Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Kisebb fajlagos talanyomás - vagyis akár füves leszállópályán is leszállhat egy B-36-oshoz hasonló monstrum, nincs szükség feltétlenül kiépített kifutóra.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Scottt
És az ilyen típusú futómûnek mi elõnye van?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Fenrir
Na de a szovjetek tanknak is akarták használni ezeket a gépeket 😛

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Nem csak a szovjetek játszottak ilyesmivel, hanem az amerikaiak is.

C-82 lánctalpas futómûvel

XB-36 lánctalpas fõfutómûvel

XB-36 lánctalpas orrfutómûvel (milyen egyszerû felépítésû, mi? 😊))

Fenrir
Lánctalpas repülõk, hol másutt mint a csodálatos Szovjetunióban készültek az ilyenek 😄

It seems strange but in Soviet Russia they had planes with tracks, like tanks. They were pretty actively used in early Soviet times probably the idea behind them was to build a real tank-plane that could fight both in skies and on the ground.

Remélem láthatóak a képek.

MerlinW

[merlinw.org]

Papirzacsi
Kizárt, hogy A-7-es legyen, inkább F-4-es. Az A-7-nél nem ilyen a katapult fogantyúja, nem mélyed bele ennyire a kabinba a pilóta, és a sapka plexijén látszik ,hogy benyúlik oldalt a gépnek egy darabja mindkét oldalt, ami valószínüleg az F-4-es szívócsatornájának ékpályája.No meg ott van az a kabinkeret,csak nagyrészt takarja a pilóta keze.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Molnibalage
Najó, most légettem magam egy kicsit. Ez modernizált F-4. A trükkös az benne, hogy a tükrözõdés miatt a bal-jobb irány megcserélõdik. (A képemmel eljátszottam ezt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Közben rájöttem. Szerintem ez görög A-7. Azért a felirat segített a sarokban.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Scottt
Talán..De majd Cifu megmondja 😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
A T-33 az T-38 akart lenni.

Molnibalage
Talán felújított T-33 Talon? (Nincs kabinkeret! Fejbõl én csak két ilyen gépet ismerek az F-16 és F-22, de ez egyik sem...) Magasan repül. A-10 4000 méter felett rikta, mint a fehér holló...

Scottt
A-10? Vagy valami régebbi F-16os? Mert csak egy mfd látok..

Molnibalage
Mikor elõször csak gyorsan rápillantottam a képre alig tudtam megmondani, hogy merre van az arra. 😊

ColdFire
tükörbe fényképezkedik, idõzítõt nem ismeri -.-
😄
jó kép!

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Molnibalage

Fenrir
Végülis a kapitány csak azt baxta el amit lehetett, egyértelmûen pilótahiba volt. Odáig teljesen jól csinálta, hogy szélbe fordítva lebegtette ki csak éppen még levegõben lépett bele az oldalkormányba és nem touchdown-kor amikor a gép amúgyis "rásegít" az egyenesbe állásba, azért billent ki a gép oldalra, majdnem a pályáról is lesodródott.

Azért arra kíváncsi lettem volna, hogy az átstartolás után ugyanitt próbálta-e meg letenni újra a gépet 😊

Clidey
Nalátod. 😄 Én személyesen Cpt. Urban Legend-et ismerem...meg rajta kívül 3-4 Malévost... 😄DDDD

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Ki mondta hogy nincs? 😄DDD

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Clidey
Pítör, szerintem neked is van, csak nem tudsz róla... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

immovable
?
alert
Aha 😊

immovable
nekem van egy malévos másodpilóta haverom, õ simán vezeti a gépet manuálisan pl lengyelekig, mert mint mondta unalmas robottal repülni.
Papirzacsi

[NST]Cifu
Felszállás közben történt, ezért vezettek kézzel a másodpilóta. Az oldalkormány kitérítése pedig azért történt, mert egy másik, az útvonalat nem sokkal korábban keresztezõ gép olyan légörvényeket keltett, amik rendesen megdobálták a gépet.

Az Airbus saját maga nem is feltételezte, hogy ilyen szituációban az oldalkormányt használni kellene, illetve azt gyors egymás utánban változó irányban térítsék teljesen ki. Az AA viszont pont erre oktatta a pilótáit.

A dolognak van még egy oldalvágása, mégpedig az, hogy a farokrész kompozitja esetleg elfáradt. Több olyan baleset is volt, ahol a kompozit alkatrészek elfáradtak, delaminálódtak. A Flight 587 esetén is felmerült, hogy az egyik oka a balesetben a viszonylag öreg A300-as elöregedett kompozit alkatrészeiben volt.

Fenrir
Elsõ kérdésem: miért vezetett a másodpilóta manuálisan? Az út 99%-át normál esetben a robot repüli le, ezek szerint nem mûködött vagy csak a másodpilótának erõlködni volt kedve?

Második kérdésem: nincs az Airbus-ban mûterhelõje a kormányszerveken? A Boeingen pont emiatt van (mondjuk nem is fly-by-wire a nagy része a családnak) ,hogy az esetleges manuális kormányzásnál a személyzet "érezze" azt, hogy nagy sebességnél nehezebb kitéríteni a kormánylapokat mint kis sebességen.

Ez pedig milyen szomorú, túléli a WTC-t és utána lezuhan egy buta emberi hiba miatt és meghal :\

"One of the passengers killed on the flight was Hilda Yolanda Mayol, a 26-year-old American woman on her way to vacation in her native Dominican Republic. Two months earlier, on September 11, Mayol worked at a restaurant on the ground floor of the World Trade Center and escaped before the building collapsed."

qtab986
Jól mondod.A másodpilóta rövid idõ alatt többször ütközésig kitérítette az oldalkormányt jobbra balra.Azt hitte erõs légáramlaton repül keresztül valójában túlreagálta a helyzetet.Ezzel olyan terhelésnek tette ki a szerkezetet amit az már nem bírt.A pilóta csak azt az eljárást követte amit a légitársaság elõírt.
A filmben még megemlítették,földön 10 cm pedálelmozdulással térítik ki teljesen a kormánylapot.Nagy sebességnél ehhez 2 cm kell.

Molnibalage
Nem tudom, hogy ugyanarra gondolunk -e, de nem az volt a probléma, hogy EGYSZER tette meg, hanem VÁLTAKOZVA!

Nem tudom, hogy "hardveresen" javítva van -e, de a kiképzés során tuti említést tesznek errõl, hogy mit nem kéne.

qtab986
Tegnap láttam a Flight 587-es történetét a National Geographich csatornán.A baleset oka az volt,hogy a másodpilóta repülés köben teljesen kitérítette az oldalkormányt és a függõleges vezérsík leszakadt.Az Airbus-ról úgy tudtam a pilóta nem tudja veszélyes manõverbe vinni.Ezek szerint mégis.
Ezt megszüntették vagy még mindig lehetséges?

Molnibalage
Az utasok arcát is megnézten volna, meg a nadrágjuk színét az eset után. A pilótát is biztos vállon veregették...

a pilótának van egy erõs õrangyala..

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Molnibalage

[NST]Cifu
Ha akarod elõkeresem azt a Haditechnika számot, ahol bemutatták az új rendszerét a légierõnek. Ott külön kitértek arra, hogy Windows alatt fut a légtérfigyelõ és felügyeleti rendszer.

Szerintem el vagy tevedve, mert nem Windoz alapu architektura van ott. Sot, meg a civil szferaban, a HungaroControlban is maximum a ROK konyvtarban futo szamitogepeken es az oktatotermekben talalsz Winfo$t.
Voltal te valaha legiforgalmi iranyitorendszer kozeleben?😄
Többfrontos harcot vív a Lufthansa az orosz hatóságokkal

A Lufthansa AG, Európa második legnagyobb légitársasága a moszkvai választott bírósághoz fordul, mert az orosz hatóságok 5-7 millió eurós adóhátralék megfizetését követelik tõle, amit a német vállalat nem ismer el - jelentette a Kommerszant címû lap. Ráadásul az adóhivatal a követelés fedezetének biztosítása céljából befagyasztotta a Lufthansa több oroszországi bankszámláját, amit szintén sérelmez a társaság. Az ügyhöz közel álló forrásokból az újság úgy tudja, hogy részben forgalmi adó, részben más adófajták megfizetésének elmulasztásával vádolják a légitársaságot a 2004-2006-os idõszakra vonatkozóan. A Lufthansa azzal védekezik, hogy a kettõs adóztatást elkerülõ német-orosz egyezménynek megfelelõen a vitatott közterheket nem kell megfizetnie.

A DPA német hírügynökség érdeklõdésére a felek nem erõsítették meg az adóhátralék összegét, nem kommentálták az ügyet és arról sem nyilatkoztak, mekkora összeget fagyasztott be az orosz adóhatóság a Lufthansa számláin. A cég egyébként gépeinek oroszországi tankolásához, illetve az orosz légtér- és repülõtér-használati díjak kiegyenlítéséhez szükséges összegek kifizetésére vezet rubelszámlákat.
A Lufthansa nem az egyedüli külföldi légitársaság, amellyel bajuszt akasztott az orosz adóhatóság. Török és belarusz társaságok is hasonló vitába bonyolódtak vele, a holland KLM pedig peren kívüli megegyezést kötött a jövõbeli jobb viszony reményében.

A mostani konfliktus arra, a tavaly novemberben kirobbant ügyre emlékezteti az elemzõket, amelynek fõszereplõi a Lufthansa Cargo, a német légitársaság teherszállító leányvállalata és az orosz közlekedési minisztérium voltak. Az utóbbi úgy találta, hogy az elõbbi megsérti a kormányközi tranzitrepülési szerzõdéseket, mivel gépei úgy érik el délkelet-ázsiai úti céljaikat, hogy átrepülnek Oroszország felett, és a kazahsztáni fõváros, Asana repülõterén szakítják meg hosszú útjukat. Ezzel ugyanis elkerülik a transzszibériai útvonal használatáért fizetendõ díj kifizetését. A vita során a Lufthansa Cargo kénytelen volt belemenni abba, hogy megvizsgálja a krasznojarszki repülõtér használatának lehetõségét, feltételül szabta, hogy a kifutópálya megfeleljen a nemzetközi szabványoknak. Cserébe ezért az ígéretért a minisztérium március 28-áig engedélyezte a társaság gépeinek átrepülését az orosz légtéren.

A szakértõk egy része szerint a Lufthansa bankszámláinak zárolása összefügg a cargocég ügyével: az orosz fél így akar nyomást gyakorolni a német vállalatra, hogy Kazahsztánból Oroszországba tegye át üzemanyag-felvételre szolgáló leszállóhelyét. A misztérium tagadja, hogy a két dolognak köze lenne egymáshoz.

Scottt
Éljen!!!!!!!!

Molnibalage

ColdFire
<#worship>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

alert
Így van 😊

exTrem
Benne. A Flytampa scenery tartalmazza és nagyon élethu 😊

ColdFire
fs2004be benne van? <#idiota>
kipróbálom 😄

Papirzacsi
Annyira St. Maarten feeling, hogy ez a szomszédos St. Barthelemy sziget reptere. :-)

Scottt
Hinnya pazzeg.Kicsit össze fosnám magam ,ha biciklizés közbe elszágulada egy repcsi a fejemtõl 1-2 mre😄
Pápa:Hát nem sok repülõ-kocsi balesetet regiszrálhatnak egy évben de ez durva.

DJ Skyline
St Maarten "fíling", ott is a gépek kerekei már szinte a strandon földet érnek <#idiota>

Molnibalage

Kata
humorosból:

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Nekem sincs semmi bajom a windózzal, nem szidom.
Igazából annyi a zavaró, ha valami baja van, azt nem tudja konkrétan megmondani hogy mi, és az ember napokig szenved mire rájön, ha nem akarja reinstallálni.

[/cserf][/fülünyúl]

DJ Skyline
nem tudom nekem igazából semmi bajom a windowsal, 1 éve volt utoljára teltepelítve az XP, de nincs semmi baja! mindíg csak a legfontosabb dolgok vannak fent, töredezettségmentesítés sem fél éve elvégzendõ procedúra nálam! jó, használom a Norton Ghostot, de nem az 1 éves windowst szoktam visszarakni, azóta csináltam már vagy 5 új ghost filet, lusta vagyok újra letölteni a win frissítéseket 😄

[NST]Cifu
A légierõ légtérfelügyeleti központjában windows-on futó szoftverek vannak, ahogy a legtöbb többi NATO légtérfelügyeleti központban.

Van is valami alapja az ellenérzésnek, vagy csak az otthoni számítógéped alapján akarsz megítélni egy windows-os rendszert?

Molnibalage
"Amúgy a windows futtatása terén is csak akkor van probléma, ha nem megfelelõ driverek ill. sok haszontalan program figyel a gépen. Itt ezek nem játszanak. Szóval szerintem hagyjuk az alapok nélküli divatfikázást. 😊 "

Egyetértek.