Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Delila1
Ha jól értem, azt akarod megszámolni, hogy hány féle adat van az oszlopodban. Csinálj kimutatást (Adatok/Kimutatás).

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

Szia
Szeretnék egy olyan függvényt ami egy egy adott oszlopban összeszámolja a cellákat de az azonosakat egy darabnak veszi. Üres cella is van és azt se számolja.
Delila1
Szívesen.

Kösz szépen! Sikerült.
Delila1
A lapfülön jobb katt, kód megjenenítése, oda másold be az alábbi makrót:

Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
If (Target.Column = 1) Then
név = Target.Value
End If
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=név
End Sub

Kizárólag ezen a lapon fog mûködni, az A oszlopban. Ha más lapon is szeretnéd alkalmazni, oda is be kell másolni. Az oszlop a Tartget.Column-ban módosítható (B oszlopnál =2, stb).

Üdv!
Egy táblázatból szûrõ segítségével adatokat szûrtem ki.
Megoldható-e az, hogy ha a táblázatban az adatok változnak akkor a szûrt adatok is frissüljenek?
Delila1
Szívesen.

Nagyon szépen köszönöm, igy már mûködik.
Mégegyszer köszi.
Delila1
Valóban nem jól értelmeztem, ott úgy látszott, hogy egy cellában van egy sokjegyû bináris szám, abban kell megszámolni a mennyiségeket.
Így egyszerûbb a dolog, itt a makró:

Sub szam()
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
sz = 1
For sor = 2 To usor
If Cells(sor, 1) = Cells(sor - 1, 1) Then
sz = sz + 1
Else
Cells(sor - 1, 2) = sz
sz = 1
End If
Next
End Sub

Köszönöm a válaszod, de nem nagyon mûködik csak 1-eseket ir ki minden sorba. Lehet nem voltam érthetõ leírom mégegyszer a problémát.
valhogy így kéne kinéznie:

A B
1
1
1 3
0
0
0 3
1
1 2
Delila1
Sok sor és A oszlop esetén:

Sub szamolo()
Range("A1").Select
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
For sor = 1 To usor
Nev = Cells(sor, 1): sz = 1 ': szam = 0
For k = 1 To Len(Nev)
If Mid(Nev, k, 1) = Mid(Nev, k + 1, 1) Then
sz = sz + 1
Else
szam = sz
sz = 1
Cells(sor, 2) = Cells(sor, 2) & szam & ","
End If
Next
Nev = Cells(sor, 2)
Cells(sor, 2) = Left(Nev, Len(Nev) - 1)
Next
End Sub

Delila1
Ilyen függvény nincs, de itt egy makró, ami az A1 cellába írt adatot letapogatja:

Sub szamolo()
Nev = Cells(1, 1): sz = 1
For k = 1 To Len(Nev)
If Mid(Nev, k, 1) = Mid(Nev, k + 1, 1) Then
sz = sz + 1
Else
szam = sz
sz = 1
Cells(1, 2) = Cells(1, 2) & szam & ","
End If
Next
Nev = Cells(1, 2)
Cells(1, 2) = Left(Nev, Len(Nev) - 1)
End Sub

Üdv!!
A problémám a következõ lenne:
Van egy oszlopom amibe 1-esek és 0-ák vannak pl:000111100111...
Kellene egy olyan függvény ami megmondja hogy hány 0 és 1 es van egymás után pl: itt így nézne ki hogy 3,4,2,3...
Remélem érthetõ voltam és tudtok segíteni, fontos lenne.
Delila1
Szívesen.

Sikerûlt mégis. köszi
Delila1
Azért nem mûködik helyesen, mert az A oszlopban nem másoltad végig a HÓNAP függvényt. Igaz, nem is írtam.
Ha 102 sorod van, és az elsõ adatod a 2. sorban kezdõdik (mert az elsõ sorban az oszlopok fejléce van), akkor a képlet:
=SZUMHA(A2😄102;10;D2😄102) 'a 10. hónap adatait összegzi.
Az A2😄102 a tartomány, amiben keresel. A 10 a hónap, az ennek megfelelõ sorokat keresi A-ban, és az e a sorok D oszlopában lévõ értékeket adja össze.

Köszi a segitséget, de ezzel a megoldással is csak úgy sikerûlt, ha egy külön oszlopba szurom be a képletet, oda kigyûjti a 11.dik hónapnak megfelelõ számokat, ami pl, 9, vagy 10 ott null értéket kap. és abból a segédoszlopból összegzem az F2 cellába, viszont a beszúrt A sorral az én képletem is mûködik, igaz mindent összead😊
=SZUMHA(A3😄20;10;D5😄102) így is mûködik, de 631el nagyobb értéket ad vissza, mint ami a cellákba szerepel, és nem jövök rá, hogy azt honnan veszi. Fog ez menni szépen lassan. Egyébbként így miért mûködik?
Köszi.
Üdv:
Zoli
Delila1
Az A oszlop elé szúrj be egy oszlopot. A2-be: =Hónap(B2)
Az E2 a beszúrás után F2 lesz, ide: =SZUMHA(A2😄n;11;D2😄n), ahol az n a soraid száma.

Üdv.
Van egy olyan problémám, hogy az A oszlopba dátumok vannak szépen sorba, dátumra is van formázva, a C oszlopba pedig mezei számok, amiket szeretnék ha öszeadna az E oszlop 2 mezõjébe, de csak azokat a sorokat amik az A oszlop 11. hónapjának felelnek meg
=HA(HÓNAP(11);SZUM(C2:C15);0) ez így nem mûködik, azt értem is, hogy miért, csak megcsinálni nem tudom. Ha valaki tud, segitsen. Köszi.
Zol
Excel problémám van. Egy pár napja, ha az intézõbõl meg akarok nyitni egy excel fájlt, nem történik semmi, az Excel elindul, de semmi nem nyílik meg
már ujra telepítést is próbáltam de semmi ugyan ez a hiba 😞
ide is beírtam hátha ide többen benéznek.

\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"

toysoldier
Hali
Szeretnék énis készíteni
ilyeneket de a függvényekhez nem nagyon értek ^^ + nemtudom h melyik függvényeket kéne használni.

és még lenne 1 olyan kérdésem, h pl: x-y 1-0 akkor az x-et emelje ki, vagy ha 0-1 akkor az y-t. eddig csak arra jöttem rá h az eredményt emelje ki

de az lenne a legjobb ha azokban a fájlokban a védelmet fel lehetne törni vhogy <#gonosz1>

remélem érthetõ voltam és tudtok segíteni 😊

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Delila1
Szia Edi!
Ha arra gondolsz, hogy el lehet-e tüntetni az összegzõ sorokat, hát igen.
A Kimutatás/Mezõbeállítások/Részösszegeknél válaszd a Nincs gombot

Hali!
Nem tudja vki, a sor és oszlopösszegeket mindig számíttatni kell a kimutatás varázslónál???
tigerbácsi
köszy szépen! ez így menni fog! :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

ffxi
Akkor makrót írsz és hozzárendeled ezekre a bill.kombókra

Fákjúal!

tigerbácsi
azt ismerem, de azzal nem lehet kiiktatni a ctrl+c-s verziót! az csak azt csinálja, hogy az adott lapon nem lehet írni, még a jelszót be nem írják! ezt használják is!, de magát a szerkezetet, a beírt képleteket ki tudják lopni! :-( dehát legyenek vele boldogok! elrejtettem benne egykét hibát, majd keresgessék csak! :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

lalakov
Kaptam választ, de gondoltam beírom, ha másnak is kéne. A $ jeleket kell kivenni és lehet normálisan másolni. Hogy mi a fa**ért teszi bele magától azt nem értem.
lalakov
Sziasztok!

Másolási problémám lenne.
Normál esetben, ha kijelölöm mondjuk a C1-et és megadom neki, hogy A1*B1, akkor ha ezt másolom C2-re, akkor automatikusan A2*B2-re vált. A gondom az, hogyha két file-beli adatot akarok összeszorozni ( =SZUM(Normál!$G$2*B2) ) és ezt akarom másolni, akkor ezt kapom ( =SZUM(Normál!$G$2*B14) )vagyis a G2 nem alakul át G14-é.
Van erre valami beállítás?
ffxi
Nemtom pontosan hol de kutakodj, van olyan hogy védelem. Ott megvédheted jelszóval, így írásvédetté teheted.

Fákjúal!

tigerbácsi
igen ez yoooo ötlet lenne, de azt nemszeretném, hogy a excégnél ahol dolgoztam, ne tudják használni a tábláimat, mert nem fizettek érte!

ffxi
De mért? Nem kell használni oszt kész nem?

Fákjúal!

tigerbácsi
ekkolákko!

hogy lehet azt excelben megoldani, hogy ctrl+c ctrl+v re ne reagáljon, azaz ne tudják kimásolni belõle az adatokat? elõre is köszy!

Delila1
A HA függvény elsõ paramétere a feltétel (D5>0), a második, hogy mi legyen, ha igaz a feltétel (D5*4%+6000), a harmadik, hogy mi legyen a cella értéke, ha nem igaz a feltétel (0).

Delila1
Te írtad a #227-ben, hogy ez az alapbéred.

Adi
köszi sikerült. Csak annyi, h a D5+D5 az nekem nem kell😄 így van most a képletem:
=HA(D5>0;D5*4%+6000;0)
viszont ez a 6000;0 ez mi?

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Delila1
Az elõbb csak bemásoltam a képletedet a HA függvénybe, de szerintem a helyes egy napi képlet:
=D5+D5*4%+6000
Ez beépítve a feltételbe:
=ha(d5>0;D5+D5*4%+6000;0)

Delila1
Így módosítsd az S5 képletét:
=ha(D5>0;szorzat(d5;0;04)+6000;0)

Adi
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem:
Van nekem egy táblázatom, azt szeretném, h egy adott sorba vannak számok(fizetés),függölegesen 31 nap. Pár cellával arréb pedig az adott nap bérét + 4% az az napi forgalombol kiszámítsa. Ezt így oldottam meg: =SZORZAT(D5;0,04)+6000alapbérem. Viszont nem mindennap dolgozok. De viszont azt, h tudnám megoldani, h ne minden napnál számítson?!

Tehát csak annál ahol én a D oszlopba beírok egy számot.
Mert összeviszza dolgozok a hónapokba és úgy kénne, h én fogom mondjuk az S sorba végig írom a képletet: =SZORZAT(D5;0,04)+6000 utána =SZORZAT(D6;0,04)+6000 és így tovább és csak akkor számítson, h ha a D sorba beírtam az aznap dolgozott forgalmamat. Mert így a végén mindig 6000,04FT-t írbe ahol én nem dolgoztam és így nem tudom megkapni a valós havi fizetésem számát.

Tömören:
D oszlopba a napi fizetéseim vannak, de nem mindennap vagyok és az S sorba a képletem mindig ad a kitöltetlen "D" cellához 6ezer pénzt. Tehát vhogy úgy kénne megoldani ha én a D sorba nem írok semmit akkor õ ne számoljon semmit az S sorba. Ha kitöltetlen vmelyik D cella õ semmit se adjon az S sornál össze hiába van 6000ft a napi bér. Mert ügye azzér nem töltötem ki mert nem dolgoztam.

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Delila1
Nem jött össze az Excel tábláról készült képek beszúrása.
Az elsõn ez látszott: A1->1:56 B1->2:12 C1-> 116 D1-> 132 E1-> 16 perc
A második képen a képletek:
C1-> =ÓRA(A1)*60+PERC(A1) D1-> =ÓRA(B1)*60+PERC(B1) E1-> =D1-C1

Delila1
Még nem kaptál erre választ?

"A" és "B" idõ formátumú, "C" és "D" általános,
"E" egyéb: ##" perc"

Hali!

Biztos nagyon meglepõ de egy excelhez kapcsolódó kérdésem lenne:
nagyon különbözõ számokból (pl.: 1,2,10,1.000.000, 25.000) szeretnék diagramot (oszlop) készíteni de úgy,hogy az normálisan nézzen ki. Tudom,hogy lehetséges (mert már láttam) az adatokat (és így a tengelyt) megtörni,hogy használható legyen az ábra csak éppen nem tudom hogyan?
Ebben kérném a tisztelt nagyérdemû 😊 segítségét!

Elõre is köszi,

üdv

AndrásBandi
joebacsi
az excel nem képszerkesztõ, elõtte egy erre alkalmas programmal kicsinyítsd le (pl irfanview, az még ingyenes is), és mentsd el, majd utánna illeszd be

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

csá! lenne egy kérdésem: excel dokumentumba beilleszetett fotónak h lehet a méretét tömöríteni, vagy akárhogy kissebbíteni, h mikor elmentettük , kisebb legyen a fájl mérete(byte-ra) (ugyanis igy könnyebben tudnám e-mailbe küldeni,meg tárolni stb.)
-ja és 2003-2007es a program.Sürgõs lenne a segítség.köszi

Nem3sis At Work
Hi

arra keresek megoldást hogy több különálló ablakot is meg tudjak nyitni egymás mellett excel 2003-ban. jelenleg minden ablakot 1 ablakba nyit ki és így elég nehéz vele dolgozni, van erre valamilyen beállítás? (ablak -> elrendezés -> egymás mellett szintén egy ablakba pakol) vagy valami segédprogram ami megcsinálja ezt?esetleg registry buherálás?

segítségetek elõre is köszönöm.

A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!

nekem a hisztogrammal gyûlt meg legutóbb a bajom: létrehozott vagy 4 kategóriát, holott kb. 10-et kellett volna. hol lehet beállítani a kategóriák számát?

(bármit tettem a varázslóval, nem tudtam beállítani)
Ez egy jó kérdés, csak nem érteni mit szeretnél...

tobias88
hello, lenne egy kérdésem, ha még valaki nézi ezt...
Hogy tudok olyan diagramot csinálni, amin egy koordináta rendszer, és megjeleníteni rajta a nevet hozzá a jelmagyarázatban, x és y koordináták külön vannak... (Office 2007)
Az excel táblázat nemigazán a megosztásra van kitalálva. Mit kéne megoldani, ez egy kicsit homályos így........

Sziasztok egy nagy problémám van az excel táblázatot megosztva szeretném használni több gépen ami hálozatba van kötve ez a tegnepi napig müködöt is de most nem müködik ezt hol tudnánk beállitani köszönöm a segitséget.
Atika :o)
Sziasztok hol tudom azt beallitani hogy pl nekem egy pontos meretu keret kell mm megadva pl 120x30 as ?

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>