Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Delila1
A formátum 0# legyen, akkor számolni is tud vele. A baj, hogy 0-nál 0 értéket ad, a többinél 01, 09, 15, 123-at.

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

Pontosítok picit: A "00" formátum természetesen idézõjelek nélküli 00!

Lenne még egy hasonló, apró problémám:
Adott egy másik lista, elemei 00, 01, 02, stb...59, egyéni formátuma "00". Adott egy külön álló cella, ennek tartalma a lista elemeibõl választható ki, szintén "00" egyéni formátumú.
Ha a 00 és 09 közötti listaelemekbõl választok, akkor hibaüzenetet kapok:
"A cellában lévõ szám szövegként van formázva vagy aposztróffal kezdõdik!"
Hogyan szüntethetõ meg ez a hiba?

<#worship>

Delila1
Szívesen.

Köszönöm szépen a segítséget! 😊

Delila1
Azt akarod elérni, hogy ha a D30-ban lévõ szöveg elõfordul a B9-ben, akkor írja az aktuális cellába a D29-et, ellenkezõ esetben üres stringet? Ha igen, akkor így nézzen ki a képlet:

=ha(hibás(szöveg.keres(d30;b9));"";d29)

Lenne még egy problémám:
=HA(SZÖVEG.KERES(D30;B9);D29;"")
Mûködik csak az idézõjeles rész nem.
Akkor #ÉRTÉK! -et kapok.

Delila1
Szivi.

Köszi a segítséget!

Delila1
A formátum ne ##" nap", hanem #0" nap" legyen.

Adva vannak egymás alatt számjegyek 0-tól 9-ig, ezek a cellák általános formátumúak.
Egy külön cellának pedig érvényességi feltételként be van állítva ez a bizonyos 0-9 közötti tartomány (lista).
Ennek a cellának egyéni (##" nap") a formátuma, mert a választástól függetlenül látszódni kell a számjegyek mögött a " nap" szócskának.
1 és 9 között nincs problémám: ha 1-et választok, akkor a cella tartalma "1 nap" értéke pedig 1. Ha 2-t választok, akkor tartalma "2 nap", értéke 2, és így tovább.
Az a gondom, hogy ha a 0-át választom, akkor a cella tartalmaként csak annyi jelenik meg, hogy " nap".
Azt szeretném, ha a 0 is látszódna elõtte, tehát "0 nap" lenne, ugyanakkor az értéke 0 maradna.
Remélem érthetõen sikerült leírnom a problémát és létezik rá megoldás!
A segítséget elõre is köszönöm!

Delila1
Gondolom, ez a 0 egy képlet eredménye.

=HA(A1-B1=0;"";A1-B1)

Ha nem képletrõl van szó, akkor az Eszközök/Beállítások menü Megjelenítés fülén vedd ki a jelölést a "Zéró mint érték" jelölõnégyzetbõl.

Sziasztok!
Azt meg lehet csinálni, hogyha egy cella értéke 0 akkor az a cella maradjon üres?

Delila1
Szívesen, máskor is.

Mûködik!Köszönöm a segítséget!
Delila1
Minden lapodon azonos helyre, pl. H1-be tegyél egy összesítõ képletet:
=szum(f1:f1000)
Az összesítõ lapodon pedig =szum('elsõ_lap:utolsó_lap'!H1)

Sziasztok kedves fórumozók!
Az alábbi problémára keresek megoldást:egy jó nagy excel táblázattal dolgozom,amit a könnyebb kezelhetõség érdekében szétszedtem és most több munkalapot használok.Mindegyik munkalap felépítése ugyanolyan,csak a bennük szereplõ adatok térnek el.Jelen esetben az F és G oszlopok érdekesek.Az F oszlopba értékeket viszek fel (elköltött pénzek),a G oszlopban pedig ezeket összesítem 1 képlettel (=G1+F2,G2+F3…😉, így "összegezve" látom az éppen utolsó cellában,az F oszlopba eddig rögzített értékeket.Természetesen az F oszlopot folyamatosan töltöm fel,félek soha nem lesz vége...:-)
Beszúrtam egy utolsó,amolyan összesítõ munkalapot.Ebben szeretném látni,hogy éppen mennyi összesen az az érték,ami a többi munkalap G oszlopának utolsó cellájában szerepel.Egyszóval,akármikor megnyitom ezt a munkalapot,egyetlen értéket szeretnék látni (azaz a rendelkezésemre álló pénzbõl összesen mennyit költöttem el?)
Ez így érthetõ?
Tud nekem segíteni valaki?
Elõre is köszönöm!
Böbszi
Delila1
Irányított szûrõvel. Jelöld be a Csak az egyedi rekordok megjelenítését. A szûrt tartományt másolhatod másik lapra, hogy az eredeti is megmaradjon.

Sziasztok! Adva van egy táblázat, sok-sok adattal, mint pl. név, e-mail cím, telefonszám, rendelési tétel, akármi. Hogyan tudom kiszûrni (esetleg automatikusan törölni) egy táblázatból a duplán szereplõ e-mail címeket és csak az egyiket megtartani, amik különbözõ névhez tartoznak? (Pl. Béla - [email protected] és Józsi - [email protected] közül csak az egyiket kellene megtartani).
Sztem sehogy, ilyen feladatra az Access való...

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni, .swf fájlt szeretnék be tenni excel táblába, ugy hogy az fusson is, de sehogy sem sikerül.

Elörre is köszönöm a segítséget!

sziasztok,

a következõ dologra keresem a megoldást.
adott egy excel tábla.
'A' oszloban 3-15 sorig számok mondjuk 1-5tartományban és bármelyikbõl bármennyi lehet, nem feltétlenül sorban.
C3 cellába ha beírom az egyiket akkor csak azokra a sorokra szûrjön rá. ha egy másikat írok be akkor csak azokra. ha üresen hagyom rejtse el az összes sort. nagyjából ennyi 😊

elõre is köszi
P.
Köszi szépen a segítséget jó és müködik.
Peppus
Köszönööm, kipróbálom 😊

Delila1
Külön cellába írd a percet, másodpercet, és a századmásodpercet (A2,B2,C2).
A 780 századmásodpercet kell átalakítani percekké és másodpercekké.
D2 =C2*0,6 másképpen-> C2/100*60
E2 =int(C2/60) ez adja a perc részét (7)
F2 =maradék(C2;60) ez meg a másodperc részét,ami a 60-nal történt osztás után marad (48)
Ezután már össze lehet adni.
G2 =A2+E2 perc
H2 =B2+F2 másodperc
Elõfordulhat – jelen esetben is –, hogy a másodpercek összege nagyobb, mint 59, és akkor már percrõl van szó. Ezért
I2 =HA(H2>59;G2+INT(H2/60);G2)
J2 =HA(H2>59;MARADÉK(H2;60);I2)

A D:H oszlopokat el is rejtheted.

Peppus
Lenne egy kérdésem nekem is..
Futamoknak az idejét szeretném összeadni de sehogy sem akarja kiszámolni rendesen az excel.
Pl egy köridõ: 1:23:780 (perc/másodperc/századmásodperc)
és az ilyen köridõket szeretném összeadni de sehogy sem tudom..
századra pontosan kellene, de nemtudom megadni neki, mert nemhajlandó sehogy sem a századokat kezelni. sõt 60-nál mindig vált, és ez is probléma, mert így teljesen más idõeredmények jönnek ki, mint amit szeretnék :S
van valami megoldás erre?

Delila1
Ha nem akarod korlátozni a bevitelt az N-re és É-re, a #336-os válasz elsõ bekezdését hagyd ki.

Delila1
Jelöld ki a tartományt, ahova az N, ill. É betûket akarod majd beírni. Adatok/Érvényesítés/Beállítások fül. A Megengedve legördülõbõl a Lista, a Forráshoz írd be: N;É , OK. Ezzel megadod, hogy csak ezt a két karaktert lehessen bevinni a tartományba. Adhatsz figyelmeztetõ üzenetet, hibajelzést.
Az AH2-be írjuk az összegzést:
=DARAB2(C2:AG2)*12. A DARAB2 függvény megszámolja, hogy az adott területen hány cellában van adat, ezt szorozzuk 12-vel, mert az N és az É is annyit ér a feladatban.
Az AI2-ben az =DARABTELI(C2:AG2;"N") függvény megadja a tartományban szereplõ N-ek darabszámát, az AJ2-ben pedig az =DARABTELI(C2:AG2;"É") az É-két.
A 3 képletet (AH2:AJ2) húzd le, ameddig neveid vannak az A oszlopban.
Most jön az ellenõrzés. Jelöld ki újra a tartományt, ahova a betûket írhatod (C2:AGvalameddig). Formátum/Feltételes formázás.
Az elsõ legördülõbõl választd A képlet értéke nevût, jobbra mellé írd be: =$AI2>3
A Formátum gombra elõjövõ Cellák formázása párbeszéd ablakban a Mintázat fülön választd pl-a piros színt, OK. Ez azt adja meg, hogy ha az AI oszlop aktuális sorában nagyobb az N-ek száma 3-nál, akkor az egész sort pirosra színezi.
A Bõvítés>> gomb új formázási lehetõséget ad. Ott is a képlet értékét jelöld, a képlet pedig =$AJ>1. Ennek a háttere legyen pl. zöld.
Ennyi. Jó munkát.

Elöször is bocsi a képért. Tegyük fel, hogy a b oszlopban nevek szerepelnek, a c-tõl-ag-ig lévõ oszlopokban a napok száma. Ezekben az oszlopokban csak 3 db nagy N-t és 1 db nagy É-t szeretnék megengedni, hogy belehessen írni. Ezek értéke /mind a kettö-é/ 12. Majd a nevek sorának végén összegezni szeretném, hogy ki hány órát lesz a munka helyén. Ez tulajdon képpen 1 munka beosztás lenne.
Sajnos nem vagyok VIP tag ezért nem tudom a képet olyan kicsire össze sugorítani, hogy látni lehessen.
Delila1
Nem látszik az ábra, pontosabban le kellene írnod a kérdésed lényegét.

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy táblázatban melynenek oszlopai a napokra van beosztva függölegesen csak 3 db N és 1 db É szerepelhet és ezek értéke 12. Majd az egyes sorok végén szumázni kellene a vég összeget.
Bocsi ha nem jól csináltam a képet amit mellékelni szerettem volna.
http://www.sg.hu/forumkepek/2008_06/beosztas13.jpg /remélem így jó lesz./
Elõre is köszi a segítséget.
Delila1
Olyan apró makrókat tartok a personal.xls-ben, amik azzal gyorsítják a munkát, hogy nem kell menük és almenük között navigálni, hanem csak a makróhoz rendelt ikonra kattintani. Ilyen pl. az autoszûrõ ki-bekapcsolása, a sortörés tiltása-engedélyezése, véletlenszám generálása, szöveg elhelyezése a kijelölés közepére, vagy a kijelölt terület formázása az én ízlésem szerint, háttér- és karakter színkódjának lekérdezése. De olyan is van közöttük, ami egy kimutatás elavult elemeit törli, vagy egy cellában lévõ számot egy másik cellában szövegesen kiír.
A 2007-ben nem találtam meg, hogyan lehet egy ikon képét átalakítani, egyforma küllemû ikonokkal pedig nem az igazi. Nem is használom a 2007-et.

Nagyon szépen köszönöm! Az office 2007-el egy kicsit szenvedtem, de sikerült megcsinálnom!!! 😊 Vannak esetleg még más hasznos makróid, amit érdemes a personal fájlban eltárolni? Tényleg a makrók készítésérõl van valamilyen "tan"könyv?
Delila1
Ha nem ismernéd a personal.xls létrehozását, a
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=319&st=520 lapon a #527-es hozzászólásban megtalálod.

Delila1
Tedd a personal.xls-be, akkor mindig kéznél lesz.

Thx! Lehet módosítani az excel-t, hogy ez a két makró alapból benne legyen minden új munkafüzetben, vagy a megnyitott dokumentumokban? (ne kelljen mindig bemásolni)
Delila1
Az alábbi két makróval megadhatod mm-ben a méreteket. A makrókat nem én írtam.

Sub cmdHeight_Click()
nHeight = InputBox("Add meg a magasságot mm-ben", "Magasság", vbYesNo)
If nHeight <= 0 Then
MsgBox "A magasságnak nagyobbnak kell lennie nullánál!", vbExclamation, "Cellaméretek": Exit Sub
End If
If nHeight > 144.2 Then
MsgBox "A legnagyobb sormagasság: 144,2 mm!", vbExclamation, "Cellaméretek": Exit Sub
End If

For nArea = 1 To Selection.Areas.Count
For nRow = 0 To Selection.Areas(nArea).Rows.Count - 1
Rows(Selection.Areas(nArea).Row + nRow).RowHeight = _
Application.CentimetersToPoints(nHeight / 10)
Next nRow
Next nArea
End Sub

Sub cmdWidth_Click()
nWidth = InputBox("Add meg a szélességet mm-ben", "Szélesség", vbYesNo)
If nWidth <= 0 Then
MsgBox "A szélességnek nagyobbnak kell lennie nullánál!", vbExclamation, "Cellaméretek": Exit Sub
End If
nPoints = Application.CentimetersToPoints(nWidth / 10)

If nWidth > 473.6 Then
MsgBox "A maximális szélesség: 473,6 mm", vbExclamation, "Cellaméretek": Exit Sub
End If

Application.ScreenUpdating = False
For nArea = 1 To Selection.Areas.Count
For nCol = 0 To Selection.Areas(nArea).Columns.Count - 1
nColNo = Selection.Areas(nArea).Column + nCol

While Columns(nColNo + 1).Left - Columns(nColNo).Left - 0.1 > nPoints
Columns(nColNo).ColumnWidth = Columns(nColNo).ColumnWidth - 0.1
Wend
While Columns(nColNo + 1).Left - Columns(nColNo).Left + 0.1 < nPoints
Columns(nColNo).ColumnWidth = Columns(nColNo).ColumnWidth + 0.1
Wend
Next nCol
Next nArea
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Helló! Lehetséges az oszlopszélességet és a sormagasságot cm-ben megadni?
Ha pontos értéket szeretnék nyomtatásnál a cellarácsoknál, akkor zavaró a képernyõpontokkal való számolgatás 😞
Delila1
A súgót olvasd el, elég jól magyaráz.

sztyui2
Hi, biztos volt már kérdés, de nem nagyon érek rá olvasgatni a topicot.
Tehát valaki el tudná magyarázni a hol.van függvényt és az index függvényt?
Tanultuk inf órán, de a tanár nem valami jó, és mindig ezzel a két függvénnyel szívok. Jah, meg a százalékokkal.
Annyit tudok, hogy az index megmutatja,egy bizonyos tartomány valahanyadik sorában és valahanyadik oszlopában mi van.
a hol.van pedig megmutatja, hogy egy keresett érték, hanyadik egy sorozatban. Nem nagyon vágom õket,és szerdán ecdl-ezek😄

www.flickr.com/sztyui

Delila1
Lásd http://prohardver.hu/tema/excel/friss.html ezen a helyen a #3621-es hozzászólást.

Sziasztok!
Kedves fórumozók, segítségre lenne szükségem. A megoldandó feladat a következõ: Szeretném elérni, hogy egy kombobox elemeit kiválasztva, a táblázat adott sheetjének adott cellájára ugorjon. Ha valaki tud egy ilyen makrót, legyen kedves ossza meg velem is 😊
Elõre is köszönöm!
Delila1
Sziviiiii

marsu
ok, máááár értem!
Kösziiiii
Delila1
Nézd meg a #317-es válaszomat.
A <17 stb-vel csak azt akartam érzékeltetni, hogy a 17 a 0-17 és a 17-25 tartományban is szerepel. Vagyis az autoszúrõt elsõ esetben úgy állítsd be, hogy a 17-nél kisebb értékeket mutassa, másodjára pedig úgy (az egyéniben), hogy nagyobb vagy egyenlõ legyen 17-nél, és kisebb, mint 25. És így tovább.
Még a szûrés elõtt írd be a részösszeg függvényt az I87-be.

marsu
Hahóóóó!

<17; >=17 és <25; ezeket milyen függvénnyel kell kiszámolni?
Darabteli?vagy mással?
Delila1
Szûrd meg az I3:I86 tartományt a feltételeknek megfelelõen, alá add meg ezt a függvényt:
=részösszeg(2;i3:i86)
A 2-es függvényszám a feltételnek megfelelõ cellák darabszámát adja (az 1-es az átlagukat, a 9-es az összegüket, stb.)
A 17, 25, 30, és 35 két csoportban is szerepel majd. A tartományokat inkább így kellene megadni: <17; >=17 és <25; stb.

Delila1
Szívesen.

marsu
Sziasztok!Kellene 1 kis segítség!
Nem tudom hogyan lehet kiszámolni azt: hogy 1 adott tartományban szereplõ számok közül(ami 0 és50 között van, ez a táblázatomban I3:I86 ig szerepel) összeszámoljam hogy hányan esnek bele 0-17 ig, 17-25 ig, 25-30 ig, 30-35 ig, 35-40 ig és 40 felett.
Már az agyvérzés kerülget!
A megoldást 1 ilyen táblázatba kell beillesztenem:

Kategória Fõ
0 - 17
17 - 25
25 - 30
30 - 35
35 - 40
40 -

összesen

Elõre is köszönöm nektek ha tudtok segíteni!
Üdv😊