2417
megoldást keresek erre a problémára
-
Styrex #494 "Hi
Ha egy cellában van egy matek művelet Pl.:kivonás, akkor annak eredményét megtudom jeleníteni egy másik cellában?
A másik cella képlete:
=műveletet_tartalmazó_cella_címe"
Kedves Delila1 nekem ezzel a másik cellában az előző cella másolata jelenik meg nem pedig annak az eredménye. -
Az adatok kijelölése után a diagram varázslóban az Oszlop diagramtípuson belül a jobb oldalon megjelenő ábrák közül a felső sorban a harmadikat jelöld ki. Az a két oszlopod adatait egymás fölé teszi, együttesen ábrázolja.
Az ábrák alatt találsz egy hosszú nevű gombot (Minta megtekintéséhez tartsa lenyomva). Ezzel megnézheted, melyik minta milyen eredményt hoz majd. -
A másik cella képlete:
=műveletet_tartalmazó_cella_címe -
Styrex #491 Hi
Ha egy cellában van egy matek művelet Pl.:kivonás, akkor annak eredményét megtudom jeleníteni egy másik cellában?
-
bmw535d #490 Sziasztok
Segítséget kérnék excel grafikus diagram készítés ügyben.
Egy munkalapon belül szeretném megoldani hogy pl. "A" függőleges oszlop + "B" függőleges oszlopból ha csinálok hozzá egy diagramot ne vegye ketté a két oszlopot, tehát ne két csíkot csináljon csak egyet, folytatása legyen az "A" oszlopnak a diagramja (csíkja) a "B" oszlop..
Remélem érthetően írtam le :-)
Köszönöm előre is a válaszokat -
Szivi :) -
tervin26 #488 Ez tényleg jó lesz, köszi a segítséget ! :) -
A C21 cellában az =DARABTELI(C1:C20;2) megadja az egyező számok darabszámát. -
tervin26 #486 Több szám is egyezik, ezért írtam metszetet. Olyan mint két halmaznál. Valami olyasmi kellene, amely megszámolja mennyi a közös elem. Ha öt azonos van, akkor írja ki h 5, ha nyolc akkor 8... -
Azt nem írtad, hogy egy-egy tömbön belül vannak-e azonos számok. Ha nincsenek, akkor a DARABTELI függvény segíthet.
Vegyük, hogy az első tömb helye az A1:A30, a másodiké a B1:B20 tartomány.
C1-> =DARABTELI(A:B;B1)
Ezt lemásolod C20-ig. Amelyik sorban 2 az érték, ott a B oszlop száma megtalálható az A oszlopban is.
-
tervin26 #484 Sziasztok!
Volna egy exceles kérdésem. Van egy rendezett tömböm 30 számból, meg egy másik 20 számból áll, meg kéne adnom a két tömb metszetét, azaz hány szám közös a két tömbben. Halvány elképzelésem sincs melyik függvénnyel lehetne.
Előre is köszi a segítséget! -
Az elsőre a SZUMHA függvény jó, a másodikra a DARABTELI.
-
miatyánk #482 Sziasztok!
Segítségre volna szükségem.
A oszlop = időértékek
B oszlop = számértékek (1-től 92-ig összevissza)
Össze szeretném adni a B oszlop pl. "5" számértékű celláival azonos sorban lévő A oszlop időértékeit.
Megszeretném számoltatni a B oszlop pl. "5" számértékű celláinak darabszámát.
Nagyon megkönnyítenétek a dolgom, ha segítenétek. -
igen csere funkcióval működik! szerkesztés/csere s ott csak . s a , kell beírni, majd a mind-re klick. jah s ki kell jelölni melyikre akarod! :-) -
A csere funkcióval próbáld meg. -
marcostech #479 Sziasztok!
2007-es office excelben van egy olyan problémám, hogy van több száz adatom, amiben a tizedesjegy nem vessző, hanem pont. Nekem viszont mindenképpen vessző kéne. 2003-asban kb 2 kattintás az egészet átrakni, de a 2007-esben egyszerűen nem találom. Help!!!
Köszi -
Ha így kell kihozni az eredményt, a cellaformázásnál az egyéni kategóriában # ##0" darab" formátumot adj meg. -
Lacko86 #477 de pont ez a lényeg hogy ilyen formában legyen megoldva! -
szerintem nem is fogja összeadni, mert egy cellában van a szám és a darab szöveg!
javaslat: a darabokat vidd ki másik oszlopba, vagy az oszlop fölött jelezd hogy db-értékről van szó -
Lacko86 #475 sziasztok!
Van egy excel táblázatom amiben negyedéves termelési adatok vannak megadva, de ilyen formátumban hogy pl 245 darab. És ha szummázni akarom ezeket akkor 0-t ad eredményként. Ha valakinek van valami ötlete rá, az segítsen pls! -
A legegyszerűbb dolgok a leghasznosabbak. -
kusmok #473 Köszi Delila1!
Valóban működik!Gondoltam hogy egyszerű,dehogy ennyire!
Köszi mégegyszer! -
A címsor alatti sorba állsz (egy sor rögzítéséhez A2-be), Ablak menü, Ablaktábla rögzítése.
Ha bal oldalon 1 oszlopot is akarsz rögzíteni, akkor B2-be, vagyis mindig a rögzítendő sor(ok) alá, és a rögzítendő oszlop(ok) mögé. -
kusmok #471 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet megcsinálni Excel-ben hogyha görgetem az oldalakat akkor a legelső sor mindíg látszódjon,hogy ne kelljen mindíg visszalapoznom,hogy melyik oszlopban milyen adatok szerepelnek.
Köszönöm!
-
Köszi, ügyes vagy! -
Igen, csak egy feltételt kezel. Állíts be autoszűrőt. Egy cellába írd be: =Részösszeg(2;tartományod)
A szűrésnél az egyéni kategóriában megadod a két feltételt.
A részösszeg függvénynél a 2 jelenti, hogy a szűrt tartományban lévő értékek darabszámát kéred. Az összeget a 9-es függvényszám adja, és ezeken kívül átlagot, minimumot, maximumot, szórást, és egyebeket is előállíthatsz vele. A súgóban rákereshetsz. -
Olyat hogy lehet, hogy meg akarom számolni, hány darab olyan összeg van, ami 500 és 1000 közé esik? A darabteli az 1 feltételt kezel ha jól tudom. -
Az Eszközök/Beállítások Számolás fülén az Automatikus legyen bejelölve, nem a Csak kérésre. Az utóbbi beállításnál F9-re frissít. -
morfologus #466 bakker a kördiagramm nem változik dinamikusan a cellák tartalmával, pedig a grafikon igen... ááá sírok :S
xD -
morfologus #465 thx! -
B1: =A1
B2: =B1+A2
A második képletet lemásolod. -
hello!
B1=A1
B2=A2+B1
B3=A3+B2
B2 és B3 at kijelölöd, s kitöltés (bal alsó sarokot megfogva lehúzod) -
morfologus #462 Üdv all!
Tud valaki megoldást erre? :
Van az A oszlopom, aminek a celláiban számok vannak és azt szeretném elérni, hogy mellette a B oszlop celláiban írja ki, hogy mennyi az A oszlop cellájában lévő összeg. Ezt most nehézkes elmagyarázni, de írok egy példát: Tehát
A1 :100 ->B1=A1
A2 :20 ->B2=A1+A2
A3 :50 ->B3=A1+A2+A3
A4 :90 ->B4=A1+A2+A3+A4
és így tovább...
Erre van valami függvény vagy képlet?
Ha valaki tudja a választ pls írja meg!
Előre is köszi!
Üdv! -
tiki1 #461 Ez nekem hibát add vissza ha elinditom , amugy meg nekem az is lényeges volna , hogy ne mindig +1 el emelkedjen hanem , össze vissza irom be A1 be a számokat , akkor is megfelelö cellába , csak az a szám kerüljön kiértékelésre , és maradjon is ugy , hiába változik A1 tartalma utánna , ez kb ugy nézne ki , hogy ha használom akkor a cellák figyeljék A1 állapotát , vagy értékét , és ha adott cella , értéke megjelenik A1 be akkor , de csak akkor az adott cellába is megjelenjen , és maradjon is ugy. -
Ez a makró megcsinálja:
Sub Kitölt()
érték = Cells(1, 1)
Range("A1").Select
oszlop = Selection.End(xlToRight).Column + 1
If oszlop = 257 Then oszlop = 2
Cells(1, oszlop) = érték
End Sub
-
tiki1 #459 Kipróbáltam ,de nem jó mégpedig azért nem , mert nekem az volna a célom , hogy Az A1 be beirt mondjuk 1 számot kiértékeli B1 be 1 számként , és nem további másolgatással , hanem az A1 be beirt további számokat értékelje , de ugy hogy adott számot értékeljen adott cellába , és más számra ne legyen figyelemmel
Pl A1 1es , akkor B1 legyen 1 es , De ha A1 be 2 est irok , akkor B1 tartalma ne változzon , de C1 be legyen 2 es , és igy tovább , és mindig A1 cellát használnám a számok beirásásra.Szóval A1 es cellába beirt számok , adott cellába kerülve kiértékelésként csak egy számra figyeljen több számra hatástalan legyen , és ne keljen tovább másolgatni.
-
A kiértékelés után a B1 cellát másolod, és ugyanoda irányítottan, értékként beilleszted (Szerkesztés/Irányított beillesztés, vagy másolás után a cellán jobb klikk, Irányított beillesztés). -
tiki1 #457 Egy kis segitség kellene , hogyan tudom azt megcsinálni Excelben , hogy egy cellába beirt érték Pl: beirok A1 be egy 1 es számot , azt HA függvénnyel kiértékelem mondjuk B1 cellába , hogy az A1 esbe 1 szerepel e , ha igen akkor marad az 1 es szám a B1 es cellába is , ha nem igaz akkor más Pl egy karakter ez még nem volna gáz, de most jön a de , hogyan tudnám azt megcsinálni , hogy ha elözöleg beirt 1 es szám az A1 cellába ugyebár , de ha 2 est irok akkor a B1 es cella kiértékelése ne változzon magyarul maradjon benne az 1es. Tehát a további beirt számokra ne legyen hatással a B1 cella függvénye .Na erre varrjatok gombot várom válaszotokat köszi. -
Örülök neki, szívesen. -
morfologus #455 Delila nekem sikerült minden, köszi szépen!