Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ukrán Szu-27-ben reménykedem a legjobban, meg a bolgár Su-25-ben. A svájci Hornet is érdekes lenne, mert 2005-ben olyat repült Zeltwegben, hogy nálam azóta az az etalon.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Az indaiai Szu-30 is elég meredeknek hangzik.
Perszer reménykedem, de szerintem ez csak egy lista, hogy kit hívnak meg. Én is meghívhatok akárkit házibuliba, max. nem jön el.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
BTW ami nincs benne a MEL-ben és nem utaskényelmi eszköz az NoGo.
A halál csupán a kezdet...
Товарищ Путин
Greg Faith az NTSB színeiben valahogy nem így magyarázta ki magának by Szalacsi Sándor. most kinek lehet hinni? wiki or greg?
Товарищ Путин
a bombában igazad van, bár az üzenetek sorrendjét én nem tudom...
törökök:
"az visszahúzta megint, amit már csak késõn vettek észre"
aki repül, az tudja, ha mûszeres, ha vfr a megközelítés, a sebességmérõ az egyik legfontosabb mûszer, mivel az adja meg a 2,5 v 3 fokos besiklási pályát. innentõl kezdve nincs mirõl beszélni. a 800-as meg úgy siklik, mint az álom, nem egy leesõs típus. szóval leftdickek voltak 😄
Товарищ Путин
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Ezzel azt hiszem tiszta poharat önthetünk a vízbe az ominózus 3 majom a kokpitben témában.
A törökök elbaltázták de kvára. Viszont a rázásra már adtak gázt, feltolták koppig, de mivel az A/T be volt kapcsolva, és szerinte földön voltak, így miután a F/O levette a kezét a gázkarról az visszahúzta megint, amit már csak késõn vettek észre. Viszont ha tudtak volna errõl a hibáról, amire lett volna esély, hiszen elõtte már jópárszor elõfordult, akkor máshogy is végzõdhetet volna. Persze ha nem leftdickek, akkor is.:-) Ráadásul szerintem az RA benne van a minimum equipment listben, bár ennek valahol utánna kéne nézni. Ha igen, akkor fel se szállhattak volna.
"Oké, de FL350-n mit oldalkormányozik valaki koppig?"
Jelen pillanatban nincs infó arról, hogy valaki is koppig lépegetett FL350-en.
"De valahogy akkor sem tudom megemészteni a sebmérõs dolgot."
Ez már lassan átmegy konteoba nem? A bombát kizárták. Amúgy is bomba ellen szólnak az ACARS üzik, amik közül csak az uccsó volt, a 4 perc alatt, a kabinmagasság varió. Ha bomba lett volna, akkor a kabinnyomásnak az elsõ üzenetben kellett volna lenni szerintem.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Vagy az egy másik tajvani baleset kapcsán volt? (Vagy KAL gép volt?) A fene sem emlékszik már az összes balesetre.
Egyébként néha és is verem a fejem a falba, hogy mit nem tud a személyzet. Viszont õk nem mérnökök és hibaanalizátorok, repülnek a géppel. Mindenhez õk sem érthetnek.
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Igen, ez igaz. Ott, abban a magasságban az átesés és a hanghatár igen közel van egymáshoz. De valahogy akkor sem tudom megemészteni a sebmérõs dolgot.
"Az mondjuk érdekes, honnan a bánatból "tudják", hogy így történt? A vizsgálat lezártáig nem kéne visszafogottabban nyilatkozni?"
Pont ezért!!!
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Vagy így fejbõl még egy kissebb méretû típus esete jut eszembe. Tizenvalahányszor volt rossz ajtózárás miatti kihermetizálódás és többször el is hagyta a típus az ajtaját. Végül asszem Anglia felett egyszer úgy hagyta el az ajtó a gépet, hogy eltrafálta az egyik vízszintes vezérsíkot és a gép lezuhant.
Asszem az ezzel foglalkozó fejezet címe a könyvnek amiben az estek le voltak írva, az volt: "Csak ha már vér folyik"
Amúgy érdekes, de sok légikatasztrófát megelõznek olyan események, melyek nem végzõdnek még csak balesettel sem, csak nem tesznek ellene elég gyorsan, és a végén elõbb utóbb történik belõle egy katasztrófa. Pl. a nemrégiben történt török 737-es amszterdami esetét megelõzõen is elõfordult többször ez a hiba, de nem javították, illetve nem is hívták fel a személyzet figyelmét erre a hibára. Pedig ha tudatosítják bennük, hogy ez van, akkor talán nem bíznak ennyire a technikában, és nem állnak ott a fejüket vakarva, hogy miért veszi le az automatika a gázt.
Nem tudják pontosan, hogy hogyan történt, de az utolsó automata üzenetekbõl és a megtalált függõleges vezérsíkból lehet következtetni rá.
Az oldalkormányban van egy limiter ami meghatározza, hogy bizonyos sebességnél mennyire lehet kitéríteni az oldalkormányt, tehát nagy sebességnél csak kicsit lehet.
Ha bejegesedik a pitot csõ akkor az Air Data Computer fals dinamikus levegõnyomás adatokat kap ezért rosszul fogja kalkulálni belõle a sebességet is. Mivel a sebesség amit kalkulál nem valós ezért a limiter is másmilyen értékre áll be és emiatt a szerkezet tûrõképességénél jobban is ki lehet téríteni az oldalkormányt ami vezethet oda, hogy megsérül vagy extrém esetben leszakad.
Ez viszont a fekete dobozok hiányában még csak teória.
Az mondjuk érdekes, honnan a bánatból "tudják", hogy így történt? A vizsgálat lezártáig nem kéne visszafogottabban nyilatkozni?
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Jaja, oldalkormány szelep volt. Mondjuk pilóták bepartak, az érthetõ, meg ki a fene gondolna arra, hogy pont olyan hiba van, hogy megfordult a vezérlés. De hogy a szakértõk hogy lehettek ilyen barmok, hogy nem tesztelték azt a birizgát már elsõre különbözõ hõmérsékleti viszonok közt...
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Már kettõt földhöz csaptak teljesen ugyanugy, és fogalmuk sem volt, hogy mi lehetett az ok. Azt tudták, hogy a rudderrel valami, de nem birták kitalálni. Amikor majdnem lezuhant egy harmadik gép is, na csak akkor jöttek rá. Pedig (majdnem) ugyanugy megvizsgálták a felelõs alkatrész az elsõ két esetben is. Valami kis vacak hidraulika szivattyu vagy pumpa vagy mi volt a hibás.
A National Geo-n a Légikatasztrófák sorozat nagyon jó, érdemes nézni. Érdekes látna ahogyan egy jelentéktelen dologból mik történhetnek vagy éppen a személyzet mennyire profi módon óvja meg a gépét.