Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi történik akkor, ha semmit sem tudnak kideríteni?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A halál csupán a kezdet...
Viszont talán inkább annak a halvány szikrája, hogy talán találnak bármi bizonyítékot arra nézve, hogy mi történhetet. Ez persze a hozzátartozóknak nem biztos, hogy vígasz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
nagyon érdekel, hogy vajon mi történt
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Nem maga a cucc a drága, hanem az, hogy a gépet ki kell venni a forgalomból és be kell szerelni és le kell tesztelni. A lezuhant gép az idõ 50%-ban (!!) levegõben volt.
Csakhogy nem mindenki engedhet meg magának Volvo S80-ast. Igyekeznek ésszerûen növeli a biztonságot, de ha csak nincs egyértelmûen komoly szerkezeti/gyártási hibája, attól még lehet az adott autót forgalomban használni.
Ugyanez a helyzet a repülésben. Megkövetelnek egy elég komoly szintet, de nem fognak ésszerûtlenül magas követelményeket állítani, mert azzal a repülésnek magának ártanának.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Nagygépeket elbíró ernyõ meg még nincs tudtommal, cáfoljatok rám, a vadászgépekre is csak kisfelületû ernyõket tettek, amik stabil helyzetbe hozzák a gépet, bonylult repülési helyzetbõl.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Egy 300 fõs gépen hova teszik a 300 ernyõt? A gyerekméretû enyõket is csinálnak? Ha igen, akkor ki mondja meg a 10 éves Julikának úgy, hogy meg is értse, és azt is tegye amit kell a kiugrás után. Vagy õk tandemben mennek a szülõkkel, akik azt se tudják mi fán terem az ernyõzés? Ha egy gépben ernyõ van, akkor azt az ember viseli. Az utas viselje végig az enyõt, mikor még az övet se képes egész úton becsatolva hagyni? Komfortérzet mehet a kukába? Ha nem hordják, akkor mikor vegyék fel? Az enyõt felvenni is tudni kell, jól becsatolni, meghúzni stb. Ha hirtelen történik valami, nincs idõ felvenni az enyõt, fõleg nem az esetleg megváltozott terhelési viszonyok mellett. Mennyi ideig tart 300 embernek elhagyni a gépet a hátsó ajtókon, mert az elsõt nem használhatják a szárnynak, hajtómûnek csapódás veszélye miatt? Az utasok szétszóródnak, külön külön kisebb a túlélési esélyük, mintha a földetérést túlélik, és egy csoportban vannak, köztük olyanokkal, akik képesek ilyen helyzetben is jól cselekedni, vagy ki is vannak képezve ilyesmire.....
Na errõl ennyit, és ez még csak a kérdések bevezetésének elsõ bekezdése lett volna. Úgylátom páran itt már megint elfelejtettek gondolkodni, és teszik fel a hülye kérdéseket, meg megállapításokat.
Ennél az esetnél pl. mikor került volna sor az ernyõvel menekülésre?
Egyetlen hasonló volt a szovjet oldalon, az Il-28, ahol a navigátor és a pilóta kapott katapultülést, míg a faroklövész nem - ám esetében a lába alatt volt egy ajtó, illetve a hátsó vastag szélvédõt is kioldhatta, hogy ott gyorsan távozzon a gépbõl.
Morálisan pedig simán túllépsz azon, hogy te kaptál egy esélyt, de mondjuk egy 7 hónapos terhes anyuka (lehet akár a feleséged is) meg nem? Vagy ha ugrik, akkor abba belehalhat?
A gázurbina az gázturbina. Kompresszor-égéstér-turbina-fúvócsõ.
A sugárhajtómûves gázturbina attól sugárhajtómû, hogy a hajtást a kiáramló nagyenergiájú (tudod, entalpia) gáz végzi. A tubinában csak annyira expandáltatják le a gázt, hogy fedezze a forgórész és seg.berek igényeit.
A helikoptereken alkalmazott tengelyteljesítményt leadó gázturbina nem minõsül sugárhajtómûnek, mert a turbinában a lehetõ legjobban leexpandáltatják a gázt, hogy a lehetõ legnagyobb teljesítményt kinyerhessék belõle (helikopter esetében munkaturbinával). Magyarul a fúvócsõre már nem jut érdemben semmi.Nem is szokták úgy elszûkíteni mint egy sugárhajtómû esetében. Diffuzorral szerelve, még túl is expandáltathatják (ez mondjuk csak föld gázturbináknál elõnyös).
Tehát ez nem sugárhajtómû, fõleg mert rendszerint nem is a haladási iránnyal ellentétes irányba "fújja ki" a gázt, tehát hagyományos értelemben nem is hajthat.
A helikopteren az egyetlen sugárhajtás a rotor. Ha rotor-hajtómû együttesrõl beszélsz, akkor lenne értelme sugárhajtómûrõl beszélni, viszont akkor a dugmocival szerelt heli is az.
Nem érthetõ, hogy mirõl beszélek. Mitha a benzinmozor estén különválasztanád a dugattyút és dugattyúrudat. Egyik nélkül sem mûködik a motor.
Hová sorolnám? Hát benzinmotorral hajtott helikopter. Hova másova kéne? Nem értem...
Ennek a mondtanak semmi értelme. A sugárhajtómû egy csúny szó a gázturbinás sugárhajtómûre. Minden sugárhajtómû a helikoptereken gázturbina. Vannak nem gázturbina alapú sugárhajtások, de nem helin. Ilyen volt pl. a V-1 pulsejet hajtómûve is.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Amúgy ha felhegesztették akkor gondolom nem dísznek,mellesleg vészhelyzetben tök mindegy csak legyen alattad valami kávédaráló ami hazavisz^^
Balu:Nekem nagyon úgy rémlik, hogy láttam már jenki Apacson is,meg mintha valamihez lenne spec erre kitalált konténer, hogy abba lehet belebújni(talán STVOL/VTOL gépekhez)
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Érezhetõ szívás biztos van, de elsõ zavaró tényezõnek inkább a zajt tenném. Már ha nem lövöldöznek a közelben 😊
A frankót persze egy gázturbinás akármit üzemeltetõ fórumozó mondhatná meg.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Товарищ Путин
Az ernyõvel kapcsolatban:
Maga az ötlet nem lenne rossz, csupán ott kell változtatni, hogy nem az embert vagy a székét kell ernyõvel felszerelni, hiszen ez kivitelezhetetlen. én szerintem a gépet kéne. hasonló procedúra, mint a katapult. ha menthetetlen a helyzet, akkor hajtómûvek leállít, tüza lezárt, majd lassító és stabilizáló ernyõ, és a gép elején, valamint a végén 2 - 2 hatalmas paplanernyõ, ami szépen leereszti a gépet, mint az UL gépek nagy részét. persze itt is lehet vitatkozni, hogy mi van ha tûz van, stb, de még inkább ülnék egy gépen, amin van ilyen, mint amin nincs. És talán nem lenne olyan nagy probléma szerkezetileg sem megoldani
Товарищ Путин
Ejtõernyõhöz még nem volt szerencsém sajnos, szóval nem tudom, milyen körülmények között lehet biztonságban ugrani.
Egyvalami viszont biztos, hogy egy ilyen becsapódást nem lehet túlélni, úgyhogy ha választhatnék, biztos, hogy megpróbálnám, mert többet nem veszíthetek vele, mint a gépen ülve.
Egyébként tényleg nem jó megoldás, de sok alternatíva nincs, csak bízni a pilótákban, mondjuk azt kétlem, hogy a hullámos óceánra le tudnák úgy rakni a gépet, mint pl a Hudson folyóra.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
A repülõgépek 99%-án nincs ejtõernyõ, hogy van, az csak a Hollywoodi csacskaság. Elõször is az ejtõernyõt kezelni tudni kell, nem annyi, hogy felveszed, kiugrasz, majd megrántod a zsinórt. Ha nem hiszed, nézz utána, mennyi halálos ejtõernyõs baleset van. Összegabalyodott kötelek, széthasadt ernyõk, rossz földetérés...
Ha kiképzett ejtõernyõsöknél elõfordulhat ilyesmi, akkor a gyerekekre, idõsekre, terhes nõkre, mozgássérültekre te ejtõernyõt akarsz adni? Ugye nem...
Akkor mit csinálsz? Aki elég fitt és ügyes, az kap ejtõernyõt, a többiek meg kezdjék el a miatyánkot? Ugye megint nem, senki sem szeretne ilyen helyzetbe kerülni...
A széria V-22 Ospreyeknél sincs katapultülés vagy ejtõernyõ a pilótáknál. Mert hogy nézne ki, hogy egy mûszaki vagy pilótahiba után a két pilóta 'viszlát, sok szerencsét' kiáltással kiugrik, a raktérben kuporgó 10-11 ember meg várja a halált...
Hát ezért nincs ejtõernyõ a repülõgépeken...
Földetéréskor a fele összetörné magát a másik fele meg vízreszállás estén megfulladna. Mennyi is egy ernyõ tömege? Mennyivel kevesebb utas ez? Nem jó ötlet.