14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • joebacsi
    Fenrir basszus, néha kicsit lazíthatnál, mindig csak a melót keresed? :)
  • Putyin
    Jó, hogy megvettük ezeket a gépeket. Legalább a műszaki állomány is repülhet...:D
    Miért nem TU-154??? :)
  • Anaid
    Tanárbácsi kérem a Molni kezdte...kritizált, hogy nincs műszaki végzetségem...stb. De nem baj én jókat mosolygok itthon. Ha meg hisztikrisztit keresel nem jó helyen kapisgálsz...Én is leírtam privátban, hogy ne szívd mellre a dolgokat. Minek provokáltál? Nem szoktam adós maradni. Azért nekem is van méltóságérzetem, bocs.
  • Molnibalage
    Nem értem mit kötekedsz. Én csak leírtam egy számomra meglepő tényt. Ennyi. Ne vedd sértésnek, de igazi hisztis picsa attitűdöd van ma. A többit privátban megírtam.
  • Anaid
    Neked lehet, hogy segged van, nekem fenekem.
    Mellesleg a pilótáktól helyetted is bocseszt kérek....
    Nekem meg kényelmesebbnek tűnnek egy bicaj nyergénél. Bár kétségtelen, hogy a repzajok modernebbek egy bicajhoz képest erre még egy műszaki nem zseni mint én is rájön teljesen egyedül, magától....
    Ja azért nem vagyok analfabéta műszakilag, mert mosógépet meg mp3 lejátszót sőt fűnyírót is javítottam már meg, bár repcsivel nem próbálkoznék...Oké tényleg lépek, nem poénkodok tovább.
  • Molnibalage
    Egyes pilótafülkék meglepően zajosak. Néha meglepődök, hogy hosszú távon hogyan bírják ki aza sok sistergő, meg morgó hangot. Gondolom a fejhallagtó tompít, na de x órán kersztül viselni elég kényelmetlen lehet.

A vadászpilóták pilótafüléki meg tényeg elég durvának tűnnek számomra helyenként. Nem elég, hogy elzsibbad a segged (ez ellen mit tudnak tenni?), de még zaj is van...
  • Anaid
    Bocs, nem kaartam félbeszakítani a beszélgetéseteket....Lépek...
  • Anaid
    Messziről minden szebbnek tűnik itt lent feltételezem. Onnan nem látszik, hallatszik a veszekedések egyebek képei, zajai...Nyugis lehet és szép.
  • Fenrir
    No igen, fent magasan egy teljesen másik világ van :)
  • Anaid
    Totál laikusként megjegyzem gyönyörű képek. Klassz lehet ott fenn...
  • Fenrir
    Emlékeim szerint nálunk még nagyon komoly eset nem volt belőle, kicsit elverte az orrkúpot a jég, de azok javíthatóak voltak.

Gondolom ha nagyon keresnék akkor találhatnék n+1 képet jég okozta sérülésről.
  • Anaid
    Oké, 1-0, majd kérdezek még, lesz ez még így se...
  • Anaid
    Csak igyekeztem volna rávilágítani, nem személyeskedés, hogy milyen könnyű NET-en okosnak látszódni. Bevághattam volna vmilyen kamu dumát, hogy hú de értek hozzá...stb. Tudod nincs ember, hogy ne lehetne neki olyan kérdéseket feltenni, hogy ne tudjon válaszolni, azért még nem kell lekezelni senkit. Most megsértődhetsz, vagy tanulhatsz belőle...
    Én ezt a sulit már kijártam, gondoltam megspórolok neked néhány szar tapasztalatot...Bocs.
  • Fenrir
    Éppen ezért nem mennek bele, még a festék lenne a legkevesebb, de betörheti a szélvédőt, megsérülhetnek a belépőélek, antennák, stb.
  • Molnibalage
    Az első mondat kérdés akart lenni!
  • Molnibalage
    De volt már rá példa, hogy megtörtént a baj. Fater régen valahol látott egy fotót egy Harrierről amit átment egyen. Azt mondta, hogyan volt, mitha Kalával végiglőtték volna és még kicsit verték volna itt-ott kalapáccsal.
  • Fenrir
    Ha lehet akkor kikerülik, mi is néztük végig a radart a piros foltok után és kerülgettük a felhőket amik veszélyesek voltak.
  • Molnibalage
    Egy jégeső mennyire viselne meg egy kereskedelmi utasszállítót?
  • Fenrir
    Megint kergettük a réseket a felhők között, most Bukarestet elhagyva emelkedés közben :)

• [NST]Cifu
    Én az a bizonyos kézikönyv nélkül tudtam. Akkor 1-0 ide?
  • Molnibalage
    És ez most hogy jön ide? Most örülsz, hogy mondát valamit amihez nem értek? Akkor most faggassalak áramlástanból és termodinamikából?

Szia neked is.
  • Anaid
    Ajánlom a Modern technika kézikönyve c. Magyar könyvklubos kiadványt én azt olvasgatom néha...abban kép is van róla.
    1-0 ide.
    Szia.
  • [NST]Cifu
    A két különálló tengelyen lévő rotorok köre metszi egymást, de az áttételmű megakadályozza, hogy találkozzanak.

[center]
  • Papirzacsi
    Beírod a google-ba a nevét, és ad annyi képet, hogy magad is elöntheted olyan e.;-)
  • Molnibalage
    Nem tudok róla semmit.
  • [NST]Cifu
    Az, hogy a ragasztóanyag a hibás, azt Olsen keresetéből tudta meg a világ.
  • Anaid
    Nem tudod véletlen, hogy a Kaman K-Max tipusú helikopter átfedő rotorkörös-e?
    Bocs ha nem ez volt a téma....
  • Molnibalage
    Az így tényleg gáz. Azt gondolom nem árulják el, hogy a felülettel való tapadás gondja az függetelen -e magától a festéktől vagy sem. Arra gondolok, hogy a kivitelezés -e a hanyag, vagy magával az adott festékkel meg lehet valósítani a kívánt tapadást és biztonságot vagy sem.
  • Fenrir

Jah ma voltam Bukaresten, eléggé libalegelő hangulata van a reptérnek :P
  • [NST]Cifu
    Fenrir, ezért (is) jó repülőgép-szerelőnek(műszerésznek) lenni: Utas javította meg a veszteglő utasszállító repülőgépet.
  • [NST]Cifu
    Hogy nem egyedi hiba volt, azt tudjuk, mivel a baleset utáni típusellenőrzéskor állapították meg, hogy a radarabszorbens festés az állomány több, majdnem felénél defektes.
  • Molnibalage
    Ez igaz. Sajnos azt nem tudjuk, hogy hány eset/ vagy repóra volt és hogy nem egyedi hibáról van -e szó. Most legalább nem bagatelizálták el. Ez is valami.

Már-már azt mondanám, hogy az USA-ból többen lehettek nálunk tanulmányi úton?!

• Putyin
    Ha leesik a csodabevonat és megfekszik a hajtómű, az távolról sem üzembiztos. Ez nem egy agyongittelt LADA...
    Amúgy meg a csávó azért kapar, mert pont abban a cipőben jár, mint az űrsiklós maki, aki tudta, hogy gáz van, de senki nem hallgatta meg és katasztrófa lett. Végül itt úgy szüntették meg a hibát, hogy kirúgták azt, aki rámutat a hibára. Már-már azt mondanám, hogy az USA-ból többen lehettek nálunk tanulmányi úton?!
  • Molnibalage
    Ugyanitt a hír.
  • Molnibalage
    Nekem zavaros, kicsit arról van szó, hogy valaki lobbizik a gép ellen és kell a muníció.

Karbantartási szempontból és üzembiztonság szempontjából annak tűnik. Viszont a hadgyakorlatok szerint a csökkentett észlelhetőség szempontjából jó. Inkább úgy lenne szerencsés a fogalmazás, hogy az ár esetlegesen túl nagy. Békeidőben tényleg gáz, de mennyivel gázabb, ha egy esetleges harchelyzetben semmiféle steahlt képesség nem lenne.

Az USAF-nak nem a gép képességeivel van baja. Az alacsony hadrafoghatóság csípi a szemüket. Ennyiért nekem is csípné. :)
  • Putyin

rendesen el lehet cseszve ez a projekt:

http://www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/hirek/technikai_hianyossagokkal_kuzd_a_raptor/
  • exTrem
    Na bocsi, hogy nem reagáltam csak nem voltam itthon. Megkeresem a linkeket de ha nem találom majd feltöltöm valamikor.
  • tomcat1
    Hát tényleg nemsok helye volt a felszállásra a gyorsuló szerkezetek miatt.
  • Putyin
    Na igen, 1000 ló, az 1000 ló... nagyon kezes repülő, és egy zsebkendőnyi területről üzemelhet. Nem véletlen szeretik MG-ben, meg ugratásban.
  • tomcat1
    Ma lehetőségem volt közelről látni Kunmadarason egy Ancsa felszállását, és előtte ahogy "kecsesen kivontatták" . Meglepett, hogy milyen mozgékony a levegőben méretei ellenére.