14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Palinko
    jól néz ki, és érdekes, szerintem nem venne le semmit az élvezeti értékéből, ha lenne a hátán egy póternyő, addig se kockáztatná az életét. valószínűleg úgy gyakorolta be, de hát mint tudjuk hibák mindég becsúzhatnak.
  • Molnibalage
    Ez dilis.
  • Molnibalage
    Ami rossz hozzáállás szerintem. Nem kellett volna nálunk is azon nyomban átvizsgálni a gépeket? A tárolás hasonlóan gyászos itthon is...
  • Reaper
    Semmi gond, szerintem keverted a szibériai 29-es lezuhanással az időpontot (mert az volt 4 hónapja), de akkor csak az orosz nagyvasakat parancsolták földre. A mieinket csak akkor amikor végetért az ottani kivizsgálás és ideszóltak Ivánék, hogy mit is kéne megvizsgálni a gépeinken.
  • [NST]Cifu
    Pardon, a négy hónap fejből ment, a többi téren meg nem vagyok a jelek szerint teljesen naprakész. :)
  • Reaper
    Naaaaa, a nagyvasak február közepe óta állnak, nem 4 hónapja és úgy néz ki, hogy 1 vagy 2 héten belül már repülni fognak. Albából pedig 3 üzemképes van+ az Alca amit mondtál. A Gripenekkel sem olyan fényes a helyzet 2-3 KESZI-ben áll és ugyanennyi a kikrepre kihúzott üzemképes darabszám is.

Légierőlködés 2009...
  • [NST]Cifu
    Vagy négy hónapja nem repülnek. Hogy mikor fognak, azt senki sem tudja. A baj annyi, hogy a repóra egyre nehezebb ügy, van két repképes Alba, meg a kölcsön Alca a Gripeneken túl, de az Alca-ban hátul mindig egy Cseh pilótának kell ülnie (a kölcsön feltétele).
  • Molnibalage
    Szerintem végük van bármit is mondjanak odafent.
  • baaka
    Nem tudjátok most mi van a mig-ek-el??Állítólag leállították a repülésüket mert valami gubanc van velük meg orosz-ba lehullott pát........
  • exTrem
    Az elso 767-es winglettel az American színeiben :) : kép
  • joebacsi
    Légcsavarokat kicsit más célra, más fordulatszámra terveztek, így nem mennék velük sokra :)
  • Gaben17
    azt én is tudom,de Budapestről megy Londonba a gép és onnan Sydney,Londonban át kell szálnom.
  • Fenrir
    380 Budapesten? Kizártnak tartom...
  • Gaben17
    sziasztok
    nemtudja valaki hogy a British Airways gépei közül meg a Airbus A380 Sydney-be? jövőre megyek és jó lenne kifogni=) mivel az útvolna Bp-London-Sydney.
  • tomcat1
    az nem jó oda :)
  • [NST]Cifu
    Akkor már miért nem az egyik légcsavart kéred el? Az nem lenne jó hozzá? :)
  • joebacsi
    Ha elkezditek széthordani a Malévot, szólj már pls, az egyik komolyabb szélmérő berendezés pont jól jönne most a szélgenerátoromhoz :)
  • Putyin
    nemrég voltam jumpon pár malévos cimbinél, hát nem látták fényesen a jövőt...
  • Fenrir
    Sajnos még azt sem tudjuk, hogy jövőhéten mi lesz, nem hogy pár hónapra előre :\
  • Putyin
    szép, ha már ez pozitívum?

Nálatok mi lesz? Tudni már valamit?
  • Fenrir
    Végre ez nem Q400-as volt :P
  • Putyin
    Lezuhant egy gép:

http://index.hu/bulvar/2009/02/25/lezuhant_egy_utasszallito_amszterdamban/
  • Tikal #10776
    Elmarad a repülőnap idén :(
  • Putyin
    szánalom:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/02/23/stromanokat_keres_az_uj_malev-tulaj/
  • Putyin
    Ajánlom a MiG fanoknak:

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/halalkozelben-mig-29-i.resz-katapult-mig29-talalmany-0IoNGdCucqmzdlGH

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/halalkozelben-mig-29-ii.resz-katapult-mig29-talalmany-0Hw4ksiaYmJbaD5p

• Putyin
    hát az tényleg egész gyors. a Fokker sebessége 743 km/h (Mach 0.75)
  • Fenrir
    Nem sokkal lassab, 667 km/h a vége utazón.
  • Putyin
    ok, de lassabb, tehát az üzemórája ketyeg.
  • Fenrir
    Ha a Fokker 70-hez hasonlítjuk akkor férőhelyre ugyanannyi viszont jelentősen kevesebbet fogyaszt keróból.
  • Putyin
    tényleg annyival olcsóbb üzemeltetni, hogy megéri váltani? számszerűen mit jelent?
  • Fenrir
    Felszállás Skopje-ból:

• Fenrir
    :)

• Fenrir
    Feltöltöttem a videót amit a leszálláskor csináltam, pont a kérdéses hajtómű látszik amin FADEC-et cseréltünk :)

• [NST]Cifu
    Köszi, csak kíváncsiság, hogy mégis mennyire kis sebességgel sántikálhatott haza az osztrák gép. :)
  • Papirzacsi
    215 KIAS. Forrás az internyet.
  • Fenrir
    Fogalmam sincs.
  • [NST]Cifu
    Egy Q400-as mekkora engedélyezett repülési sebességgel bír kiengedett futónál?
  • Putyin
    szomorú vagyok :(
  • perko
    Az élet odafent igazán szép
  • Fenrir
    Egy Dash-8 Q400-as volt, kb 2 nappal később a Malévos és egy osztrák Q400 pedig Skopje-ban ragadt le. A Malévos hajtóműhiba miatt állította le a kettes motort (nem kellett volna mert a vezérlés redundás volt, simán hazajöhettek volna) az osztrák pedig nem tudta behúzni a futóművet.

Másnap hajnalban repültünk ki (szerencsére én is) Skopje-ba ahol kicseréltük a hajtóművezérlő komputert és az osztrákon kipineltük a futót így ők kiengedett futóval kis sebességgel, kis magasságon, de haza tudtak jönni.