14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Molnibalage
    Működik a fordító. Az képekhez adott szöveg nem túl érdekes, a hozzászólások annál inkább.
  • Fenrir
    Tessék, a forrásoldal.
  • Molnibalage
    A goggle fordító nem bolgodul vele? Tapasztalatom szerint orosz szöveget elég jól fordít angolra, még műszaki / tudományos szöveget is.

(Szerbet is érdekes módon. Nekem azt mondták, hogy nagyon hasonlít az oroszra.)
  • Fenrir
    Sajnos a képek alatti szöveg oroszul volt ezért nem tudom, hogy helyileg pontosan hol vannak.

Boeing-en ilyet még nem láttam mondjuk, a második képen a cakkos illesztés eléggé érdekes :)
  • Molnibalage
    Ehhez sajnos nem értek. Mi a véleményed? A 2. képen levő felület eléggé sérültnek tűnik, ennyire hanyag megmunkálátst nehezen tudok elképzelni.

A 3. képen egy elég súlyos repedés van. Helyileg ez hol van a gépben. Ez mennyire fő teherviselő elem?

A lemezmunka Airbus és Boeing gépeken is ilyen durva?
  • Fenrir
    Külön arról nem találtam, de van 1-2, hogy a közelében hogyan nézett ki:

• Fenrir
    Jó, majd a Boeing-et és Bőing-nek írom :P
  • Molnibalage

Van erről kép? Ez nekem elég súlyosnak hangzik.
  • wolfaud
    Valaki már tesztelte repülés közbe az Iphon-nak a külömbözö Repülős app jait?? pl Airnav vagy hasonló hogy tényleg működik vagy csak disz az egész kiváncsi lennék hogy a vor müködi-e benne?!
  • [NST]Cifu
    Könyörgöm Fenrir, legalább te ne írd már Sukhoi-nak a Szuhojt. :D

Egyébként meg aljas rágalom, az oroszok a variaszárny legújabb verzióját tesztelték. :)
  • Tikal #11388
    Jár a pilótáknak a béremelés?
  • Fenrir
    Meg a Sukhoi-é is, aztán az egyik tesztrepülés során a leszállásnál kikönyökölt a főtartó a szárnyból :)
  • perko
    Sikeres volt a Dreamliner első repülése
  • Falconer
    Nem tudnak számolni, idióták mint a s*gg ha már kigondoltam, a nagyságrendekről meg fogalmuk sincs. Ez már ott látszik, amikor az emberek azt mondják, hogy áhh, ez is ugyanannyit lop, meg az is ugyanannyit lop, aztán nem jönnek rá, hogy mekkora a különbség pl 50 milla meg 9 milliárd között, de ez már eléggé off .

Amúgy ha 45 tonnával számolunk maximum fuel loadot (nem tudom mennyi, de az empty weight meg a max takeoff weight közt ennyi van):
    - kb 33ezer tank keró össz
    - az két évre minden nap 45 teljes tank

És akkor gondolom ezeket a gépeket feltöltötték max heti egyszer, amiből lenyúltak egy keveset... szánalmas

• Molnibalage
    Az 1000 millió az gépelési hiba. Természetesen 1 millió.
  • Molnibalage
    Ilyenkor érzem azt, hogy sok "újságírónak" fogalma sincs arról, hogy mit ír. Mondjuk idextől nem is várok túl magas színvonalat, de azért ez akkor is durva szerintem. Ennyire nincs arányérzék? Még Natgeo-t sem néznek? 1 Nimitz CVN feltöltve 100'000 tonna. :)
  • Molnibalage
    Itt valami hiba lesz. 1,5 millió tonna? Százhalombattán ilyen nagyságrendben finomítanak benzint évente. Ez majdnem 2 millió köbméter. Egy a teljes magyarországi straégiainak minősíthető folyékony szénhidrogén tárolótartály kapacitás kb. fele leheet. Ennyi tartály van összesen Battán.

A 28 millió korona is érdekes lenne. Ez 280 millió forint. Ebből, aki 1,5 milló tonna kerót vesz, az zseni. Egy liter benzin 280 forint tája. Tehát ebbő lehetne venni 1000 millió litert. Ez kb 760 tonna. Ez már egy fokkal reálisabbnak tűnik. Reptereken jellemzőem párezer köbméteres tartályok vannak. Ezekből évek alatt le lehet nyúlni valamennyit.

Hogyan lehet ilyen súlyos hibát elkövetni? Tisztára, mint a Gimli feletti be nem tervezett vitorlázórepülés, csak ez kicsit durvább nagyságerdű tévedés.
  • joebacsi
    [URL=http://index.hu/bulvar/2009/02/20/evekig_loptak_az_elnoki_kerozint/]"Sokat esznek a Tupoljevek."[/URL]
  • Putyin
    azért érdekes, hogy nálunk nem lehet, USA-ban meg úgy repkednek fel és alá, szállnak le épületekre, hogy senkit nem zavar, ha RA vagy BJ egy gázturbinás. Nekünk megint sikerült szigorúbban korlátozni, mint máshol, ahol annyi a helikopter, mint nálunk a hajlékony...
  • qtab986
    Cikk írja a Bp.-en a Hold utcai helikopter-leszállóról:
    ...csak A1 biztonsági kategóriás, két gázturbinával meghajtott gépek szállhatnak le...Ilyen helikopter azonban csak kettő létezik az országban, azok is civil használatban vannak.
    Milyen helikopterek és kinek a tulajdonában vannak?
  • Putyin
    Gyerekek! Jó látni, hogy azért egyeseknek sikerül bejutni. Nagyon sok sikert kívánok nektek!!!!!
  • exTrem
    Tetszik amit írtál, nekem pont most lesz aktuális a jelentkezés és jobb egy belsőstől hallani a dolgokat, bár nagyon valószínű, hogy privát úton csinálom majd a vizsgákat, mert NYF-re bekerülni .. hát nem könnyű dolog :). Meg évekig koliban lakni az is pénzbe kerül :). Sok mindent meg kell fontolni :)
  • Reaper
  • Molnibalage
    Repülős viccek elférnek itt?

Szerelmesek beszélgetnek az első éjszakán. Egyszer a fiú megkérdezi:
    - Kedvesem, hívhatlak hóvirágnak?
    - Miért?
    - Mert te vagy az első.
    - Persze. És én hívhatlak Boeingnek?
    - Miért édesem?
    - Mert te vagy a 707-dik.

• Ronny
    Ezeket a korlátozásokat meg be is vállalná az ember, ha nem lenne legalább egy másfél millió forintos móka a képzés.

Myflightsurgeon

Úgy tűnik az Államokban megoldható a dolog. Árban sincs messze az itthonitól, sőt...

FAA PPL+CPL Floridában, és egy JAR conversion. Ez mennyire járható út?
  • Baluxx
    Nem tudom, en eddig semmit se fizettem erte a fosulinak... :) Mert az allamisoknak fizetik a kepzest. (ATPL(A) - JAR-FCL szerint) Azert vagyunk allamisok:) Teszem hozza, nem tul sokan. Elsosok vannak asszem 3-an vagy 4-en (plusz ket HM osztondijas), a masodevesek 4-en, mi a harmadev 5-en (plusz egy HM osztondijas), a 4-edev - Bsc miatt 7 feleves lett a szak - 8-an, plusz egy HM osztondijas. Mivel nem vesznek fel sokat, ezert a ponthatar se valami alacsony, de ha raszanod magad, akkor ossze lehet hozni. Nekem is sikerult:)
    Fizetosok nalunk vannak ketten, a 4-edeven nincs, a masodeven nem tudom, hogy ki fog repulni. Ha fizetos szakra jelentkezel, akkor a fosuli csak a PPL kepzes arat (142-esen 40 ora, FNPT II-esen 5 ora) keri el toled, ez a minimum. Ha kersz teljes kepzest, persze azt is lehet, ha van ra zse. A PPL viszont mindenkeppen, meg persze megkapod melle az ATPL elmeletet. Ha van PPL-ed, akkor is elkeri a fosuli a penzt, mert ez valahol a tanulmanyi szabalyzatba bele van kalapalva, hogy aki fizetos, annak a PPL-t ki kell fizetnie. Max. lerepuli maskepp. Pl. csinal IR-t.
    Van meg HM osztondij, ekkor a sereg kot veled osztondijszerzodest, hogy ha vegzel, akkor egy rovid szolnoki felkeszites utan kikuldenek Kanadaba, es akkor szepen vegigmesz az NFTC programon. Ilyenkor eleg a fizetos ponthatar, persze az a feltetele, hogy I/A-d vagy I/B-d legyen.
    Ilyenkor a sereg ad osztondijat havonta (nem tudom, mennyit, nem szoktam a zsebekben turkalni) fizeti az etkezest, szallast, stb., meg persze ugyanugy kifizeti a PPL-t.
  • exTrem
    hát persze, csak a képzés kb 10 milló forint amit a jelentkezéssel felvállalsz :)
  • Baluxx
    Jelentkezz Nyiregyre, itt ingyen van:D.
  • Baluxx
    A Gyali uton biztos, hogy a hagyomanyos pottyos-szamos modszerrel vizsgalnak.
    Egyebkent a JAR-FCL 3 szerint enyhe szintevesztessel kaphatsz orvosit, de kapsz vele egy rakat korlatozast. CPL helybol kizarva, ejszakai kizarva, muszerrepules kizarva. Ez legalabbis amit tudok, aztan hogy meg ehhez mi jon...
  • Ronny
    Sziasztok!

Van arra lehetőség, hogy a hagyományos színlátást vizsgáló teszt helyett a kevésbé ismert Farnsworth-ot használják a reporvosin? Sajnos enyhe színtévesztő vagyok, de a Farnsworth nem okoz gondot.
  • daxan
    Amúgy mennyi egy pilóta fizetése egy légitársaságnál? Most azon gondolkodom, hogy pilóta leszek, de elég drága az oktatás...
  • Baluxx
    Tampicoval megy az oktatas. (HA-VES.)
    Egyebkent meg Nyiregyhazan 2,4 millio (a PPL), de itt ertheto, hogy miert. Egyreszt a kikepzogep az Z-142, ami kozismerten draga madar, masreszt azert a szinvonal sem utolso...:)
  • Molnibalage
    Ajándék az interfacelift oldaról. Egyszerűen szép.

• Fenrir
    Én az index cikkeit azért fenntartással kezelném.
  • perko
    Ilyeneket én is tudok csinálni. (FS2004-ben )

Más.

A Boeing ígérete szerint december 15-én felszállhat a 787-es Dreamliner

Index cikk
  • Molnibalage
    Orvos vajon látta már a pilótát?
  • Putyin
    mi mindent meg lehet csinálni ezzel a géppel... :)
  • Molnibalage
    A fene, épp most akartam betenni. :)
  • Kata
  • [NST]Cifu
    Nettó olyan 1.3-1.5 millió forint körül mozog, erre még jön az ÁFA ugye...