14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#11758 Hajtómű fűtést? -
Tibi888 #11757 Jó napot kívánok arra lennék kíváncsi, hogy mit jelent és miért alkalmazzák a hajtómű fűtés? -
#11756 Jó világ van a jenkiknél-csak úgy szórakozásképpen kipróbálnak egy Mig-21-est mint ahogy más egy kocsit:Ezt jó lenne kipróbálni. -
#11755 MD11F -
#11754 A futómű alapján MD-10 (DC-10). -
#11753 Egyébként milyen típusú volt a gép? Mert most nézem, hogy ez nem a 737/A320 katógira. Ez olyan 767 vagy A340 katóriának tűnik. -
#11752 Jó kérdés, én azt hallottam, hogy leszállás után volt. Nem én voltam bent hanem egy másik műszak, én csak hallottam az infókat a kollégáktól akik fékagyat és kereket cseréltek a bal futószáron. -
#11751 Ez nem épp fel akart szállni? Én azt hallottam, hogy indulásnál történt. Meg ez is logikusnak tűnne, mert a képen látszik, hogy most gurulna rá a 13L-re a bravo 5-ről. -
#11750 A futópályáról. -
#11749 Honnan jöttek le rossz helyen? -
#11748 Azért azt tegyük hozzá, hogy nem volt előteres aki vezesse, nem nagyon ismerte a repteret a személyzet és azért ez egy baxott nagy gép amin baxott magasan ül a kapitány, simán le lehet jönni a középvonalról ha egy kicsit elbambulsz vagy elvonják a figyelmedet, pl rádiózás.
Ők állítólag rossz helyen jöttek le, nem ott ahol a torony utasította őket. -
#11747 simán látszik csak nagy tempóban akarta bevenni és lecsúszott az ideális ívről
runaway racing :D -
#11746 jól be lehetett nyomva a captain XXXD -
#11745 Uh. Ezt mégis hogyan? -
perko #11744 Ezt hogy lehet eltéveszteni?
-
#11743 áákkor ez pilóta hiba, szegény ember meg lesz intve érte :S -
#11742 A gurulóút középvonala helyett a bal oldalán lévő záróvonalat akarta középre venni ezért lement a bal főfutó a pálya azon szakaszáról ami teherviselő. Látszik is a képen, hogy nem valami vastag az aszfalt azon a részen ahol összetört. -
#11741 bááázz ezt a Fedexet láttam a napokban érkezni, gyönyörű gép, egyből felfigyeltem rá! de ez hogy sikerült? XD -
#11740 Fedex kicsit felszántotta a gurulót Ferihegyen :P
-
#11739 Nem úgy mondjuk. Te felhozod azokat az érveket, amiket a konteósok összehoztak, mi meg józan paraszti logika útján reagálunk, hogy igen, de... :) -
#11738 Már ha tudja, sajnos nem mindegyiken van jettison, azért akkor az is chemtrail ha kis magasságon nagy gázzal égetik a kerót :) -
#11737 Úgy mondjátok mintha én találtam volna ki. Ne az én fejemet oltsátok én csak megkérdeztem a véleményeteket... -
#11736 Ugyanazok a kérdések még mindig, az a repülőgép vmilyen légtérben repül, ahol iránytják, ráadásul a konteósok szerint "fura" pályákat repülnek, amit az iránytó is lát, adott rá engedélyt? Vagy addig kikapcsolják a transzpondert? Annak is fel kell tűnnie, mert eltűnik egy gép. Vagy akkor már az iránytók is benne vannak...
Csak titkos reptereken száll le? Ha nem, akkor ott is beavatottak a kiszolgálók? Minden műszak? Vagy ennyire nagyszabasú a dolog, hogy már a műszakok beosztásába is beleszólnak?... Na, gondolom érzed, hogy ez a dolog igen gyenge lábakon áll. -
#11735 És a sokezer levegőben lévő gép személyzete, utasai, a rengeteg spotter és eget kémlelő embernek (műholdakra vadászók, amatőr csillagászok, stb.), illetve a légkörkutatóknak (akik légkörkutató ballonokkal és levegőminőség ellenőrző állomásokkal figyelik folyamatosan a levegőt) ez nem tűnik fel? -
#11734 Jogos, de nem azt írják, hogy minden gép, hanem van ami direkt így száll fel, gondolom annak saját karbantartó személyzete lehet, vagy valami ilyesmi elvből indultak ki. -
#11733 Kérdéssel válaszolnék. Naponta több 10 vagy 100ezren dolgoznak a világon repülőgépekkel(pilóta,karbantartó,légiiránytó,stb), ha másnak nem, nekik azonnal fel kellene, hogy tűnjenek az ilyen gyanús gépek, miért csak az unatkozó otthonülő konteósoknak tűnnek fel ezek? -
#11732 A személyes véleményem az, hogy igen.
Mondjuk félig viccesen azt írtam erre egyszer, hogy ha egy repülőgép leengedi az üzemanyagot a levegőben (hogy a leszállási tömegét a biztonságos szintre lecsökkentse), az is tekinthető chemtrailnak. :) -
#11731 Hallottam, olvastam a chemtrail konspirációról. Szerintetek baromság? -
#11730 Régen voltak Q400-as képek :)
Ezen a képen látszik ahogyan a fém borítás (Leading Edge Guard) meg van sérülve sajnos az ilyen sérülés javíthatatlan, ezért még aznap este ki is kellett cserélni az egész lapátot.
Egyik esti érkező gép ilyen rádióantennával jött haza. Személyzet persze nem vette észre, még jó, hogy most kicsit jobban figyeltem a körbejárásnál :)
Az orrfutó behúzó munkahengerének cseréje után futópróba volt. Érdekes módon a gyárban összerakott munkahenger egyik fittingje nem volt meghúzva rendesen ezért ahányszor ki-be húztuk a futót mindig dőlt belőle ott a hidraulika.
-
#11729 Szerintem is ezt kellett volna tennie a pilótának, ám valamiért nem így döntött. Sajnos nem találok arról infot, hogy mi lett a vizsgálat vége. Egyébként balesetben egy ember meghalt, 12-en túlélték azt. -
#11728 Elfelejtették, hogy helikopterben ülnek, azt hitték, tengeralattjáró! -
#11727 És ha ott maradtak volna a vizen, leállítja a helit? Ott volt a háttérben egy hajó, pár motorcsónakkal percek alatt kimentek volna és akár a helit is bevontatják a hajóhoz vagy valami. Nem tűnt olyan viharosan hullámzónak a tenger. -
#11726 Ez nem Mi-8, hanem Mi-14, a Mi-8 bázisán kialakított tengerészeti kutató/mentő ill. tengeralattjáró-elhárító helikopter. A törzs kialakítása olyan, hogy le- és felszállhat a vízre (úszó-heli :D). Ez 2006 Május 12.-én történt, a helikopter fel akart szállni a vízről, de az egyik hajtómű meghibásodott, ekkor visszazuhant a vízre. A pilóta ekkor megpróbálta egy hajtóművel kiemelni a gépet úgy, hogy előredöntötte a rotort, vagyis "nekifutni" akart, mint valami vizirepülőgép, hogy így szerezzen elegendő felhajtóerőt. A manőver kudarcott valott két okból, az egyik az, hogy láthatóan kinyíltak a futóművek, feltehetően a vízbe való csapódáskor, de erről a pilóta nem tudott, a másik pedig az, hogy a víz eléggé hullámzott, így a helikopter rotorja az előre döntésnél könnyebben belecsaphatott.
Ezen a képen látható a törzs két oldalán lévő felfújható úszógumi :D -
#11725 Mit akartak ezek
-
#11724 Nem, ezt csak az F/A-18E/F tovább fejlesztéséhez használja a Boeing. Ugyebár nekik nincs 5. generációs export gépük, ezért azzal próbálkoznak, hogy a meglévő két típusukat (F-15 és F/A-18E/F) igyekeznek olyan kiegészítőkkel ellátni, amitől "lopakodóbbak" lesznek valamivel. Ilyen az F-15SE Silent Eagle belső fegyvertérrel, és ilyesmi akar lenni ez a törzs alá függeszthető, 4 AMRAAM rakétát befogadó pod is.
[center]
F-15SE és az illeszkedő póttartályban kialakított belső fegyvertér -
#11723 F/A-18-hoz is készül egy olyan, hogy törzs alatti póttartály alapján akarnak egy "külső fegyvertérbe" rakni AMRAAM-okat
Ez lesz a F/A-XX? -
#11722 Igazából nincs. A Boeing azért csinálja az F-15 / F/A-18 csomagokat (F/A-18-hoz is készül egy olyan, hogy törzs alatti póttartály alapján akarnak egy "külső fegyvertérbe" rakni AMRAAM-okat), mert nincs pénze 5. generációs fejlesztésre. A konkurensek (Saab -> Gripen NG, MiG -> MiG-35, Szuhoj -> Szu-35BM, stb.) inkább a képességek fejlesztését, igyekszik összehozni. Belső fegyverteret nem nagyon tudnának hova tenni, mivel nincs az F-15-öshöz hasonló jó helyre pakolt integrált póttartályuk. -
#11721 Vannak még repülőgépgyártók, akik ahogy a Boeing tette (az F-15E-ből F-15SE-t), egy 4. gen. repülőgépből csinált egy majdnem 5. gen.-t? Csökkentett észlelhetőség, belső fegyvertér. -
#11720 Aki esetleg nem jár HT topicba:
Szép kis JAS-39D festés:
-