Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qtab986
ez a vortex?

pTk
khm, mindkettõbe 😊

Melyikbe lépnétek be?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Fenrir
Humorosból:

A halál csupán a kezdet...

Reaper
Média...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Énvagyokazapád
miért írják azt mindenhol hogy leszállás közben? nem touch and go után halt meg a gép amikor elkezdte emelni?

A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

gyilkos, mint mindig...csak lassan öl.

Товарищ Путин

Reaper
Jó, rendben😊

Bucser
Majd felterjesztünk érdeméremre...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Reaper
Nemtom nekem sikerült rögtön elsõ ránézésre kisilabizálnom, hogy mi mit jelent, de biztos én vagyok túlkvalifikált😊 Az elõre beírt típusok meg az általunk meghívott típusokat jelentik...

Molnibalage
Ha nem jelölt meg típust, akkor mégis milyen alapon írnak be típusokat? Hát ez így nagyon fura, mit ne mondjak. Olyna mint a Hofi vicc. Nincs semmink, de legalább nem romlkk meg.

Ez nem agysebészség te kötetkedõ zseni. Az én tippen az volt, hogy a vastagon szedettek repülnek. A vágyaim miatt képzeltem én ezt. Mert akkor 17 év után végre látnának A-10-est levegõben és repülne 2003 után megint F-15... Eddig sikerült már kapásból több verziót is kitalálni. Talán mégsem olyan egyértelmû?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Reaper
Na jó látom, csak az agysebészek miatt:

Ahol sárga vagy zöld kör vanm, de nincs vastagon szedve a típus, ott csak annyi van, hogy az ország visszaigazolta a meghívást/részvételt, de konkrét típust nem jelölt meg. Ahol viszont szintén sárga/zöld az ország neve elõtt a kör és vastagon van egy-egy típus szedve, azokat visszaigazolták. Érthetõ?

A mieink meg azért nincsenek a listán, mert egyértelmû, hogy minden típusunk résztvesz a repülõnapon. Ezért nincs külön feltüntetve...

Bucser
JAhh látom... Gondolom a készültség is csak feszített tempóban tud meglenni😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Punker
azt nézted mi mit mutatunk?
az új gépeket még csak véletlenül se fogják bemutatni?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bucser
Ezekszerint az Osztrákok itt lesznek, de nem hoznak semmit?

Reaper
Azt jelenti, hogy visszaigazolt típus... Rendkívül magas IQ kell kitalálni...

Molnibalage
Leírhatnák már, hogy a vastagon kiemelt szöveg mit jelent....

Kapcsolati e-mail címet meg megadni luxus. Ezek után már elõre félek a szervezés színvonalától.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Punker
akkor volt 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

I.C.ram
Semmi reakció, senkitõl? 😄 Azt hittem, hogy ennek azért van valami hír értéke 😛
I.C.ram
Na szóval ezek voltak az Aerotechnikai Intézet (késõbb RMI - Repülõ Mûszaki Intézet):
X/H és az X/G harci repülõgép
V/G gyakorló vadászgép
Z/G kétmotoros zuhanóbombázó repülõgép

Ezekbõl talán csak az X/H volt lökhajtásos.
I.C.ram
a képet nem látni..

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

I.C.ram
Varga Lászó féle*

Ami még lemaradt, hogy 40ben kezdték el fejleszteni. Mindenféle gond volt vele, ezért csak 44-re készült egy repülõképes darab, amit addigra az amerikai bombázások nem tettek lehetõvé. Egy bombatámadás során megsemmisült az egyetlen létezõ darab is.
I.C.ram
Kicsit kuttattam es találtam párat. Furcsa is volt nekem, hogy ott volt a Jendrassik féle gázturbina, ami elég híres lett világszerte, és mégsem volt semmi próbálkozás?

Ezt találtam:
Varga RMI-1 X/H (Ezzel az X/H prototípusnevû dologgal már találkoztam máshol is, illetve volt még talán X/A is meg még egy harmadik is) Mintha az Aerotechnikai Intézet próbálkozásai lennének.

Szóva a Varga RMI-1 X/H:
[NST]Cifu
Nem voltak. Igazából a hazai repülõgép-tervezés mint olyan volt a padlóra küldve, inkább a "bérmunka" (Me-210/410, Bf-109) volt a jellemzõ a hazai repülõgépgyártásra, a saját fejlesztések, szárnypróbálgatások inkább a háború elõtt mentek...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

I.C.ram
Ja most olvasom, hogy valamelyik repülõs magazin tréfája volt a 70-es években Aprilis elsején. De ettõl függetlenül még áll a kérdésem, hogy voltak ezirányú fejlesztések a magyar repülõgépiparban?
I.C.ram
Voltak magyar tervek sugárhajtású katonai gépekre a 2. VH idején?

Hallottam a WM-féle Kaméleonról, de ez eléggé kacsa gyanús nekem, sõt tuti az 😊
Molnibalage
Valami brutális amit az A-4 mûvel. Mi lenne ha még erõs hajómûve is lenne...

w77d
a fene tudja mi van velem mostanság, pedig nem is menstruálok XD

Fenrir
Az a helyzet, hogy CRJ családot nem ilyen nagy forgalomra tervezték, emiatt eléggé nagy a meghibásodás esélye. Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne valami bajuk és ne a füvön lennének ahol meg ugyebár csak a pénzt viszik, hasznot nem termelnek.

Bucser
Hol volt benne leugatás?😊

Az pedig, hogy szerinted mi, mit, jobban a MALÉV szempontjából valóban lényegtelen, mert csak egy vélemény ami nincs alátámasztva😊

Nem kell ám ennyire mimózára fogni😊

w77d
ok, de azért nem kellett volna leugatni 😄

mondjuk egy "szerintem Lajos nincs igazad" megszólalás barátságosabb lett volna 😄

Bucser
"A CRJ-k amellet, hogy nagyon jól néznek ki"

nem szempont

", szerintem sokkal inkább kiszolgálják a Malév igényeit. "

Az hogy szerinted mi mit jobban nem lényeges. Sokat fogyasztanak a CRJ-k. Egy turboprop megoldás sokkal hatékonyabb tud lenni abban a hatótávban ami a CRJ-k rövid útvonalain kell. Egy CRJ a 1,5 -2 órás útjai során alig repült a gazdaságos magasságban. Idejük nagyrészét az emelkedés és a süllyedés vette el.

Szerinted az US Army miért turboprop megoldásokat használ a rövid/ középtávú szállításaikor? (C-130 anyone?)

w77d
szerintem hülyeség lenne. A CRJ-k amellet, hogy nagyon jól néznek ki, szerintem sokkal inkább kiszolgálják a Malév igényeit.

Fenrir
Állítólag a Malév ilyen ATR-eket akar venni a CRJ-k helyett...

w77d
szasztok, most jöttem meg ferihegyrõl, megbámultam a nato tankereket 😊

egy Alitalia MD80

és CSA indulás 😊

[NST]Cifu
1986-ban kapták meg az "új" F/A-18A-kat, a Blue Angelsnek meg sok választása nem volt, a NAVY-nél más potenciális típus nem nagyon volt, ami mûrepülés terén felért volna az A-4-essel.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Hát igen.. Ez sem ma volt.. Nagyon jól van vágva szerintem és jól is repülnek. Bár ez a BA-tól elég triviális. 😊

Azért az meglepõ, hogy A-4 gépeken repültek '86-ban. Akkor már csak Agressos században repültek tudtommal rég kivonták az elsõ vonalból õket az USAF és US NAVY-nél is.

Kit--Kat
😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
Szerintem Lyogos 😊

Énvagyokazapád
most botlottam bele egy "halyó"-ba, szval ez semmiség 😄

A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor

Kit--Kat
Oké, köszönöm, Jogos!

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Scottt

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Énvagyokazapád

Fenrir
Biztos van egy határ aminél már nem bírná tovább a terhelést bár én kétlem, hogy azt még egy villanymotorral pörgették is volna plusszban.

Kit--Kat
Jó de muszály a lánctalpnak pörögni különben szétszakad, ha húzza a földön a gép, nem?!

Fenrir
Nem is a lánctalp pörög fel hanem a hajtómûvek húznak/tolnak annyit amennyi elég az elemelkedéshez 😊

Inkább leszállásnál lehet kicsit trükkös mert nem szimmetrikus mint egy kerék aminek mindegy hogy hol ér földet, gondolom itt volt biztos egy állásszög amivel le lehetett szállni anélkül, hogy a lánctalp mechanizmusa sérült volna.

Kit--Kat
Én eddig nem hittem el, hogy tud egy lánctalp is annyira felprögni, hogy felszállósebességet teremtsen a gépnek.

Asszem az atombombázó Peacemakeren láttam ilyet elõször, persze képeken, az elsõ tesztpéldányon.

Molnibalage
Egyenetlen talajon is le lehet vele szállni és nem kaphat dekfektet sem. A megbízhatósággal és a felpörgetetõsséggel lehetnek a bajok a nagyobb tömeg miatt. (az meg a másik fele...)