2417
megoldást keresek erre a problémára
  • Delila1
    A Munka3 lapon két oszlopban el kell helyezned az embereket, és a név mellett a rangjukat. Vegyük, hogy ez az A:B tartományban van.
    A Munka1-re is (a példa kedvéért) az A oszlopba írod a nevet.
    A Munka2 A1 cellájába: =Munka1!A1
    A Munka2 B1 cellájába: =FEKERES(A1;Munka3!A:B;2;HAMIS)
    Ezt a két képletet lemásolod, amilyen hosszan szükséges.

A súgóban megtalálod az FKERES függvény leírását.
  • vfsz2005
    Sziasztok!
    2007 Office Excel

Sziasztok!

Van egy problémám. Még csak most kezdem tanulgatni az Excelt, és elakadtam. Nyitok egy Excelt. Úgy csinálom, hogy amit a Munka1-be beírok nevet, az a Munka2-be is megjelenjen. Azt szeretném elérni, hogy amit a Munka1-be beírok nevet, pl (Kovács Tamás) a Munka 2-be már név+rangjelzést jelenítsen meg. (Kovács Tamás tű. tőrm.) Segítségeteket előre is köszönöm.
  • Delila1
    Szívesen.
  • rans
    köszönöm.)
  • Delila1
    Formázz meg egy füzetet úgy, hogy a kiválasztott oszlopaidban beállítod a kedvenc cellaformátumot, akár minden lapján is. Beállíthatod azt is például, hogy a függőleges igazítás az alapértelmezéstől eltérően ne lent, hanem középen legyen.

Az összes beállítás után Mentés másként, a Fájltípus legyen Sablon (*.xlt), a név pedig Munkafüzet. Az Excel ezt az általa meghatározott könyvtárba menti, és ezután minden újonnan megnyitott füzet ezeket a beállításokat fogja tartalmazni.
  • rans
    Üdv, én nagyon kezdő vagyok, és csak egy egyszerű műveletre használom az excelt. Azt szeretném megtudni hogy lehet azt beállítani, hogy a cella formázás megtartásra kerüljön?
    Megadtam egy egyéni formázást, ami példaként így néz ki: 2008.11.10 22:34:23

Tehát azt szeretném, ha mindig így jelezné ki amit beírok, mert alap esetben a másodpercet lehagyja a cellában.)
    Remélem érthetően leírtam mit szeretnék.:D
  • Delila1
    Nagyon szívesen.
  • californiastud
    Delila1: tokeletesen mukodik amit javasoltal, pontosan ezt kerestem!
    Nagyon koszi!!
  • Delila1
    Vegyük, hogy A2:A20-ig vannak a pénznemeid, és mellettük a B2:B20 tartományban az értékek.

A21-től lefelé írd be a keresett pénznemeket.
    B21-be:

=SZUMHA($A$2:$A$20;A21;$B$2:$B$20)

Figyelj a $ jelekre! Másold le a képletet, ameddig kell.
  • californiastud
    Hali,
    kovetkezo lenne a kerdes. Egy olyan SUM funkciot szeretnek kesziteni, ami csak azokat a cellaertekeket adja ossze az adott oszlop aljan, ha a megadott cella melletti cellaban egy bizonyos szam/szo van.

Konkret pelda:
    A oszlopban devizanemek:
    EUR
    USD
    HUF
    PLN
    JPY
    stb.

B olszlopban ertekek (random szamok), amikhez tartozik, hogy melyik devizaban van.

Mindegyik B oszlopbeli szam mellett van egy A oszlop beli deviza harombetus szam vagy beturoviditese (gondolom az tokmindegy, hogy most szam, vagy betu jelez egy-egy devizat).

Azt szeretnem, hogy a B oszlop vegen kulon ossze tudjam adni csak az Eurot, csak a dollart, csak a frankot, stb.

Remelem ertheto.
    Nagyon sokat segitenetek ezzel! Koszi elore is!
  • baluga
    Köszönöm!

Üdv,
    Balu
  • Delila1
    Az Excelnek nincs ilyen funkciója, hacsak a 2007-nek nem...
  • baluga
    Sziasztok!

A Word-ben a betűtípus beállításánál van egy olyan funkció, hogy Effektusok a szövegben. (például villogó háttér) Kérdésem, hogy az Excelben hasonlót tudok-e csinálni. (pl. ha egy cella 100%-nál nagyobb, akkor villogjon) A feltételes formázás lehetőségeit ismerem.

Üdvözlettel és köszönettel:
    Balu
  • garabo
    Szervusztok!
    Problémám a következő: Egy intranetes hálózatból webes felületről szeretnék
    táblázatot beilleszteni. Külső adatok importálása menüben elérem a
    táblázatot, tehát a felugró ablakban megjelenik a táblázat, azonban az
    importálás gombra kattintva hibaüzenetet kapok:" bár az internethely jelzi:a
    kapcsolat létrejött,az adat mégsem elérhető." Ugyanakkor, laptoppal
    kapcsolódva a hálózathoz, ezt a weblekérdezést mindennemű probléma nélkül
    megoldja az excel.
    Várom a javaslatokat, a tulajdonságlapon és a weblekérdezés szerkesztése
    menüben már szinte mindent kipróbáltam,mégsem akar működni a dolog.
    Üdvözlettel:garabo
  • Delila1
    Szívesen.
  • Orionk
    Köszönöm szépen!

Megkaptam, nagyon jók!

Üdv.,
  • Delila1
    Pár perccel az előbbi válaszom után privátban elküldtem, mert rájöttem, ha angol az Office-od, nem lehet meg a funcs. Küldtem egy még jobbat is, ami több nyelven ismerteti a függvényeket.
  • Orionk
    Köszi, de már megoldottam. Haver megtalálta a számítógépén a funcs.xls fájlt, és átküldte nekem.

Köszi a segítséget
    Üdv.,
  • Orionk
    Szia!

Sajnos a gépemen nem találtam funcs.xls fájlt. Lehet, hogy a telepítő az MSOCache mappába rakta fel. De én azt a mappát letöröltem, mert ugye arra semmi szükség. Azt csak azért rakja fel az office, hogy ha később még fel kelljen valamit telepíteni, akkor ne kelljen cd, hanem onnan felteszi.

Esetleg a te funcs.xls fájlodat fel tudnád tölteni valahova?

THX:
    Üdv.,
  • Delila1
    Keresd meg a gépeden a funcs.xls-t, az tartalmazza a függvények magyar és angol nevét. Az office telepítője rakja fel.
  • Orionk
    Sziasztok!

Excel-el kapcsolatban lenne egy kérdésem.
    A magyar nyelvű escel progikban van egy olyan függvény, hogy "szorzatösszeg()" , ezt a fgv.-t hogyan hívják az angol nyelvű excel-ben?

Illetve hol lehet találni ilyen leírást, hogy a magyar nyelvű excelben hogyan hívják a fgv.-eket?

Köszi
  • Delila1
    Válasz a másik fórumon.
  • Orionk
    Köszi szépen, megtaláltam ugyanott az angolban is
  • Androow
    Sziasztok. Van egy kérdésem. Konkrétan van egy 500 soros excel dokumentumom, 2 oszloppal. Én azt akarom, hogy egy word dokumentumba illesszem be az excel adatokat, hogy a második oszlop adata az első alá kerüljön. Szóval. 1A alá 1B, utána 2A,2B, így tovább. Ezt egy word táblázatba szeretném beilleszteni. Ha erre van valami automatika, egy függvény vagy valami, azt szeretném használni, ne kelljen 500 tök hasonló adatot copy-paste-el rakosgatni. Arról ne is beszélve, hogy 4 ilyen excel dokumentumom van. Kérlek segítsetek
  • Delila1
    Vegyük, hogy az A oszlopban vannak a dátumaid. A B1-be írd be az alábbi függvényt, és másold le a többi dátumod mellé:
    =SZÖVEG(HÉT.NAPJA(A1;1);"nnnn")
    Jelöld ki a B oszlop képleteit. Formátum/Feltételes formázás. A megjelenő párbeszéd ablakban az első legördülőből "A cella értéke", a másodikból az "egyenlő" kell neked. Ekkor a 3. és 4. rubrikából egy lesz, oda írd be:
    =SZÖVEG(HÉT.NAPJA(A1;1);"nnnn")="kedd"
    Ezután a Formátum gombra kattintva beállíthatod a kedved szerinti betűtípust, szegélyt, hátteret.
  • Delila1
    A magyar nyelvűben tudom megmondani.
    Az Eszközök (Tools) menüben a Bővítménykezelőben (ez a Macro almenü alatt van) találod meg, a legalsó a Solver. Ezt jelöld be.
  • Orionk
    SZiasztok!

Angol nyelvő Microsot Office 2003-am van.

Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom az ilyen excel ben felcsatolni az excel programba az excel nek egy részét, amelyet ugy hivnak, hogy : solver.

Tehát a solvert hogyan tegyem fel excelben?

ELőre is köszönöm szépen.
    ÜDv.,
  • geeros
    Sziasztok!

van egy cellám amiben megjelenik egy adott dátum napja szövegesen(hívatkozik egy képletből,ahonnan a dátumot veszi). Amikor egy másik cellában a dátumot megváltoztatom,akkor ez a cella mindig a megadott dátum napját jeleniti meg (hétfőtől vasárnapig). A formátum egyéni beállításnál az nnnn formátumkódban szerepel.
    A kérdés az lenne,hogy,hogyan tudom feltételes formázásnál az megadni,hogy ha mondjuk a "kedd" jelenik meg a cellában akkor egy megadott cella színe átszíneződjön?

Köszönöm a segítséget!
  • JAKK
    Sziasztok!
    Excel 2007-ben szeretnék olyat, hogy egy oszlop sorai egy másik doksi egyesített cellás soraiba kerüljenek.
    Egyesével ugye működik, csak több sornál elég macerás
    Előre is köszi!
  • Delila1
    Rosszul emlékszel. A cellaformázás Százalék kategóriájára lépve a 2000-nél ez az üzenet jelenik meg: "A Százalékformátumok a cella értékét százzal szorozzák és százalékjellel jelenítik meg."

Nem nagy ügy a formátum megváltoztatása. Az átformázott cella formátumát a formátumfestő ecsettel egy-kettőre átviheted más területekre (ecseten dupla klikk után).
  • XbandX
    Azért köszi szépen...
  • XbandX
    Beállítás szinten érdekelt a dolog, mert a 2000-es excelben ez még feature volt és be lehetett pipálni asszem...cellánkánt vagy kijelölésként takarítani az office után a [email protected] kedvem...pedig úgy néz ki muszály lesz:-)
  • Delila1
    Sehol.
    A cellaformátumnál az egyedi kategóriában add meg a formátumot, pl.:
    # ##0,00"%" – akkor szövegként értelmezi az utána biggyesztett % jelet, a bevitt érték továbbra is szám marad.
  • XbandX
    Hali!

No a problémám a következő...
    Ha az Excel 2003-ban beírok egy százalékértéket...a cella autmatikusan százalék formátumot kap....

hol lehet ezt kikapcsolni?...

ki lehet?

Előre is köszi...
    Üdv.
  • Delila1
    =FKERES(A1;Munka2!A:B;2;HAMIS) (Munka1!B1-ben)
    Ez azt jelenti, hogy függőlegesen keresed az A1 tartalmát a Munka2 lap A:B tartomány 1. oszlopában. Ahol megtalálta az A1 tartalmát, onnan a jelölt tartomány 2. (B) oszlopában található értéket adja vissza. A HAMIS azt mondja a függvénynek, hogy pontos (nem megközelítő) értéket keresel. E paraméter helyett beírhatnál mást is, a súgó pontosan leírja a hatásukat.
  • Styrex
    =FKERES(A1;Munka2!A:A;?;?)
    A megtalált számhoz, hogy kell a hozzátartozó szöveg helyét megadni?
  • Delila1
    Erre való az FKERES függvény. A súgóban megtalálod a használatát.
  • Styrex
    Megoldható-e a következő:
    A munkalap2-n van két oszlop, az egyik számokat tartalmaz a másik a számokhoz tartozó szöveget.
    A munkalap1-n is van két oszlop és azt szeretném, hogy ha az egyikbe beírom az egyik számot akkor a másikba írja be a megadott számhoz tartozó szöveget.
    Thx
  • ronny666
    Autoszűrő....
  • Narancs
    Sziasztok!
    Van egy excel táblám, benne leltár. Három oszlop van. A oszlop a doboz szám, B a termék neve ami benne van, C a száma. Következő a probléma: átláthatatlan az egész, mert B oszlopban sokszor szerepel ugyanaz, lévén nincs annyiféle termék ahány doboz. Ha meg akarom tudni, hogy X termékből hány darabot tartunk, órákig keresgélhetek, meg adogathatok össze. Nem tudtok valami módszert, hogyan lehetne mondjuk összesítést kérni? Nincs olyan függvény, hogy beírom a B oszlopban szereplő szót, és az összes ugyanolyat egy külön táblán megnyitja, mellette a darabszámmal?
    Előre is köszsönöm a segítéget!