Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qtab986
De a lekvárnál már lehetett gyanakodni.

[NST]Cifu
Minden jó hazugságban van valamennyi igazság, különben eleve ostobaságnak fog tünni, és semmi felütés nincs benne. Az, hogy egy tehetõs arab légitársaság próbálná ki magát az európai piacon egy ilyen megoldással (befektetõként jelenne meg egy EU-n belüli légitársaság mögött), nos, teljesen hihetõnek hangzik. Pénzük van, így egy "Trójai falóval" betörhetnek az EU-s belpiacra, így pedig ha elkezd újra felpörögni a légi szállítás piaca, egy lépéssel ott lehet mindenki elõtt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Tikal
Nagyon kiváncsi lennék mire is ment ki ez az egész, mert hogy a vezetõknek már az elsõ perctõl világosnak kellett lennie hogy ez nem fog menni az biztos.... ki járt jól és miért?
...és pontosan ahogy írod, azok szívták meg nagyon akik elmentek ehhez a céghez dolgozni, ott hagyták a biztos melójukat miatta, õket sajnálom én is...nem tudom ilyen esetben tehetnek e bármit is, hiszen õket tudatosan becsapták, ebben biztos vagyok.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Fenrir
Inkább felháborító, hogy képesek voltak nagy mellénnyel és pofával kiállni, dobálódzni hihetetlen számokkal és ezzel sikerült is sok emberben (sajnos egy bizonyos szinting bennem is) reményt kelteni, hogy el fognak indulni idén, méghozzá ilyen nagy számú gépparkkal.

Most legjobban azok szívták meg akik kiléptek a munkahelyükrõl, hogy ehhez a céghez csatlakozhassanak, õket rendkívül sajnálom.

A halál csupán a kezdet...

Tikal
Meglepõ.....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Boconadi
Tökéletesen tükrözi magyarország jelenlegi helyzetét. Sajnos.
bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Mark007
Tökéletes, köszönöm! 😊

Fenrir

LoDMaSt
Most úgy nem keresgélném ki neked, de itt kell lennie olyannak is:

http://avherald.com/

@ Hellomarci

Mark007
Üdv.
Valahol létezik olyan lista, felsorolás, ahol idõjárás okozta légibalesetek találhatóak?
De ha valaki tud fejbõl pár tipikus esetet (elegendõ a helyszín és idõ, többit megoldom), azért is hálás lennék. Elõadáshoz lenne rá szükségem.

[NST]Cifu
Jó képek ezek.

Az S-70 az exportverziók elnevezése, az US ARMY helikopterei az *H-60 típusjelzést használják, ezek feltehetõen UH-60L vagy M változatok.

Asszem, ezekkel a képekkel nem fogok dicsekedni...
S-70?
2+3
Nyugat

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Fenrir
Ejj és én ezeket miért nem hallottam? Itt vagyok Csepel közepén.

10 perce húzott el Csepel fölött 2 Chinook és 3 BlackHawkoid kb 280-as irányon.
Minden héten repülõnap! 😊

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

desigo
Fenrir
Sugárfordítót nem tudsz aktiválni levegõben.

Bár csak ez lehet az, de akkor már földön van a gép. Ennek van olyan éles, sívitó hangja.

Jet

Pár száz méterrel a levegõben? Nem hinném. Egyébként tényleg olyan hangja van.

Szerintem reverz (gázsugárfordító vagy mi lenne magyarosabban)
Fenrir
Milyen gép? Jet vagy légcsavaros?

Mikor 13-s pálya van LHBP-n akkor rendszeresen fölöttünk mennek el a leszálló gépek. Rendszeresen hallom, hogy némely gép egyszer csak olyan hangot ad mintha bekapcsolnának egy rohadt nagy elszívót. Minek lehet ilyen hangja? Áramlásrontó nem lehet. Ahhoz túl hangos. Amúgy is ilyen alacsonyan nem lehet nyitni.

Fenrir

Fenrir
Már miért? A Serenity egy ûrhajó/ûrrepülõ, Mal Reynolds meg a kapitánya, teljesen témába vágott 😊

Kata
Nem volt témába vágó.

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Most miért moderáltak ki? 😊

Kata
Az a budaörsi reptér leszálló iránya, a tesco parkolójával egy vonalban, attól talán 200 méterre van a pálya. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Papirzacsi
Vagy leszállt a mögötte lévõ budaörsi reptéren?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

qtab986

Az normális hogy az M1/M7 kivezetõn ma egy vitorlás gép az egyik bevásárló központ (tesco vagy nemtom) tetejére szállt le? Arra mentem ma motorral és látom hogy süllyed, süllyed és már nincs hova süllyedni. Aztán csak eltünt.

[NST]Cifu
Rengeteg, a Bo-105 eléggé régi konstrukció, szóval azóta azért születtek már csodák. 😊

AH-64 - szintén nem egy friss gép 😊

Lynx - detto nem egy mai darab 😊

Roivalk - ez is egy jó 5 éves videó...

And so on...

Molnibalage
Van még olyan heli, amivel ezeket meg lehet csinálni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fenrir
Ügyes volt a pilóta <#eljen>

Ez hasonló, csak látványosabb és hanggal 😊

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

desigo
A reptér biztonságosan körbe van kerítve nem egy vasúti sínpálya.
Ha csak nem nagy tükrökkel vagy lézertollal mentek ki szándékosan zavarni a pilótát nem tudtok kárt tenni se a gépben se magatokban.
mijki
S még valami. Ha spotterkedni szeretnék egy barátommal Ferihegy körül, akkor láthatósági mellényt érdemes viselni. Mert nyílt vonalon vonatokat is fotózik és ott javasolt a mellény viselete.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

LoDMaSt
Cargolux kapásból párszor egy héten:

http://www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?f=35&t=1001

@ Hellomarci

mijki
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy 747-es mikor érkezik Ferihegyre.

A választ elõre is köszönöm.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Molnibalage

repvez
Õ bár nem pesten van,de tudom ajánlani, megbizható és tapasztalt. És ha jól tudom akkor neki vagy nekik van olyan jogosultsága, hogy 7-8 ugrásból meg lehet szerezni az egyedül ugráshoz szügséges okmányt amivel európában bárhol ugorhatsz .
Molnibalage
Most nézem, hogy BP. közelébõl a légtér besorolás miatt lett számûzve az ejézés. Hát, akkor sajnos utazi kell. Sebaj.

Volt itt mát valaki esetleg ilyenen?

(Megközelítés szempontjából nekem a Börgöndön levõ lenne talán a legegyszerbb.)

Fenrir

Molnibalage
Kis hazánkban milyen feltételek mellett lehet szólóban vagy tandemben ejtõernyõzni? Bp. környékén milyen lehetõségek vannak?

Tikal

MerlinW
Áhhá

[merlinw.org]

desigo
Vége lett a Szigetnek meg az Ozorának és sok külföldi indult haza amit egy festõ éppen megörökít.Mindenfelé aludtak ahol volt egy kis szabad hely.
MerlinW
Errõl lemaradtam, mi történt?

[merlinw.org]

desigo
12-én...

qtab986
A bánáti bazsarózsa is kivirágzott. Szép vége lett ennek a hétnek.

Fenrir
2 ex-Malév, most már Sólyom pilóta hozta át a gépet.