14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#11478 Arra gondoltam ami minden vészkijárati ajtó melletti széknél, de tudsz mutatni olyat ami a Malév gépeken minden Malév újság utolsó pár oldalán van, azt megköszönném! :) -
#11477 Ha erre gondolt akkor igazad van, de ennek a nevét nem ismertem, így még nem is hallottam róla, hogy Safety Card. -
#11476 Sajnálom, hogy még mindig nem érted mi van. Ha már mindenképpen fordításra adod a fejed, akkor talán a checklistet se ártana lefordítani és mindjárt világos lenne, hogy a "vészhelyzeti ellenőrző listáról" beszélsz, amit a pilótabácsik, nénik és a légiutaskísérők olvasgatnak. Amit pedig a kedves hozzászóló kért az a kis utastájékoztató, ~A4-es méretű lapocska (műanyaggal bevonva), amit többnyire az utasülések zsebeiben helyeznek el és safety cardnak hívnak. Ne sértődj meg, de néha nagyon csőlátásod van.
Például:
egyik oldal
másik oldal -
#11475 Amúgy van három fajta is, melyikre gondolsz? Mert van egy a légiutaskísérőknek, egy minden vészkijárati ajtó melletti széknél és a Malév gépeken minden Malév újság utolsó pár oldalán pár általános dolog (pl mit szabad használni repülés közben, stb). -
#11474 Nah most megnéztem direkt neked. Igazad van, nem Emergency hanem Vészhelyzeti Check List-nek hívják. Jahogy az Emergency mit is jelent?
Azért csak lefényképezem, hátha mégsem hiszel nekem. -
#11473 Félreértetted, nem is feltételeztem ilyesmit.;-) -
#11472 Szia!
Le tudnál fényképezni pár ilyen kártyát? Azt nagyon szépen megköszönném! :D
Üdv -
#11471 Köszi a válaszod, sok hasznos képet találtam! Amúgy megnyugtatlak, hogy nem vagyok senkinek sem az alregje! ;) -
#11470 Köszi! ;) -
#11469 Kösz, nem kell. Malévos safety cardom van nekem is, nincs szükségem fényképre. -
#11468 Hogyhogy 10 évig nem jöttek rá alig hihető.Ha meg már ennyi ideje csinálja akkor simán benne van a gyakorlatban,gyerekjáték lesz vizsgát tennie. -
#11467 Holnap lefényképezem neked a Malévnál használtakat :) -
#11466 Safety card.
Fenrir, add fel, megint mellé lőttél. -
#11465 Emergency Checklist. -
#11464 Sziasztok!
Házidolgozatot írok repüléssel kapcsolatban és az lenne a kérdésem, hogy hogy hívják azokat az információs műanyag lapokat, amik megmutatják, hogy merre van a vészkijárat, hogyan kell felfújni a mentőövet, ilyesmiket? Szeretnék keresni google segítségével képeket, csak nem tudom, hogy hogy hívják. :D
Üdv -
#11463 Gyázz!!!
jekranoplan
-
#11462 Egy Rafale életútja:
-
#11461 Mennyi meg nem becsült tehetség. ATC, pilóta. Már csak egy sufnijózsibácsi karbantartós hír kellene mára. -
#11460 Ez se rossz:
ATC kid:) -
#11459 Dettó ez a véleményem, kérjenek szakmai jellemzést a kollégáktól, nézzék vissza az eseményeit aztán csinálják meg neki a szakszót, ha minden ok... -
#11458 Most már akár hagyhatnák repülni is, van elég tapasztalata :D -
#11457 Még jó hogy nem lett baleset belőle eddig. -
perko #11456 Légi fotókon a világ legértékesebb katonairepülőgép-temetője -
Baluxx #11455 Hello! A valasz a kerdesedre: JAR-FCL 3.135 -
#11454 Sziasztok! Magas vérnyomás betegség lehet kizáró ok, hogy pilóta legyek? Utasszállító pilóta szereznék lenni.... -
#11453 Miniatűr C-17.:-)) -
#11452 A Boeing 737-es flottát akarja arra lecserélni. Legalábbis szeretné... -
#11451 Tényleg 30 SSJ 100-ast akar venni a malév?!
Mi az ördögnek ennyi gép? -
#11450 Volt már szó A400M, Szuhoj Superjet 100, Boeing 787 és egyebek volt és várt szűzfelszállásáról, itt egy kevésbé ismert hasonló eset: Kawasaki XC-2:
Link, ha a videó nem látszik: Katt ide -
#11449 A tegnapi "tél" :)
-
fermail #11448 Sziasztok, pilótatársak!
Eladó egy vadonatúj Avcomm AV-200 PNR Headset számlával, papírokkal, tartozékokkal.
Megvásárlástól számított 5 év garancia + ajándék headset táska.
Ár: 29.900-HUF (Pilotshop ár: 42.125-HUF)
+36-20-522-6801
-
Baluxx #11447 Azt meg vedd hozza, hogy csodbe is ment a Thielert. Nem ment ugy a dieselbuli.
Amugy nem kell cserelni a gearboxot, hanem "eleg" nagyjavitani. Lenyegeben teljesen szet kell kapni, es erre itthon jelenleg csak egy cegnek van jogosultsaga Tokolon.
Szoval annyira nem sotet a kep (legfeljebb szurke:)), valoban gazdasagos dieselgeppel repulni, az egyetlen hatranya, hogy gyenge, mint a harmat. 135 paci sajnos nem egy nagy menes, meg a muanyagsarkanyos DA-40-essel is huzos felszallni egy rovidebb repterrol nyaron. -
#11446 737-esből akartam kiindulni, de eszembe jutott, hogy a Q400-ra tudom is ezeket fejből :)
Amúgy 737-esen ugye az IDG-t hajtja meg, ami maga a generátor és a CSD. -
#11445 Hüdejó, hogy van szerkesztés mi? Mert az előző úgy magában elég nagy baromság volt.:-))) -
#11444 Meghajtás és áttétel, pl ami forgatja a generátort, hogy starter mód után generátorban üzemeljen.
Q400-ason a Reduction Gearbox hátsó falán csücsül az AC generátor, hajtómű által hajtott hidraulika szivattyú (EDP), túlpörgés szabályzó (OSG), a légcsavarlapátok szögét állító szivattyú (Feather Pump). -
#11443 A gearboxon kivüli motor karbatartasi díjak üzemidők azok nagyábból megeggyeznek a benzinmotoréval? A gearbox az micsoda mert nem halottam még róla! -
#11442 Ja még annyi eszembejutott az üzemeltetés anyagi vonzatához, hogy a dieselben van gearbox, amit asszem talán 250-300 óránként cserélni kell és az bizony nem 2 Forintos mutatvány (gyakorlatilag milliós tétel). Véleményem szerint ez is az oka annak, hogy nem igazán látsz túl sok diesel Cessna-t, mivel amit spórolsz a fogyasztáson/üzemanyagáron, azt el is bukod gyakorlatilag ezzel... -
#11441 Repültem Diesel 172-vel, mondjuk nem sokat (pár órát). Amivel én repültem abban 1.7-es Centurion (Mercedes) motor volt, egész korrekt avionikával (robot, motortester, LED-es kontrol-műszerek, stb.). Szubjektív véleményem szerint elég gyengusz volt, ami leginkább a motorerőt igénylő manővereknél nyilvánult meg természetesen (felszállás, emelkedés). Utazóban lehetett vele haladni, de természetesen nem egy XP volt akkor sem.:-) Ha emlékeim jól csalnak 140LE körüli teljesítménye volt (amivel toltam), ami valljuk be egy 172-es kasztnihoz kevéske. Viszont van tudtommal 2 literes 160LE-s motorral szerelt változat is. A fogyasztása természetesen arányaiban úgy nyilvánul meg, mint általában a benzines-diesel motoroké. Megbízhatóságról igazából az tudna beszélni, aki tartósan üzemelteti, nekem csak pár órás tapasztalatom van vele. -
#11440 Van valakinek Tapasztalata a Diesel Cessnaról?? Kiváncsi lennék hogy jobb vagy rosszabb mint a sima benzinmotoros illetve a fogyasztása mennyivel kevesebb, megbízhatósága? -