Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Igaz persze az is, hogy sok olyat is hallottam, hogy konkrétan semmi effektív hatása nem lett a wingletnek, de azért felrakták a gépekre, mert divat, és komoly gép már nem jön ki winglet nélkül (asszem tán a C-17-es esetében volt ilyen megállapítás).
Mondjuk igazad van, a ket gep kozotti tavolsag is eleg kicsi vot, a latasrol nem is beszelve.
Mondjuk azzal azert megelozhette volna a holland, hogy esetleg bofog valamit a radioba.
Pluszban mint azt a lenti példa (KPVD) is mutatja nincs minden reptéren gurító radar, illetve ha van is, egy eltévedt gépet nem feltétlenül lehet beazonosítani rajta. Pl a ferihegyi radar, amit remélem már lecseréltek.
Masik, hogy az ottani iranyitok angolfonia-tudasa khm. kicsit kivannivalot hagyott maga utan - amugy nemely nemzet fiai remesen tudnak radiozni. A franciaknal pl. az ember ul, es "b.zmeg, ez mondott valamit?", es bizony sokszor hangzik el felejuk, hogy "again, please". 😊
Harmadreszt meg az amerikaiak voltak rugalmatlanok. Mert ott volt elottuk a gurulo, amin ugyebar nem tudtak volna legurulni, mert rossz szogben volt. Es lattak, hogy jon a hulye holland, a hulye holland meg probalta a levegobe eroltetni a gepet, de ha csontszarazak lettek volna a tartalyok, akkor se tudott volna ilyen rovid palyan felszallni.
Ha meg latom, hogy jon egy rakat iranyfeny, akkor inkabb felszalloteljesitmeny, es koppig a pedalt. Legfeljebb vontatoval huznak ki, de nem jonnek belem.
Negyedreszt meg ott van az a szerencsetlen a toronyban, es van elotte egy guritoradarnak nevezett cajgnak a kepernyoje. Ha ugyis van mellettem/elottem/mogottem valaki, akkor benyomja a 121.9-en hozzadbofogi, hogy "he, ne gurujja, mert vannak elotted".
Meg kitalaltak a marshaller intezmenyet is, ugyhogy hot folosleges lenne az a cucc.
A halál csupán a kezdet...
Szerintem meg az a pilóta ne repüljön, aki egy ilyen kis grafikus kijelzõt bonyolúltnak fog fel 😊
Amúgy meg hegesztik már a Galileot (Európa) is, de Kínának, Oroszországnak, Indiának is lesz saját GPS rendszere.
gondolom hasonló a helyzet mint az autópiacon is: gyárilag beépített ultragyenge cd-s fejegység 140ezer forint, míg ha külön veszi az ember 40bõl sokkal jobbat kap, a beszerelési költséggel együtt is 40%ából kijön az egész.
Amúgy értem, hogy mire gondolsz, de ezt nagyon költséges kiépíteni és nagy valószínüséggel ez csak opció lenne a gép gyártásánál (nem is olcsó opció) ezért nem ugrana rá nagyon sok légitársaság. A Malév NG-jein pl még kibocsátható lépcsõ sincs mert az drága volt, nemhogy winglet vagy akár HUD a pilótáknak.
Bár biztos lenne egy kezdeti költsége a rendszer kiépítésének, de utána a fajlagos üzemeltetési költség szerintem minimális lenne, miközben a biztonságot hihetetlen módon növelné, és nem veszne el semmilyen llétfontosságú infó az éterben.
Csak ha már vér folyik...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ptichkaval "Птичка".
97%-ban kész és Kazahsztán tulajdonában van jelenleg. Vajon hála a Földgáznak az oroszok megveszik és befejezik? Vagy a Space Shuttle-k minden formája fölött eljárt az idõ?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
na és ez?
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.