14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • qtab986
    Van egy kép, ami egy régi repülőgépet ábrázol ami egy nagy mező közepén egy fának ütközött és beleragadt. Azt hiszem 2fedelű gép. Szerintem viszonylag ismerős, de most nem találom. Nincs meg valakinek a kép vagy az url?
  • Molnibalage
    Egyetértek.
  • Reaper
    Az a 4 Gripen egy 29+Gripen vegyes géppár volt, csak 2x húztak el a fiumei úti temető felett, mivel ma volt Németh Gabi temetése. A cikk is no comment, de a kommentektől fog el igazán a hányinger. Ez is olyan magyaros...
  • Sanyix
    ehh

Jól hallottam én is őket innen a nyóckerből, de sajna az irodából nem láttam. Csak annyit tudtam akkor, hogy repülő volt, és valami kisebb 1-2 üléses vadászféleségek, a hajtómű hangjából. Megismételhetnék párszor, csak szólhatnának előtte, mert akkor kimegyek az utcára.
  • mmkek
    Igen,jártak vele nem is olyan régen,meg az aeropostal is.(francia)
  • Fenrir
    Régen az Aerosvit is volt itt párszor 200-assal, ACE hangárban is megfordultak ritkán.
  • mmkek
    737 200 sabena ferihegyen!!!!!!
  • Palinko
    Gépkocsival ütközött egy sportrepülőgép

Látványos légi baleset történt Németországban: egy sportrepülőgép személygépkocsival ütközött a Würzburg közeli Grossostheimnál.

A furcsa baleset érintettjeinek azonban volt őrangyaluk, a gépkocsiban ülő háromtagú családból csupán a gyermek, illetve a kisrepülőgép pilótája szenvedett könnyebb sérüléseket - közölte a helyi rendőrség.

A grossostheimi repülőnapon bemutatót tartó sportgép túlságoson mélyre repült, és egy bekötőúton elütötte az ott közlekedő személygépkocsit. Mind az autó, mind a repülő az út menti mezőre vetődött. Szerencsére a repülőnap nézői közül senkinek nem esett bántódása.

by index.hu
  • exTrem
    Várjuk :D
  • Fenrir
    Nah majd én csinálok egy jó kis Dash-8-as videót :P
  • perko
    Lehet majd élvezkedni

DVD a pilótafülkéből
  • tomcat1
    Állítólag, előre szoltak a izrealiek, hogy ha jön a "fegyverszállító" malév akkor ez lesz..
  • Gundark 1 1
    Tegnap olvastam Blikket :) Igen, szórakoztat :) Volt benne egy cikk a Malév gép lezuhanásával/lelövésével kapcsolatban. Ott felmerült az is hogy biztosítási csalás történt. 180 valamennyi milliót kaptak és abból csak 80 valamennyi került a számlákra. Mennyi volt akkor a 154esnek a reálértéke? Ha elkezdik felhozni a darabokat és kiderül hogy felrobbantották vagy lelőtték akkor a biztosító már nem fizetett volna?

Más téma hogy szinte csak mi küldtünk oda utasszállítót, mert háborús övezetnek számított de mindegy.
  • Fenrir
    Ebből a baromságból vajon mi az igaz?

Olyan, hogy "Emdraer" amúgy sincsen, maximum "Embraer" van.
  • Putyin
    Ismét egy műremek az index.hu-ról:

Visszafordult a Malév Ljubljanába tartó gépe Ferihegyre

Meghibásodott a fékszárnya, ezért a felszállás után tíz perccel visszafordult a Malév 488-as, Ljubljanába tartó járata szerda este. Az Emdraer 120-as típusú urbólégcsavaros kisgép harminc emberrel indult útnak, de a hiba észlelése után visszafordult, és probléma nélkül leszállt. Az utasok egy másik repülőgéppel utazhatnak tovább.

http://index.hu/bulvar/hirek/2009/07/08/visszafordult_a_malev_ljubljanaba_tarto_gepe_ferihegyre/

• Tikal #11103
    Lezuhant egy szerb Mig-29es
  • Putyin
    Ezeket a gépeket egy hímzőszakkör is nyereségesebben üzemeltetné.
  • Putyin
    Nem tudom, dehogy a fapadosok megélnek töredéknyi repjegyárakból, azért az mond valamit. A Wizznek lassan több gépe lesz, mint a MALÉVnek, ha már nem van így, és mégis 100 eurós jegyeket árulnak. Nekik megy. Hogy van ez???
  • Molnibalage
    Ajjaj. Ha Magyarországon gépek állnak és vitatkoznak a gép sorsa felől az talán még soha nem jelentett jót sem műszaki sem semmilyen szempontból.

A B-767-re nekem az az utolsó infóm, hogy ha kb. 50%-ban teli van a gép az már viszonylag decens nyereséget termel. Viszont ez kb. 20 éves infó. Ez még mindig áll?
  • Fenrir
    Jelenleg nagyjavításon van az LHC, ilyen a festése:

• Fenrir
    Az LHC-t már valami nyomorult, kókler seychelles szigetek-i társaság elvitte, biztos nekik sem éri meg.

Az LHB-ben jelenleg nincs 2-es hajtómű, az sajna messzire nem megy :\
  • Putyin
    A 767-es most ott rohad és vitatkoznak a bankok, hogy mi legyen a géppel.

Nem akarok politikával szorosan összefüggő, esetleg egyesekre sértő megjegyzést tenni, úgyhogy ugorjunk...
  • Fenrir
    Sajnos szomorú, hogy a Malév marketingje olyan szinten nem ért ahhoz amit kéne csinálnia, hogy egyszer tényleg le fogják húzni a rolót.

Eladták a new york-i és toronto-i slotot mert mi már oda nem akarunk repülni? Az összes oda induló gép mindig tele volt (itt most közel 200 fős 767-esekről beszélek) szerintük ez gazdaságtalan és a hosszútávú gépek csak viszik a pénzt. Végül is a 767-est csak moneymaker-nek hívják mert aki azzal nem csinál pénzt az hülye. A helyzet az, hogy mindenki hülye rajtunk kívül, hogy nekik nem gazdaságtalan.

Charter-t sem kell már nagyon repülnünk, sikerült elérnünk azt, hogy azokat sem tudják megtölteni, hála a marketingnek. Igazi, szerencsétlen barmok...
  • Putyin
    Na igen, ahhoz kell tudni.
  • Putyin
    Ó remek! :) Tudod egy BUD-OTP 160 ezer a MALÉV el nem induló járatán, míg egy VIE-DBX 190 ezer az Emirates A340 v B777 v B747 gépével, amin a turista osztálya állat magasan veri a MALÉV businesst. És a MALÉV megy tönkre...
  • joebacsi
    nem, de nem biztos, hogy akarom tudni :)
  • joebacsi
    lehet nyápicok, nekem nem volt viszonyítási alapom. Én spec annak is örülök, ha le tudom tenni a su-25-öt lockonba bőrfotelből :)
  • joebacsi
    Uhh tényleg, sry, csak a mai cockpit képeidig olvastam vissza.
  • Fenrir
    No igen, nekik lelkük van, minden reggel szépen kell velük beszélni és akkor repülnek mint a kis angyal :D
  • [NST]Cifu
    Az orosz muszkák megoldották. A Szu-34-esben van egy ágy, egy egyszerű konyha és WC is. Ha az egyik pilóta elfáradt, hátramegy, és horpaszt egyet. :)
  • Putyin
    Nemrég lett volna egy utam vele, csak lerohadt, így egy későbbi járattal mentem.
    Csak lesz majd egy alkalom rá, úgyis jövök megyek.
  • Fenrir
    Bakker isteni érzés amikor megindul a gép a kifutón, olyan brutális erő van abban a 2 Pratt & Whitney hajtóműben, hogy az leírhatatlan. Bár a 737-es CFM hajtóműjének közel dupla a teljesítménye, de koránt sem húz akkor mint ez a 2 állat. Komolyan nagyon brutálisak, pillanatok alatt már fent is vagyunk utazón.
  • Putyin
    Ahhoz is kellett műszaki, meg ehhez is kell :))) Viszont ez annyira nem füstöl...

Azért beülnék FO-nak...csak genyázok. Szeretném én azt nagyon! Milyen uncsi már, ha mindig kijön a futó, ha az ember kiereszti?!? Itt legalább minden út egy kaland! :)
  • Fenrir
    Ha választani lehet akkor inkább ez, kicsit komolyabb gépnek tartom mint a 154-est már megbocsáss :)
  • Molnibalage
    Hát átrepülni átrepüli, de hogy utána milyen érzés kiszállni azt nem próbálnám ki. 4 óra autózást egyszer kipróbáltam megállás nélkül. Mikor kiszálltam az első pár lépése, bizonytalan volt. :)

Kajakozás után is ilyen, úgy elzsibbad a lábam. Ott néha fél - egy percig is eltart mire rendesen tudok járni. Nagyon fura érzés. Persze az ócska kajakülés sokkal kényelmetlenebb lehet egy normális katapultülésnél.

Arról nem is beszélve, hogy a WC hiánya milyen kellemetlen lehet odafent. Van erről egy tök jó vicc is. Ismered az C-130 és két F-16 esetét? :)
  • Fenrir
    Cifu már ezt a poént elsütötte, de jó másodjára is :P

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1080657777&no=11049
  • Putyin
    ó, azok a kanadai vadászpilóták...Végignéztem a kiképzési filmjüket. Szánalom, egy leszállást nem tudtak kétszer egymás után megismételni... Kényelmetlen a vadászgép? Akkor ajánlom a Zetort.
    Jó dolgukban nem tudják, hogy mit csináljanak...
  • joebacsi
    Nekem is nagyon illúzióromboló volt, mikor valamelyik dizskóveris vagy nesöneldzseografikos műsorban kanadai pilóták f18asokkal leugrottak egy floridai reptérre, hogy strandoljanak egy kicsit, és külön kihangsúlyozták, hogy a vadászgépek még ilyen közép-hosszú távon is milyen rettentő kényelmetlenek, és a sima repülés is nagyon igénybe veszi a pilótát.
    Azt hittem beül az ember egy ilyenbe, és a fél világot átrepüli ha kedve szottyan és van légi utántöltés...
    De legalább most már tudom, miért nincs vadászgépes roadmovie :)
  • Putyin
    őőőő, a vadászgépekben sisakot visel az ember, az meg majdnem teljesen kizárja a zajokat. Az aktív headsetről nem is beszélve...
  • Putyin
    A jéghez zivatarfelhő kell és túlhűlt vízcsepp, meg valami szilárd test. Abba meg nem repülünk bele, mert onnan kétséges, hogy kijön ez az ember egyben... Ott inkább attól kell tartani, hogy ne tépje szét a gépet a váltakozó áramlás. Egy laza 40mm-es jegekből álló jégeső egy 800km/h-val haladó gépet péppé zúz.