Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Munka1 D2-be:
=FKERES(C2;MUNKA2!A:B;2;HAMIS)
Ez azt jelenti, hogy keresse meg a C2 értéket (TAJ számot) a Munka2 lap A és B oszlopában lévõ tartomány elsõ oszlopában, és annak a sorában lévõ 2. oszlop tartalmával térjen vissza. A HAMIS paraméter a pontos keresést állítja be. A súgó mutat más értéket is a közelítõ találatokhoz, de itt nem az kell.
A fenti képletet kell végig másolni.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
Van egy adatbázisom ami gyószer,ár,taj oszlopokból áll, van egy másik ahol
a taj és a név szerepel (ha kell ugyan azon a füzetlapon).
Arra szeretnék segítséget kérni, hogyha én beírom az elsõ adatbázisba a taj számot akkor a mellete lévö cellában jelenjen meg a tajhoz tartozó név.
Elõre is köszi a segítséget.
Chaos Anno Domini
A függõleges rácsokat nem tudom megjeleníteni, és az Y tengelyt a X nullájához igazítani, pedig ez az utóbbi egyszer régebben sikerült. Úgy jobban festene.
A kimentett majd megvágott képet feltöltöttem a webtárhelyemre, és onnan linkeltem be. Ezzel a kóddal linkelem be:
[ URL=http://tarhelyemre_feltoltott_kep[/url ]
Szóközöket direkt tettem oda a végére és elejére, hogy ne alakítsa át.
Chaos Anno Domini
Nem sikerült a képet belinkelnem róla. Hogy csináltad?
Chaos Anno Domini
Én így hoztam össze, de nem lehet úgy, hogy pozitív negatív irányba is elmenjen 10-ig?
Chaos Anno Domini
A PC Wordl májusi számában (a 108. oldalon) Weisz Tamás "Dinamikus grafikonok" címû írásában választ kapsz a kérdésedre.
A cellaformátumok közül a dátum kategóriában a 2001. 3. 14 13:30 a te formád.
Nekem csak annyi bajom van, hogy:
adott egy oszlop, amiben ez szerepel "2007.04.19. <P> 14:32:56"
a dátum váltakozva az idõvel együtt több soron keresztül. (Ez változó, de lehet több ezer is ezért egyenként nehéz kiszedni belõle.)
Nekem csak annyi kellene, hogy azt a "<P>" kellene nekem megváltoztatnom az össze sorban.
Valakinek ötlete?
Van egy diagrammom, X-tengely a dátum, Y-tengely a mennyiségek. Több száz adat van a hozzátartozó dátummal együtt (naponta adódik hozzá). Valahogy azt kellene megoldani, hogy lehessen rendesen látni az utosó hónapot.
Valami léptetõ gomb, vagy egy olyan függvény kellene ami csak az utosó hónapból csinálja a grafikon.
Az ötleteket szívesen venném, elõre is köszi.
szumha(C9:C44;"Eredmény";D9😄44)
Új vagyok excelben és elég nagy dologba vágtam a fejszém (legalábbis nekem az 😊), ezért kis segítséget kérnék, ha tud valaki. Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e valami függvénnyel, hogy a képen látható piros mezõk összeadódjanak... tehát egy nagy adattáblában egy bizonyos nevû oszlop, és sorok metszéspontjában levõ adatokat összeadja, a példában a Kapcsolat oszlopban az összes Eredmény sorban levõ számot... ötlet? 😊
w3.hdsnet.hu/doodoo/excel.jpg
Ehhez a feladathoz tökéletes a folyamatos ábrázolás, nem jutott volna eszembe.
(nem azt akartam megjeleníteni, hogy a tervhez képest a tény adatok, hogyan alakultak)
Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget!
Érdekelne, a grafikonra melyik megoldást választottad.
Sub auto_open()
Sheets("Munka1").Select
Range("A1").Select
End Sub
A Munka1 helyére írd be a lapod nevét, az A1 helyére pedig az általad kiválasztott cellát (ha jobb lenne, hogy ott álljon a cursor, ahol utoljára volt mentve, a Range("A1").Select sort töröld ki).
2. Külön oszlopba vedd a tényt és a tervet, sokkal átláthatóbb lesz.
Meg lehet oldani egy oszlopban elhelyezett adatokkal is, de akkor nem lehet jól összehasonlítani az eltéréseket.
Ha mégis a második módszernél akarsz maradni, a grafikonon kattints az elsõ, tervadatot tartalmazó adatpont utáni szakaszra – ha pl. 5 terv, majd 5 tény van, a hatodik szakasz lesz az –, jobb klikk, adatpont formázása. Beállítod a szaggatott vonalat.
Az ezt következõ szakaszokra csak rákattintasz egyenként, a F4 billentyû megismétli az elõbbi formázási mûveletet.
Az alábbi feladatok megoldásában kérnék tanácsot:
1. Hogyan oldható meg az excelben, hogy az xls file megnyitásakor mindig ugyanaz a munkalap nyíljon meg.
2. Van egy adatsorom, amelybõl grafikont rajzolok. Megoldható-e az, hogy a vonal elsõ fele folyamatos vonal, a másik fele szaggatott. (Pl. az adatsor elsõ fele tény adat, a másik terv)
Elõre is köszönöm!
Mégy annyi talán, hogy arra a 2007-es Office-ra fel lett telepítve a klasszikus menü, bár nem tudom, hogy lehet e köze hozzá.
Problémám van és segítséget szeretnék kérni. Adott több Excel táblázat is amik elindításkor a következõ hibaüzenetet dobják: "Ez a munkafüzet elvesztette a VBA projektjét, az ActiveX vezérlõelemeit és minden programozással kapcsolatos képességét." Na és akkor most mi tévõ legyek? Egyébként banki pénzügyi kalkulátorokról van szó. A dolog pikantériája az, hogy ez a jelenség egy laptopnál áll fenn viszont ugyan ezen dolgokat az asztali számítógépen simán tudom használni, egyedül a makrókat kell engedélyezni amire fel is hívja a figyelmem az Excel, viszont a laptop esetébe egybõl jön a hibaüzenet és hiába engedélyezem a makrókat, az ActiveX-et ugyan az a helyzet. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Az elsõ kérdésedre:
A tartomány mellett (alatt, felett) kijelölsz egy ugyanakkora tartományt, beírod a 10-et, és Ctrl+Enterrel az összesebe egyszerre beviszed. Ctrl+C-vel másolod, a számokat tartalmazó tartomány elsõ (bal felsõ) cellájára állsz, Szerkesztés/Irányított beillesztés/Összeadás.
Másik módszer ugyanarra:
Vegyük, hogy a tartományod A1😄20. E1-be-> =A1+10. Ezt a képletet húzd le 20. sorig, ill. jobbra a H oszlopig.
Második feladat
=HA(A1=eredeti_szám;SZUM(A1😄20);SZUM(A1😄20)+eredeti_szám-A1)
Az eredeti_szám helyébe írd be az A1 eredeti tartalmát.
Illetve még egy olyan kérdésem lenne hogy pl A1-ben megvan adva egy érték, arra hivatkozva kiszámítjuk az összesent. A feladat pedig az hogy változtassuk meg A1 cella értéket, de az összesen értékei ne változzon. Megoldható?
Elõre is köszönöm.
I love this game!
Ezeket lemásolod az A oszlop cellái mellett. Az utolsó sor alatt összegzed mindegyiket.
Ha a SZUM pl. a 100. sorban van:
B101-be =B100+INT(C100/60),
C101-be =MARADÉK(C100;60)
Erre a cselre azért van szükség, mert ha símán összegezzük az A oszlopot, eredménynek a teljes napokon (24 órákon) felüli részt adja a SZUM.
egy olyan kérdésem volna, hogy adott x darab "idõ". jelen esetben ledolgozott munkaidõ, ami óra:perc-re van lebontva, és hó végén össze szeretnék adni olyasformában, hogy teszem azt kidobjon (ha lehet) egy 128(h):20(m) féle eredményt hó végére.
elõre is köszi😊
szeretnék egy olyat csinálni, hogy a szûrõ után levõ összeget összeadja,
mert ha a szûrõnél írom be az összesítõt, akkor arra a szûrõ feltételre írja ki, de ha más feltételt adok a szûrõnek, akkor is a régi összesítõje marad meg
Ebben kérném a segítségeteket
Azzal meg még tisztában is voltam régi emlékekbõl, hogy relatív, absz., meg vegyes hivatkozások, de valahogy nem esett le, hogy itt mi akar lenni a kérdés...
Mind1, lényegtelen, most jöttem ZH-ról, röhögve megírtam 14 év számítógép elõtt ücsörgés után, ez a pár pont nem fog számítani már 😊
De azért köszi 😊
Ki is próbálhatod. B2-be beírod a képletet, majd átmásolod a másik 4 cellába.
A B2 cella tartalma:
=C4+$D5+$B$1+$F2
Ha valaki érti PDF nélkül is 😊
Srácok, légyszi segítsetek, 4 éve tanultam utoljára kábé és nagyon nem emléxem rá, csak valami rémlik.
Kérdés:
Ha a B2 cella tartalmát a szürke cellákba másoljuk, hogy módosul a képlet?
"Szürke cellák": A1, A8, E7, G1
http://iatt.ttk.pte.hu/share/letolt.php?z=1&session=3149124524033125&tipus=1&id=229&url=..%2Fanyagok%2F%2F%2F229_9.pdf
Csak menteni lehet asszem, mert gagyi, de ha segít mert elég értelmetlen így, akkor a PDF-ben a legutolsó feladat...
Köszi elõre is 😊
<#wave>#wave>
Feltételezve, hogy A1-ben van a 20%-kal növelendõ értéked.