Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Delila1
A Munka3 lapon két oszlopban el kell helyezned az embereket, és a név mellett a rangjukat. Vegyük, hogy ez az A:B tartományban van.
A Munka1-re is (a példa kedvéért) az A oszlopba írod a nevet.
A Munka2 A1 cellájába: =Munka1!A1
A Munka2 B1 cellájába: =FEKERES(A1;Munka3!A:B;2;HAMIS)
Ezt a két képletet lemásolod, amilyen hosszan szükséges.

A súgóban megtalálod az FKERES függvény leírását.

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

Sziasztok!
2007 Office Excel

Sziasztok!

Van egy problémám. Még csak most kezdem tanulgatni az Excelt, és elakadtam. Nyitok egy Excelt. Úgy csinálom, hogy amit a Munka1-be beírok nevet, az a Munka2-be is megjelenjen. Azt szeretném elérni, hogy amit a Munka1-be beírok nevet, pl (Kovács Tamás) a Munka 2-be már név+rangjelzést jelenítsen meg. (Kovács Tamás tû. tõrm.) Segítségeteket elõre is köszönöm.
Delila1
Szívesen.

köszönöm.)
Delila1
Formázz meg egy füzetet úgy, hogy a kiválasztott oszlopaidban beállítod a kedvenc cellaformátumot, akár minden lapján is. Beállíthatod azt is például, hogy a függõleges igazítás az alapértelmezéstõl eltérõen ne lent, hanem középen legyen.

Az összes beállítás után Mentés másként, a Fájltípus legyen Sablon (*.xlt), a név pedig Munkafüzet. Az Excel ezt az általa meghatározott könyvtárba menti, és ezután minden újonnan megnyitott füzet ezeket a beállításokat fogja tartalmazni.

Üdv, én nagyon kezdõ vagyok, és csak egy egyszerû mûveletre használom az excelt. Azt szeretném megtudni hogy lehet azt beállítani, hogy a cella formázás megtartásra kerüljön?
Megadtam egy egyéni formázást, ami példaként így néz ki: 2008.11.10 22:34:23

Tehát azt szeretném, ha mindig így jelezné ki amit beírok, mert alap esetben a másodpercet lehagyja a cellában.)
Remélem érthetõen leírtam mit szeretnék.😄
Delila1
Nagyon szívesen.

Delila1: tokeletesen mukodik amit javasoltal, pontosan ezt kerestem!
Nagyon koszi!!
Delila1
Vegyük, hogy A2:A20-ig vannak a pénznemeid, és mellettük a B2:B20 tartományban az értékek.

A21-tõl lefelé írd be a keresett pénznemeket.
B21-be:

=SZUMHA($A$2:$A$20;A21;$B$2:$B$20)

Figyelj a $ jelekre! Másold le a képletet, ameddig kell.

Hali,
kovetkezo lenne a kerdes. Egy olyan SUM funkciot szeretnek kesziteni, ami csak azokat a cellaertekeket adja ossze az adott oszlop aljan, ha a megadott cella melletti cellaban egy bizonyos szam/szo van.

Konkret pelda:
A oszlopban devizanemek:
EUR
USD
HUF
PLN
JPY
stb.

B olszlopban ertekek (random szamok), amikhez tartozik, hogy melyik devizaban van.

Mindegyik B oszlopbeli szam mellett van egy A oszlop beli deviza harombetus szam vagy beturoviditese (gondolom az tokmindegy, hogy most szam, vagy betu jelez egy-egy devizat).

Azt szeretnem, hogy a B oszlop vegen kulon ossze tudjam adni csak az Eurot, csak a dollart, csak a frankot, stb.

Remelem ertheto.
Nagyon sokat segitenetek ezzel! Koszi elore is!
Köszönöm!

Üdv,
Balu
Delila1
Az Excelnek nincs ilyen funkciója, hacsak a 2007-nek nem...

Sziasztok!

A Word-ben a betûtípus beállításánál van egy olyan funkció, hogy Effektusok a szövegben. (például villogó háttér) Kérdésem, hogy az Excelben hasonlót tudok-e csinálni. (pl. ha egy cella 100%-nál nagyobb, akkor villogjon) A feltételes formázás lehetõségeit ismerem.

Üdvözlettel és köszönettel:
Balu
Szervusztok!
Problémám a következõ: Egy intranetes hálózatból webes felületrõl szeretnék
táblázatot beilleszteni. Külsõ adatok importálása menüben elérem a
táblázatot, tehát a felugró ablakban megjelenik a táblázat, azonban az
importálás gombra kattintva hibaüzenetet kapok:" bár az internethely jelzi:a
kapcsolat létrejött,az adat mégsem elérhetõ." Ugyanakkor, laptoppal
kapcsolódva a hálózathoz, ezt a weblekérdezést mindennemû probléma nélkül
megoldja az excel.
Várom a javaslatokat, a tulajdonságlapon és a weblekérdezés szerkesztése
menüben már szinte mindent kipróbáltam,mégsem akar mûködni a dolog.
Üdvözlettel:garabo<#wow3><#wow3>
Delila1
Szívesen.

Köszönöm szépen!

Megkaptam, nagyon jók!

Üdv.,

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Delila1
Pár perccel az elõbbi válaszom után privátban elküldtem, mert rájöttem, ha angol az Office-od, nem lehet meg a funcs. Küldtem egy még jobbat is, ami több nyelven ismerteti a függvényeket.

Köszi, de már megoldottam. Haver megtalálta a számítógépén a funcs.xls fájlt, és átküldte nekem.

Köszi a segítséget
Üdv.,

Szia!

Sajnos a gépemen nem találtam funcs.xls fájlt. Lehet, hogy a telepítõ az MSOCache mappába rakta fel. De én azt a mappát letöröltem, mert ugye arra semmi szükség. Azt csak azért rakja fel az office, hogy ha késõbb még fel kelljen valamit telepíteni, akkor ne kelljen cd, hanem onnan felteszi.

Esetleg a te funcs.xls fájlodat fel tudnád tölteni valahova?

THX:
Üdv.,

Delila1
Keresd meg a gépeden a funcs.xls-t, az tartalmazza a függvények magyar és angol nevét. Az office telepítõje rakja fel.

Sziasztok!

Excel-el kapcsolatban lenne egy kérdésem.
A magyar nyelvû escel progikban van egy olyan függvény, hogy "szorzatösszeg()" , ezt a fgv.-t hogyan hívják az angol nyelvû excel-ben?

Illetve hol lehet találni ilyen leírást, hogy a magyar nyelvû excelben hogyan hívják a fgv.-eket?

Köszi

Delila1
Válasz a másik fórumon.

Köszi szépen, megtaláltam ugyanott az angolban is

Sziasztok. Van egy kérdésem. Konkrétan van egy 500 soros excel dokumentumom, 2 oszloppal. Én azt akarom, hogy egy word dokumentumba illesszem be az excel adatokat, hogy a második oszlop adata az elsõ alá kerüljön. Szóval. 1A alá 1B, utána 2A,2B, így tovább. Ezt egy word táblázatba szeretném beilleszteni. Ha erre van valami automatika, egy függvény vagy valami, azt szeretném használni, ne kelljen 500 tök hasonló adatot copy-paste-el rakosgatni. Arról ne is beszélve, hogy 4 ilyen excel dokumentumom van. Kérlek segítsetek
Delila1
Vegyük, hogy az A oszlopban vannak a dátumaid. A B1-be írd be az alábbi függvényt, és másold le a többi dátumod mellé:
=SZÖVEG(HÉT.NAPJA(A1;1);"nnnn")
Jelöld ki a B oszlop képleteit. Formátum/Feltételes formázás. A megjelenõ párbeszéd ablakban az elsõ legördülõbõl "A cella értéke", a másodikból az "egyenlõ" kell neked. Ekkor a 3. és 4. rubrikából egy lesz, oda írd be:
=SZÖVEG(HÉT.NAPJA(A1;1);"nnnn")="kedd"
Ezután a Formátum gombra kattintva beállíthatod a kedved szerinti betûtípust, szegélyt, hátteret.

Delila1
A magyar nyelvûben tudom megmondani.
Az Eszközök (Tools) menüben a Bõvítménykezelõben (ez a Macro almenü alatt van) találod meg, a legalsó a Solver. Ezt jelöld be.

SZiasztok!

Angol nyelvõ Microsot Office 2003-am van.

Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom az ilyen excel ben felcsatolni az excel programba az excel nek egy részét, amelyet ugy hivnak, hogy : solver.

Tehát a solvert hogyan tegyem fel excelben?

ELõre is köszönöm szépen.
ÜDv.,

Sziasztok!

van egy cellám amiben megjelenik egy adott dátum napja szövegesen(hívatkozik egy képletbõl,ahonnan a dátumot veszi). Amikor egy másik cellában a dátumot megváltoztatom,akkor ez a cella mindig a megadott dátum napját jeleniti meg (hétfõtõl vasárnapig). A formátum egyéni beállításnál az nnnn formátumkódban szerepel.
A kérdés az lenne,hogy,hogyan tudom feltételes formázásnál az megadni,hogy ha mondjuk a "kedd" jelenik meg a cellában akkor egy megadott cella színe átszínezõdjön?

Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Excel 2007-ben szeretnék olyat, hogy egy oszlop sorai egy másik doksi egyesített cellás soraiba kerüljenek.
Egyesével ugye mûködik, csak több sornál elég macerás<#wow3>
Elõre is köszi!<#worship>

Delila1
Rosszul emlékszel. A cellaformázás Százalék kategóriájára lépve a 2000-nél ez az üzenet jelenik meg: "A Százalékformátumok a cella értékét százzal szorozzák és százalékjellel jelenítik meg."

Nem nagy ügy a formátum megváltoztatása. Az átformázott cella formátumát a formátumfestõ ecsettel egy-kettõre átviheted más területekre (ecseten dupla klikk után).

Azért köszi szépen...

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

Beállítás szinten érdekelt a dolog, mert a 2000-es excelben ez még feature volt és be lehetett pipálni asszem...cellánkánt vagy kijelölésként takarítani az office után a [email protected] kedvem...pedig úgy néz ki muszály lesz:-)

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

Delila1
Sehol.
A cellaformátumnál az egyedi kategóriában add meg a formátumot, pl.:
# ##0,00"%" – akkor szövegként értelmezi az utána biggyesztett % jelet, a bevitt érték továbbra is szám marad.

Hali!

No a problémám a következõ...
Ha az Excel 2003-ban beírok egy százalékértéket...a cella autmatikusan százalék formátumot kap....

hol lehet ezt kikapcsolni?...

ki lehet?

Elõre is köszi...
Üdv.

Delila1
=FKERES(A1;Munka2!A:B;2;HAMIS) (Munka1!B1-ben)
Ez azt jelenti, hogy függõlegesen keresed az A1 tartalmát a Munka2 lap A:B tartomány 1. oszlopában. Ahol megtalálta az A1 tartalmát, onnan a jelölt tartomány 2. (😎 oszlopában található értéket adja vissza. A HAMIS azt mondja a függvénynek, hogy pontos (nem megközelítõ) értéket keresel. E paraméter helyett beírhatnál mást is, a súgó pontosan leírja a hatásukat.

=FKERES(A1;Munka2!A:A;?;?)
A megtalált számhoz, hogy kell a hozzátartozó szöveg helyét megadni?

Delila1
Erre való az FKERES függvény. A súgóban megtalálod a használatát.

Megoldható-e a következõ:
A munkalap2-n van két oszlop, az egyik számokat tartalmaz a másik a számokhoz tartozó szöveget.
A munkalap1-n is van két oszlop és azt szeretném, hogy ha az egyikbe beírom az egyik számot akkor a másikba írja be a megadott számhoz tartozó szöveget.
Thx

Autoszûrõ....

Narancs
Sziasztok!
Van egy excel táblám, benne leltár. Három oszlop van. A oszlop a doboz szám, B a termék neve ami benne van, C a száma. Következõ a probléma: átláthatatlan az egész, mert B oszlopban sokszor szerepel ugyanaz, lévén nincs annyiféle termék ahány doboz. Ha meg akarom tudni, hogy X termékbõl hány darabot tartunk, órákig keresgélhetek, meg adogathatok össze. Nem tudtok valami módszert, hogyan lehetne mondjuk összesítést kérni? Nincs olyan függvény, hogy beírom a B oszlopban szereplõ szót, és az összes ugyanolyat egy külön táblán megnyitja, mellette a darabszámmal?
Elõre is köszsönöm a segítéget!<#worship>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Delila1
Nincs mit.

Köszönöm szépen!

Delila1
=HA(A1="";"";A1)
Ezek szerint 2007-es Exceled van. Ott a Kezdõlapon a Stílusok/Feltételes formázás/Cellakijelölési szabályoknál találod meg.
Régebbi verziókra a #368-as válasz vonatkozik.

Az =A1 az 0-t ad eredményül. Lehetne üres cella?
A feltételes formázás nem sikerült mert nemis találtam meg.

Delila1
A másik cellába hivatkozást kell beírni. Egyik cella pl. A1, a másikba csak ennyit kell írni: =A1
Ha a másik cella másik lapon van, akkor =Munka1!A1
Persze a Munka1! helyett a saját lapod nevét kell beírni, és ha ez a lapnév szóközt is tartalmaz, akkor aposztrófok közé kell tenni:
='Ez itt egy lapnév'!A1
Sikerült a feltételes formázás?

Ha nem unjátok, még lenne kérdésem:
Van két cellám. Ha az egyikbe egy szöveget írok akkor az jelenjen meg a másikban is, ha üresen hagyom akkor a másik is üres legyen.
Thx

Delila1
A fekete-fehér színt a nyomtatónál kell beállítani (Fájl/Nyomtatás), az eredménytõl függõ színt a Formátum/Feltételes formázásnál.

Olyat lehet-e csinálni, hogy a cellát szinesre állítom, de a nyomtatáskor nem veszi figyelembe és csak fehéret nyomtat meg persze benne a fekete szöveggel?
Meghogy a cella egy bizonyos eredmény hatására egy másik színt vesz fel vagy villog.
Thx

Delila1
Ismét, és máskor is szívesen.<#wink>

Ez a probléma is megoldódott!
Ismét köszönöm! <#wink>