Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Én sem értem, hogy miért akarnak mindig ekkorákat ugrani. Mindig elszáll a költség és az eredeti mûszaki tartalom is... Túl nagy célokat tûznek ki maguk elé, feleslegesen szerintem.
Azt viszont megnézem, ha fix szerzõdéses gépek lesznek akkor mikor lesz valah új gépe az USAF-nak, vagy bárkinek. Vagy becsõdöl a cég, vagy olyan árcédulát tesz rá alapból biztonsági ráhagyással a cég, hogy annyiért senki nem vesz semmit.
Az AMARC-ban levõ gépek strukturálisan mennyire okésak? Hány repóra van bennük? Pénzügyileg tényleg "filléres" opció.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem egészen, már évek óta megy a Raptor vita pro és kontra. Eleddig az üzemeltetési költségeket az USAF nem hozta nyilvánosságra. Mikor a Raptor továbbgyártásáról kezdõdtek a szenátusi és kongresszusi viták, a politikusok számszerûen akarták látni azt a hatalmas elõnyt, amit a légierõ vezetõi folyamatosan emlegettek. Ekkor repült a kaki a ventilátorba, mert a kikerült adatok és információk éppenséggel nem festettek túl jó képet a típusról.
Hozzá kell tenni, hogy a légierõ ugyanúgy a maximalizmus áldozata lett, mint a hadsereg (FCS program) vagy a haditengerészet (Zumwalt osztály, LCS program). Egyszerûen nem akarnak megelégedni "csak" egy jó géppel, amit nagy számban, olcsón lehetne üzemeltetni, nekik a legjobb kell, amiért viszont prémium árat kérnek...
Az F-35 lobbi aligha játszik bele ebbe. A gyártó ugyan az, és az már kiderült, hogy a Lockheed korábbi lobbyja, mely az F-22A exportját pedzgette, nem az F-35-ösnek akar konkurenst (ausztrál eset).
Hozzá kell tenni, hogy az F-35 esetén is repül az a bizonyos anyag a ventilátorba, csak nem olyan feltûnõen. Az F-35B csapnivaló teljesítményadatai, a költségtúllépések (a GAO szerint akár 7 milliárddal is meg kell toldani a fejlesztési költségvetést, és 3 évvel is csúszhat az egész program, ráadásul 2015 elõtt a külföldi partnerek nem is számíthatnak az F-35-ösökre - sõt, a berepülési program is csak 2014-re fejezõdhet be a jelenlegi ütemterv szerint). A GAO elemzés egyik sarokpontja, hogy a gépek beszerzési ára (fejlesztési költség nélkül) elérheti a 83 millió dollárt, ami csaknem kétszerese annak, amit az eredeti szerzõdés által lefektetettek, éppen ezért a GAO azt javasolja, hogy a következõkben térjen át a fix költségû szerzõdésekre, ahol a gyártó vállalja a fejlesztés során fellépõ anyagi kockázatot, ne pedig az állam.
Eközben meg persze megy az anyázás, miszerint a bevethetõ vadászgép "szakadék" egyre nõ az F-22 további beszerzésének hiánya és az F-35 csúszása miatt. Érdekes módon azt a lehetõséget fel sem vetik, hogy akár új F-15, F-16 F/A-18 gépeket vásároljanak, akár az AMARC-ban álló gépeket felújítva oldják meg a rendelkezésre álló gépszám problémáját...
Товарищ Путин
Azért fura, hogy csak 2 év után jut eszükbe ez. Én in nagyon erõs F-35 lobbizást érzek.
Megdöbbentõ adatok láttak napvilágot a Raptorról
http://www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/hirek/megdobbento_raptor_adatok/
"Egy repült óra a típuson 44 000 dollárba került, míg a régebbi F-15-ösöké csak 30 000 dollárba. Az F-16-oshoz viszonyítva viszont már majdnem dupla annyi ez az ár, és amíg a Falconnál egy repült órára 19 órányi karbantartás jut, addig a Raptor esetében már 34 óra kell."
Ezekhez a megdöbbentõ számokhoz képest viszont arányaiban elég sok veszett oda.
Товарищ Путин
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Jól hallottam én is õket innen a nyóckerbõl, de sajna az irodából nem láttam. Csak annyit tudtam akkor, hogy repülõ volt, és valami kisebb 1-2 üléses vadászféleségek, a hajtómû hangjából. Megismételhetnék párszor, csak szólhatnának elõtte, mert akkor kimegyek az utcára.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A halál csupán a kezdet...
Látványos légi baleset történt Németországban: egy sportrepülõgép személygépkocsival ütközött a Würzburg közeli Grossostheimnál.
A furcsa baleset érintettjeinek azonban volt õrangyaluk, a gépkocsiban ülõ háromtagú családból csupán a gyermek, illetve a kisrepülõgép pilótája szenvedett könnyebb sérüléseket - közölte a helyi rendõrség.
A grossostheimi repülõnapon bemutatót tartó sportgép túlságoson mélyre repült, és egy bekötõúton elütötte az ott közlekedõ személygépkocsit. Mind az autó, mind a repülõ az út menti mezõre vetõdött. Szerencsére a repülõnap nézõi közül senkinek nem esett bántódása.
by index.hu
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Más téma hogy szinte csak mi küldtünk oda utasszállítót, mert háborús övezetnek számított de mindegy.
Olyan, hogy "Emdraer" amúgy sincsen, maximum "Embraer" van.
Visszafordult a Malév Ljubljanába tartó gépe Ferihegyre
Meghibásodott a fékszárnya, ezért a felszállás után tíz perccel visszafordult a Malév 488-as, Ljubljanába tartó járata szerda este. Az Emdraer 120-as típusú urbólégcsavaros kisgép harminc emberrel indult útnak, de a hiba észlelése után visszafordult, és probléma nélkül leszállt. Az utasok egy másik repülõgéppel utazhatnak tovább.
http://index.hu/bulvar/hirek/2009/07/08/visszafordult_a_malev_ljubljanaba_tarto_gepe_ferihegyre/
Товарищ Путин
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Товарищ Путин
Товарищ Путин
A B-767-re nekem az az utolsó infóm, hogy ha kb. 50%-ban teli van a gép az már viszonylag decens nyereséget termel. Viszont ez kb. 20 éves infó. Ez még mindig áll?
Az LHB-ben jelenleg nincs 2-es hajtómû, az sajna messzire nem megy :\
Nem akarok politikával szorosan összefüggõ, esetleg egyesekre sértõ megjegyzést tenni, úgyhogy ugorjunk...
Товарищ Путин
Eladták a new york-i és toronto-i slotot mert mi már oda nem akarunk repülni? Az összes oda induló gép mindig tele volt (itt most közel 200 fõs 767-esekrõl beszélek) szerintük ez gazdaságtalan és a hosszútávú gépek csak viszik a pénzt. Végül is a 767-est csak moneymaker-nek hívják mert aki azzal nem csinál pénzt az hülye. A helyzet az, hogy mindenki hülye rajtunk kívül, hogy nekik nem gazdaságtalan.
Charter-t sem kell már nagyon repülnünk, sikerült elérnünk azt, hogy azokat sem tudják megtölteni, hála a marketingnek. Igazi, szerencsétlen barmok...
Товарищ Путин
Товарищ Путин
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Csak lesz majd egy alkalom rá, úgyis jövök megyek.
Товарищ Путин
Azért beülnék FO-nak...csak genyázok. Szeretném én azt nagyon! Milyen uncsi már, ha mindig kijön a futó, ha az ember kiereszti?!? Itt legalább minden út egy kaland! 😊
Товарищ Путин
Kajakozás után is ilyen, úgy elzsibbad a lábam. Ott néha fél - egy percig is eltart mire rendesen tudok járni. Nagyon fura érzés. Persze az ócska kajakülés sokkal kényelmetlenebb lehet egy normális katapultülésnél.
Arról nem is beszélve, hogy a WC hiánya milyen kellemetlen lehet odafent. Van errõl egy tök jó vicc is. Ismered az C-130 és két F-16 esetét? 😊
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1080657777&no=11049
Jó dolgukban nem tudják, hogy mit csináljanak...
Товарищ Путин
Azt hittem beül az ember egy ilyenbe, és a fél világot átrepüli ha kedve szottyan és van légi utántöltés...
De legalább most már tudom, miért nincs vadászgépes roadmovie 😊
Товарищ Путин