Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szép, ha már ez pozitívum?

Nálatok mi lesz? Tudni már valamit?

Товарищ Путин

Fenrir
Végre ez nem Q400-as volt 😛

A halál csupán a kezdet...

Lezuhant egy gép:

http://index.hu/bulvar/2009/02/25/lezuhant_egy_utasszallito_amszterdamban/

Товарищ Путин

Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

szánalom:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/02/23/stromanokat_keres_az_uj_malev-tulaj/

Товарищ Путин

Ajánlom a MiG fanoknak:

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/halalkozelben-mig-29-i.resz-katapult-mig29-talalmany-0IoNGdCucqmzdlGH

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/halalkozelben-mig-29-ii.resz-katapult-mig29-talalmany-0Hw4ksiaYmJbaD5p

Товарищ Путин

hát az tényleg egész gyors. a Fokker sebessége 743 km/h (Mach 0.75)

Товарищ Путин

Fenrir
Nem sokkal lassab, 667 km/h a vége utazón.

ok, de lassabb, tehát az üzemórája ketyeg.

Товарищ Путин

Fenrir
Ha a Fokker 70-hez hasonlítjuk akkor férõhelyre ugyanannyi viszont jelentõsen kevesebbet fogyaszt keróból.

tényleg annyival olcsóbb üzemeltetni, hogy megéri váltani? számszerûen mit jelent?

Товарищ Путин

Fenrir
Felszállás Skopje-ból:

Fenrir
😊

Fenrir
Feltöltöttem a videót amit a leszálláskor csináltam, pont a kérdéses hajtómû látszik amin FADEC-et cseréltünk 😊

[NST]Cifu
Köszi, csak kíváncsiság, hogy mégis mennyire kis sebességgel sántikálhatott haza az osztrák gép. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Papirzacsi
215 KIAS. Forrás az internyet.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Fenrir
Fogalmam sincs.

[NST]Cifu
Egy Q400-as mekkora engedélyezett repülési sebességgel bír kiengedett futónál?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

szomorú vagyok 😞

Товарищ Путин

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Fenrir
Egy Dash-8 Q400-as volt, kb 2 nappal késõbb a Malévos és egy osztrák Q400 pedig Skopje-ban ragadt le. A Malévos hajtómûhiba miatt állította le a kettes motort (nem kellett volna mert a vezérlés redundás volt, simán hazajöhettek volna) az osztrák pedig nem tudta behúzni a futómûvet.

Másnap hajnalban repültünk ki (szerencsére én is) Skopje-ba ahol kicseréltük a hajtómûvezérlõ komputert és az osztrákon kipineltük a futót így õk kiengedett futóval kis sebességgel, kis magasságon, de haza tudtak jönni.

Scottt
RIP

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Házra zuhant egy utasszállító Buffalóban

Lezuhant egy 70 személyes belsõ forgalomban közlekedõ utasszállító csütörtök éjjel a New York állambeli Buffalo külvárosában. A hatóságok szerint a balesetnek 49 áldozata van.

Este 10 után zuhant egy buffalói házra a Continental Express 3407-es, New Jersey állambeli Newarkból Buffalóba tartó járata. A hírügynökségi jelentések szerint a baleset következtében az épület lángba borult.

A helyi hatóságok szerint 44 utas és 4 fõs személyzet tartózkodott a gépen. A jelentések szerint valószínû, hogy közülük mindenki életét vesztette, a szerencsétlenség 49. áldozata a ház lakója volt.

RIP.

Товарищ Путин

89 éves volt a bácsi. RIP.

Товарищ Путин

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Egy ember meghalt a csepeli helikopterbalesetben

Eddig tisztázatlan körülmények között a Dunába zuhant egy helikopter Csepelnél. Egy ember meghalt, ketten sérülések nélkül megúszták a balesetet.

Egy ember meghalt, amikor kedden délelõtt 10.30 körül a Dunába esett egy helikopter a Lágymányosi hídnál, az épülõ csepeli szennyvíztisztító közelében.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság sajtóügyeletese kérdésünkre elmondta, 11 óra körül megtalálták a gép roncsait. Még nem tudni, milyen típusú jármûrõl van szó, annyi biztos, hogy nem mentõhelikopter zuhant le.

Kis-Guczi Péter szerint a gépen hárman utaztak. A balesetnek a szennyvíztisztítónál dolgozó munkások közül többen szemtanúi voltak, õk egy csónakkal mentek a helyszínre, és rögzítették a gépet, hogy ne süllyedjen el. Két embert kimentettek a vízbõl, õket a mentõsök a parton vizsgálják, de nem esett bajuk.

Hujber Éva, a BRFK sajtóügyeletese elmondta, egyelõre csak annyit tudni, hogy a roncsokat a Csepel-szigetre húzzák majd ki.

A távirati iroda tudósítója azt látta, hogy a helikopter fele a vízben van, a farokrésze pedig a víz felett. A helyszínen vannak búvárok, mentõk, és egy mentõhelikopter is leszállt a parton, folyik a mentés.

RIP. 😞

Товарищ Путин

mirõl beszélsz?!? jönnek ide.

Товарищ Путин

Molnibalage
Azért ez meredek. Majd 20 év után is elõfordulhat ilyen. Fenrir infója + ez = kerüld el messze az orosz légitársaságokat.

Nooormális?!?!

http://index.hu/politika/bulvar/aero090204/

Товарищ Путин

Molnibalage
Krisztusom. Ha lesz idõm akkor végigolvasom az egészet.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy hogyan sikerült ilyen szabályozást megalkotni.

Angliában, ha 18 éves korodban leteszed a jogosítványt autóra, kapsz egy tanuló jogsit, és sokáig csak úgy vezethetsz, hogy valaki ül melletted, akinek rendes jogsija van. mondom, 18 évesen. de repülõt már 16 évesen vezethetsz egyedül? és az igazán zúzós rész a pdf-ben van:

Commander’s Age: 16 years
Commander’s Flying Experience: 15 hours (all of which were on type)
Last 90 days - 7 hours

Товарищ Путин

van ám ezzel egy kis gond. a C-15o a legmegbocsájtóbb gép a földön. Ezzel repülhetsz 4o csomó és 12o csomó között. nem hajlamos csak úgy leesni. Elõtte félre nem érthetõ jeleket küld. aztán hovatovább ott van az átesésjelzõ is még. én csak azt tudom elképzelni, hogy bedugózott kifordulás közben. na az bizony halálos.

Товарищ Путин

"radiotelephony phrases" non standard, azaz nem szabályos rádiózás volt

Товарищ Путин

Molnibalage
Az RTF rövidítés mit jelent?

Jó értem, hogy a kifordulás leszálló konfiguráción hagyta a gépet? Késõn reagált és beleállt a földbe?

Ajánlom tanulmányozni :

http://www.aaib.dft.gov.uk/publications/bulletins/july_2007/cessna_f150l__g_babb.cfm

Товарищ Путин

És ezek ellenére, ezek után is jöhet úgy, hogy nem tudod kivédeni, mert a körülmények összejátszanak ellened....és mindenki hibázhat is.

Товарищ Путин

Reaper
Jól látod, mivel lehetõség szerint széllel szemben kell kényszert szállni, igaz ez máris bukó, ha csak 180-at követõen tudsz leszállni. Erõs szembeszélben meg egy túldöntött forduló nem egy életbiztosítás kis magasságon...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

ezt - nekem legalábbis - oktatják. mikor már biztosan kezeled a gépet, akkor imitálnak vészhelyzeteket. Már az az oktató, aki nem fél. És neked kevesebb mint 1 mp alatt hoznod kell egy döntést, és ez nehéz. Ha erõs a szél, akkor a száz méter akár még sok is lehet, mert elvisz a francban. Ha bátor voltál és hátszélben szálltál fel, akkor még 15o méter is kevés néha. Rájössz, hogy a benzincsapot nem nyitottad ki és ezért állt le, vagy nem kapcsoltál szivattyút és azért?! vagy csak mész és majd lesz valami?! Pl egy a 4o2-es Cessnával egy motorleállás V1 és Rotate után egyenlõ a halállal. Nem marad fent, hiába a 2. motor. Pont arra jó, hogy elvigyen a baleseted helyszínére. Fõleg, hogy ha nem tartod be a sebességet felszállásnál, akkor motorleállás esetén hajlamos tetõre fordítani a gépet és úgy állsz bele. Nagyon ismerni kell a gépet, amint ülsz, nagyon átt kell gondolni amit csinálni akarsz és mindig arra kell felkészülni, hogy baj lesz.

Товарищ Путин

sajnos a zászló mindenkinek áll, de még így is sokkal kevesebb ember megy el a légiközlekedésnek köszönhetõen, mint pl gyalogos ként az oroszoknál, motorral Bangkokban, autóval a világon. A gond az az, hogy ha valami gáz van, akkor nagymértékben függ a körülményektõl az ember és a gravitáció egy - jelenleg még - kikerülhetetlen körülmény.

Товарищ Путин

Molnibalage
Ja, hogy így értetted a szívást. Most már értem.

Gondolom a reptér ott is körbe van építve így szó sem lehetett arról, hogy egyenesen továbbemenjen valami nyílt terület felé. Megkeresem majd a repteret Googlearth-en.

(A szélerõsség is iránya gondolom nagyon számít ilyen kiélezett helyzetben.)

Persze a 1oo méter nem nagygépes és gépekként, és idõjárási viszonyok között változik

Товарищ Путин

De tudod mit, elmagyarázom!

A repülésben oktatják, hogy mi az a magasság, ahol egy meghibásodás esetén úgy dönthetsz, hogy visszafordulsz. Az alatt TILOS visszafordulni. Ez 1oo méter, azaz 3oo feet. nem egy nagy magasság, de sajnos szegény gépe még azt sem bírta ki. Hát mi a szívás, ha ez nem. És még az sem volt, mint pl Dunakeszin, vagy Jakabon, Õcsényben, stb hogy letedd valami kis területre... És pont egy olyan emberrel történik ez meg, aki ebben él, ezért él, és másokat is szolgál a munkájával, összetart egy egész világot egy szakma köré. Hát mi a szívás, ha nem ez?!?!

Товарищ Путин

Molnibalage
Mondom, hogy én is tévedhetek. Nem akarok flémelni.

Balázs, próbálj meg nem belemagyarázni semmit, ok? Lenézõ a lock on topikban a HSZ amit a flaconnal kapcsolatban írtam, de ez nem az. ha megint flémelni akarsz, akkor menj át oda.

Товарищ Путин

hát mint budaörs is...27 szerint véged van, ha valami van. a tesco húsospultján fogsz kikötni és még õk lesznek kiakadva, mikor a kifolyt üzemagyag miatt leég a tesco és vagy 6o ember bentég pl egy tizedikei, nyári, 45 fokos péntek délután... az nem jut eszébe senkinek, hogy azt kéne kiherélni, aki a tengelybe rakta az épületeket.

durrog a sok paraszt, hogy hangos a repülõ, akkor nem durrogott, mikor olcsó volt a telek. és õ is felül a "lástminit húszezerér' görögbe mentünk idén" csárterre.

Товарищ Путин

Molnibalage
Kicsit olyan lenézõen hat nekem. Persze valószínûleg tévedek.

Azt nem tudjátok, hogy mennyi repült órája volt?

szerinted ezzel mit akarhattam mondani?!?!

Товарищ Путин

Reaper
Pl. azt, hogy azért halt meg, amit leírt? Amúgy néztem azt a repteret, egy motoroleállás van és tényleg hello, ha nincs elég magasság csinálni egy 180-at...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...