Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"154 ember volt azon a jemeni utasszállító repülõn, amely kedd hajnalban az Indiai-óceánba csapódott. Nem tudni, vannak-e túlélõk, mindenesetre a közeli Comore-szigetek mozgósította egyik kórházát.
Fedélzetén 154 emberrel az Indiai-óceánba zuhant a jemeni állami légitársaság utasszállító repülõgépe a Comore-szigeteknél. Nem tudni, hogy van-e túlélõje a balesetnek - közölte Idi Nadhoim, a három nagyobb és több kisebb szigetbõl álló parányi ország alelnöke - idézi a TEOL a távirati irodát.
A Yemenia légitársaság egyik Airbus A310 típusú repülõje járt szerencsétlenül. Televíziós híradások szerint az utasok többsége az egykori francia gyarmat Comore-szigetek állampolgára volt. Párizsból érkeztek és Jemen fõvárosában, Szanaában szálltak át a Comore-szigetek fõvárosába, Moroniba induló jemeni járatra."
Lõttem pár képet, sajnos csak a telefonom volt kéznél ezért nem a legjobb a minõség. Mivel a gép nem ment Fl260 fölé ezért mint a vadászgép úgy kerülgettük a felhõtornyokat, nagyon klasszul nézett ki 😊
Bónusz cockpit kép 😊
Van videó is, ha majd nagyon unatkozom akkor feltöltöm mondjuk youtube-ra.
A halál csupán a kezdet...
Nem semmi.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Statisztikák szerint a hagyományos karácsonyi vasútmodellel 93,5%-ban az apák játszanak 😊
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Nem tervezési hiba, azért ahhoz elég nagy állatnak kell lenni, hogy az orrfutót 120 foknál jobban is kitéríthessék, elvileg nem is lehetne mert ha lekapcsolod a Steering Computer-t akkor a orrfutókormány sem mûködik.
Amúgy volt olyan teória is, hogy megpróbáltak befordulni, de látták hogy nem ment és toltak egy reverse-t. Persze az orrfutó nem volt középen (ami a reverse egyik alapfeltétele) és megtépték az egészet.
Mondanom sem kell, hogy a pilóták semmit sem ismertek be, azt mondták, hogy be akartak fordulni és nem tudtak valamiért 😊
Товарищ Путин
Ezek 1 harness-ben vannak (különleges kábelköteg), ha 103 foknál jobban kitér az orrfutó a középhelyzettõl akkor ez a harness elszakad.
Товарищ Путин
Btw szegény LQD-nek azért kellett pár hete Kolozsváron rostokolnia 2 napot mert a kedves személyzet a pálya végén túl kicsi ívben szeretett volna megfordulni és bizony szakadtak a kábelek ahogyan kellett.
karosszéktábornok.blog.hu
De nem láttam smile-t. Az illetõ pedig repülõgép mûszerész, szerelõ én vagyok ne keverjük a kettõt.
Amúgy figyelmesebben végigolvasva igazad van, köszönöm a javítást!
Csak az elsõ mondatokat az eset leírást olvastam el és onnan nem derült ki, hogy volt-e valóban futó mozgás, vagy csak a kart mozgatták, de alább leírják, hogy a hibajelzés a gondolában elfordult futó okozta.
"The failed lugs allowed the NLG to deviate from its 0-degree position in the landing gear bay upon gear retraction on takeoff. "
TG
"When the pilots extended the incident airplane's landing gear, the nose gear achieved the down and locked position "
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Féktesztet nem szoktak egy magántársaság gépével elvégezni, erre gyári gépeket használnak. Fékteszt utána a légügyi hatóság nem ad ki direktívát, és az esetet nem vizsgálja az NTSB. A gép azért adja le lassan az orrát mert a tapasztalt repülõgép-vezetõ a sebesség elkopásáig próbálta nem letenni az orrfutót. Azért filmezték mert az USA-ban nem nehéz egy TV társaságnak helikoptert küldeni a helyszínre (még ha ezzel esetleg megsérti is a légiközlekedés szabályait).
itt vannak a források kb 3 percembe került megtalálni:
NTSB report
Wikipedia
Az A318-21 családon sem fordítják el behúzáskor az orrfutót, itt felszállás után fordult el a futó még kinti helyzetben és ezért be sem tudta húzni (ami nem üzemszerû mûködés), ezért döntöttek a kényszerleszállás mellett. A dolog érdekessége, hogy az Airbus orrfutója is rendelkezik mechanikus egyenesbevezetõvel, amelynek kirugózás után meg kellett volna akadályozni egy ilyen hiba létrejöttét.
TG
Visszatérve a DASH-ra, járatomat törölték miatta, kissé megingott a bizalmam a cégben.
Товарищ Путин
Pár hónapja voltunk lent a hangárban mert egy Dash-8 Q400-ason kellett csinálni futómû behúzás-kibocsátás teszteket, akkor majdnem 1 órát szenvedtünk azzal, hogy valamiért nem akartak bemenni a futók. Minden feltétel adott volt, de az istenért nem akarta behúzni. Kiderült, hogy az orrfutószáron a center pozíciónál van egy proxymity switch (közelségérzékelõ) amikor akkor jelez, ha az orrfutó középhelyzeten van, ilyenkor engedélyezi egy automatika, hogy elkezdje a behúzási szekvenciát. Na most a probléma az volt, hogy bár szemre középen állt a futó, de mint kiderült még sem, csak egy 5-6 milliméterrel állt arrébb, emiatt az a proxy switch ami a középen állást érzékeli nem jelzett és emiatt nem indult be az automatika.
Btw nem tudom, hogy az Airbus-on elforgatja-e valami, de a Dash-8-on, B737-esen, B767-esen, F70-esen, CRJ200-on tuti nem, ott egyenesen húzza be.
Товарищ Путин
AZ F-4 leszívásos módszere hogyan mûködött?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Fékteszt volt bazzmeg, nem érted? 😄
Товарищ Путин
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Товарищ Путин
De van itt még, tessék egy példa:
Fék-teszt?!?!
http://www.goldengate.hu/video/87326-fek-teszt
Товарищ Путин
Ilyen alkalmakkor jön rá az ember, hogy elképesztõen hülye emberek vannak.
Товарищ Путин
http://repulo.indavideo.hu/video/A_kulonleges_acva_repulogep_startja
Товарищ Путин
Товарищ Путин
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Товарищ Путин
Remélhetõleg a szlovákok jól megröptetik a sajátjukat.
Fölzavarás alatt én is a bemutató elõre megszervezését értem, máshogy nyilván nem mûködhet a dolog.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
-És?
-Mi és? Ennyi.
😊)))
Aztán ha a MiG-29 pilótái végre szabad kezet kapnának egy igazán erõteljes bemutatóra, ha ismét szerválnának MiG-21-est, ha ismét repülne a Harrier...
Ha kiperkálnák egy-egy szúnyogirtás üzemidejét egy(-két-há') Ka-26-nak és Ancsának, azok is tudnának látványosat repülni, hiába csak légi traktorok... 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''