Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
Adott egy másik lista, elemei 00, 01, 02, stb...59, egyéni formátuma "00". Adott egy külön álló cella, ennek tartalma a lista elemeibõl választható ki, szintén "00" egyéni formátumú.
Ha a 00 és 09 közötti listaelemekbõl választok, akkor hibaüzenetet kapok:
"A cellában lévõ szám szövegként van formázva vagy aposztróffal kezdõdik!"
Hogyan szüntethetõ meg ez a hiba?
=ha(hibás(szöveg.keres(d30;b9));"";d29)
=HA(SZÖVEG.KERES(D30;B9);D29;"")
Mûködik csak az idézõjeles rész nem.
Akkor #ÉRTÉK! -et kapok.
Egy külön cellának pedig érvényességi feltételként be van állítva ez a bizonyos 0-9 közötti tartomány (lista).
Ennek a cellának egyéni (##" nap") a formátuma, mert a választástól függetlenül látszódni kell a számjegyek mögött a " nap" szócskának.
1 és 9 között nincs problémám: ha 1-et választok, akkor a cella tartalma "1 nap" értéke pedig 1. Ha 2-t választok, akkor tartalma "2 nap", értéke 2, és így tovább.
Az a gondom, hogy ha a 0-át választom, akkor a cella tartalmaként csak annyi jelenik meg, hogy " nap".
Azt szeretném, ha a 0 is látszódna elõtte, tehát "0 nap" lenne, ugyanakkor az értéke 0 maradna.
Remélem érthetõen sikerült leírnom a problémát és létezik rá megoldás!
A segítséget elõre is köszönöm!
=HA(A1-B1=0;"";A1-B1)
Ha nem képletrõl van szó, akkor az Eszközök/Beállítások menü Megjelenítés fülén vedd ki a jelölést a "Zéró mint érték" jelölõnégyzetbõl.
Azt meg lehet csinálni, hogyha egy cella értéke 0 akkor az a cella maradjon üres?
=szum(f1:f1000)
Az összesítõ lapodon pedig =szum('elsõ_lap:utolsó_lap'!H1)
Az alábbi problémára keresek megoldást:egy jó nagy excel táblázattal dolgozom,amit a könnyebb kezelhetõség érdekében szétszedtem és most több munkalapot használok.Mindegyik munkalap felépítése ugyanolyan,csak a bennük szereplõ adatok térnek el.Jelen esetben az F és G oszlopok érdekesek.Az F oszlopba értékeket viszek fel (elköltött pénzek),a G oszlopban pedig ezeket összesítem 1 képlettel (=G1+F2,G2+F3…😉, így "összegezve" látom az éppen utolsó cellában,az F oszlopba eddig rögzített értékeket.Természetesen az F oszlopot folyamatosan töltöm fel,félek soha nem lesz vége...:-)
Beszúrtam egy utolsó,amolyan összesítõ munkalapot.Ebben szeretném látni,hogy éppen mennyi összesen az az érték,ami a többi munkalap G oszlopának utolsó cellájában szerepel.Egyszóval,akármikor megnyitom ezt a munkalapot,egyetlen értéket szeretnék látni (azaz a rendelkezésemre álló pénzbõl összesen mennyit költöttem el?)
Ez így érthetõ?
Tud nekem segíteni valaki?
Elõre is köszönöm!
Böbszi
Tudna nekem valaki segíteni, .swf fájlt szeretnék be tenni excel táblába, ugy hogy az fusson is, de sehogy sem sikerül.
Elörre is köszönöm a segítséget!
a következõ dologra keresem a megoldást.
adott egy excel tábla.
'A' oszloban 3-15 sorig számok mondjuk 1-5tartományban és bármelyikbõl bármennyi lehet, nem feltétlenül sorban.
C3 cellába ha beírom az egyiket akkor csak azokra a sorokra szûrjön rá. ha egy másikat írok be akkor csak azokra. ha üresen hagyom rejtse el az összes sort. nagyjából ennyi 😊
elõre is köszi
P.
A 780 századmásodpercet kell átalakítani percekké és másodpercekké.
D2 =C2*0,6 másképpen-> C2/100*60
E2 =int(C2/60) ez adja a perc részét (7)
F2 =maradék(C2;60) ez meg a másodperc részét,ami a 60-nal történt osztás után marad (48)
Ezután már össze lehet adni.
G2 =A2+E2 perc
H2 =B2+F2 másodperc
Elõfordulhat – jelen esetben is –, hogy a másodpercek összege nagyobb, mint 59, és akkor már percrõl van szó. Ezért
I2 =HA(H2>59;G2+INT(H2/60);G2)
J2 =HA(H2>59;MARADÉK(H2;60);I2)
A D:H oszlopokat el is rejtheted.
Futamoknak az idejét szeretném összeadni de sehogy sem akarja kiszámolni rendesen az excel.
Pl egy köridõ: 1:23:780 (perc/másodperc/századmásodperc)
és az ilyen köridõket szeretném összeadni de sehogy sem tudom..
századra pontosan kellene, de nemtudom megadni neki, mert nemhajlandó sehogy sem a századokat kezelni. sõt 60-nál mindig vált, és ez is probléma, mert így teljesen más idõeredmények jönnek ki, mint amit szeretnék :S
van valami megoldás erre?
Az AH2-be írjuk az összegzést:
=DARAB2(C2:AG2)*12. A DARAB2 függvény megszámolja, hogy az adott területen hány cellában van adat, ezt szorozzuk 12-vel, mert az N és az É is annyit ér a feladatban.
Az AI2-ben az =DARABTELI(C2:AG2;"N") függvény megadja a tartományban szereplõ N-ek darabszámát, az AJ2-ben pedig az =DARABTELI(C2:AG2;"É") az É-két.
A 3 képletet (AH2:AJ2) húzd le, ameddig neveid vannak az A oszlopban.
Most jön az ellenõrzés. Jelöld ki újra a tartományt, ahova a betûket írhatod (C2:AGvalameddig). Formátum/Feltételes formázás.
Az elsõ legördülõbõl választd A képlet értéke nevût, jobbra mellé írd be: =$AI2>3
A Formátum gombra elõjövõ Cellák formázása párbeszéd ablakban a Mintázat fülön választd pl-a piros színt, OK. Ez azt adja meg, hogy ha az AI oszlop aktuális sorában nagyobb az N-ek száma 3-nál, akkor az egész sort pirosra színezi.
A Bõvítés>> gomb új formázási lehetõséget ad. Ott is a képlet értékét jelöld, a képlet pedig =$AJ>1. Ennek a háttere legyen pl. zöld.
Ennyi. Jó munkát.
Sajnos nem vagyok VIP tag ezért nem tudom a képet olyan kicsire össze sugorítani, hogy látni lehessen.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy táblázatban melynenek oszlopai a napokra van beosztva függölegesen csak 3 db N és 1 db É szerepelhet és ezek értéke 12. Majd az egyes sorok végén szumázni kellene a vég összeget.
Bocsi ha nem jól csináltam a képet amit mellékelni szerettem volna.
http://www.sg.hu/forumkepek/2008_06/beosztas13.jpg /remélem így jó lesz./
Elõre is köszi a segítséget.
A 2007-ben nem találtam meg, hogyan lehet egy ikon képét átalakítani, egyforma küllemû ikonokkal pedig nem az igazi. Nem is használom a 2007-et.
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=319&st=520 lapon a #527-es hozzászólásban megtalálod.
Sub cmdHeight_Click()
nHeight = InputBox("Add meg a magasságot mm-ben", "Magasság", vbYesNo)
If nHeight <= 0 Then
MsgBox "A magasságnak nagyobbnak kell lennie nullánál!", vbExclamation, "Cellaméretek": Exit Sub
End If
If nHeight > 144.2 Then
MsgBox "A legnagyobb sormagasság: 144,2 mm!", vbExclamation, "Cellaméretek": Exit Sub
End If
For nArea = 1 To Selection.Areas.Count
For nRow = 0 To Selection.Areas(nArea).Rows.Count - 1
Rows(Selection.Areas(nArea).Row + nRow).RowHeight = _
Application.CentimetersToPoints(nHeight / 10)
Next nRow
Next nArea
End Sub
Sub cmdWidth_Click()
nWidth = InputBox("Add meg a szélességet mm-ben", "Szélesség", vbYesNo)
If nWidth <= 0 Then
MsgBox "A szélességnek nagyobbnak kell lennie nullánál!", vbExclamation, "Cellaméretek": Exit Sub
End If
nPoints = Application.CentimetersToPoints(nWidth / 10)
If nWidth > 473.6 Then
MsgBox "A maximális szélesség: 473,6 mm", vbExclamation, "Cellaméretek": Exit Sub
End If
Application.ScreenUpdating = False
For nArea = 1 To Selection.Areas.Count
For nCol = 0 To Selection.Areas(nArea).Columns.Count - 1
nColNo = Selection.Areas(nArea).Column + nCol
While Columns(nColNo + 1).Left - Columns(nColNo).Left - 0.1 > nPoints
Columns(nColNo).ColumnWidth = Columns(nColNo).ColumnWidth - 0.1
Wend
While Columns(nColNo + 1).Left - Columns(nColNo).Left + 0.1 < nPoints
Columns(nColNo).ColumnWidth = Columns(nColNo).ColumnWidth + 0.1
Wend
Next nCol
Next nArea
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Ha pontos értéket szeretnék nyomtatásnál a cellarácsoknál, akkor zavaró a képernyõpontokkal való számolgatás 😞
Tehát valaki el tudná magyarázni a hol.van függvényt és az index függvényt?
Tanultuk inf órán, de a tanár nem valami jó, és mindig ezzel a két függvénnyel szívok. Jah, meg a százalékokkal.
Annyit tudok, hogy az index megmutatja,egy bizonyos tartomány valahanyadik sorában és valahanyadik oszlopában mi van.
a hol.van pedig megmutatja, hogy egy keresett érték, hanyadik egy sorozatban. Nem nagyon vágom õket,és szerdán ecdl-ezek😄
www.flickr.com/sztyui
Kedves fórumozók, segítségre lenne szükségem. A megoldandó feladat a következõ: Szeretném elérni, hogy egy kombobox elemeit kiválasztva, a táblázat adott sheetjének adott cellájára ugorjon. Ha valaki tud egy ilyen makrót, legyen kedves ossza meg velem is 😊
Elõre is köszönöm!
A <17 stb-vel csak azt akartam érzékeltetni, hogy a 17 a 0-17 és a 17-25 tartományban is szerepel. Vagyis az autoszúrõt elsõ esetben úgy állítsd be, hogy a 17-nél kisebb értékeket mutassa, másodjára pedig úgy (az egyéniben), hogy nagyobb vagy egyenlõ legyen 17-nél, és kisebb, mint 25. És így tovább.
Még a szûrés elõtt írd be a részösszeg függvényt az I87-be.
=részösszeg(2;i3:i86)
A 2-es függvényszám a feltételnek megfelelõ cellák darabszámát adja (az 1-es az átlagukat, a 9-es az összegüket, stb.)
A 17, 25, 30, és 35 két csoportban is szerepel majd. A tartományokat inkább így kellene megadni: <17; >=17 és <25; stb.
Nem tudom hogyan lehet kiszámolni azt: hogy 1 adott tartományban szereplõ számok közül(ami 0 és50 között van, ez a táblázatomban I3:I86 ig szerepel) összeszámoljam hogy hányan esnek bele 0-17 ig, 17-25 ig, 25-30 ig, 30-35 ig, 35-40 ig és 40 felett.
Már az agyvérzés kerülget!
A megoldást 1 ilyen táblázatba kell beillesztenem:
Kategória Fõ
0 - 17
17 - 25
25 - 30
30 - 35
35 - 40
40 -
összesen
Elõre is köszönöm nektek ha tudtok segíteni!
Üdv😊