapon is oda akarod tenni. -
Sziasztok. Egy kis segítség kellene.
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy egy táblázatban szerepel egy megnevezés és mellette egy összeg és ha ez az összeg nagyobb nullánál akkor a szöveget és a hozzátartozó összeget is gyűjtse ki egy másik táblázatba.
Gyakorlatilag egy kintlévőség kezelésre kellene, hogy több táblázatból gyűjtse ki a tartozókat.
-
Jó hír, köszönöm. -
dadalia #529 A puding próbája az evés....
Nekem bevált! A 3 saját készítésű eszköztár, 14 rajzolt gombkép ikonjával azonnal előkerült - az egyik lebegő, az is a helyén - a makróikat is mind megtalálta!
Minden munkafüzetben a helyén van minden, mintha a régi gépen lenne!
-
Megtaláltam én is a választ a másik fórumon. Nem írtam be ide, mert a kérdésből látszott, hogy Te tetted fel.
Le is mentettem az útmutatás szerint a beállítás fájlt.
Most már csak az a kérdés, hogy a saját készítésű ikonokat (saját makróval a personal.xls-ben) is menti/behívja-e. Már sokszor újra kellett rajzolnom a 15 egyéni ikonomat. -
dadalia #527 Köszi, Én is erre gondoltam!
Aztán lett megoldás:
Start menü / Programok / Microsoft Office -->Microsoft Office Eszközök --> Beállításmentő varázsló.
Lement egy .OPS kiterjesztésű fájlt,ezzel az újra telepített Offisban minden beállítás,egyéni gombképek, ezköztárak visszakerülnek!
-
Sehogy :(
Mindig újra kell telepíteni. -
dadalia #525 Sziasztok!!
Elkellne egy kis segítség!
Új gép, új telepítés (Excel 2003),régi munkafüzetek.
A régi gépről a saját készítésű eszköztárakat hogy lehet áthozni az új telepítésűre, hogy ne kellene az egészet újra összeálítgatni?
Köszi előre is !! -
boneyard #524 köszi. érdekes én is így próbáltam countif-el, de mégis mindig hibát írt ki. most kipróbáltam itthon és megy, de itthon nekem is office 2007-em van, melóhelyen meg openoffice. lehet annak van vmi baja vagy nem tom... -
-
boneyard #522 Lehet ezt rosszul fogalmaztam meg :D
Szóval az lenne a lényeg, h az A oszlopban lévő cellák mellé a B oszlopba kiírja soronként, h az adott cellaértékből hány darab van.
Azért szeretném ezt, h ki tudjam szűrni, ha van azonos cella az A oszlopban.
Bocs a dupla postért! :D -
boneyard #521 Hali!
Milyen függvénnyel tudnám megszámoltatni az egyik oszlopban lévő azonos értékeket tartalmazó cellákat? -
Szívesen. -
pocok2000 #519 Nagyon szépen köszönöm ! Ez kellett !!!
-
Felviszed valahova a 15 szót.
Kijelölöd a területet, ahol korlátozni akarod az adatbevitelt.
Adatok/Érvényesítés. A Beállítások fülön a Megengedve legördülőből a Listát választod. A Forrás legördülőbe kattintasz, majd a lapon kijelölöd az előre beírt 15 szót.
Nézd meg a másik két fül tartalmát is a párbeszéd ablakban, de azok kitöltése nélkül is működni fog a korlátozás. -
pocok2000 #517 Sziasztok!
Szeretnék egy oszlopot kreálni, amibe csak az általam megszabott szavak kerülhetnek, ez kb. 15 szó.
Valami lenyílós rész kellene, amivel az aktuális sorba ki tudnám választani azt a bizonyost, ami éppen kell.
Hogy lehetne ezt megtenni?
A segítséget előre köszönöm!
Üdv,
POCOK2000
-
Styrex #516 Megvan a hiba
-
Styrex #515 Ezzel mi a gond?
=IF(C3="Cs";E3=D3;0)
Gondolom a "Cs" a probléma de nem tudom miért.
Tehát azt szeretném, hogy ha a C3 ba Cs -t írok akkor a D3 cellában lévő szám jelenjen meg az E3 cellában is.
Kösz
-
horza #514 tangyal kérdéseire:
ha alapértelmezett tagú mozgóátlag - egy egyszerű átlagolás - képletmásolással, akkor ez nem okozhat gondot - ha nem, pontosíts...
sziveszteri napok - felvesszük az adatokat 1990.12.31 köv. cella 1991.12.31 autokitöltés... 2009.12.31 -> majd kijelölve egyéni cellformátum nnnn (ez a hét napját adja meg)
célérték keresés
1. kiválasztasz egy tetszőleges cellát
2. egy másikba úgy adod meg a képletet, hogy benne ismeretlenként az előzőekben kiválasztott cellára hivatkozol - (szóval itt valami képlet lesz)
3. célérték keresés a képletes cellára - megadva a módosulandó cellát (1. cella) megadva az értéket -> megoldás
üres és hiba - nincs ötletem jelenleg -
r4pt0r #513 Nah rájöttem. -
r4pt0r #512 Nekem lenne 1 egyszerű kérdésem (mármint gondolom az), hogyan lehet a munkalap tetején beállítani, hogy néhány sor fixen ott marad, és csak ami alatta van az lehet görgetni. -
tangyal #511 Sziasztok,
segítségre lenne szükségem a köv. kérdésekben:
- hogyan kell alapértelmezett tagú mozgóátlagot számolni?
- hogyan számítom ki egyváltozós adattáblával, h 1990 óta a szilveszter milyen napokra esett?
- hogyan végzek számítást célérték kereséssel?
- hogyan keresem meg, h egy munkalapon melyik az utolsó kitöltött cella, ill.ha több cellában hibajelzés van, azt hogy tudom megkeresni.
Nagyon jó lenne a segítség, elakadtam.....please help
köszönöm...
-
T1B3R1U5 #510 Sziasztok!
Csináltam egy kis számítási faladatokat végző egyszerű "programot" és úgy szeretném menteni, hogy lap és füzetvédelmet teszek rá. Ezzel nincs is gond, de ha a füzetvédelemnél kipipálom az ablakok -ra vonatkozó védelmi hatáskört akkor az újbóli megnyitásnál kisebb lesz az ablak mérete, mint a tartalom. Úgy szeretném megcsinálni, hogy olyan széles legyen az ablak, mint a benne levő adathalmaz.
Tehát azt szeretném elérni, hogy az ablak teljes méretű legyen (vagy olyan széles, mint amennyi szükséges az adatoknak)és csak éppen addig lehessen görgetni, amíg az adathalmaz tart.
Bocs, hogy hülyén fejezem ki magam, de remélem nagyjából lehet érteni mire gondolok! :D -
Eszerint sikerült, örülök neki. -
Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél.:) -
A táblázatodnak legyen címsora (pl. név, és összeg). A táblázatban állva az Adatok menüből kiválasztod a Kimutatás vagy kimutatásdiagramot. A Tovább gombra megadja a tartományt, pl. $A$1:$H$150. Ha a táblázatodnak csak az első két oszlopában vannak azok az adatok, amikből kimutatást akarsz készíteni, itt átírhatod. Még azt is megteheted, hogy $A:$B-re írod át - a sorokat nem adod meg -, így nem kell később módosítani a területen, ha bővül a táblázat.
A Tovább lenyomása után választhatsz, hogy új lapon, vagy egy létező lap valamelyik cellájában kezdődjön a kimutatás.
Az Elrendezésben a SOR-hoz húzd a név mezőt, az ADAT-hoz az összeget (ennek az oszlopnak az értékeit kell összegezni nevenként).
Előfordul, hogy az ADAT-nál ez jelenik meg: Darab/összeg, holott nem a daraszám, hanem az összegük érdekel. Ekkor duplaklikkre előjön egy ablak, amiből kiválaszthatod, hogy mi szerint akarod a statisztikát (összeg, darab, átlag, stb.). Körülnézhetsz az Egyebek lapon is, ahol például más nevet adhatsz a kimutatásodnak, mint amit a varázsló felajánlott.
A Befejezésre kattintva kész a kimutatásod.
Ha a terület kijelölésénél nem adtad meg a sorokat, csak az oszlopokat ($A:$B), a név feliratnál a legördülőben a felsorolásban szerepel az (üres) is, ez elől vedd ki a pipát.
Az adatok változásakor frissítened kell. A kimutatás bármelyik celláján állva megjelenik a Kimutatás eszköztár, az ikonok között van egy felkiáltójel, erre kattintva frissül.
Kimutatással rengeteg dolgot meg lehet oldani, javaslom, hogy a súgóban keress rá a kimutatás készítése címszóra. -
Bocs, ez nekem így kínai.:) -
Nem figyeltem a második kérdésedet.
Legegyszerűbben kimutatással oldható meg, azt ilyen feladatokra találták ki. -
Nagyon köszönöm. -
C2-be (feltételezve, hogy az első sor címsor):
=SZUMHA(A:A;A2;B:B)
Ezt lemásolod az adataid mellé úgy, hogy a C2-n állva a jobb alsó sarkában lévő kis négyzetre duplán klikkelsz. Minden név mellé beírja a teljes összeget. -
Sziasztok!
Hogyan tudnám ezt megcsinálni?
1."A" oszlopban vannak nevek, egyformák és különbözőek, össze-vissza következve. "B" oszlopban pedig számok. Szeretném összeadni az egyforma nevekhez tartozó számokat.
1/a Bonyolítva, bizonyos nevek (különböző nevek) végösszegeit összeadni.
Köszönöm. -
Erre a régi kérdésre most két helyen is találsz kétféle választ:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?cmd=Article_showArticle&t=9019621%3Fcmd%3DArticle_showArticle (#165)
és
http://prohardver.hu/tema/excel/friss.html (#4798) -
Lacika25 #500 Hi! FKERES függvénnyel szenvedek. Egy másik munkalapról kerestetek vele egy értéket és az, az melletti oszlopból kérem a benne lévő szöveget. =FKERES(1;'Table'!$A$4:$B$19;2;HAMIS). Ez mindaddig remekül működik amíg nincs két egyforma érték. Itt a példámban az egyes számot kerestetem. Mivel ez egy sorrend lehetséges az, hogy kettő első van. Így az fkeres a 2. helyezettre már nem talál semmit, viszont elvesztem az egyik elsőt. Hogy lehet azt megmondani neki hogyha nem találja az értéket akkor keresse az előző értéket újra, de ne ugyanazt az elsőt találja meg, amelyiket elsőre megtalált? -
Szívesen.
Melyik volt igaz? A 123-34, vagy az =123-34? -
Styrex #498 Nagyonszépen köszönöm!
-
Ha csak ennyit írsz az A1-be, hogy 123-34, akkor azt az Excel szövegként értelmezi. Ebben az esetben a másik cella képlete:
=BAL(A1;SZÖVEG.KERES("-";A1)-1)-KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("-";A1)+1;20)
A végére azért írtam 20-at, mert valószínű, hogy nincs 20-nál több számjegyből álló összeged.
Ha viszont az A1-ben ez van: =123-34, vagy +123-34, akkor a másik cellába elég:
=A1
-
Styrex #496 Köszi, de a művelet amit el kellene végezni egy cellában van.
A1=123-34
ennek az eredményét kellene egy másik cellában megjeleníteni. -
Lehet, hogy a formátumokkal van baj. Ha a cellák általános, vagy szám formátumúak, akkor rendesen kell működniük.
Példa:
A1> 189
A2> 504
C1> =A2-A1 > eredmény 315
D1> =C1 > erdmény 315