Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
"A világ összes repülõgépe egyszerre megtekinthetõ és minden adatot megtudhatsz a repülõkrõl, az útirányról és még a földet is megtekintheted a pilótafülkébõl. Itt a weboldal: Flightradar24"

Csak éppen egy tekintélyes lista van a Flightradar oldalán azokról a típusokról amiket nem lehet ott látni mert a válaszjeladójuk nem ADS-B-s, pl ilyenek voltak a Malév Bombardier gépek (Q400, CRJ).

A kisgépekrõl nem is beszélve...

A halál csupán a kezdet...

Sokkal kisebb szinten van,de amíg egyesek az aláírásukban reklámozzák,ne csodálkozzunk(zanak) semmin 😊

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
"Önök szerint ezek a kommentek épeszû emberek gondolatait tükrözik?" 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ezek a képek Ön szerint hagyományos repülõgépek alkatrészeit mutatják be?

ez a rész mindent visz 😄

Molnibalage
A véleményem az aláírásomban van. A konteózás lassan eléri azt a szintet, hogy vallásként lehessen kezelni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fenrir
Kicsit idióta cikk...

Vélemény?

Voyager5
Szerintem van ott légtere a Szentgyörgyi Dezsõ RB-nak, azért hallhatjátok.
Boconadi
Amikor még otthon laktam, és voltunk túrázni, szóval nem a városon belül, hanem tõle 10-20 km-re a szántóföldön, vagy dombon, hegyekben, bárhol, mi is hallottuk nem egyszer 😊 Érdekes
Mark007
Pedig egyre gyakoribb errefelé (heti 1-2).
Múltkor telefonon beszélgettem ismerõsömmel ~15-20 kmerrel odébb, és mindketten hallottuk éppen. Szóval nem hiszem, hogy más lenne, fõleg ilyen hangerõvel..

Molnibalage
A készültségi és éles harcfeladatot végrehajtó gépekre nem vonatkozik a jogaszbály alapján semmiféle korlátozás. A kell a hangsebesség, akkor bárhol átléphetik. Persze a józan ész azt diktálja, hogy lakott terület közelében alacsonyan ezt nem erõltetik.

Hangrobbanást nagy magasságú BVR gyakorlásnál hallhatsz vagy elfogáskor, de máskor nemigen.

Mark007
"A légvédelmi készenléti szolgálatot ellátó légijármûveknek a légtérszuverenitás megóvása céljából végzett repülések kivételével"
Pontosan mit takarna ez a mondat?
Józan paraszti ésszel, ha megsértik a légteret, akkor átléphetik?
Ergo ha hangrobbanás van, akkor légtérsértés is? 😊

Molnibalage
Itt. 7. oldal 22.§

Mark007
Hmm. Hát, ha így van, akkor durva. Így is meglehetõsen erõs hangja van😊

Molnibalage
Itthon asszem 30 vagy 36 ezer láb felett van csak erre lehetõség.

Mark007
Szárazföld felett átlépheti bármilyen gép is a hangsebességet? Azt tudom, hogy képes rá, de egyáltalán szabad nekik?😊
Csak mert Debrecenben egyre többet lehet hallani hangrobbanást, és tudomásom szerint szárazföld felett tilos átlépni normális esetben a hangsebességet.

Fenrir
Nekem azért nem lenne õszinte a mosolyom ha egy ilyen személyzet megjelenne a gépen 😊

Kata
nem tudom ki emlékszik még erre a kész átverésre, de szerintem viccesen alakít a pilóta 😊

[/cserf][/fülünyúl]

MerlinW
Epic😊

[merlinw.org]

Kata
fõ a biztonság:

[/cserf][/fülünyúl]

desigo
Hogy mi? Én ennél sokkal gazdagabb vagyok!

"nemrég vett egy Airbus A380-as repülõgépet, amelyet kifejezetten az õ ízlésére szabtak" <#wilting>
robotnyk
a régi festésük legalább egyedi volt

Szénné égeti magát a cég 😞
Súlyos Carpatair baleset Rómában

Fenrir
Kicsit nagy számokkal dobáloznak, való igaz.

"10 millió utas és 9 milliárd $ bevétel" - komolytalan.

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

qtab986
Lehet Más a Magyar Légiközlekedési Vállalat, LMMLV? Milyen?<#hehe>

Tikal
Mondjuk ez a nev nem valami jo, szvsz.. Hungarian world airways?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

robotnyk
új magyar légitársaság

hogy mennyi igaz belõle, nem tudom, de jó lenne ha lenne belõle valami.
Jah hát ha egy ÚJ "Malév"-nak ennyi gépe lenne (+vérfrissés) azért már mégis elégedett volnék. Nem egy Romániában rejtõzködõ Etihad az fix. Pont hogy réskitöltésre ideális az ilyen géppark, fõleg ha felkínáltuk volna közös érdekbõl cserébe legalább a maradékokat. Elsõ blikkre😊 nem egy hiéna társulat

Szent Haba-kukk

Fenrir
13 gép a tekintélyestõl azért messze van, õk is ráhordást csináltak mint a Malév. Emlékeim szerint a Malév-csõd óta már õk sem járnak Ferihegyre.

Róluk miért nem hallani többet malév-krach, vagy a régiós légifuvarozás kapcsán ? Ui.egy prosperáló "Temesvári" cég, meglehetõsen tekintélyes gépparkkal etc.

Talányosnak tûnik, már ahhoz képest hogy közvetlen a határ túloldalán van a Központjuk . - Lehetett (?) volna hozzájuk apportálni ezt-azt, ..abból ami maradt.

Szent Haba-kukk

repvez
hogy kapaszkodik a rohadék ,de biztosan tetszik neki mert nagyon csóválja a farkát <#idiota>
desigo
exTrem
Sajnos business is business 😞 Pedig milyen jó lett volna az emlékparkban megõrizni 😞

Fenrir
Ezt egy repülõgép sem érdemli és ezt most nem azért mondom mert Malév gép és ezeken dolgoztam 9 évig.

Fõleg úgy nem érdemli, hogy egy jó állapotban lévõ, teljesen üzemképes gép volt.

bertino
😞

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Úgy látszik a hülyeség nem foglalkozásfüggõ.

Letartóztatták a részeg pilótát

Igaz, odafönnt nem kell attól tartani, hogy fának megy valaki.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

qtab986
Délszláv háborúban melyik volt a legmélyebb behatolás Mo. légterébe harci repülõgéppel? Szeged megkerülése urban legend? Nem a szerb határ és Szeged között, hanem Hódmezõvásárhely felé.

Fenrir

robotnyk

😮
qtab986

qtab986
HA-ACY

qtab986
Ilyet egyszer csináltak egy nagyobb repülõgéppel. Egy utasszállítóból kialakított teherszállítóval. A 2 pilóta mellett még elvittek valakit a cégtõl az útra, mint utast. De õ azt tervezte, hogy megöli a pilótákat és rázuhan a cég központjára. Úgy agyonverte a két pilótát, hogy maradandó egészségkárosodást szenvedtek, de az egyik képes volt lefogni, a másik meg vezetni a gépet. Azt hiszem betörött a koponyája egy ütéstõl és fél oldalára lebénult és megvakult. Ennek ellenére ugyanilyen manõvert csinált.

Fenrir
Elõbb-utóbb leperecel ha így folytatja 😊

Van egy mondás, hogy vannak öreg pilóták és vannak vakmerõ pilóták.
Öreg vakmerõ pilóta nemsok van.
Ez a fickó még elég fiatal.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

desigo
Tuti nem szívbajos xD
Molnibalage

Ez is õ elvileg.

Molnibalage