14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#11638 azért nekem nem lenne természetes a mosolyom egy gépen, amit a szigszalag tart össze :) -
#11637 Ez teljesen normális a repülésben, temporary repair-nek hívják. -
#11636 Láttam már olyat, hogy a landing light volt körberagasztva high speed tape-el :D -
#11635 Látod milyen széleskörűen felhasználható a hispeed-tape? :) -
#11634 No comment:
-
#11633 Még nincs, de dolgozom rajta.... -
#11632 Megvan minden papírod? -
#11631 Akkor melyik légitársaságnál érdemes próbálkozni? -
#11630 Kétlem, de megpróbálhatod. -
#11629 Sziasztok! Malévnál van most pilóta felvétel? -
Baluxx #11628 Negative. Kell elso lepcso. Lesz helyette 3-6 db (nincs meg eldontott mennyiseg) "A" kategorias murepulheto SE repulogep. Hogy milyen tipus, azt senki se tudja meg. Ovari bacsiek a Kilianon a Corvust szorgalmazzak, megint masok a Z-242-est. (utobbinak lenne tobb ertelme)
Aztan ki tudja, mi lesz. Kikepzo-helikopternek is total mast vartak. (En JetRangerrol, meg Mokuskarol hallottam. Aztan lett Robinson.)
*Z-242: Hasonlit a 142-eshez, viszont Lycoming motoros, mert az M337AK mocit mar nem gyartjak, a Walter gyarat megvette a GE, es csak az M601-es LGT (L410 hajtomuve) maradt meg a repertoarban. Teljesitmenyben nagyjabol ugyanott van.
Na meg 0-rol ujraterveztek a szarnyat, igy lehet vele dobott figurakat is repulni. -
#11627 Mi lesz helyette? Kanada? -
Baluxx #11626 Repulnek, biza. Igaz nem teljes letszammal. A jo resze konzervalva van. Ami repul, az meg alig emlekeztet az eredeti gepre. MTV legcsavar az eredeti V-53TA-D35 srof helyett (kb. olyan, mint a Gawronnak), SZOFI-R, meg egyeb erdekessegek.
Hamarosan amugy kivonjak oket is. Kar ertuk. Szerettem veluk repulni.
Amugy meg vetel volt. Eleg kalandos. No nem annyira, mint a Gripen-uzlet, de voltak benne csavarok. -
#11625 Téves volt, utána kérdeztem. Még itthon észleltek füstöt a kabinban hajtóműindítás után mert egy fűtőszál szétégett a szívótorok után. Nem voltak még a levegőben. -
#11624 Nálunk repülnek még a Jak–52-esek? Amik '94-ben Romániából érkeztek azokat vették vagy volt valami államadósság? -
#11623 A Szu-37 egy örök rejtély számomra, hogy miért épült. -
#11622 Pardon, de egy apróságot hozzátennék.
Variaszárny: A variaszárny még visszatérhet a hiperszonikus repülésnél, mivel bár szuperszonikus sebességnél még megoldható, hogy olyan szárnyprofilt alkalmaznak, ami kis sebességnél és Mach 2-nél is megfelelő, de Mach 5+ környékén ilyen már elég macerás találni (kettős deltaszárny vagy nagy húrhosszúságú, rövid trapézszárny a jellemző). Ezért pár hiperszonikus tervnél is felmerült az, hogy behúzható szárnnyal látják el a repülőgépet, amelyet le- és felszállásnál, illetve hangsebesség alatti repülésnél engednének ki.
Előre nyilazott szárny: Az oroszoknál azért ott a Szuhoj S-37 az 1990-es évek végéről, még ha ott is voltak problémák (alacsony végsebesség a fellépő örvények miatti nagy légellenállás miatt). -
#11621 haveromnak a haverjának a haverja -
#11620 Forrás? -
#11619 elméletileg malév -
#11618 Mikor volt és kié a gép? -
#11617 Hallottatok valamit a kényszerleszállást végzett Q400-asról? Vagy egyáltalán igaz? :) -
#11616 MALEV Hungarian Airlines wins the Best Airline Eastern Europe award at the 2010 World Airline Awards -
#11615 A géppuskák és gépágyúk használatát azért nem kedvelték a V1 ellen mert valamilyen okból ne szerették hogy az arcukba robban egy ilyen :) miután néhányszor megtörtént akkor kerestek más megoldásokat (áthúzás előtte, kibillentés stb) -
Baluxx #11614 Majdnem, az elorenyilazott szarnynal a szarnydivergencia kritkus sebessege sokkal kisebb, mint ha egyenes, vagy hatranyilazott lenne. -
perko #11613 "A fekete doboz vizsgálatából egyértelműen kiderül, hogy nem csak a személyzet tartózkodott a lezuhant lengyel elnöki repülő pilótafülkéjében."
Független Hírügynökség -
#11612 Például a variaszárny ilyen. Igaz, hogy a B-1, Tu-160, Tu-22M és Szu-24 is ilyen és még rendszerben vannak, de ezen gépek alapjai mind a '70-es évek elejére datálhatóak. Azóta egyetlenegy ilyen gépet sem terveztek annak ellenére, hogy a szerkezeti anyagokban is forradalom zajlott le.
Az előrenyilazott szárny is ilyen. Hogy pontosan miért, azt már nem tudom. A szárny csavaró erőkkel szembeni elleállása és optimális "munkapontja" (ahol jó felhajóerőt ad) pont ellentétes volt asszem. Ott jó az egyik, ahol a másik pocsék. Az X-29 kísérleti géppel vizsgálták ezt még a '80-as években. -
#11611 Valaki tudna nekem mondani pár példát, ilyen repülés-fejlesztési (?) zsákutcákra? Az anyagra majd rákeresek én, csak nem tudom hol kezdjem.
olyanokra gondolok, mint pl. a szárny nélküli repülőgép... -
#11610 V1 ellen az volt RAFnál a routine procedure ha jól emlékszem. Géppuskát nem használhattak mert tul nagy volt a sebesség, vagy valami ilyesmi. -
#11609 Nincs. Ez talán még a szovjet időkben volt. (Nem a szélvédőt szedték le.) -
#11608 És maszk sem volt a palin? Hogy nem fulladt meg? Nincs róla videód? -
#11607 Őőőőőőőőőőőő...ok. -
#11606 Még a hangsebességet is átlépték, úgyogy elég sokáig. :) -
#11605 Ok, mennyi ideig repkedtek úgy és milyen sebességgel? De igazából valóban nem zavart annyira..., kellett is vmi poént csempészni már a filmbe és ez megfelelő volt végül is. -
#11604 Mi zavart a kabin nélküli repkedésben? Szu-27-tel is csináltak ilyet és olyan is volt asszem, hogy kísérletileg a Tu-160-ról is leszedték a tetőablakot és úgy repkdetek. Hogy miért, arról lövésem sincs. -
#11603 Hát én azért nem próbálnám ki, hogy azokkal műkszik e...
Fenir:
Sajna azt nem láttam, amit mondasz, de ebben a filmben nagyon zavart a gyorsítás is néha (bár van, ahol jól sikerült), meg az az utolsó jelenet teljesen hazavágta az egészet. De azt már meg sem említem, mikor úgy repültek, hogy a másodpilótánál hiányzott a fülke teteje... Lényegében nézhető a film, de a tökéletestől messze van nagyon. Mivel nincs túl sok jó repülős film, így muszáj ezeken tengődni... -
#11602 Ez tény, de nem volt olyan szintű mint amilyen Fighter Pilot: Operation Red Flag-ben volt, az már a gagyi felé ment inkább. -
#11601 az a szárnyas dolog még működött a 2. világháborúban a V1 eseknél nem? :D vagy csak legenda az is lehet. -
#11600 Ok, igazából kevés olyan jelenet van benne, ahol észrevettem (vagy véltem felfedezni), de a végén, mikor megbillenti az egyik gép a másik szárnyát, hogy eltérítse a célról (a tenkerről), az mi????? Az sem épeszű ember, aki azt úgy kitalálta... Egyébként pedig az elején is lennie kell, mert nem hiszem, hogy valóban lelőttek egy Mirage2000-est a film kedvéért (csak az elfogadható, belefér, élethű). -
#11599 Azért, mert nincs is nagyon benne. Egyik másik előrenéző belső kamerás felvétel tűnik csak trükknek (pl. az Alpha jet-es kergetőzésnél). Abban a filmben inkább a felgyorsított légifelvételeket nevezném problémásnak (a sztoritól most vonatkoztassunk el)...