Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Ha csúszásmentes fordulót tételezünk fel, akkor nem lehet, bár a fene tudja, hogy mennyire koordináltan fordulnak ezzel a kütyüvel. De szvsz-t ugyan annyira mint egy hagyományos repülõvel.:-)

Van egy 10 perces filmem az ekranoplánokról, még vhonnan a netrõl szedtem, csak orosz nyelvû, és 30 mega, nem tudom hova feltenni, csak a rapidra. Ha van rá igény, akkor felszenvedem.

Fenrir
No igen, esetleg asszimetrikus hajtómûtolóerõvel lehetne még kicsit javítani rajta.

A halál csupán a kezdet...

Papirzacsi
Pedig úgy fordul mint egy hagyomásnyos repülõ, csak láthatóan kisebb bedöntéssel. Szóval a kérdés nem az, hogy hogy, hanem hogy mekkora sugáron,
mert ha 30 fok helyett csak 10-re tudja bedönteni, akkor több mint 3-szorosára nõ a fordulósugár, ami 500 csomónál már majdnem 40km.

Bucser
okés majd megnézem.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Fenrir
Volt fent egy videó youtube-on egy ilyennek a repülésérõl, de már eltávolították. Ha a prototípus bevált akkor tudott valahogyan manõvezerni is.

Innen szedtem az anyagot, nézd meg a többi gépet is.

Bucser
de az áramlás nem változik meg számottevõen fordulás közben? Az oldalkormány pedig ezen esteben nem túl hatékony (szerintem)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Fenrir
Végülis a vízfelszín felett repül, tehát csûrõkkel és oldalkormánnyal tud manõvezerni.

Bucser
Egyenesben még okés, de hogyan fordul?

Kit--Kat
Most, hogy sok pénz jut megint az oroszoknál a hadseregre, ezt továbbfejleszthetnék, nagyon érdekes, egyszer már hallottam róla.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
Jah jó, ez a rész megzavart: "Sajna egy sem látszik..".

Bucser
most már jók. Íram benne nem?😊

Fenrir
Most sem jók a képek?

Bucser
Sajna egy sem látszik, de újra beírva (tehát alegutóbbi postodban már) jó.

köszi😊

Fenrir
Nos akkor mégegyszer.

Ekranoplan:

A szovjetek a hidegháború alatt kezdték el kifejleszteni ezt a fajta jármûvet. A mûködési elve a repülõ és a kétéltû jármû közé tehetõ. Repülõnek csak azért repülõ mert a víz vagy nagyon sima szárazföld fölött pár méterrel suhan, ennél magasabbra nem megy. Lényege az lett volna, hogy nagy sebességgel (500 csomóval 20 méterrel a víz felett), radarpászta alatt jut be az ellenséges területre. 1987-ben építették belõle az elsõ olyan típust ami teljes egészében a katonaságé. Csapatszállítónak szerették volna használni vagy rakétaállványok ráépítésével elég komoly tûzerejû támadónak. A hidegháború végén pénzhiány miatt leállították a fejlesztését, pedig akkor már a második példány 90%-ban kész volt.

Az amcsik és a kínaiak is próbálkoznak hasonló WiG-ekkel (Wing In Ground).

szerintem anyagfáradás. ezek nagyobb terhelést kapnak és általában a seregbõl kivont és átalakított gépek, sok esetben magántulajdonban. hol tele vízzel, hol aztán hirtelen terhelés nélkül, erõs felszálló áramlatok a tûz miatt, rácsapás a tûzre, aztán felhúzás. elfáradt, letört. nem ültem volna benne, az biztos...

Товарищ Путин

Fenrir
Egy sem jelenik meg neked?

Bucser
na mégegyszer lementve a képeket és újrafeldobva máshová😊

Van feletek egy MAC, ahol 250 csomot meghalado utazosebesseggel lehet FL100 alatt repulni.
Boconadi
hát nemtom :-D
Mark007
Lehet, hogy nem ugyanarrol beszelunk akkor 😊
En egy lassan, cikk-cakkban repulo gepet lattam.

Boconadi
ketten voltak, mivel mintha dogfightoztak volna.
Punker
biztos nem olcsó, de be kell tanulni 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire

Mark007
Egyik delutan? Igen lattam, de azthiszem egyedul volt.
Eleg erdekes mintakat rajzolt😊
Ennyire olcso a Gripen uzemeltetese, hogy nyugodtan repulhetnek barhova?
Regen ilyet nem lattam, meg a kozelben sem hallottam.

Fenrir
Brutál...

Punker
a kis aranyos 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Fenrir
Cod4 óta nagy kedvencem lett 😊

ui: Szóljatok ha gond van a kép méretével és szétdobja a fórumot, nekem átméretezi rendesen.

Boconadi
És mindig párban vannak.

Nem tudom azt láttad-e mikor tele volt az ég kondenzcsíkkal miattuk 😊
Mark007
Egerszalók.
Nezd gyakrabban az eget, regebben en se lattam oket, mert a hang fele neztem..ellenkezo iranyba nezz, mert addigra mar elhuznak..😊
Szerdan meg pont a hazunk felett huztak el 3-szor.
De mar lassan menetrendszerint.
Amikor jovok haza, akkor szinte biztos hogy hallom oket, neha latom is.

Punker
hol laksz? mert Egerbõl szinte sose látni csak a hangjuk van.

Mark007
Igen-igen 😊 Eger mellett.
Ma este, jottem haza, felneztem az egre, es lattam egy feher pontot.
Gondoltam muhold, vagy az ISS, gyakran latni naplemente utan.
Szep csondben, gyorsan elsuhant a pont, majd lelassult, megfordult, es megilyedtem 😄 Eloszor azt hittem az eg dorgott, aztan rajottem.
Nekik nem kell helyzet jelzo fenyeket hasznalni?

Bucser
Én így is egész nap az irodából bambulok felelé az égre... (fõnöknek mindig beadom, hogy elfáradt a szemem a számítógép elõtt😄) Mi lenne ha még Gripenek is repkednének erre?😄

Boconadi
jolvan, te is itt laksz észak-keleten <#hehe>

Multkor majdnem leszaggatták a templomtornyot : D
Kata
😄D

[/cserf][/fülünyúl]

Mark007
Hidd el, beleakadna 😄
Most ment el a 3. kor, egy tavolabb, mintha nagyon nagy koroket mennenek, mert mindig ugyanonnan jonnek, kb. 15 perc mire fordulnak egyet..
De nem, baj nem zavarnak, ingyen kotelek bemutato 😊
Csak kivancsi vagyok, hogy mit csinalnak erre fele..

Bucser
Állj ki egy táblával a ház tetjére, amire az legyen ráírva:

"hova ilyen sietõsen?"

😄

Mark007
Sziasztok!
Mostanaban egyre tobbet latok Gripent a hazunk felett. Mit csinalnak ugy nyar vege ota? 2 gepes kotelekekben, 100m alatt repulgetnek, nem kis sebesseggel.
Kivancsi vagyok, hogy gyakorolnak valamire, vagy csak ugy szimplan repulnek?

remek. wet lease?

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

Kit--Kat
kár oda

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
Úgy tudom, hogy magyar személyzet fogja repülni, a kiszolgálást is magyarok fogják kint végezni.

Hat, csak nem nullazzak le a rongyfejuek...<#vigyor5>
Bar, ahogy nezem, nem keresnek pilotat...<#email> sztyuvit annal inkabb. (Emirates felejtos, oda minimum 1500 ora+type rating kell<#action>)
ColdFire
nem tetszik :S

Fenrir
HA-LHB új festéssel:

Punker
igen? csak arra emlékszek volt valami film anno YF17 volt benne és hogy valamelyik tenderen alul maradt. talán a discovery-n ment jópár éve.

Bucser
A 17-es a 16-os ellenfele volt. és végül 18-asként éledt újjá.

Punker
a 17-es a 18-as ellenfele volt de nem azt választották rendszeresítésre.

Boconadi
És az F-17 "cobra" -ról mit tudni? Az is csak így abba maradt? Vagy hogy van hogy a 16 után egybõl 18 jött? Vagy ez az F-18 prototipusa (talán ez a legtalálóbb részemrõl)?

Egyáltalán mi ez a gép?