14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
sulyid #13349 Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni hogy valakinek van-e információja arról hogy mennyire kemény a (civil!) repülőgép-szerelőinek az egészségügyi követelménye? Mindenütt csak annyit írnak hogy egészségügyi alkalmasság szükséges, de semmi konkrétat...
Előre is köszönöm az információkat, további szép napot mindenkinek! -
#13348 vagy egy kanadai pilóta ismerősöm, a múltkor pont szóba került a sorozat, de csak legyintett rá hogy hülyeség az egész. Ez egy show, ilyen gépekkel repülni se engedné őket, de valamivel el kell adni. És ez nem csak az ő véleménye ott. -
#13347 Ö még szebb : ) -
ldavid #13346 pedig ez sokkal szebb
Utoljára szerkesztette: ldavid, 2014.11.11. 18:05:02 -
#13345 Nekem máig a repülők klasszikus ferrarija a kedvencem:)
-
devisionhun #13344 -
#13343 Jól van na, csak kötözködök. ;)
Egyébként a vízszintes vezérsík alatt fel van tüntetve a típusjelzése (T-28B) >;) -
#13342 Ez nem teljesen egyértelmű mert azon a gépen már sokat módosítottak, pl a kabintető is motorral zárult be, nem kézzel húzták be. -
#13341 Fenrir, most komolyan, szedd már össze magad... :)
A Texan azért könnyen felismerhető a kis ablakos pilótafülke-tetőjéről, ami a korszakának hozadéka (ugyebár az 1930-as években tervezték). -
#13340 Lehet, nekem mindegy :)
Mondjuk nagyon hasonlít a Texan-ra:
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2014.11.09. 09:31:58 -
Drakkar #13339 Ez nem T-6 Texan, hanem T-28 Trojan
http://www.wingsovereurope.com/T-28_trojan.html
-
#13338 Ezt Antwerpen-ben lőttem, egy USA kiképzőgép, még repülni is láttam:
T-6 Texan
A csávó, aki szerelte és aztán berepülte 190 centi fölött volt, hozzá képest a gép nem valami pici.
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2014.11.09. 07:41:54 -
devisionhun #13337 mondjuk egy meszához képest -
devisionhun #13336 Stukába mindíg az döbbent meg hogy mekkora monstrum is valójában
Utoljára szerkesztette: devisionhun, 2014.11.09. 00:28:08 -
#13335 PZL Dromader-ok, Ayres Thrush-ok, Air Tractor AT-3xx-ek. Ez a formavilág tetszik. Meg az, hogy ezek alacsonyan repülnek. Ha leesnek nem esnek nagyot. [Utolsó mondat irónia]
Legkomolyabb ebben a műfajban a Ju 87 G volt, ami az akkoriban a földeken elszaporodó hernyótalpasok ellen használtak. Széttaposták a vetést, a szántást se csinálták meg szépen, aratni nem akartak. Nem voltak jók azok a hernyótalpasak semmire, sok kárt okoztak. -
devisionhun #13334 kedvenc repülőgépem
nektek micsoda?
-
#13333 Ezt konkrétan nagyon egyszerű kideríteni. Meg kell nézni a baleseti adatbázisokat, és kiderül, hogy a beleset 2012.03.05-én történt. Tehát nem régen, és az az évad amiben ezt leadták se sokkal újabb. Azt, hogy utólag eljátszák azt nem vitatom, mert nincs ott egész évben a stáb, főleg nem minden gép fedélzetén, stb stb. Így sok eseményről lemaradnak. -
devisionhun #13332 köszi!
azóta tetszik ez a gép amióta láttam a steven seagalos tűzparancs című amerikai akcifilmben
köszike mindenkinek! -
#13331 Hasegawa gyárt Air Force One-t, szerintem nézz körül online és kérd meg szüleid rendeljék meg neked, de ha szerencséd van valamelyik makett üzletben lesz vagy be tudják szerezni. -
devisionhun #13330 nem tréfálok -
devisionhun #13329 a makettezéshez értek, csak azt nem tudtam milyen tipusú repülőgép ez.
de köszönöm megkaptam a megfejtést -
#13328 Van makettezős topik, ott tudnak segíteni neked ilyen kérdésekben. -
#13327 szerk:
mégse... megnéztem a korod.. elsőre azt hittem tréfálsz :)
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.11.06. 20:12:38 -
ldavid #13326 ez sima Boeing 747-422 a United Airlines-tól
az Air force one egy régebbi 747-es, más festéssel (United States of America felirattal) -
devisionhun #13325 sziasztok nekem nagyon tetszenek a repülőgépek makettjaim is vannak, találtam egy képet ami nagyon tetszik , megszeretném venni makettba, már gűjtöttem is zsebbpénzt, csak nem tudom melyik tipus ez? az air forsz elnöki különgép 1 lenne talán köszi a választ,
a képen bejelöltem mejikre gondoltam.
Köszönöm szépen a válaszokat!!
-
#13324 ezt a részt láttam, és most jobban megnézve, ugy gondolom, hogy megtörtént ,de nem mostanában. tehát volt erről a leszállásról egy amatör felvételük, és ujra eljátszották az eseményeket. Mert ha megnézed akkor a balesetről rosszabb minőségű a video felvétel és nem hiszem, hogy valós vészhelyzetbe a kamerásnak engednék, hogy a kabinba a kamerát a pilóták orra alá dugdossa .
Tehát lehet, hogy a cég eddigi fennálása alatt torténteket ujraforgatják 2-3 évadban , másképp nem hiszem el, hogy minden részben ennyi probléma és váratlan dolog történne velük.Ez csak a szándékos feszültségkeltés ami a nézőszámot vonzza. -
#13323 Ez egy TV show, persze, hogy megrendezett:)
A C-46-os mellett egy Lockheed L-188 Electra-et is letettek hibás jobb futóművel. Nagy költségvetése lehet a show-nak, ha ilyeneket megrendeznek. Vagy az a kicsi légitársaság nagyon balszerencsés.
-
#13322 Ez egy TV show, persze, hogy megrendezett:) Nem is az a cél, hogy belehaljon a stáb, hanem a szórakoztatás és a szemléltetés:) -
#13321 Köszönöm, de ennyire nem akarom mások idejét rabolni. A sorozat tetszik, csak ahogy nézem egyre erősödik a kétség, mennyire hiteles. Maga a légitársaság is érdekes, ami a versenyszférában muzeális repülőgépekkel dolgozik. Valahol a sorozatban is megjegyzik, hogy akárhol tankolni se tudnak, mert egyre kevesebb repülőtéren kapnak benzint. A csillagmotoros gépeik nem kerozint fogyasztanak. Az üzemeltetésük is drága. -
#13320 Hát ezekről a "reality" müsorokról sose lehet eldöntteni mi megrendezett és mi nem.Mert néha olyan abszurd dolgokat csinálnak ami gyanus, hogy pont minden részben ugyan azzal a céggel történik meg. Szándékosan ismételgetnek benne részeket , aztán mikor meg oda jut a történet akkor meg egy érdektelen valami az amit elötte heteket reklámozták.Az autó épitgetős müsorok is ilyenek, Amikor század mm pontossággal lehet megmunkálni valamit akkor hogy lehet, hogy nem fér be a helyére meg más lesz a szine mint amit rendeltek és mindig késésben vannak és a vége mindig happy end lesz.
Visszatérve a repülösre, ha a szabályok szerint dolgoznak akkor elvileg az első és az utolsó mozzanat a szerszámok hiánytalan megléte amit a gép könyvbe az előkészitést végző személy aláir, igy ha mégis ilyen előfordul és baleset történik akkor tudják ki volt az , ha bebizonyosodik, hogy hanyagságból benne felejthette akkor nem csak egy ejnye bejnével tudják le a dolgot és a következő epizódba mintha mise történt volna csinálja tovább hanem elveszik a szakszóját és amig ujra nem vizsgázik le addig semmihez nem nyulhat. -
#13319 A PG-s időkben is hagytak szerszámot a gépben és gépveszteség asszem nem, de igen súlyos anyagi kár lett belőle. A kornak megfelelően egyből jött a nyomozás, hogy biztosan szándékos szabotőr volt. Utána asszem külön beosztás és feladat volt a gép átvizsgálása, hogy nem maradt e bent semmi. Kővári Lacit megkérdezhetem, mert anno írt erről a "Volt Egyszer Egy PG" sorozatban az Aranysasban.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.05. 12:06:54 -
#13318 Van egy reality sorozat, Ice Pilots. Ennek az évadnak az egyik részében megsérült egy C-46-os. A szerelő egy sárga kalapácsot felejtett a gépben, aminek a jobb motorját cserélték vagy javították. A gépet elvitték egy próbarepülésre. Leszálláskor a jobb oldali futómű nem rögzült, mert a kalapács beszorul a futómű és most nem tudom mi közé. Egy darabig gurult a C-46-os a betonon, aztán mikor lelassult, akkor a jobb futómű visszacsukódott vagyis összerogyott, mert csak kiengedni sikerült, de rögzíteni nem. 0:47-nél mutatják a balesetet szenvedett gépet.
El lehet hinni, hogy ez nem egy megrendezett jelenet? Tudom, drága lehet egy ilyen baleset, de nekem, laikusnak néhány dolog furcsa. Szerelés után senkinek nem tűnt fel, hogy egy szerszámot (kalapács!) nem tettek vissza a helyére. Leszállás előtt a repülőgépen a kapitánynak, a másodpilótának - és úgy emlékszem, közöttük egy fedélzeti mérnök is ült - nem tűnt fel, hogy az egyik futóművet nem rögzítették kiengedett pozícióban. Ugye nem lehetséges, hogy a műszerfalon azt jelzi a lámpa, hogy kiengedve rögzítve van egy futómű, ha azt nem sikerült rögzíteni? -
#13317 -
#13316 -
kamionosjoe #13315 Luganszki repülőtér:
http://englishrussia.com/2014/10/14/destroyed-lughansk-ukrainian-airport/ -
#13314 Ez a gép annyira szépen repül! Annyira kecses, gyönyörü! -
#13313 Lesz még több is, zenével és zene nélkül. ;) -
#13312 -
#13311 Életem első videós próbálkozása repnapon.
(Egy Panasonic DMC-TZ40 géppel csináltam.)
-
#13310 Azt pontosan nem tudom szerintem nem, de utánakérdezek a helyieknél a környéken. A hangár az itt van, még ma is: 47.480364,18.942983, és itt van a kifutópálya: 47.47903,18.941331