14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#10758 RIP -
#10757 A-10 Thunderbolt II Pilot's Flight Manual -
Putyin #10756 Házra zuhant egy utasszállító Buffalóban
Lezuhant egy 70 személyes belső forgalomban közlekedő utasszállító csütörtök éjjel a New York állambeli Buffalo külvárosában. A hatóságok szerint a balesetnek 49 áldozata van.
Este 10 után zuhant egy buffalói házra a Continental Express 3407-es, New Jersey állambeli Newarkból Buffalóba tartó járata. A hírügynökségi jelentések szerint a baleset következtében az épület lángba borult.
A helyi hatóságok szerint 44 utas és 4 fős személyzet tartózkodott a gépen. A jelentések szerint valószínű, hogy közülük mindenki életét vesztette, a szerencsétlenség 49. áldozata a ház lakója volt.
RIP. -
Putyin #10755 89 éves volt a bácsi. RIP. -
#10754 Az F-16 atyja eltávozott. -
Putyin #10753 Egy ember meghalt a csepeli helikopterbalesetben
Eddig tisztázatlan körülmények között a Dunába zuhant egy helikopter Csepelnél. Egy ember meghalt, ketten sérülések nélkül megúszták a balesetet.
Egy ember meghalt, amikor kedden délelőtt 10.30 körül a Dunába esett egy helikopter a Lágymányosi hídnál, az épülő csepeli szennyvíztisztító közelében.
Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese kérdésünkre elmondta, 11 óra körül megtalálták a gép roncsait. Még nem tudni, milyen típusú járműről van szó, annyi biztos, hogy nem mentőhelikopter zuhant le.
Kis-Guczi Péter szerint a gépen hárman utaztak. A balesetnek a szennyvíztisztítónál dolgozó munkások közül többen szemtanúi voltak, ők egy csónakkal mentek a helyszínre, és rögzítették a gépet, hogy ne süllyedjen el. Két embert kimentettek a vízből, őket a mentősök a parton vizsgálják, de nem esett bajuk.
Hujber Éva, a BRFK sajtóügyeletese elmondta, egyelőre csak annyit tudni, hogy a roncsokat a Csepel-szigetre húzzák majd ki.
A távirati iroda tudósítója azt látta, hogy a helikopter fele a vízben van, a farokrésze pedig a víz felett. A helyszínen vannak búvárok, mentők, és egy mentőhelikopter is leszállt a parton, folyik a mentés.
RIP. :( -
#10752 Nem nagyon fogod tudni a jövőben :)
[URL=http://www.168ora.hu/buxa/a-sirt-hol-repulo-sullyed-el-oroszok-veszik-korul-30552.html]"Borisz Abramovics kiválásával a légitársaság részvényei az orosz állami tulajdonú Vnyesekonobank kezébe, azaz lényegében a Kreml ellenőrzése alá kerültek. Mivel sok választási lehetőség nem volt, a magyar kormánynak is tudomásul kellett vennie a fait accompli-t, ha el akarta kerülni a Malév csődjét."[/URL] -
Putyin #10751 miről beszélsz?!? jönnek ide. -
#10750 Azért ez meredek. Majd 20 év után is előfordulhat ilyen. Fenrir infója + ez = kerüld el messze az orosz légitársaságokat. -
Putyin #10749 Nooormális?!?!
http://index.hu/politika/bulvar/aero090204/
-
#10748 Krisztusom. Ha lesz időm akkor végigolvasom az egészet.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy hogyan sikerült ilyen szabályozást megalkotni. -
Putyin #10747 Angliában, ha 18 éves korodban leteszed a jogosítványt autóra, kapsz egy tanuló jogsit, és sokáig csak úgy vezethetsz, hogy valaki ül melletted, akinek rendes jogsija van. mondom, 18 évesen. de repülőt már 16 évesen vezethetsz egyedül? és az igazán zúzós rész a pdf-ben van:
Commander’s Age: 16 years
Commander’s Flying Experience: 15 hours (all of which were on type)
Last 90 days - 7 hours -
Putyin #10746 van ám ezzel egy kis gond. a C-15o a legmegbocsájtóbb gép a földön. Ezzel repülhetsz 4o csomó és 12o csomó között. nem hajlamos csak úgy leesni. Előtte félre nem érthető jeleket küld. aztán hovatovább ott van az átesésjelző is még. én csak azt tudom elképzelni, hogy bedugózott kifordulás közben. na az bizony halálos. -
Putyin #10745 "radiotelephony phrases" non standard, azaz nem szabályos rádiózás volt -
#10744 Az RTF rövidítés mit jelent?
Jó értem, hogy a kifordulás leszálló konfiguráción hagyta a gépet? Későn reagált és beleállt a földbe? -
Putyin #10743 Ajánlom tanulmányozni :
http://www.aaib.dft.gov.uk/publications/bulletins/july_2007/cessna_f150l__g_babb.cfm -
Putyin #10742 És ezek ellenére, ezek után is jöhet úgy, hogy nem tudod kivédeni, mert a körülmények összejátszanak ellened....és mindenki hibázhat is. -
#10741 Jól látod, mivel lehetőség szerint széllel szemben kell kényszert szállni, igaz ez máris bukó, ha csak 180-at követően tudsz leszállni. Erős szembeszélben meg egy túldöntött forduló nem egy életbiztosítás kis magasságon... -
Putyin #10740 ezt - nekem legalábbis - oktatják. mikor már biztosan kezeled a gépet, akkor imitálnak vészhelyzeteket. Már az az oktató, aki nem fél. És neked kevesebb mint 1 mp alatt hoznod kell egy döntést, és ez nehéz. Ha erős a szél, akkor a száz méter akár még sok is lehet, mert elvisz a francban. Ha bátor voltál és hátszélben szálltál fel, akkor még 15o méter is kevés néha. Rájössz, hogy a benzincsapot nem nyitottad ki és ezért állt le, vagy nem kapcsoltál szivattyút és azért?! vagy csak mész és majd lesz valami?! Pl egy a 4o2-es Cessnával egy motorleállás V1 és Rotate után egyenlő a halállal. Nem marad fent, hiába a 2. motor. Pont arra jó, hogy elvigyen a baleseted helyszínére. Főleg, hogy ha nem tartod be a sebességet felszállásnál, akkor motorleállás esetén hajlamos tetőre fordítani a gépet és úgy állsz bele. Nagyon ismerni kell a gépet, amint ülsz, nagyon átt kell gondolni amit csinálni akarsz és mindig arra kell felkészülni, hogy baj lesz. -
Putyin #10739 sajnos a zászló mindenkinek áll, de még így is sokkal kevesebb ember megy el a légiközlekedésnek köszönhetően, mint pl gyalogos ként az oroszoknál, motorral Bangkokban, autóval a világon. A gond az az, hogy ha valami gáz van, akkor nagymértékben függ a körülményektől az ember és a gravitáció egy - jelenleg még - kikerülhetetlen körülmény. -
#10738 Ja, hogy így értetted a szívást. Most már értem.
Gondolom a reptér ott is körbe van építve így szó sem lehetett arról, hogy egyenesen továbbemenjen valami nyílt terület felé. Megkeresem majd a repteret Googlearth-en.
(A szélerősség is iránya gondolom nagyon számít ilyen kiélezett helyzetben.) -
Putyin #10737 Persze a 1oo méter nem nagygépes és gépekként, és időjárási viszonyok között változik -
Putyin #10736 De tudod mit, elmagyarázom!
A repülésben oktatják, hogy mi az a magasság, ahol egy meghibásodás esetén úgy dönthetsz, hogy visszafordulsz. Az alatt TILOS visszafordulni. Ez 1oo méter, azaz 3oo feet. nem egy nagy magasság, de sajnos szegény gépe még azt sem bírta ki. Hát mi a szívás, ha ez nem. És még az sem volt, mint pl Dunakeszin, vagy Jakabon, Őcsényben, stb hogy letedd valami kis területre... És pont egy olyan emberrel történik ez meg, aki ebben él, ezért él, és másokat is szolgál a munkájával, összetart egy egész világot egy szakma köré. Hát mi a szívás, ha nem ez?!?! -
#10735 Mondom, hogy én is tévedhetek. Nem akarok flémelni. -
Putyin #10734 Balázs, próbálj meg nem belemagyarázni semmit, ok? Lenéző a lock on topikban a HSZ amit a flaconnal kapcsolatban írtam, de ez nem az. ha megint flémelni akarsz, akkor menj át oda. -
Putyin #10733 hát mint budaörs is...27 szerint véged van, ha valami van. a tesco húsospultján fogsz kikötni és még ők lesznek kiakadva, mikor a kifolyt üzemagyag miatt leég a tesco és vagy 6o ember bentég pl egy tizedikei, nyári, 45 fokos péntek délután... az nem jut eszébe senkinek, hogy azt kéne kiherélni, aki a tengelybe rakta az épületeket.
durrog a sok paraszt, hogy hangos a repülő, akkor nem durrogott, mikor olcsó volt a telek. és ő is felül a "lástminit húszezerér' görögbe mentünk idén" csárterre. -
#10732 Kicsit olyan lenézően hat nekem. Persze valószínűleg tévedek.
Azt nem tudjátok, hogy mennyi repült órája volt? -
Putyin #10731 szerinted ezzel mit akarhattam mondani?!?! -
#10730 Pl. azt, hogy azért halt meg, amit leírt? Amúgy néztem azt a repteret, egy motoroleállás van és tényleg hello, ha nincs elég magasság csinálni egy 180-at... -
#10729 Ezzel pontosan mit is akarsz mondani? -
Putyin #10728 Ja, szegény, és mennyire megszívta a dolgot, motorleállás és abból nem tudott visszafordulni... -
#10727 Nem ismertem, de amit o csinált az leírhatatlan. A világ egyik legnagyobb repülogép fényképes oldalának fenntartója és szerkesztoje volt és rengeteg munkája van az oldalban. Megérdemel ennyi tiszteletet. -
#10726 ez éppen nem vicces szerintem, inkább szomorú.... -
#10725 Félig viccesnek szántam, úgyhogy nem kell komolyan venned. -
#10724 fu, ez okos volt... -
#10723 Ismerted? -
#10722 Vicces, mert közben Sármellék meg szépen becsődöl mellette majd. -
#10721 Azért mert nyugaton van pénz, így is a nyugat és BP tartja el keletet.:P
-
#10720 Ez miért épül ide?
szoval miért van szükség erre a reptérre és miért éppen ott? vagy nincs már reptér az országban ami fejleszhető lenne, egy ujat kell felhuzni? ja és persze h nyugat magyarországon, hol máshol :) -
#10719 Volt már?