14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#11438 Iráni Tu-154-es kényszerleszállás után, a rajta lévő több, mint 150 emberből 47 megsérült, de senki sem halt meg a jelentések szerint:
-
#11437 Ahogyan írták a hozzászólások között, én is irigy vagyok egy kicsit :)
-
#11436 http://spottr.hu/2010/01/25/interju-pocza-neu-zoltan/ -
#11435 Olvass vissza a topicban, alig egy-két hónapja volt téma. -
Sanyig4 #11434 Sziasztok!
Egy ideje motoszkál az agyamban a pilóta karrier gondolata. Szivesen venném ha valaki megosztaná velem a tapasztalatait, hogy hogyan lehet valakiből kereskedelmi pilóta, milyen utat kell végigjárni. Kb. mennibe kerülnek a képzések, illetve mennyi idő alatt lehet elvégezni őket. Tudom nem egyszerű a kérdésem, de remélem tudtok nekem infókat adni!
Előre is köszönöm szépen! -
#11433 -
#11432 Tavalyi baleset rekonstrukciója. -
Putyin #11431 el is múlt már ez az idő... fel kell nevelni a gyereket :) -
#11430 Tudom javasolni a 6 lőszeres orosz rulettet még, nem sokkal veszélyesebb. -
Putyin #11429 há' itt vagyok :D -
#11428 Ha meg akarnék halni akkor meg tudnék ennél sokkal egyszerűbben is :) -
Putyin #11427 ha izgalomra vágytok, akkor ajánlom az M7 autópályát nyáron, pl egy GSXR600-zal 270km/h-val a belső sávot. Ez az ugrálósdi kutyafüle ahhoz, amikor az ember 270-nel megy és a külső sávból bejön elé egy suzuki stift és hogy ne szállj bele, kimész arra a fehér vonalra, ami mellett már csak a fű van, és érzed, hogy a bőrgatyádon lévő koptató gyengéden húz egy csíkot a suzuki oldalán. Na az az igazi adrenalin :) -
#11426 Szerintem állati érzés lehet közel 200-zal olyan közel hasítani :) -
#11425 Omg milyen közel mennek a sziklához... Én kb helyben összef*snám magam -
#11424 Ez olyan amiről szerintem mindenki kiskorában álmodott :) és most már nem álmodik hanem vágyik rá :) -
#11423 Frissen van feste nem? :) -
#11422 Nah ez állat lehet:
-
#11421 Útban Odessa felé az utolsó fordulónk a Fekete-tenger felett volt:
Ez pedig az ukrán utasszállító "busz". Mikor megláttam azt hittem, hogy dobok egy hátast :D
-
#11420 smiley ott van, érted, kereső => Mi-2. Jó, nem egy nagy poén. -
#11419 Egy malévos Q400 első tiszt készítette:
-
#11418 szép képek :) -
#11417 Tegnap repültem egy Hamburgot és egy Belgrádot az egyik Q400-assal :)
-
Putyin #11416 bocs, idiótán fogalmaztam, Robinson és Bell Jet -
Baluxx #11415 Ember, a BGA lajstromot mar kiadtak ujra, az mar nem egy Mi-2-ese, hanem egy Dauphine! Olvasd el ujra, amit irtam. -
#11414 RA; BJ mit jelentenek? Mondjuk BJ-t már láttam filmen. :P
#11410 Mi-2 :D. Nem erre számítottam. -
-
Putyin #11412 Ismerve országunkban lakozó politikusokat, miért kérdezel ilyet? Mikor volt itt fontosabb a szakmaiság ellenben a tolvajlás lehetőségével?
Mindegy mit, hova, csak lehessen túlszámlázni. -
#11411 Ilyen fotók láttan ki lesz olyan marha, aki ilyet vesz?
Elég pontens vadászgépeket és vadászbombázókat raktak össze, erre most egy ilyennel jönnek elő? -
Baluxx #11410 Ha jo a sejtesem, az egyik ilyen helo a HA-BGA, ami egy Dauphin Nyiregyhazan. A masikat nem tudom, annyi fele-fajta gep van mar itthon:) -
Baluxx #11409 Attol fugg, melyik koli. Egyik 10 rugo havonta, masik 18. A repulosok nagy resze (ahogy en is) az utobbiban lakik. (Nem veletlenul, mert kuss van este 10 utan, es senki nem vitt be 3 meteres hangfalakat, hogy azt nyomassa vizsgaidoszakban, mert lepkefogo szakra jar, es csak az elso heten van egy vizsgaja.)
De amugy mindenkeppen megeri, mert nezd a merleg egyik nyelvet: kifizetsz koleszra, meg oda-vissza utra egy kisebb osszeget, vagy pedig circa 10 misit az ATPL(A)-ra. - Ha 2 ev alatt repulod le a gyakorlatot, akkor csak 140 ora a kikepzes. De ilyen kepzesre joga csak ket szervezetnek van az orszagban, egyik a foiskola, masik pedig a CAVOK Aviation. Az elobbinel viszont van eselyed arra, hogy majdnem ingye' megcsinald, hatranya, hogy az elso 1,5 evben az idod nagy resze arra megy el, hogy matematikaval, mechanikaval, elektrotechnikaval, gepelemekkel, logisztikaval, kozlekedestannal, meg csupa-csupa a "repuleshez elengedhetetlen tudomannyal" foglalkozol. De ez a bolognai rendszer hibaja, hogy mindenkinek kell tanulnia minden szart. -
Putyin #11408 Na mesélj a Cessnáról, mik vannak velük? Már a kínai összeszerelt változattal vannak gondok? -
#11407 Egy 'r'-t kihagytam, jogos az öt pont. -
#11406 Ha már kukacoskodsz a Sukhoi-jal akkor Embraer és nem Emraer :) -
#11405 Végül is rémtörténetek vannak a frissen vásárolt kis Cessna gépek minőségével kapcsolatban is. :)
Bár tény, hogy azért hogy ha egy Embaer tud igényes gépeket gyártani, akkor egy Szuhoj is tudjon már... -
#11404 Van még Q400 is :D -
Putyin #11403 Azért álljon már meg a menet. Hát a XXI. századot írjuk. Ilyen munka azért ne kerüljön már ki forgalomba, főleg úgy, hogy ezzel családokat fogna szállítani. És akkor jönnek itt olyan tervekkel, hogy a MALÉV lecseréli a 737-es flottá ilyen gépekre??? Aha, hát sok sikert hozzá, én meg bedobom a kandallóba a MALÉV DUNA Club ezüst kártyám... -
#11402 A kommentek között is kb. ilyen vélemények fogalmazódtak meg. -
Putyin #11401 Okádékul néz ki. Ahonnan a repedés indul, onnan pont nem lenne szabad. Már most hulladék. És amilyen hullámos az a burkolat, attól is hányni kell. -
#11400 Nah jó -
#11399 Ha már nekem egy hetembe telt, hogy a SzenCsou-t hogy írják le helyesen Magyarul, akkor neked se legyen könnyű az élet. :P
Ha a Boeing helyesen Boeing, akkor a Sukhoi meg helyesen Сухой, nemdebár? :)