14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Molnibalage
    A Cat2 és Cat3 milyen körülményeket takar?
  • alert
    Ilyen oldalszelben nem tud a robot leszallni. Meg kezzel is nehez. Altalaban elmondhato, hogy minden alkalommal kezzel teszik le a gepeket, kivetel cat 2 es cat 3 megkozelitesek eseten, mert ott kovetelmeny, hogy a robot szalljon le. Ez viszont az alacsony latastavolsagnak tudhato be. Ha kod van, akkor viszont nincs szel. altalaban... :) cat 2 es cat 3 megkozelitesek viszont a teli szezont kiveve viszonylag ritkak.
  • Kata
  • MerlinW
    Pilotseye.tv-n vannak jó kis cockpit videók:

• ZuluC
    Alapvetően a rendelkezésre álló legfejlettebb rendszer használatát erőltetik általánosan, biztonsági okokból. Azonban légitársaságonként előírás a változó számú gyengébb segédrendszerek használatával történő leszállás (teljes kézi-vezérlésig). Amennyiben az időjárási körülmények megfelelőek, akkor önálló döntés alapján végeznek ilyen landolást gyakorlásként. Ez esetben kérhetnek pl. másik pályát is.
  • MerlinW
    Kicsi lány "hard mode"-ban tolja:)

• Kata
    Egy kicsit blikk-szagúnak és szenzációhajhásznak érzem a cikket. Tudtommal az automata csak a besiklást végzi el a touchdown zónába, onnantól manuálisan kell letenni a gépet minden esetben. Keresztszélben ráadásul csak bizonyos magasságig tud segíteni, onnantól manuálisan kell ellentartani és az utolsó pillanatban pályára fordítani a gépet.
  • Molnibalage
    Több hülye (?) kérdésem lenne.

Ezen a videón a gépek gondolom nem robotpilótával voltak letéve. Jól gondolom?

Mi szabályozza azt, hogy egy pilóta milyen módszerrel tegye le a gépet? Bármikor dönthet úgy, hogy saját maga kézzel vezetve teszi le a gépet?

Ezen hír után merültek fel bennem kérdések.
  • Fenrir
    Most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek...
  • bertino
    http://www.origo.hu/itthon/20131111-afrikai-magyarok-csaptak-le-a-solyom-airwaysre.html

folytatodik...
  • Fenrir
    Szépek ezek a nagy gépek.
  • Reaper
  • Molnibalage
    Ht topik után ide is.

• robotnyk
    wiki 8825 kilót ír
  • Molnibalage
    A gép tömege is kicsit fura. 10 tonnát hogy a rákba érne el egy MiG-21-es...?
  • qtab986
    Vámosi Ferenc, vadászpilóta 1968. október 3-án délelőtt, jó időben szállt fel MIG-21-es gépével a kecskeméti katonai reptérről. A huszonnyolc éves pilótának egyszerű elfogási feladatot kellett végrehajtania: gyorsítani kezdett, a hajtóművek száz százalékon pörögtek, majd a még nagyobb sebesség elérése érdekében bekapcsolta a forszázst - a hajtóműből kiáramló gázokba üzemanyagot fecskendezett - üzemmódot, amely ettől nagy lánggal belobbant és a több mint tíz tonnás monstrum átlépte a hangsebességet.

Az a sok hajtómű.
  • ZuluC
    Egy elfeledett vadászpilóta hősies bravúrja
  • Kata
    Kevesebb politika, több repülés.
  • Fenrir
    Haha, az a vicc, hogy az a része állítólag rendesen működik :)
  • qtab986
    De a lekvárnál már lehetett gyanakodni.
  • [NST]Cifu
    Minden jó hazugságban van valamennyi igazság, különben eleve ostobaságnak fog tünni, és semmi felütés nincs benne. Az, hogy egy tehetős arab légitársaság próbálná ki magát az európai piacon egy ilyen megoldással (befektetőként jelenne meg egy EU-n belüli légitársaság mögött), nos, teljesen hihetőnek hangzik. Pénzük van, így egy "Trójai falóval" betörhetnek az EU-s belpiacra, így pedig ha elkezd újra felpörögni a légi szállítás piaca, egy lépéssel ott lehet mindenki előtt.
  • Tikal #12995
    Nagyon kiváncsi lennék mire is ment ki ez az egész, mert hogy a vezetőknek már az első perctől világosnak kellett lennie hogy ez nem fog menni az biztos.... ki járt jól és miért?
    ...és pontosan ahogy írod, azok szívták meg nagyon akik elmentek ehhez a céghez dolgozni, ott hagyták a biztos melójukat miatta, őket sajnálom én is...nem tudom ilyen esetben tehetnek e bármit is, hiszen őket tudatosan becsapták, ebben biztos vagyok.
  • Fenrir
    Inkább felháborító, hogy képesek voltak nagy mellénnyel és pofával kiállni, dobálódzni hihetetlen számokkal és ezzel sikerült is sok emberben (sajnos egy bizonyos szinting bennem is) reményt kelteni, hogy el fognak indulni idén, méghozzá ilyen nagy számú gépparkkal.

Most legjobban azok szívták meg akik kiléptek a munkahelyükről, hogy ehhez a céghez csatlakozhassanak, őket rendkívül sajnálom.
  • Tikal #12993
    Meglepő..... [NOT]
  • Boconadi
    Tökéletesen tükrözi magyarország jelenlegi helyzetét. Sajnos.
  • bertino
    ennyi volt a solyom.
  • Mark007
    Tökéletes, köszönöm! :)
  • Fenrir
    Nem tudom, hogy ez elég-e.
  • LoDMaSt
    Most úgy nem keresgélném ki neked, de itt kell lennie olyannak is:

http://avherald.com/
  • Mark007
    Üdv.
    Valahol létezik olyan lista, felsorolás, ahol időjárás okozta légibalesetek találhatóak?
    De ha valaki tud fejből pár tipikus esetet (elegendő a helyszín és idő, többit megoldom), azért is hálás lennék. Előadáshoz lenne rá szükségem.
  • [NST]Cifu
    Jó képek ezek.

Az S-70 az exportverziók elnevezése, az US ARMY helikopterei az *H-60 típusjelzést használják, ezek feltehetően UH-60L vagy M változatok.
  • Garga Pitic #12985
    Asszem, ezekkel a képekkel nem fogok dicsekedni...
    S-70?
    2+3
    Nyugat
  • Fenrir
    Ejj és én ezeket miért nem hallottam? Itt vagyok Csepel közepén.
  • Garga Pitic #12983
    10 perce húzott el Csepel fölött 2 Chinook és 3 BlackHawkoid kb 280-as irányon.
    Minden héten repülőnap! :)
  • desigo
    Air shows 2013

• Fenrir
    Sugárfordítót nem tudsz aktiválni levegőben.

Bár csak ez lehet az, de akkor már földön van a gép. Ennek van olyan éles, sívitó hangja.
  • Nyiri
    Jet
  • Nyiri
    Pár száz méterrel a levegőben? Nem hinném. Egyébként tényleg olyan hangja van.
  • fonak
    Szerintem reverz (gázsugárfordító vagy mi lenne magyarosabban)
  • Fenrir
    Milyen gép? Jet vagy légcsavaros?