14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Molnibalage
    Most direkt kötekedsz?
  • exTrem
    R.I.P
  • Putyin
    s
  • Putyin
    Faterod de ki izé.
  • Reaper
    Én ismerem az UFO-k titkát, de sajnos nem mondhatom el, mert apukám megtiltotta...

• Molnibalage
    Nem államtitok, csak vannak szabályozások. Megkérdeztem fatert, hogy lehet -e vagy sem. Azt mondta nem. Pedig igen tanulságos esetek.
  • joebacsi
    "Sajnos nem beszélhetek róluk"

Államtitok? :)
  • Molnibalage
    Azért egyes országok karbantartói amik elvben elég toppon vannak képesek olyan dolgokat csinálni ami elképesztő. Fater hoz haza néha ezt-azt elretennető példának. Sajnos nem beszélhetek róluk, de volt már olyan ami a nagyon nagyon necces dolog volt...
  • Putyin
    na, így máris szebb a lány fekvése...amúgy meg hidd el, tudom miről beszélsz. látom én is a saját szememmel és a barikkal is átbeszéljük a dolgokat.
  • exTrem
    Libriben is láttam már ...
  • Kit--Kat
    Okkés, kösz az infót!
  • Fenrir
    Wizzair jó, azt a Lufthansa tartja karban, németektől nem kell félni :)
  • Kit--Kat
    Tehát azért, ha Wizzair-el utazom, nem kell aggódnom?:)
  • Fenrir
    Oké, az Air One sem orosz, de sírni volt kedvem amikor megláttam :)
  • Putyin
    az derék, erről hallottam. de kétlem, hogy lentebb a fapad esetén a postoló az orosz low cost légitársaságra gondolt volna... nem minden low cost úgy low cost, ahogy az általad említett orosz low cost cégnél.
  • Fenrir
    Itt

Vagy itt

Btw én karácsonyra kaptam azt hiszem, hogy tavaly úgyhogy nem tudom hogy nekem honnan szerezték.
  • Molnibalage
    Hú. Ez kell nekem. Vajon hol lehet manapság hozzájutni?
  • Fenrir
    Jah bocs, amúgy igen, magyar.

• Molnibalage
    Mármint a könyv magyar? A végülis kérdésnek is jó volt ez. :)
  • Fenrir
    Pl az orosz fapadosok, ezek nem véletlenül nem repülnek eu-s légtérben. Az orosz hatóság engedi nekik a repülést belföldön, ezért olyanok amilyenek mert sokkal lazábban kezelik a karbantartásokat.Nem egyszer olyan halasztott hibát vettek fel egy rendszerre amivel itthon gép a fűre kerülne mert repülésbiztonsági kockázata lenne. Kint egy kicsit máshogyan mennek a dolgok :)
  • Molnibalage
    Magyarul?
  • Fenrir
    Tőle csak a Fekete Doboz c. könyv meg úgyhogy nem tudom, hogy mik vannak ott. Azt tudom viszont, hogy nem egy olyan lowcost gépet láttam már hangárban ami elég kis jóindulattal volt nevezhető műszakilag megfelelőnek.
  • Molnibalage
    Gondolom ismered a Légikatasztrófák című könyvet Stephen Barlay-tól. Mennyire jellemzőek még a benne felsorolt hajmeresztő karbantartási szabálysértések vagy bármi más?
  • Putyin
    jó, látom lehet veled beszélgetni. ok, neked van igazad.
  • Fenrir
    Oké, te jobban tudod, végülis én nap mint nap látom őket...
  • Putyin
    nem inkább arról van szó, hogy az egyik ilyen fapadosnak már most majd` annyi gépe van mint a MALÉV-nek, cserébe az övék mind folyamatosan mennek, míg a másiknak a földön pihen, így mindig van mit beállítani, ha az éppen iduló lerohad?

Azért azt ne írd már le, hogy a low cost = rossz karbantartás, mert ez így nem igaz.
  • baaka
    lol de komoly
    (nekemiskellegyilyen)
  • Putyin
    Ez állat! Nekem nagyon tetszik. Mekkora döbbenet lenne, mikor az M7-en megy az ember, valaki űberkedik, mire szárnyak le és felszállás és hello hello :)
  • perko
    Repülő autó

• Putyin
    Bucser!

Most ez hogy van, hogy a sajtó attól harsog, hogy veszteséges a MALÉV? És hogy még nőtt az adóssága Ambra után?!
  • Fenrir
    A fapados légitársaságok lowcostok, ami sajna a műszaki állapotra is utal :)
  • Tikal #10687
    Az OTP-nek nem kell, de az oroszoknak igen... elég szomorú ami ezzel a légitársasággal megy
  • Tikal #10686
    Tényleg olyan gyakoriak a müszaki problémák hogy emiatt minden fapados amivel utaztam késett? Még időben egyik sem indult el, aztán a pilota mindig azt mondja hogy müszaki hiba volt reggel, meg ilyesmi :)
  • tomcat1
    akkor most a tapasztal pilóta alatt is szétszakadt a gép ?
  • GregSB

Ha nem jön be: Link
  • Fenrir
    Majdnem, függ attól is hogy hol van hely, ha külső állóhely akkor csak buszos jöhet szóba. Attól is függ, hogy milyen járatot teljesített és mi lesz a következő (schengen-nem schengen). Ugyebár a 2A a schengen-i desztinációkat fogadja és indítja, a 2B pedig a nem schengen-ieket. Ha a hely úgy hozza akkor van olyan, hogy 2B-re érkezik egy schengen-i gép, mivel folyosóra nem szállíthat ki ezért hiába áll csápon akkor is hátul szállít ki buszon. A beszállítás pedig viszont már a folyosóról történik mert a következő útja nem schengen-i lesz.

Remélem valamennyire érthető volt :)
  • Kit--Kat
    A fapadosok azok mind buszosak, alapból a Ferihegy 1ről mennek ahol más nem is lehetne.
    A rendes légitársaságoknál meg csak a gép méretétől.
    én így tudom.
  • Kit--Kat
    Jaaa értem!

Átépítik a 2-őt, középen egy nagy csarnokot építenek valamit kiszélesítik a folyosókat és új csápokat csinálnak.

Mi van a bejáratnál amitől botrány?
    Mellesleg a a Taxizást már egy fix vállalat végzi, és nekem csak jó tapasztalataim vannak velük.

• Tikal #10680
    egyébként most mit épitenek ferihegy2-n? fel van turva minden...illetve konkrétan ma nem sokan dolgoztak de gondolom azért néha csinalnak is vmit :)
    Egyébként ferihegy1.. hát botrány ahogy az kinéz a bejáratnál.. rögtön látni hogy hazaérkezett az ember... meg az a sok bunko taxis.. nem is tudom beszállnék e bármelyik autojába.... de lehet csak nekem volt szerencsém hallani egy kettőjük diskurzusát a bejáratnál :)

Mitől füg az hogy egy gép buszos vagy a folyoson beszállos? pénz?
  • Fenrir
    Szerinted örülök? Ferihegyen dolgozom, szívtam is vele decemberben amikor alig tudtam bejutni a reptérre mert minden porta zárva volt.

Ez tragikomédia, azért vigyorgok max :)