Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
Szeretnék egy olyan függvényt ami egy egy adott oszlopban összeszámolja a cellákat de az azonosakat egy darabnak veszi. Üres cella is van és azt se számolja.
Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
If (Target.Column = 1) Then
név = Target.Value
End If
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=név
End Sub
Kizárólag ezen a lapon fog mûködni, az A oszlopban. Ha más lapon is szeretnéd alkalmazni, oda is be kell másolni. Az oszlop a Tartget.Column-ban módosítható (B oszlopnál =2, stb).
Egy táblázatból szûrõ segítségével adatokat szûrtem ki.
Megoldható-e az, hogy ha a táblázatban az adatok változnak akkor a szûrt adatok is frissüljenek?
Mégegyszer köszi.
Így egyszerûbb a dolog, itt a makró:
Sub szam()
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
sz = 1
For sor = 2 To usor
If Cells(sor, 1) = Cells(sor - 1, 1) Then
sz = sz + 1
Else
Cells(sor - 1, 2) = sz
sz = 1
End If
Next
End Sub
valhogy így kéne kinéznie:
A B
1
1
1 3
0
0
0 3
1
1 2
Sub szamolo()
Range("A1").Select
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
For sor = 1 To usor
Nev = Cells(sor, 1): sz = 1 ': szam = 0
For k = 1 To Len(Nev)
If Mid(Nev, k, 1) = Mid(Nev, k + 1, 1) Then
sz = sz + 1
Else
szam = sz
sz = 1
Cells(sor, 2) = Cells(sor, 2) & szam & ","
End If
Next
Nev = Cells(sor, 2)
Cells(sor, 2) = Left(Nev, Len(Nev) - 1)
Next
End Sub
Sub szamolo()
Nev = Cells(1, 1): sz = 1
For k = 1 To Len(Nev)
If Mid(Nev, k, 1) = Mid(Nev, k + 1, 1) Then
sz = sz + 1
Else
szam = sz
sz = 1
Cells(1, 2) = Cells(1, 2) & szam & ","
End If
Next
Nev = Cells(1, 2)
Cells(1, 2) = Left(Nev, Len(Nev) - 1)
End Sub
A problémám a következõ lenne:
Van egy oszlopom amibe 1-esek és 0-ák vannak pl:000111100111...
Kellene egy olyan függvény ami megmondja hogy hány 0 és 1 es van egymás után pl: itt így nézne ki hogy 3,4,2,3...
Remélem érthetõ voltam és tudtok segíteni, fontos lenne.
Ha 102 sorod van, és az elsõ adatod a 2. sorban kezdõdik (mert az elsõ sorban az oszlopok fejléce van), akkor a képlet:
=SZUMHA(A2😄102;10;D2😄102) 'a 10. hónap adatait összegzi.
Az A2😄102 a tartomány, amiben keresel. A 10 a hónap, az ennek megfelelõ sorokat keresi A-ban, és az e a sorok D oszlopában lévõ értékeket adja össze.
=SZUMHA(A3😄20;10;D5😄102) így is mûködik, de 631el nagyobb értéket ad vissza, mint ami a cellákba szerepel, és nem jövök rá, hogy azt honnan veszi. Fog ez menni szépen lassan. Egyébbként így miért mûködik?
Köszi.
Üdv:
Zoli
Az E2 a beszúrás után F2 lesz, ide: =SZUMHA(A2😄n;11;D2😄n), ahol az n a soraid száma.
Van egy olyan problémám, hogy az A oszlopba dátumok vannak szépen sorba, dátumra is van formázva, a C oszlopba pedig mezei számok, amiket szeretnék ha öszeadna az E oszlop 2 mezõjébe, de csak azokat a sorokat amik az A oszlop 11. hónapjának felelnek meg
=HA(HÓNAP(11);SZUM(C2:C15);0) ez így nem mûködik, azt értem is, hogy miért, csak megcsinálni nem tudom. Ha valaki tud, segitsen. Köszi.
Zol
már ujra telepítést is próbáltam de semmi ugyan ez a hiba 😞
ide is beírtam hátha ide többen benéznek.
\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"
Szeretnék énis készíteni
ilyeneket de a függvényekhez nem nagyon értek ^^ + nemtudom h melyik függvényeket kéne használni.
és még lenne 1 olyan kérdésem, h pl: x-y 1-0 akkor az x-et emelje ki, vagy ha 0-1 akkor az y-t. eddig csak arra jöttem rá h az eredményt emelje ki
de az lenne a legjobb ha azokban a fájlokban a védelmet fel lehetne törni vhogy <#gonosz1>#gonosz1>
remélem érthetõ voltam és tudtok segíteni 😊
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Ha arra gondolsz, hogy el lehet-e tüntetni az összegzõ sorokat, hát igen.
A Kimutatás/Mezõbeállítások/Részösszegeknél válaszd a Nincs gombot
Nem tudja vki, a sor és oszlopösszegeket mindig számíttatni kell a kimutatás varázslónál???
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Másolási problémám lenne.
Normál esetben, ha kijelölöm mondjuk a C1-et és megadom neki, hogy A1*B1, akkor ha ezt másolom C2-re, akkor automatikusan A2*B2-re vált. A gondom az, hogyha két file-beli adatot akarok összeszorozni ( =SZUM(
Van erre valami beállítás?
Fákjúal!
hogy lehet azt excelben megoldani, hogy ctrl+c ctrl+v re ne reagáljon, azaz ne tudják kimásolni belõle az adatokat? elõre is köszy!
=HA(D5>0;D5*4%+6000;0)
viszont ez a 6000;0 ez mi?
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
=D5+D5*4%+6000
Ez beépítve a feltételbe:
=ha(d5>0;D5+D5*4%+6000;0)
=ha(D5>0;szorzat(d5;0;04)+6000;0)
Lenne egy olyan kérdésem:
Van nekem egy táblázatom, azt szeretném, h egy adott sorba vannak számok(fizetés),függölegesen 31 nap. Pár cellával arréb pedig az adott nap bérét + 4% az az napi forgalombol kiszámítsa. Ezt így oldottam meg: =SZORZAT(D5;0,04)+6000alapbérem. Viszont nem mindennap dolgozok. De viszont azt, h tudnám megoldani, h ne minden napnál számítson?!
Tehát csak annál ahol én a D oszlopba beírok egy számot.
Mert összeviszza dolgozok a hónapokba és úgy kénne, h én fogom mondjuk az S sorba végig írom a képletet: =SZORZAT(D5;0,04)+6000 utána =SZORZAT(D6;0,04)+6000 és így tovább és csak akkor számítson, h ha a D sorba beírtam az aznap dolgozott forgalmamat. Mert így a végén mindig 6000,04FT-t írbe ahol én nem dolgoztam
Tömören:
D oszlopba a napi fizetéseim vannak, de nem mindennap vagyok és az S sorba a képletem mindig ad a kitöltetlen "D" cellához 6ezer pénzt. Tehát vhogy úgy kénne megoldani ha én a D sorba nem írok semmit akkor õ ne számoljon semmit az S sorba. Ha kitöltetlen vmelyik D cella õ semmit se adjon az S sornál össze hiába van 6000ft a napi bér. Mert ügye azzér nem töltötem ki mert nem dolgoztam.
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Az elsõn ez látszott: A1->1:56 B1->2:12 C1-> 116 D1-> 132 E1-> 16 perc
A második képen a képletek:
C1-> =ÓRA(A1)*60+PERC(A1) D1-> =ÓRA(B1)*60+PERC(B1) E1-> =D1-C1
"A" és "B" idõ formátumú, "C" és "D" általános,
"E" egyéb: ##" perc"
Biztos nagyon meglepõ de egy excelhez kapcsolódó kérdésem lenne:
nagyon különbözõ számokból (pl.: 1,2,10,1.000.000, 25.000) szeretnék diagramot (oszlop) készíteni de úgy,hogy az normálisan nézzen ki. Tudom,hogy lehetséges (mert már láttam) az adatokat (és így a tengelyt) megtörni,hogy használható legyen az ábra csak éppen nem tudom hogyan?
Ebben kérném a tisztelt nagyérdemû 😊 segítségét!
Elõre is köszi,
üdv
AndrásBandi
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
-ja és 2003-2007es a program.Sürgõs lenne a segítség.köszi
arra keresek megoldást hogy több különálló ablakot is meg tudjak nyitni egymás mellett excel 2003-ban. jelenleg minden ablakot 1 ablakba nyit ki és így elég nehéz vele dolgozni, van erre valamilyen beállítás? (ablak -> elrendezés -> egymás mellett szintén egy ablakba pakol) vagy valami segédprogram ami megcsinálja ezt?esetleg registry buherálás?
segítségetek elõre is köszönöm.
A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!
(bármit tettem a varázslóval, nem tudtam beállítani)
Hogy tudok olyan diagramot csinálni, amin egy koordináta rendszer, és megjeleníteni rajta a nevet hozzá a jelmagyarázatban, x és y koordináták külön vannak... (Office 2007)