2417
megoldást keresek erre a problémára
-
#374 Nincs mit. -
Styrex #373 Köszönöm szépen! -
#372 =HA(A1="";"";A1)
Ezek szerint 2007-es Exceled van. Ott a Kezdőlapon a Stílusok/Feltételes formázás/Cellakijelölési szabályoknál találod meg.
Régebbi verziókra a #368-as válasz vonatkozik. -
Styrex #371 Az =A1 az 0-t ad eredményül. Lehetne üres cella?
A feltételes formázás nem sikerült mert nemis találtam meg.
-
#370 A másik cellába hivatkozást kell beírni. Egyik cella pl. A1, a másikba csak ennyit kell írni: =A1
Ha a másik cella másik lapon van, akkor =Munka1!A1
Persze a Munka1! helyett a saját lapod nevét kell beírni, és ha ez a lapnév szóközt is tartalmaz, akkor aposztrófok közé kell tenni:
='Ez itt egy lapnév'!A1
Sikerült a feltételes formázás? -
Styrex #369 Ha nem unjátok, még lenne kérdésem:
Van két cellám. Ha az egyikbe egy szöveget írok akkor az jelenjen meg a másikban is, ha üresen hagyom akkor a másik is üres legyen.
Thx -
#368 A fekete-fehér színt a nyomtatónál kell beállítani (Fájl/Nyomtatás), az eredménytől függő színt a Formátum/Feltételes formázásnál. -
Styrex #367 Olyat lehet-e csinálni, hogy a cellát szinesre állítom, de a nyomtatáskor nem veszi figyelembe és csak fehéret nyomtat meg persze benne a fekete szöveggel?
Meghogy a cella egy bizonyos eredmény hatására egy másik színt vesz fel vagy villog.
Thx
-
#366 Ismét, és máskor is szívesen. -
licskin #365 Ez a probléma is megoldódott!
Ismét köszönöm! -
#364 A formátum 0# legyen, akkor számolni is tud vele. A baj, hogy 0-nál 0 értéket ad, a többinél 01, 09, 15, 123-at. -
licskin #363 Pontosítok picit: A "00" formátum természetesen idézőjelek nélküli 00! -
licskin #362 Lenne még egy hasonló, apró problémám:
Adott egy másik lista, elemei 00, 01, 02, stb...59, egyéni formátuma "00". Adott egy külön álló cella, ennek tartalma a lista elemeiből választható ki, szintén "00" egyéni formátumú.
Ha a 00 és 09 közötti listaelemekből választok, akkor hibaüzenetet kapok:
"A cellában lévő szám szövegként van formázva vagy aposztróffal kezdődik!"
Hogyan szüntethető meg ez a hiba? -
Styrex #361 -
#360 Szívesen. -
licskin #359 Köszönöm szépen a segítséget! :) -
#358 Azt akarod elérni, hogy ha a D30-ban lévő szöveg előfordul a B9-ben, akkor írja az aktuális cellába a D29-et, ellenkező esetben üres stringet? Ha igen, akkor így nézzen ki a képlet:
=ha(hibás(szöveg.keres(d30;b9));"";d29)
-
Styrex #357 Lenne még egy problémám:
=HA(SZÖVEG.KERES(D30;B9);D29;"")
Működik csak az idézőjeles rész nem.
Akkor #ÉRTÉK! -et kapok. -
#356 Szivi. -
Styrex #355 Köszi a segítséget! -
#354 A formátum ne ##" nap", hanem #0" nap" legyen. -
licskin #353 Adva vannak egymás alatt számjegyek 0-tól 9-ig, ezek a cellák általános formátumúak.
Egy külön cellának pedig érvényességi feltételként be van állítva ez a bizonyos 0-9 közötti tartomány (lista).
Ennek a cellának egyéni (##" nap") a formátuma, mert a választástól függetlenül látszódni kell a számjegyek mögött a " nap" szócskának.
1 és 9 között nincs problémám: ha 1-et választok, akkor a cella tartalma "1 nap" értéke pedig 1. Ha 2-t választok, akkor tartalma "2 nap", értéke 2, és így tovább.
Az a gondom, hogy ha a 0-át választom, akkor a cella tartalmaként csak annyi jelenik meg, hogy " nap".
Azt szeretném, ha a 0 is látszódna előtte, tehát "0 nap" lenne, ugyanakkor az értéke 0 maradna.
Remélem érthetően sikerült leírnom a problémát és létezik rá megoldás!
A segítséget előre is köszönöm! -
#352 Gondolom, ez a 0 egy képlet eredménye.
=HA(A1-B1=0;"";A1-B1)
Ha nem képletről van szó, akkor az Eszközök/Beállítások menü Megjelenítés fülén vedd ki a jelölést a "Zéró mint érték" jelölőnégyzetből. -
Styrex #351 Sziasztok!
Azt meg lehet csinálni, hogyha egy cella értéke 0 akkor az a cella maradjon üres? -
#350 Szívesen, máskor is. -
böbszi13 #349 Működik!Köszönöm a segítséget! -
#348 Minden lapodon azonos helyre, pl. H1-be tegyél egy összesítő képletet:
=szum(f1:f1000)
Az összesítő lapodon pedig =szum('első_lap:utolsó_lap'!H1) -
böbszi13 #347 Sziasztok kedves fórumozók!
Az alábbi problémára keresek megoldást:egy jó nagy excel táblázattal dolgozom,amit a könnyebb kezelhetőség érdekében szétszedtem és most több munkalapot használok.Mindegyik munkalap felépítése ugyanolyan,csak a bennük szereplő adatok térnek el.Jelen esetben az F és G oszlopok érdekesek.Az F oszlopba értékeket viszek fel (elköltött pénzek),a G oszlopban pedig ezeket összesítem 1 képlettel (=G1+F2,G2+F3…), így "összegezve" látom az éppen utolsó cellában,az F oszlopba eddig rögzített értékeket.Természetesen az F oszlopot folyamatosan töltöm fel,félek soha nem lesz vége...:-)
Beszúrtam egy utolsó,amolyan összesítő munkalapot.Ebben szeretném látni,hogy éppen mennyi összesen az az érték,ami a többi munkalap G oszlopának utolsó cellájában szerepel.Egyszóval,akármikor megnyitom ezt a munkalapot,egyetlen értéket szeretnék látni (azaz a rendelkezésemre álló pénzből összesen mennyit költöttem el?)
Ez így érthető?
Tud nekem segíteni valaki?
Előre is köszönöm!
Böbszi
-
#346 Irányított szűrővel. Jelöld be a Csak az egyedi rekordok megjelenítését. A szűrt tartományt másolhatod másik lapra, hogy az eredeti is megmaradjon. -
bandhy #345 Sziasztok! Adva van egy táblázat, sok-sok adattal, mint pl. név, e-mail cím, telefonszám, rendelési tétel, akármi. Hogyan tudom kiszűrni (esetleg automatikusan törölni) egy táblázatból a duplán szereplő e-mail címeket és csak az egyiket megtartani, amik különböző névhez tartoznak? (Pl. Béla - [email protected] és Józsi - [email protected] közül csak az egyiket kellene megtartani). -
ronny666 #344 Sztem sehogy, ilyen feladatra az Access való... -
FGB #343 Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, .swf fájlt szeretnék be tenni excel táblába, ugy hogy az fusson is, de sehogy sem sikerül.
Elörre is köszönöm a segítséget! -
ypolito #342 sziasztok,
a következő dologra keresem a megoldást.
adott egy excel tábla.
'A' oszloban 3-15 sorig számok mondjuk 1-5tartományban és bármelyikből bármennyi lehet, nem feltétlenül sorban.
C3 cellába ha beírom az egyiket akkor csak azokra a sorokra szűrjön rá. ha egy másikat írok be akkor csak azokra. ha üresen hagyom rejtse el az összes sort. nagyjából ennyi :)
előre is köszi
P. -
dras #341 Köszi szépen a segítséget jó és müködik. -
#340 Köszönööm, kipróbálom :) -
#339 Külön cellába írd a percet, másodpercet, és a századmásodpercet (A2,B2,C2).
A 780 századmásodpercet kell átalakítani percekké és másodpercekké.
D2 =C2*0,6 másképpen-> C2/100*60
E2 =int(C2/60) ez adja a perc részét (7)
F2 =maradék(C2;60) ez meg a másodperc részét,ami a 60-nal történt osztás után marad (48)
Ezután már össze lehet adni.
G2 =A2+E2 perc
H2 =B2+F2 másodperc
Előfordulhat – jelen esetben is –, hogy a másodpercek összege nagyobb, mint 59, és akkor már percről van szó. Ezért
I2 =HA(H2>59;G2+INT(H2/60);G2)
J2 =HA(H2>59;MARADÉK(H2;60);I2)
A D:H oszlopokat el is rejtheted.
-
#338 Lenne egy kérdésem nekem is..
Futamoknak az idejét szeretném összeadni de sehogy sem akarja kiszámolni rendesen az excel.
Pl egy köridő: 1:23:780 (perc/másodperc/századmásodperc)
és az ilyen köridőket szeretném összeadni de sehogy sem tudom..
századra pontosan kellene, de nemtudom megadni neki, mert nemhajlandó sehogy sem a századokat kezelni. sőt 60-nál mindig vált, és ez is probléma, mert így teljesen más időeredmények jönnek ki, mint amit szeretnék :S
van valami megoldás erre?
-
#337 Ha nem akarod korlátozni a bevitelt az N-re és É-re, a #336-os válasz első bekezdését hagyd ki. -
#336 Jelöld ki a tartományt, ahova az N, ill. É betűket akarod majd beírni. Adatok/Érvényesítés/Beállítások fül. A Megengedve legördülőből a Lista, a Forráshoz írd be: N;É , OK. Ezzel megadod, hogy csak ezt a két karaktert lehessen bevinni a tartományba. Adhatsz figyelmeztető üzenetet, hibajelzést.
Az AH2-be írjuk az összegzést:
=DARAB2(C2:AG2)*12. A DARAB2 függvény megszámolja, hogy az adott területen hány cellában van adat, ezt szorozzuk 12-vel, mert az N és az É is annyit ér a feladatban.
Az AI2-ben az =DARABTELI(C2:AG2;"N") függvény megadja a tartományban szereplő N-ek darabszámát, az AJ2-ben pedig az =DARABTELI(C2:AG2;"É") az É-két.
A 3 képletet (AH2:AJ2) húzd le, ameddig neveid vannak az A oszlopban.
Most jön az ellenőrzés. Jelöld ki újra a tartományt, ahova a betűket írhatod (C2:AGvalameddig). Formátum/Feltételes formázás.
Az első legördülőből választd A képlet értéke nevűt, jobbra mellé írd be: =$AI2>3
A Formátum gombra előjövő Cellák formázása párbeszéd ablakban a Mintázat fülön választd pl-a piros színt, OK. Ez azt adja meg, hogy ha az AI oszlop aktuális sorában nagyobb az N-ek száma 3-nál, akkor az egész sort pirosra színezi.
A Bővítés>> gomb új formázási lehetőséget ad. Ott is a képlet értékét jelöld, a képlet pedig =$AJ>1. Ennek a háttere legyen pl. zöld.
Ennyi. Jó munkát.
-
dras #335 Elöször is bocsi a képért. Tegyük fel, hogy a b oszlopban nevek szerepelnek, a c-től-ag-ig lévő oszlopokban a napok száma. Ezekben az oszlopokban csak 3 db nagy N-t és 1 db nagy É-t szeretnék megengedni, hogy belehessen írni. Ezek értéke /mind a kettö-é/ 12. Majd a nevek sorának végén összegezni szeretném, hogy ki hány órát lesz a munka helyén. Ez tulajdon képpen 1 munka beosztás lenne.
Sajnos nem vagyok VIP tag ezért nem tudom a képet olyan kicsire össze sugorítani, hogy látni lehessen.