2417
megoldást keresek erre a problémára
  • Yan
    Toldd fel ide! :)
  • tigerbácsi
    ok nem szórakozok, de tényleg nem bántásként mondtam. a link meg azért nem jó, mert a data.hu val valami bibi van :-(
  • Delila1
    A linken ez jön be:
    "Az adott fájl nem létezik. Valószínűleg a tulajdonosa már törölte rendszerünkből."
    Hahó! Ne szórakozz ezzel a mester címmel!
  • tigerbácsi
    Táblázat gondoltam megosztom Veled a félkész táblázatot. vélemény Mester?
  • Delila1
    Nem tudom, hogy viszed be Excelbe. Vegyük azt az esetet, hogy a kód az E1 cellába kerül.
    Lapfülön jobb klikk, kód megjelenítése. Bejutottál a VB szerkesztőbe. A jobb oldalon kapott üres lapra másold be az alábbi kis makrót. A félövér 1 és 5 a sor, ill. az oszlop száma, ahova a kódod kerül.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Row = 1 And Target.Column = 5 Then
    kód = Range("E1").Value
    Cells.Find(What:=kód, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:= _
    xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, _
    SearchFormat:=False).Activate
    End If
    End Sub
  • horza
    Hehe Pedestrian :-))
    Ez a nap vicce - tudod mit, én segítségképpen két vonalkódot fel tudok ajánlani a rendszered teszteléséhez :-))
    Milyen kis segítségre lenne szükség??? (Egy excel - vonalkód interface software-s és hardware-s megoldáshoz kérsz segítséget??? - gondolom az ötlet vázolása leterhelt, a többi meg ujjgyakorlat - valaki majdcsak összeüti ;-)))
    Tabiba zsuha, tabiba zsuha!
  • pedestrian
    Sziasztok egy kis segítség kellene. Bárkód alapján szeretnék adatokat kezelni. A cél az lenne hogy az árun lévő bárkódot egy olvasóval beviszen az excel táblába. Ott már lenne egy adatbázis az áru nevével, árával és mennyiségével. A beolvasás után kellene a táblának arra a sorára ugrania ahol a beolvasott bárkód szerinti áru van. oda írnám be az új darabszámot. vagy bevétel, vagy kiadás.
    Neten nagyon sok bárkóddal kapcsolatos dolgot találtam, de azok inkább bárkód nyomtatással kapcsolatosak.
    Köszi előre is a segítséget.
  • tigerbácsi
    nem nem én vagyok az amatőr :-D
    ám lehet megyek Debrecenbe munka maitt akkor írok Neked pm et :-)
  • Delila1
    A bambi oké, de Debrecenben.
    Az előbbi felsorolásbomból kimaradt a mester, ami szintén nem igaz, csak amatőt vagyok.
  • tigerbácsi
    akkor bambira, :-DDDD még szegedet tudom vagy makót felajánlani :-)
  • Delila1
    Szívesen.
    Nem Pest, és nem szeretem a sört, a többi stimmel.
  • tigerbácsi
    :-)

köszönöm szépen! erre tényleg nem tudtam volna a megoldást, de hogy mostmár elárultad, csomó mindenre tudom használni! :-) ha Budapesten vagy, vendégem vagy 1 - 2 sörre :-) örök hála Mester :-)
  • Delila1
    Másodjára csak összejött.
  • Delila1
  • Delila1
    Megpróbálok beszúrni egy képet.
    Az adatokból kimutatást kell előbb készíteni, azután abból kikereshető a két adat a megfelelő képletekkel.
  • tigerbácsi
    hello!

most tényleg kellene egy kis segítség :-)

van egy tömb tele nevekkel, van egy másik cella ahova ki szeretném szedni a leggyakrabban szereplő nevet, alá a 2. leggyakrabban szereplő nevet, stb (gólszerzők)

ezt meg lehet oldani?
  • tigerbácsi
    ok megvan! :-)

bocs!
  • tigerbácsi
    sziasztok!

volna egy olyan problémám, hogy készítettem egy táblázatrendszert. egy munkalapon több különálló táblázat. a problémám az az lenne, hogy nem tom hogy kell írásvédetté tenni a táblázatok részeit. szóval nem az egész munkalapot, hanem bizonyos részeit. azaz egy táblázat részét ahol képletek vannak.

remélem tudtok segíteni!

köszi!
  • Lehdog
    Szívesen :)
  • wildebeest
    Köszi, sikerült!
  • Lehdog
    Szia!

Ha jól értelmezem a kérdésed, akkor a DARABTELI függvény megoldja a problémádat. A függvény első paraméterében megadhatod azt a tartományt, amelyben a keresést végezni szeretnéd, második paraméterben megadhatod az összeszámolandó értéket (vagy szöveget).
    Tehát ha az adataid az A oszlopban vannak, akkor
    DARABTELI(A:A;"Görögország")
  • wildebeest
    Szevasztok!
    Egy kérdésem lenne, betettem a segítséget kérek topikba, is de csak most látom van exceles is. :)

Van egy listám/táblázatom ami nyaralásokat sorol fel. Különböző országok, különböző városok s azok árai, félpanzió-e, stb...

Az lenne a kérdésem, hogy ha össze akarom számolni egy cellába, hogy pl hány Horvát, vagy Görögországi nyaralás van a táblázatomban, az milyen képlettel tudom megtenni? Szövegként van beírva persze, hogy Görögország, Horvátország, stb.

pl így néz ki

Ország Város
    Görög Kréta
    Horvát Pula
    Horvát Porec
    Horvát Split

Látom, hogy 3 Horvát van, de ezt hogy tudom képlettel kiszámolni?
  • Delila1
    [marquee direction=right]Köszönöm.[marquee]
  • Mikeee76
    Itt a szövegdoboz alatt "Makrók" gombra kattintva kiírja a formázási lehetőségeket.
    Félkövért a szöveg előtt: [ b ]
    szöveg után: [ /b ]
    szóközök nélkül.
  • Delila1
    Örülök, hogy sikerült.
  • Delila1
    A Range("A65536").End(xlUp) annak a folyamatnak a VB-s leképzése, mikor az A65536 cellán állva Ctrl+fel nyilat nyomsz. Ekkor az A oszlop utolsó, értéket tartalmazó cellája lesz az aktuális. Az első üres sor meghatározása ezen az alapon: Első_üres=Range("A65536").End(xlUp).Row+1
    Az ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count a teljes lapon figyeli, melyik az utolsó kitöltött sor. Ez lehet nagyobb, mint az A oszlopban lévő, ezért nem ezt írtam.
    A Range("A1").End(xlDown).Row akkor lenne használható, ha az A1 cellától lefelé folyamatosan kitöltött cellák közül szeretnénk megtudni az utolsó sorát.

Más:
    Hogy tudtál szövegrészt kiemelni? Valahol megszerkesztett szöveget másoltál ide?
  • GmorpH
    Köszönöm! Ezzel a képlettel egyelőre úgynézki minden problémám megoldódott.
  • Mikeee76
    "Range("A65536").End(xlUp)" helyett talán elég lenne:
    ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
    Az xlUp helyett nem inkább xlDown ha utolsó sor a kérdés?
    Úgy tudom hogy az xlUp/xlDown csak a kitöltött cellákig megy.
    Beszúráskor üres cellákon is átmegy az xlDown/xlUp?
  • Delila1
    Sub Sorozat()
    Dim usor
    Range("A7").Select
    Selection.Formula = 1
    usor = Range("A65536").End(xlUp).Row 'Ez adja az A oszlop utolsó sorát
    Selection.AutoFill Destination:=Range("A7:A" & usor), Type:=xlFillSeries
    End Sub
  • GmorpH
    Még annyi, hogy ha a Te példádban is szereplő formátumban adom meg neki a területet, akkor hibátlan, viszont nekem muszáj lenne változókkal, mert az, hogy mi az utolsó sor az mindig változik, hiszen ha beszúrok pl. három sort, akkor hárommal lejjebb kerül, ha törlök feljebb, így nem adhatok meg neki fix tartományt, mint pl Selection.AutoFill Destination:=Range("G1:G20").
  • GmorpH
    Köszi, ez megoldotta a dolgot. Most viszont egy Autofill szórakozik velem.

Konkrétan: pl. A7 cellában van egy sorszám, ami az első tehát 1., aztán ha beszúrok pár sort ettől lejjebb akárhová, szeretném ezt az oszlopot feltölteni sorszámokkal, természetesen 1-től egészen az első üres celláig. A gond ottvan ezzel - már írtam erre is egy makrót -, hogy ha beszúrok pl három sort, akkor olyan sorozatot csinál, hogy az A7 ami 1-es volt lesz 2-es,az A8 1-es, az A9=0, majd ettől lefelé A10 lesz az 1-es ismét és innentől szépen sorban az utolsó celláig rendben van a sorozat.

Átnéztem párszor, de nem értem miért így csinálja...
  • Delila1
    Az előzőből kimaradt, hogy a gombokat a lapvédelem érvényesítése előtt a Vezérlő formázásánál védetté kell tenni. Egyébként ez alapbeállítás.
  • Delila1
    Igen, kell a Copy, de az nem volt kérdés, csak a "hova".
  • Delila1
    Az ActiveSheet.Protect userinterfaceonly:=True sor védi a felhasználótól a lapot, ill. a lapon lévő zárolt cellákat, de a programok megváltoztathatják a cellákat.

Sub Gomb()
    ActiveSheet.Protect userinterfaceonly:=True
    Range("G1").Formula = "=F1*2"
    Range("G1").Select
    Selection.AutoFill Destination:=Range("G1:G20")
    End Sub

Ez a kis program a zárolt G1:G20 tartományban az F1:F20 tartomány értékét szorozza fel kettővel.
  • GmorpH
    Köszönöm. Közben utána olvastam itt-ott és egész jól összeállt a dolog. A sor beszúrás és a sor törlés is megy gomnyomásra.

Mostmár csak azon agyalok hogy tudnám elérni, hogy a gombokat, és a hozzájuk tartozó értékeket tartalmazó cellákat ne tudja senki babrálni. A zárolást próbáltam, de vagy rosszul állítottam be valamit, vagy nemtudom, de akkor a makrók sem működnek igazán.

Persze ez engem nem zavar, nyilván értelmes ember nem babrálja amit nem kell, csak mint írtam nem magamnak csinálom. Próbálok felkészülni minden eshetőségre. (bár tudom, hogy ez lehetetlen...)
  • boneyard
    Hali!
    Nem rég elkezdte excel 2007 azt csinálni hogyha a jobb felsős sarokban rákattintok a bezárásra, akkor először csak az adott munkafüzetet csukja be és még egyszer kell kattintanom, hogy a dokumentumot is bezárja. Hol tudom ezt visszaállítani, hogy egy kattintásra becsukjon mindent?
  • Mikeee76
    Paste előtt nem kell Copy?
  • Delila1
    Range(Selection.Address).Select
    ActiveSheet.Paste
  • GmorpH
    Nem volt telepítve egy összetevő mint kiderült. Már működik. :)

Viszont újabb kérdés merült fel. Csináltam egy makrót ami azt jól is csinálja amit rögzítettem, miszerint egy teljes sort másol (képletestől mindenestől) majd szúr be a munkafüzetbe. Azt viszont nem tudom, hogy tudnám megoldani, hogy oda szúrja be ahol a kurzor áll éppen, tehát ne a makrófelvételnél kijelölt pozicióba, hanem ahová a felhasználó szeretné.

Nézegettem a netet, de egyelőre nem találtam még megoldást.
    (Igazából nem én használnám a file-t és ezért akarok "bolondbiztosra" menni amennyire lehetséges, ha csak magamnak csinálnám tojnék ilyesmikre, mert tényleg csak alapvető excel feladatokat hajt végre a program, semmi extrát.)
  • Yan
    Nincs levédve a makró szerkesztés a munkafüzetben?