14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Molnibalage
    Magyar és külfödli videomegosztókon is több ezer poszt született ehhez kommentként, pedig a jelenséget egy gimnazisátnak is ismernie kellene. Leírták a jelenséget 1-10. poszt között mégis ennyi szarrágás ment a semmin. Elképesztő az emberek természettudományos ismereteinek hiánya.
  • Molnibalage
    Az a műrepülős? Peidg első blikkre látszik rajta, hogy CGI.
  • Garga Pitic #10996
    Anyagi okok miatt az első antigravitációs hajtóművet egy harci helikopterbe építve tesztelték.
    :)
  • Putyin
    Remélem én is...Bár a minap egy kretén megint beírta, hogy a letört szárnyú gép felvétele valóságos...
  • Molnibalage
    Szerintem csak viccnek szánta, csak lemaradt a ":)". Amennyiben nem akkor tényleg
  • Palinko
    ez sztem fake, egy rakéta indítására vágták rá a repcsit.
  • Putyin
    és akkor tegyétek fel a kérdést, mekkora is az Isten állatkertje:

http://repulo.indavideo.hu/video/A_kulonleges_acva_repulogep_startja

• Putyin
    Lassan itt is az lesz, pedig csodálatos egy gép... :(
  • Tikal #10990
    hamarosan repül a 787es dreamliner
  • [NST]Cifu
    Le Bourget érdekesség, arrafelé ritka látvány lehet:

[center]

• Putyin
    Sajnos a MiG-ek kapcsán kimaradt 2 lényeges momentum, alkatrészek utánpótlása valamint a korszerűsítés. Már az ésszerű határokon belül természetesen. Kár értük, hiszen hagynak veszni olyan gépeket is, amikben alig van repült óra, amiknek lenne vissza 5-8 évük megfelelő karbantartás mellett. Majd elkótyavetyélik ezeket is, mint minden mást ebben az országban.
  • Garga Pitic #10987
    HA-UTI
    Marha jól néznek ki a felújított és frissen lekezelt alkatrészek.
    Hajrá!
  • Garga Pitic #10986
    A MiG-29 megtartása showgépnek meg utópia, viszlát a múzeumokban :(
    Remélhetőleg a szlovákok jól megröptetik a sajátjukat.
    Fölzavarás alatt én is a bemutató előre megszervezését értem, máshogy nyilván nem működhet a dolog.
  • [NST]Cifu
    Múlt hétvégén volt Kalocsán egy kisebb rendezvény, egy sima Mi-2-es is tud szép kis manővereket alkotni, pláne, hogy utasként ülhetsz benne. :)
  • Reaper
    Ezzel a gondolatmenettel mindösszesen annyi a probléma, hogy nem lehet senkit sem felzavarni a statikus sorról. Adott országok, adott típusokat csak statikusra küldenek, mivel náluk nem a bemutatózáson van a hangsúly. Most lehet azzal jönni, hogy dehát csinálhatna 1-2 áthúzást. Igen csinálhatna, de ha egyszer statikusra küldik, akkor oda küldik. Magyar MiG-29-es bemutatót pedig sajnos elfelejhetitek, mivel jövőre már nem lesz rendszerben a gép. MiG-21-esben lehet reménykedni román ill. horvát részről. A Ka-26, An-2 résszel maximálisan egyetértek.
  • Garga Pitic #10983
    -Meghívtam Liv Tylert evezős túrára.
    -És?
    -Mi és? Ennyi.

:))))
  • Garga Pitic #10982
    Ha csak a statikus sorról fölzavarnák az A-7, A-10, F-15, F-4, Tornado, Szu-22 társaságot, az önmagában szép műsorszám lenne...
    Aztán ha a MiG-29 pilótái végre szabad kezet kapnának egy igazán erőteljes bemutatóra, ha ismét szerválnának MiG-21-est, ha ismét repülne a Harrier...
    Ha kiperkálnák egy-egy szúnyogirtás üzemidejét egy(-két-há') Ka-26-nak és Ancsának, azok is tudnának látványosat repülni, hiába csak légi traktorok... :)
  • Tikal #10981
    igen, ez még csak egy kívánságlista, de szép :)
  • Willenbrock
    Remélem oldtimer gépek is lesznek.Jó lenne Bf 109-et látni bár a hatótávolsága meg a kis darabszám miatt nem valószínű.De végülis osztrák közbenső leszállással nincs is messze németország.Még a FW-190 is szép lenne,tavaly szóba került mégsem lett belőle semmi.A Red Bull Corsair látványos szokott még lenni azt is várom.
  • Molnibalage
    Nyáron szokott Red Flag lenni? Áttelepülési gyakorlat részeként erre járhatnának az indiaiak, ha pont közel lenne a két esemény. :)

Az ukrán Szu-27-ben reménykedem a legjobban, meg a bolgár Su-25-ben. A svájci Hornet is érdekes lenne, mert 2005-ben olyat repült Zeltwegben, hogy nálam azóta az az etalon.
  • [NST]Cifu
    Én hiányolom a listáról az USAF F-22A-t, Indiától a Tejast és Kínától a J-10B-t. Továbbá igazságtalan, hogy Japánból senkit sem hívtak meg. :)
  • Reaper
    Ez bizony így van. Ez összvissz egy felkérési lista, aztán ebből mi lesz itt, azt majd akkor ténylegesen eldöntheti mindenki, amikor látja a zónában/statikon álló gépeket...:)
  • Molnibalage
    Azért ez egy nagyon hurráoptimista lista szerintem. Pl. Blue Angels. Fenállásuk óta talán 3-5-ször voltak Európában és akkor is kb. 1 fellépésig. A Thunderbirds nem rég volt itt egy turnén, elég valószínűtlen, hogy csak a mi kedvünkért eljönnek (ilyen gazadasági helyzetben...).

Az indaiai Szu-30 is elég meredeknek hangzik.

Perszer reménykedem, de szerintem ez csak egy lista, hogy kit hívnak meg. Én is meghívhatok akárkit házibuliba, max. nem jön el.
  • Tikal #10975
    Kár hogy idén elmaradt, de már nem kell olyan sokat aludni a következőig és jónak tünik a program is :)
  • Tikal #10974
    Jönnek a Szuhojok
  • Papirzacsi
    Itt láthatók képek a roncsokról, meg másról is.
  • Papirzacsi
    Az index forumon linkelték a spoilereket. Tényle érdekes, hogy a bekötés rajta maradt a spoileren. Bár ez még nem dönti el, hogy a levegőben tört szét így, vagy a becsapódáskor.
  • Molnibalage
    Látátátok már a képeket a kiemelt roncsdarabokról? A szárny egy darabja is megvan elvileg. Fater szerint igencsak árulkodó nyomok vannak rajta.
  • Papirzacsi
    Hát hogy mi szakadt le előbb, azt majd talán kiderítik. Lehet hogy tényleg lepatosták a vezérgyíkot. Reménykedjünk, hogy megtalálják a dobozokat.

• Papirzacsi
    A wikis írás alján linkelve van az NTSB jelentése. Nem igazán tér el a wikis írástól. Vagy amit a gregtől hallottál az miben tért el? Mert én is láttam ezt a részt a Natgeon, de nem igazán látok eltérést a jelentés,a wiki és a natgeo között.
  • [NST]Cifu
    Repülni képes, de felszállni már tilos neki, ha az egyik motor üzemképtelen. A Skymaster esetén éppen azt hangoztatta a Cessna, hogy azért jobb és felhasználóbarátabb mint a "hagyományos" két motoros típusok, mivel ha az egyik motor leáll, akkor nem jelentkezik semmiféle káros, korrekciót követelő félrehúzás.
  • qtab986
    Cessna 337 Skymaster repül akkor is, ha csak az első vagy csak a hátsó motor jár?
  • tomcat1
  • Fenrir
    Az RA pont azért van benne a MEL-ben mert duplikált rendszer és a dispatch-hez kettőből csak 1 kell. Az hiszem, hogy B típusú DIR-t lehet rá írni, 3 napig lehet elengedni gépet RA hibával.

BTW ami nincs benne a MEL-ben és nem utaskényelmi eszköz az NoGo.
  • Putyin
    nem, de majd ránézek, talán lesz időm megnézni. le vagyok amúgy is maradva. tudja valaki mi lett a vége a Passionak? :)
  • Putyin
    " Ezzel azt hiszem tiszta poharat önthetünk a vízbe az ominózus 3 majom a kokpitben témában."

Greg Faith az NTSB színeiben valahogy nem így magyarázta ki magának by Szalacsi Sándor. most kinek lehet hinni? wiki or greg?
  • Putyin
    valami forrásban ismét az emlegették, hogy az az ominózus eset ismétlődött meg, ezért van egyben a függőleges.

a bombában igazad van, bár az üzenetek sorrendjét én nem tudom...

törökök:

"az visszahúzta megint, amit már csak későn vettek észre"

aki repül, az tudja, ha műszeres, ha vfr a megközelítés, a sebességmérő az egyik legfontosabb műszer, mivel az adja meg a 2,5 v 3 fokos besiklási pályát. innentől kezdve nincs miről beszélni. a 800-as meg úgy siklik, mint az álom, nem egy leesős típus. szóval leftdickek voltak :D
  • Molnibalage
    Miért kell majmozni?
  • tomcat1
    Látta valaki a knowing című filmet. Most adták mozikba, volt benne egy elég felkavaró repcsi lezuhanás.. Amúgy a film is nézhető.
  • Papirzacsi
    huhh. hát akkor így egyben...

Ezzel azt hiszem tiszta poharat önthetünk a vízbe az ominózus 3 majom a kokpitben témában.

A törökök elbaltázták de kvára. Viszont a rázásra már adtak gázt, feltolták koppig, de mivel az A/T be volt kapcsolva, és szerinte földön voltak, így miután a F/O levette a kezét a gázkarról az visszahúzta megint, amit már csak későn vettek észre. Viszont ha tudtak volna erről a hibáról, amire lett volna esély, hiszen előtte már jópárszor előfordult, akkor máshogy is végződhetet volna. Persze ha nem leftdickek, akkor is.:-) Ráadásul szerintem az RA benne van a minimum equipment listben, bár ennek valahol utánna kéne nézni. Ha igen, akkor fel se szállhattak volna.

"Oké, de FL350-n mit oldalkormányozik valaki koppig?"
    Jelen pillanatban nincs infó arról, hogy valaki is koppig lépegetett FL350-en.

"De valahogy akkor sem tudom megemészteni a sebmérős dolgot."
    Ez már lassan átmegy konteoba nem? A bombát kizárták. Amúgy is bomba ellen szólnak az ACARS üzik, amik közül csak az uccsó volt, a 4 perc alatt, a kabinmagasság varió. Ha bomba lett volna, akkor a kabinnyomásnak az első üzenetben kellett volna lenni szerintem.