Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

desigo
Reaper
<#eljen>

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Kata

[/cserf][/fülünyúl]

desigo
"Május tizedikén szállt fel elõször függõlegesen (vertical takeoff, VTO) a gyártásra kész Lockheed Martin F–35B Lightning II harci gép. Rövid ideig alacsonyan lebegett, majd ahogy felszállt, ugyanúgy függõlegesen visszaereszkedett."

Tikal
valamiért az volt a fejemben, hogy volt kétnapos jegy is...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Reaper
1 napra...

Tikal
nem tudjátok véletlenül, a repnapra a jegyek két napra szólnak? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

qtab986
Convair film "A Bird in the Hand" showing the Model 48 COIN fighter's first flight.
Convair Model 48 Charger
F-0597

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

nincs ilyen szabály
olyan van, hogy kérésre kötelezõ angolul, vagyis ha egy pilóta angolul kezd kommunikálni, akkor kötelezõ neki angolul választ adni
amúgy meg a helyi nyelven mehet a kommunikáció

bertino
ezt igy visszanezni, felszallast, leszallast... gyonyoru.
a holgy is. 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

exTrem
Szerintem amennyire lehet, ezt felszámolták. Franciáknál nagy probléma ez a saját nyelven beszélünk történet, ott ha jól emlékszem volt is baleset emiatt vagy ha nem is volt akkor majdnem történt. Külföldi pilóta nem értette a francia hablatyolást és közben elõtte gurultak a pályán felszállás elõtt....

Nem véletlenül egységes a repülés nyelve, kivételek biztos akadnak, de nem sok hála istennek.

Molnibalage
Egy kb. 25 éves könyvben arról beszéltek, hogy akkor még probléma volt, hogy az adott ország hazai gépeivel hajlamos volt a torony nem angolul dumálni különösen a mediterrán országokban. Ezt sikerült felszámolni vagy csak most is félrenéznek adott esetben?

Ebben említik. Kora ellenére szerintem marha jó, én a sajátomat rongyosra olvastam.

exTrem
Toronnyal is angolul kell kommunikálni a személyzetnek, ez a szabály. Azonban sokszor udvariasságból az adott ország nyelvén szoktak köszönni kapcsolatfelvételkor vagy elköszönéskor a pilóták, ezért hallhatsz más nyelvet is. Egymás között úgy beszélnek ahogy akarnak de a fõbb fülkebeli instrukciókat is általában angolul szokták mondani.

Molnibalage
Már épp kérdezni akaram, mert korábban láttam a videót. A második esetben megengedték, hogy egy helivel dzsemborizzanak a reptér felett ilyen kötetlenül?

A belsõ kamerás felvétel sem rossz, de hogy kintivel össze van vágva nagyon zsír. Vajon mi célból tették ezt meg? Mert gondolom nem olcsó egy ilyet megcsinálni.

A hölgy tényleg csinos. 😊

Asszem nem ennél a videónál, de másnál furcsa volt, hogy hol németül hol angolul beszéltek. Toronnyal lehet anyanyelven rádiózni vagy csak egymásközt lehet, amikor senki sem hallja?

Kata
Okos, szép és pilóta. A Condor hölgy pilótája leszáll majd felszáll La Palmaról:

[/cserf][/fülünyúl]

desigo
Fenrir
Igen, pont ezek miatt nem engedik neki 😊

A halál csupán a kezdet...

Reaper
Sorry, elfelejtettem, hogy ilyen gagyi az sg motor...

Reaper
http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/04/19/10/Ilyen_meg_nem_volt_Hihetetlen_mutatvanyra_keszul_Besenyei.aspx

Papirzacsi
Nem fake, már korábban is meg akarta csinálni, de a hatóság rendre visszautasította az ötletet.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Kata
Azért kicsit necces lenne mivel a repülõgép fesztávolsága 7.5 méter, az alagút szélessége pedig 9 és 9.4 méter között van (a járdákkal együtt). Elég nagy a felszállósebesség ahhoz, hogy szûkössé és veszélyessé váljon az alagút szélessége egy onnan indított felszálláshoz. Ráadásul villámreflexekkel kell felkapnia a kb. 130-140 km/h-val guruló gépet, mivel azonnal ott a körforgalom az alagút kijárata elõtt. Nem fake a hír, hogy valóban az alagútból szeretett volna felszállni?

[/cserf][/fülünyúl]

VRSDM
az alagútban senki nem akart átrepülni.
ott gurulni lehetne, és a végén felszállni...

u dont have to listen anybody else but me

Fenrir
Konkrétan az alagútból szeretett volna felszállni, de azt a hatóság nem merte engedélyezni 😊

Kata
Tele vagy megint hülye kérdésekkel. 😄
Trélerrel. Nem furcsa és nem engedélyezési viszony, lezárták a rakpartot és csókolom. Van videó is.

[/cserf][/fülünyúl]

Molnibalage
A rakpartra hogyan került a gép? A magyar engedélyezési viszonyok között furcsa, hogy felszálhatott onnan. Nincs fent videó az eseményrõl valahol?

Boconadi
Mondjuk azt megnéztem volna, hogy a clark ádám téri alagúton hogy repül át... :-)
Kata
Nem semmi ahogy a szûk rakpartról felszállt a mester! <#eljen>

[/cserf][/fülünyúl]

desigo
Fenrir

Boconadi
Ha lehet igy fogalmazni
Boconadi
Pont most akartam linkelni, nagyon brutal...
robotnyk
😮
Molnibalage

Molnibalage
Érdekes kísérlet, egy amatõr landolása szimulátorban.

Asszem a Mythbusterban is volt egy ilyen, amikor a 0 szimulátoros tapasztalattal jó idõben modellezve a toronyból jövõ segítséget egész jól le tudtak szállni a mûsor készítõi.

Tikal
wow, ez most landolás akart lenni?...

qtab986

Fenrir
Az hát 😛

Tikal
permetezés? <#nevetes1>

Fenrir
Állatul néz ki <#eljen>

Molnibalage

Molnibalage

Tikal
Óriási, de a hozzászólások a legjobbak, van köztük egy cimeres ökör, Wittman András, na az osztja a legjobban az észt 😄D

Boconadi
"A hagyományos kondenzcsík (contrail) akkor keletkezik, amikor a magasan haladó sugárhajtású repülõgép okozta nyomástól kicsapódik a levegõbõl a vízgõz, ez általában 8 ezer méter felett történik, ekkor apró jégkristályok keletkeznek."

Most már tudom hogyan keletkezik a kondenzcsík <#idiota><#idiota><#idiota>
Fenrir
Neked is 😄

kellemes husvétot 😊

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Off
De ha nem lenne az aláírásodban,és nem emlegetnéd mindig kevesebben tudnának róla.
Bocs ha perikombipulativ voltam.
értem hogy zavar,csak furcsa

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
A konteósok semmilyen magyarázatot nem fogadnak el. Ezért nevezhetõ vallásnak.