Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
C-82 lánctalpas futómûvel
XB-36 lánctalpas fõfutómûvel
XB-36 lánctalpas orrfutómûvel (milyen egyszerû felépítésû, mi? 😊))
It seems strange but in Soviet Russia they had planes with tracks, like tanks. They were pretty actively used in early Soviet times probably the idea behind them was to build a real tank-plane that could fight both in skies and on the ground.
Remélem láthatóak a képek.
A halál csupán a kezdet...
[merlinw.org]
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
😄
jó kép!
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Azért arra kíváncsi lettem volna, hogy az átstartolás után ugyanitt próbálta-e meg letenni újra a gépet 😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Az Airbus saját maga nem is feltételezte, hogy ilyen szituációban az oldalkormányt használni kellene, illetve azt gyors egymás utánban változó irányban térítsék teljesen ki. Az AA viszont pont erre oktatta a pilótáit.
A dolognak van még egy oldalvágása, mégpedig az, hogy a farokrész kompozitja esetleg elfáradt. Több olyan baleset is volt, ahol a kompozit alkatrészek elfáradtak, delaminálódtak. A Flight 587 esetén is felmerült, hogy az egyik oka a balesetben a viszonylag öreg A300-as elöregedett kompozit alkatrészeiben volt.
Második kérdésem: nincs az Airbus-ban mûterhelõje a kormányszerveken? A Boeingen pont emiatt van (mondjuk nem is fly-by-wire a nagy része a családnak) ,hogy az esetleges manuális kormányzásnál a személyzet "érezze" azt, hogy nagy sebességnél nehezebb kitéríteni a kormánylapokat mint kis sebességen.
Ez pedig milyen szomorú, túléli a WTC-t és utána lezuhan egy buta emberi hiba miatt és meghal :\
"One of the passengers killed on the flight was Hilda Yolanda Mayol, a 26-year-old American woman on her way to vacation in her native Dominican Republic. Two months earlier, on September 11, Mayol worked at a restaurant on the ground floor of the World Trade Center and escaped before the building collapsed."
A filmben még megemlítették,földön 10 cm pedálelmozdulással térítik ki teljesen a kormánylapot.Nagy sebességnél ehhez 2 cm kell.
Nem tudom, hogy "hardveresen" javítva van -e, de a kiképzés során tuti említést tesznek errõl, hogy mit nem kéne.
Ezt megszüntették vagy még mindig lehetséges?
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Voltal te valaha legiforgalmi iranyitorendszer kozeleben?😄
A Lufthansa AG, Európa második legnagyobb légitársasága a moszkvai választott bírósághoz fordul, mert az orosz hatóságok 5-7 millió eurós adóhátralék megfizetését követelik tõle, amit a német vállalat nem ismer el - jelentette a Kommerszant címû lap. Ráadásul az adóhivatal a követelés fedezetének biztosítása céljából befagyasztotta a Lufthansa több oroszországi bankszámláját, amit szintén sérelmez a társaság. Az ügyhöz közel álló forrásokból az újság úgy tudja, hogy részben forgalmi adó, részben más adófajták megfizetésének elmulasztásával vádolják a légitársaságot a 2004-2006-os idõszakra vonatkozóan. A Lufthansa azzal védekezik, hogy a kettõs adóztatást elkerülõ német-orosz egyezménynek megfelelõen a vitatott közterheket nem kell megfizetnie.
A DPA német hírügynökség érdeklõdésére a felek nem erõsítették meg az adóhátralék összegét, nem kommentálták az ügyet és arról sem nyilatkoztak, mekkora összeget fagyasztott be az orosz adóhatóság a Lufthansa számláin. A cég egyébként gépeinek oroszországi tankolásához, illetve az orosz légtér- és repülõtér-használati díjak kiegyenlítéséhez szükséges összegek kifizetésére vezet rubelszámlákat.
A Lufthansa nem az egyedüli külföldi légitársaság, amellyel bajuszt akasztott az orosz adóhatóság. Török és belarusz társaságok is hasonló vitába bonyolódtak vele, a holland KLM pedig peren kívüli megegyezést kötött a jövõbeli jobb viszony reményében.
A mostani konfliktus arra, a tavaly novemberben kirobbant ügyre emlékezteti az elemzõket, amelynek fõszereplõi a Lufthansa Cargo, a német légitársaság teherszállító leányvállalata és az orosz közlekedési minisztérium voltak. Az utóbbi úgy találta, hogy az elõbbi megsérti a kormányközi tranzitrepülési szerzõdéseket, mivel gépei úgy érik el délkelet-ázsiai úti céljaikat, hogy átrepülnek Oroszország felett, és a kazahsztáni fõváros, Asana repülõterén szakítják meg hosszú útjukat. Ezzel ugyanis elkerülik a transzszibériai útvonal használatáért fizetendõ díj kifizetését. A vita során a Lufthansa Cargo kénytelen volt belemenni abba, hogy megvizsgálja a krasznojarszki repülõtér használatának lehetõségét, feltételül szabta, hogy a kifutópálya megfeleljen a nemzetközi szabványoknak. Cserébe ezért az ígéretért a minisztérium március 28-áig engedélyezte a társaság gépeinek átrepülését az orosz légtéren.
A szakértõk egy része szerint a Lufthansa bankszámláinak zárolása összefügg a cargocég ügyével: az orosz fél így akar nyomást gyakorolni a német vállalatra, hogy Kazahsztánból Oroszországba tegye át üzemanyag-felvételre szolgáló leszállóhelyét. A misztérium tagadja, hogy a két dolognak köze lenne egymáshoz.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
kipróbálom 😄
Pápa:Hát nem sok repülõ-kocsi balesetet regiszrálhatnak egy évben de ez durva.

Igazából annyi a zavaró, ha valami baja van, azt nem tudja konkrétan megmondani hogy mi, és az ember napokig szenved mire rájön, ha nem akarja reinstallálni.
[/cserf][/fülünyúl]
Van is valami alapja az ellenérzésnek, vagy csak az otthoni számítógéped alapján akarsz megítélni egy windows-os rendszert?
Egyetértek.