Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez tragikomédia, azért vigyorgok max 😊
A halál csupán a kezdet...
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Van egy videó ahol az etióp 767-est eltérítették, kifogyott az üzemanyag és vízra kellett szállnia. Ott az utasok nagy része csak azért halt meg mert a figyelmeztetés ellenére még a levegõben felfújták a mentõmellényeket és amikor a gép a víz alá került nem tudtak kiúszni emiatt.
Ott még a személyzet is túlélte pedig az a gép eléggé szétesett.
Itt csak a hajtómûvek estek le 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Hogy itthon nem megy, az más kérdés. Itthon tényleg nem hír érték. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A320-as landolt a Hudson folyón. Mind a 155 fõnyi utas és személyzet életben.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Товарищ Путин
Egyszer egy B-52-esrõl találtam felvételt amin egy domon álló ember vette fel amit elhúzott felette baromi alacsonyan. Az sem volt zsenge!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Товарищ Путин
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Товарищ Путин
Abramovicsék tõkeinjekciója meg félbemaradt a hitelválság miatt (vagyon 40%-át bukták el eddig).
Fújjolni minden megoldást lehet. kérdés, hogy tudtál-e másmilyet?
A megszûnés határán maradt a Malév
http://index.hu/gazdasag/magyar/mlvkgy081219/
Товарищ Путин
-Miva wazze?!
-Há nézzémá hátra..
-<#wow1>#wow1>
<#idiota>#idiota>
Товарищ Путин
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
http://www.haditechnika.hu/Archivum/197601/760106.htm
Balázs, jó lenne ha kicsit átnéznéd a repnavot és a mûszertant, mert amiket összehordtál megríkatott. Ha kell szakkönyv, tudok mondani pár címet.
Товарищ Путин
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Ez a Pelican is csak papiron mûködik jól, mert ilyen szárnnyal nem nagyon lehetne fordulózni. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Ettõl még építhetõ lenne, de ez inkább terv kategória. Ilyen a Beijev Be-2500 (2500 tonnás felszállótömeg) és a Boeing Pelican (~2200 tonnás felszállótömeg).
Be-2500 @ Beriev.com
Boeing Pelican hír a Boeing.com oldalon.
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Ez egy 1/3 arányú makett... 😊))

A magyar wiki-n van egy kép, amin egy An–124 Ruszlan-ból veszik ki az A380 törzsét, de picit furi a méret.kép
Gondolom igen. Ne feledd a repcsin méretkorlát is van. Egy hajón annyira nincs. A mérettel általában a mûszerek pontossága is javul. Lásd atomóra vs. kvarcóra. Az elv ugyanaz, csak a pontosabb a mérés.
----
"Hogy van ez? A szárazföldön beindítják, ott megjegyzi mi a vízszintes sík aztán felviszik a hajóra vagy amikor nagyon nyugodt a tenger, például egy kikötõben állnak akkor veszik úgy, hogy ez a viszonyítási alap?"
Ez is elképzelhetõ, de folymatosan korrigálni kell. Mivel a hajó nem igazán bukdácsol ez nem lehet probláma. Ott talán GPS mérés is elég ehhez. De nem értem mi ilyen nehéz szerinted abban, hogy belõdd a vízszintest. Nem kell ahhoz nagy tudomány szerintem, fõleg ma...
----
"A GPS-est se értem. A GPS megadja a mûszer melyik földi koordinátán van és pontatlanul a magasságot is."
Igen. Tehát alapvetõen csak "2D-s" (hosszúság, szélesség) pozíconálásra használják, de a függõleges kooridinátádat máshonnan méred. Legalábbis szerintem.
---
"Ez mit segít abban, hogy a mûhorizont megadja a gép vízszíneset repül vagy bedõlve?"
Mûhorizont volt GPS elõtt is már a 30-as években. Megoldható. A hogyanra nem tudok válaszolni neked. Azért ne keverd a nagyságrendeket. A mûhorziontnak azért nem kell tûpontosnak lennie. (vagy igen?)
----
"A giroszkópok meddig kielégítõen pontosak?"
Hát erre talán a tervezõje tudna válaszolni. Elõször is a giroszkóp régen az egy mechanikus mûszert jelentett. Ma már csak tartalék az ilyen szerintem. Lézergiroszkóp ma a menõ és annak a mûküdési elve is teljesen más tudtommal. Csak "hagyományból" hívják annak, mert a funkciója ugyanaz.
---
"Meddig kell repülni egy repülõgépnek elméletileg ahhoz, hogy a giroszkóp elállítódjon?"
Asszem az F-16A esetén az INS 1 óra repkedés után akár már 1km-es hiba is felhalmozódhatott. Ezért van az, hogy GPS koordináták alapján frissítik és "összelövek" az adatokat. Kõkemény statisztikai számítások vannak ott szerintem.
---
"Pl. azt hiszi vízszintesen repül de süllyed vagy oldalra bedõlve akar leszállni."
Annyit még régen sem tévedett. Ilyenrõl még soha nem is halottam egy katasztrófa okán sem.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
A GPS-est se értem. A GPS megadja a mûszer melyik földi koordinátán van és pontatlanul a magasságot is. Ez mit segít abban, hogy a mûhorizont megadja a gép vízszíneset repül vagy bedõlve?
A giroszkópok meddig kielégítõen pontosak? Meddig kell repülni egy repülõgépnek elméletileg ahhoz, hogy a giroszkóp elállítódjon? Pl. azt hiszi vízszintesen repül de süllyed vagy oldalra bedõlve akar leszállni.
Hasznos oldal rövidítések dekódolásához.
A GPS alapján képes vagy a magasságot is megmondani, tehát azt is, hogy emelkedsz vagy süllyedsz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"