14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • bertino
    ez kemény télleg, bevállalósan manővereznek.
  • Fenrir
    Még egy maláj 777-esnyi emberrel kevesebb :(
  • qtab986
  • Fenrir
    http://traveltips.usatoday.com/difference-between-business-class-first-class-21078.html

Az írás szerint a First a jobb :)
  • qtab986
    Miben jobb a first class-nál?
  • Fenrir
    Business?
  • Rue East
    A metró azért picit egyszerűbb. Mondjuk kötött pályás. Külön a metró számára épített alagútban halad. Lehetne sorolni.
  • qtab986
    A Hong-Kong-i metrót állítólag jobban irányítja a mesterséges intelligencia, mint az ember. Csak a szerelők,végrehajtó-állomány ember.
  • qtab986
    Melyik osztály a legkényelmesebb, legjobb az utasszállító gépeken?
  • Molnibalage
    Na, erre tuti szakítok egyszer időt. Az ziher. Köszi.
  • Kata
    Közel három órás videó, de hátha valakit érdekel:

• Molnibalage
    Mekkora időbeli elkülönítés van előírva? Egyáltalán távolságot vagy időt definiálnak ilyen esetben?
  • Rue East
    Near miss in BCN, A340 Argentina / 767 UT Air. Explanation from a BCN ATCO :
    Airport was about to change from night configuration to day configuration. At night, runway 02 is used for landing and 07R for take-off, while during the day 25L becomes the take-off runway and 25R is used for landing (unless winds favor runways 07L/R).
    Two of the three ground Air Traffic Controllers work in a smaller Tower located near the main Terminal (frequencies 121.65 and 122.225) while the other ground frequency (121.7), delivery and the two tower frequencies (118.1 and 119.1) are located in the main Tower. 121.65 (122.225 not used at night) cleared the Aerolineas Argentinas A340 to cross runway 02, which he thought was not active as he expected the airport to be in day configuration. Meanwhile, the UT Air Boeing 767 was cleared to land on the same runway by Tower (118.1).
    Crossing the active runway usually requires some coordination between the two towers but this is not necessary in night configuration.
  • Rue East
    Igen.
  • desigo
    Irányítótoronyban hibáztak?
  • Kata
  • fonak
    Hát ennek a kereke is fejen kólinthatott volna valakit, vagy csak a perspektíva miatt tűnik így.
  • Molnibalage
    Ide is.
  • Boconadi
    +1
  • fonak
    Nincsenek öreg, bátor pilóták :)
  • Caliph
    kamerás se semmi,ha elakad a szárny pont ráfordul a gép:D
  • MerlinW
    Őket nem érdekli ez. Ha az extrém sportokat űzők bármelyike is azon gondolkodna, hogy meg is halhat, akkor nem létezne az extrém sport. Ahogy ez a pilóta is valószínűleg nem először csinálta ezt, hanem már vagy 100x begyakorolta, ahogy a siklóernyősök, a snowboard-osok, a pörgőforgó motor/kerékpár akrobaták, stb, stb is. Az összes extrém sportág arról szól, hogy egyetlen mozdulat vagy külső tényező választ el a haláltól. Ezért hívjuk extrémnek.

A halálfélelem egyébként is a legrosszabb dolog ami történhet egy emberrel. Semmi mást nem szül csak pánikot. Az meg tényleg megöl. Le kell küzdeni.
  • millerius
    A kivitel tényleg profi , de a pilóta szerintem akkor lesz igazán profi, ha ezt nem túl gyakran csinálja! Ha ugyanis csak egyszer is hibázik, akkor meghal, és még jó, ha néhány nézőt nem visz magával a sötétbe. Hibázni viszont előbb-utóbb fog, mivel ember és nem isten, legföljebb annak képzeli magát! Tipikusan olyan manőver, amiben nincs semennyi biztonsági tartalék, tehát amit hiba esetén szerintem nem lehet túlélni.
  • Tikal #13237
    itt mindenki csak egyszer hibázhat,ettől függetlenül rohadt profi :)
  • perko
    Csak egyszer fog hibázni, többször biztosan nem.
  • Molnibalage
    Ez dilis...
  • immovable
    Ez ám a REPÜLÉS.
  • Fenrir
    Nekifutás közben szétment a hajtóműve, a Lufi hangárból végignéztem :)
  • desigo
    Mi történt a Tunisair Boeing 737-essel ma?
  • Molnibalage
    A klasszikus elképzelt vészhelyzet élőben.
  • repvez
    Hol vehetem át személyesen tőled ?
  • Kata
    kíváncsi voltam ki veszi észre elsőnek, tiéd a pirospont :)
  • repvez
    :) DE azért rossz a leirás,mert a szárny fölött áramlik gyorsabban a levegő nem alatta.
  • MerlinW
  • Kata
  • robotnyk
    gyakorlat van a hajmáskér-várpalotai lőtereken, lehet azért. (már úgy másfél-két hónapja, egyébként)
  • desigo
    Tegnap pedig Veszprém mellett köröztek.
  • Molnibalage
    Én is. A napokban halt meg egy volt alezredes aki helikopteres volt. Lehet, hogy az ő temetérésre gyakoroltak áthúzást, ahogy anno az első 29-es szpk-éra. Ez csak tipp. A Honvédelem Napja már lement, arra nem gyakorolhatnak.
  • fonak
    Előbb láttam két Gripent Bp. felett, mennyire gyakori, hogy itt repkednek?
    (Máskor is hallottam már gyanús repülőgépzajt, ami származhatott vadászgéptől)
  • robotnyk