2417
megoldást keresek erre a problémára
  • Delila1
    Az n számú elemhez elég nehézkes függvénnyel megadni a "szétszedés"-t. Makróval meg lehetne csinálni, de minek, mikor az Excelnek van rá beépített menüje.
  • Yan
    ugyan az :)
    adatok, szövegből oszlopok

vagy bonyolultabban :)
    =BAL(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1))
    =KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1;HOSSZ(A1))
    ...
  • Delila1
    A 2003-as verzióban az Adatok/Szövegből oszlopok menüpont szolgál erre a célra. Biztosan megtalálod a megfelelőjét a 2007-ben.
  • Elnora
    Sziasztok,

annak, hogy nekiállok újraszerkeszteni - frissíteni a excel táblákat, úgy néz ki, hogy egyenes következménye, hogy kérdéseim merülnek fel. (o:

Van egy adott cellám, amiben tartózkodik egy n elemű számsor.
    Én azt szeretném, hogy egy az n elem n cellába kerüljön külön (mondjuk másik fülön is). Tehát az első szám az A oszlopba kerüljön, második a B-be, 3. a C-be, és így tovább n számú oszlopig.

Ha van összefűz képlet, gondoltam hátha van szétszed is. (o:

Segítséget előre is köszönöm!
    Elnora
  • Elnora
    Naja, a színek formázás az röhej.
    És nem csak a 2003-2007 között.
    Nálunk az irodában van gép, amin magyar, van amelyiken angol 2007 van(gondolom verziókülönbség is lehet, de nem ellenőriztem), de ami a szép benne, hogy ha felválltva használunk egy filet, ami színes, akkor teljesen biztos, hogy az egész szétesik, és minimum 3 árnyalata lesz minden színnek. ))o:
  • Yan
    pl. a menü, a színek, a stílusok,
    állíts be egy normális színt 'o3-ban, nyisd meg 'o7-el, röhögni fogsz :)
    de az adatbázis hozzáadása sem olyan egyszerű.
    /a többit alább sorolták/
    Viszont a felt. formázásban igazad van, tényleg kellemes.
    Kimutatásokat minden nap csinálok párat. Jobb is, rosszabb is van benne. Összesítve kicsit a jobb felé billen.
    Szűrés viszont szokható és utána megy az :)
  • Elnora
    Nekem az Office 2007 marad a szívem csücske, bár nagyobb tapasztalatom az World-ban van.

Viszont ami az Excelben imádnivaló, az szerintem pont a szűrés gyors és hatékony paraméterezhetősége és pl a színre szűrés.
    Szerencsére adatcsökkentés nem lesz a táblázatomban, tehát az nem fog fennállni, hogy az miatt legyenek üres sorok.
  • Delila1
    Több fórumon többen panaszkodnak, hogy a gyorsbillentyűk érthetetlen módon átállítódnak a 2007-ben.
    Nehézkesnek tartom a szűrést is, pedig ezt sokan sűrűn alkalmazzák.
    Szerintem a kimutatás egyszerűbb volt a 2003-ban.
    Egy gomb (űrlap) feliratát nem lehet úgy formázni, mint az előző verzióban.
    A personal.xls-ben több saját makrót alkalmazok, amikhez ikont rendelek az eszköztáron (2007-ben a gyorselérési eszköztáron). Az új verzióban nincs mód az ikon egyedi megjelenítésére, csakis a saját, azonos kinézetű ábrával hajlandó ábrázolni mindet.

Megnéztem, a lista csökkenését a 2007 sem tudja követni.
  • joebacsi
    Mi?
    Nekem egyedül a solvert volt kicsit macerás belőni rajta, de azon kívül megy minden pöpecül.
    Az egy kattintásos feltételes formázásokba meg beleszerettem :)
  • Yan
    Meg lehet szokni :)
    cégben kötelezően lecserélték, először idegenkedtem és nem tetszett, de pár nap után kezdtem megszeretni.
    /persze van ami a 'o3-ban jobb/
  • Delila1
    Kipróbáltam, a 2003-ban is bejön a teljes oszlop nevével az érvényesítés, és csak a kitöltött cellák értékei jelennek meg.
    A lista bővülését is követi, viszont a csökkenést nem. Ilyenkor annyi üres sort ad az érvényesítés, ahány adatot töröltem az előző listából.
  • Delila1
    A 2007-ben nem lesz az érvényesítésben a lista alján egy halom név nélküli, üres sor a teljes oszlop bevitelénél? Akkor végre van valami, amit javítottak a 2003-hoz képest.
    Egy pár dolgot viszont csúnyán elrontottak, nem is használom azt a verziót, csak ha nagyon muszáj.
  • Elnora
    Szia,
    én azt csináltam, hogy a 'vevok'lapon kijelöltem a teljes 'A' oszlopot, és az egésznek listanevet adtam (vevo) (szerkesztőléc bal szélén található Név mezőben), és az első lapon a vevő névnél a legördülő menübe (adatok/érvényesítés/érvényesítés... beállítások fül (office 2007)) forrásnak a '=vevo'-t írtam be.
    (Ahogy az excel súgója ajánlja, ha az adatok másik fülön vannak.)
    Így a legördülőben benne van az összes vevő neve, de nincsenek üres sorok, viszont ha írok újat az utolsó után a 'vevok' lapon, akkor automatikusan bővül a kiválasztható elemek listája.
    Vagy ennek nem így kellene működnie?
  • Delila1
    Feltételezem, hogy a 'vevok' lapon folyamatosan nő az adatok száma. Hogy ne kelljen állandóan módosítani az érvényesítésben a lista méretét, alkalmazz egy kis "trükköt". 2003-as verzióban adom meg.
    Létrehozol egy "Vevők" címet. Beszúrás/Név/Név megadása.
    A Munkafüzetben lévő nevek rovatba beírod a Vevők szót.
    Lent, a Hivatkozás rovatába (ahol most az aktuális cellád hivatkozása van), bemásolod az alábbi sort:

=OFSZET(vevok!$A$2;0;0;DARAB2(vevok!$A:$A)-1;1)

A2-től adjuk meg az adatokat, mert feltételezem, hogy az A1-ben az oszlop címe van.
    Az érvényesítésnél a Forráshoz ezt írod: =Vevők
    Ezzel eléred, hogy mindig az aktuális db vevő jelenjen meg a listában.
  • Delila1
    Nagyon szívesen, csak ennél nehezebbet ne kérdezz. :)
  • Elnora
    Fantasztikus, köszönöm!!!!
  • Delila1
    Ehhez egyszerűen meg kell adni a két cellában a kereső képletet.

C9-be: =FKERES(C5;vevok!A:B;2;0)
    C11-be: =FKERES(C5;vevok!A:C;3;0)

Ha előfordulhat, hogy a C5 üres, akkor
    C9-be: =HA(C5>"";FKERES(C5;vevok!A:B;2;0);"")
    C11-be: =HA(C5>"";FKERES(C5;vevok!A:C;3;0);"")
  • Elnora
    Ez alapvetőleg egy számlázást megkönnyítő adatlap lenne, aminek az az alapelve, hogy a munkatársam csak a cégnevet választja ki (a lényeg, hogy adott listából, tehát nem tud hülyeséget adni), és a táblázat automatikusan tölti ki az adatokat (pontosan, amivel kapcs. a munkatárs szintén nem mindig megbízható).
    Ugyanígy működne mégegy helyen, ahol a kolléga kiválaszt egy terméket, beír egy másik cellába egy darabszámot, és a táblázat a termék kiválasztásánál megadja a termék összegét egy 3. cellába (egy külön fülön lévő árlista alapján) -> és szorzással pedig kijön a teljes összeg.
    Hát ezért kérdezem. ((o:
  • Yan
    kimutatással nem könnyebb?
    egy harmadik munkalapra beszúrsz egy kimutatást, ami a 'vevok' mlapról szedi az adatokat.
    Ott már könnyen tudod szűrni, főleg 2007-ben.
  • Elnora
    Jah, és Office 2007 is játszik, most perpillanat olyan gép előtt ülök már.
    Elnora
  • Elnora
    Kedves Delila1!

Köszönöm a segítséget, csak én vagyok a béna hogy nem megy. )o:

De talán ha konkrétizálom a dolgokat.
    Két fül:
    1. "form" néven
    2. "vevok" néven

A "form" fül C5 cellájában a "vevok" fül A oszlopában található adatok közül lehet választani. (ilyen legördülő listával, ami az adatok - érvényesítés menüpontból állítható be.)
    Én azt szeretném, ha a "form" C5 cellájába kiválasztom a "vevők" Ax celláját, akkor a "form" C9 cellája automatikusan vegye át a "vevok" Bx cellatartalmát (szöveg) és a "form" C11 cellám pedig a "vevok" Cx cellatartalmát. (x = bármelyik sok a "vevok" fülön)

Ez így megoldható?

Köszönöm a türelmet! (o:

Elnora
  • Delila1
    Az Első lap fülén jobb klikk, Kód megjelenítése. A kapott üres lapra másold be:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column = 1 Then
    Cells(Target.Row, 2).FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(RC[-1],'Második lap'!C[-1]:C,2,0)"
    Cells(Target.Row, 3).FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(RC[-2],'Második lap'!C[-2]:C,3,0)"
    End If
    End Sub
  • Elnora
    Sziasztok!
    Az alábbi problémámban kérnék segítséget (office 2003):

Adott egy táblázat. Első lapon egy kitöltendő adatlap.
    Második lapon ehhez adatok segítségnek. (minden adat mátrix jelleggel soronként összetartozók minden adata külön oszlopban (nevesítve cégnév, cím, adószám egymás mellett, külön oszlopban)).
    Az szeretném, hogy ha az első fülön kiválasztom az egyik cellában a cégnevet (ezt sikerült még megoldanom legördülő választéklistával), akkor ugyanazon a lapon másik két cellában töltse ki a másik fülön a cégnévhez tartozó másik két adatot. (amik ugye relatíve állandók a kiválasztott cégnév cellájához viszonyítva)
    Nem tudom mennyire sikerült megfogalmaznom a kérdést, de remélem.
    Megoldható a problémám szerintetek?

Köszönöm a segítséget:
    Elnora
  • Delila1
    Nincs mit.
  • zvaragabor
    Köszönöm!
  • Delila1
    =Másik_lap!A1
    Ezt a képletet aztán "húzdatod" oldalra, és fel-le is.
  • zvaragabor
    És azt akkor hogy tudom megoldani, hogy egy munkalapon egy másik munkalap adott cellaértékeit jelenítsem meg?
  • gergely1991
    huhh elméletileg csak 1 munkalapról lehet különböző adatokat megjeleníteni(több cellatartományból is)...
  • zvaragabor
    Hi! Több különböző munkalapról származó adatokat tudok egy diagramban megjeleníteni? Ha ige, hogy? Légyszi segítsetek, mert fontos lenne. Köszi!
  • Delila1
    Ahogy az előttem szóló írta, a networkday függvénnyel oldhatod meg. A 2003-ban az Eszközök/Bővítménykezelő menüben kell bekapcsolnod az Analysis ToolPak bővítményt ahhoz, hogy ott is rendelkezésedre álljon. Egy halom más függvényt is kapsz ezzel.
    Az év ünnepnepjainak dátumát vidd be egy tartományba, és ezt a tartományt írd be a függvény harmadik paraméterébe.
    Adhatsz nevet is a tartománynak – kijelölöd, Beszúrás/Név/Név megadása –, akkor ezt a nevet írhatod be a függvénybe.
  • Yan
    Itt is működik
    NETWORKDAYS(kezdő_dátum;vég_dátum;ünnepek)
  • FnéCsilla
    Magyar nyelvű excel 2003-ban hogyan tudok két dátum között eltelt munkanapokat számolni? A 2007-esben ott van a networkdays függvény.
  • tigerbácsi
    majdnem végleges táblázat

máér csak hátteret s címereket szeretnék beszúrni :-) lehet véleményezni :-)
  • tigerbácsi
    ment válasz
  • Delila1
    Az If Target.Row = 1 And Target.Column = 5 Then sor helyett írd a rövidebb
    If Target.Address = "$E$1" Then sort.
  • Delila1
    Privát üzenet ment.
  • pedestrian
    Beolvasni nem probléma (mivel van olvasóm). A makrót kipróbálom köszi.
  • tigerbácsi
    köszy. de még meg szeretném oldani egy makróval a kimutatásfrissítést, s a legfelső táblázatot valahogy, hogy sorrendbe tegye. eddig még nem sikerült, de nem adom fel :-) jah s a felső táblázatot még rendeznem kell mert nem jó az oszlopok sorrendje :-)
  • Yan
    jó lett, ügyes munka :)
  • tigerbácsi
    http://depositfiles.com/files/io3ir0i9v

de ennek a magyar megfelelőléje is felraktam, s pmben elküldtem Neki :-)
    told a cuccot :-)