7862
  • takysoft
    találasz a házban vmi üveget, azt a konyhában feltöltöd vízzel...
  • Chara
    Értem.
    A Gyűjtős küldinél a festmény nem elég...megvan a Gyűjtő kulcsa,beütöm a kódot,de még nem enged be.A kandallóból hogy lehet kivenni azt a valamit?
  • Carmang
    Az, hogy kitől, miből, milyen bizonyítékokat tudsz összeszedni a karakteredtől függ.
    Én paladinnal nem tudta semmit kezdeni a hullákkal, viszont a jó beszélőkém miatt sok tanút faggattam ki sikeresen, akik aztán mellettem vallottak.
    Míg egy munkatársam a varázslőjával (magas intelligencia) egy csomó tárgyi bizonyítékot gyűjtött, pl a hullákból is.
  • Chara
    De most rémlik,h az Ember faluban az egyik testnél vmit beszélt a Sand,de nem volt nála semmi.Sajnos,pont akkor nem működött a magyarosítás,bizonyos részeken visszavált angolra (és a nyelvtudásom még nem tökéletes).Például akkor sem,mikor Duncan az "anyámról" beszélt...elmondanád,hogy mi volt vele? Pls!!
  • Chara
    Köszi!!
    Csak halott macskák maradtak,de azokra nem hatott a por,vagy csak ügyetlen voltam...Arra sem emlékszel,hogy hol kell megtalálnom?Ember-ben,Komorerdőben,vagy vmelyik barlangban?
    Én irányítottam,de pechem volt,mert Lorne előbb talált célba,pedig már haldoklott ő is.
  • takysoft
    1: a festény a falon. imádja..
    2: biztos maradt még egy... vagy kiírt h nincs több? mert akkor vissza kell menni ahhoz aki a port adta.
    készen akkor vagy szerintem, ha megtalálsz vmit ott... fene emlékszik.
    a tárgyalás amúgy egy nagy kamu. jó móka lehet ha meg akarod nyerni, főleg ha nagy a beszélőkéd, de amúgy... ígyis-úgyis párbaj lesz belőle.
    3: meg lehet nyerni, kismillió küldi meg tanú van a játékban, nem nehéz összeszedni párat. meg jó ha van beszélőkéd igen komoly, vagy tárgyaljon Sand.
    Khelgar szerzetesi pályájához nem szükséges asszem h harcoljon, a felajánlás maga is elég. Amúgy lehet vele nyerni asszem.(te irányítod talán őt is, nem árt ha jól fel van szerelve, eg potizva.)
  • Chara
    Sziasztok!
    Pár hete játszom a nwn 2-vel,nagyon tetszik.Nem is volt gond,egészen a 2. fejezetig,ott valahogy nem jönnek össze a küldik...Jól jönne egy kis segítség,pls!
    1)A Gyűjtő kirablásánál mivel lehet őt megzsarolni?Vagy mindenképpen meg kell ölni?Nem találtam semmit a házban.A kandallót igen,de nem tudok belenyúlni ugye.
    2)Utána ugye megvádolnak gyilkossággal,és elmegyek a Llast kikötőbe.Ott a Nyn nevű nőtől kapott port rászórtam az összes hullára,mégsem teszi befejezetté a küldit.A kissrácot megmentem,de ő csak akkor jön velem,ha "készen állok"...az mit jelent?Elgunt sikeresen megcáfoltam.És van az a másik nő a kocsmában,akinek a bányász társát holtan találtam,elmondtam neki,és ott sem fejeződik be.Az a csaj is fontos,aki Bishopot ismeri?Beszéltem pár emberrel a kikötőben,azzal városőrségi vezetővel.De ez mind kevés,gondolom én,mert akkor készen lennének a küldik.
    3)Egy külön mentésben megcsináltam a tárgyalás részt,ahol jött az Alain nevű csaj,aki ellenem vallott,és elítéltek.Mindenképpen elítélnek a játékban?Az a jó,ha én harcolok,vagy engedjem át?Khelgar szerzetesi törekvéseinek jó,ha átengedem neki?Én átengedtem neki,és jól meghaltunk...
    Szóval tudnátok mondani ezekhez pár dolgot?Nagyon megköszönném!!
    Egyébként 12-es szintű hold elf druidám van,ha ez számít...kaotikus jó.
  • tescosjoghurt
    köszönöm szépen! sikerült megoldani:)
  • SaGa Jr
    Válts nézetet. 3 féle mód van a játékban. Az egyik a szabad kamerakezeléses mód (ez az amikor forog a kamera), van a követéses (ekkor van az amit leírtál), meg van egy harmadik.

A billentyűkiosztásnál ott van mivel válthatsz.

Plusz ha jól emlékszem eleve ki vannak rakva alulra, a képernyő közepétől kissé jobbra ezek a nézeti ikonok.
  • tescosjoghurt
    Sziasztok!
    Volna egy kérdésem: felraktam a MOB kieget az alapjátékra. Fut is rendesen, de az irányítás, valami eszméletlen szar lett. Eddig ugye ha az egeret balra vittem, akkor a kamera arra fordult, ellenben most nem fordlul, hanem arra mozog (remélem érthető). Nem lehet valahogy visszaállítani?
    Esetleg le lehet szedni a MOB-ot egymagában, vagy csak ha mindent leszedek és újarakok?
    Előre is köszi a választ!
  • Carmang
    Másik irányba tovább tudsz menni, egy barlangba. Ott szedd fel a robbanószeres ládát, majd vissza a sziklaomláshoz.
  • [Jakuza]
    Hat [edig a regi reszekhez kepest eleg gyenge dolog. Foleg nem RPG kategoria.
    A Mass Effekt is kevesbe az, es az sem valami nagy durranas.

Aki jo RPG-t akar NWN 1-2 utan annak inkabb javaslom a Kotor2-t.
    Na az a jo RPG az altalad felsoroltak meg sem kozelittik a minoseget.
    Valamint hamarosan fog megjelenni a Drakensang: The Dark Eye, valoszinusitem hogy talan 2009 legjobb RPG-je lesz, legalabbis a demoja alapjan.
  • Ron Ragm
    "Mass Effect pedig olyan igazi tökös RPG, egyedi moralitással és ténylegesen szabad választási lehetőségekkel."

Van egy nagyon rossz hírem - a dialógusok 90%-ánál tök mindegy hogy mit választasz, ugyan oda lyukadsz ki.
    Igen, töltögetésekkel néztem.
  • Dragor
    Hali!

Én az ACT-1ben, Bonegnasher Lair résznél, a sziklaomlásnál elakadtam. Pontosan mit is kell ott csinálni, hogy átjussak?
  • takysoft
    szerintem jól sikerült. sokkal sokkal rosszabbat vártam. gondoltam jó grafika lesz, de elbasszák a harcrendszert, meg a feelinget.

Nekem viszont átjött a feeling újra. Nem vártam volna, de tetszett.
  • Fasiszta
    a Fallout 3 nem olyan jó épelenkezöleg az szerimtem egy rosssz RPG a fallout 1és2 sokkal jóbb.
  • Fasiszta
    Igazadvan a Mass Effect bólygóit elég unalmasak voltak csak a fő stóri volt jó.
  • Fasiszta
    A fegyver készítéshez kell üllő?
  • takysoft
    nem vagyok "vérgőzös" típus. ízlések és pofonok.
    Fallout 3 nagyon nagyon jó lett... féltem h elbasszák ilyen "hozz 10 ilyet, ölj 30 olyat" féle questekkel, de nagyon jó lett a megvalósítás.
    Mass Effect is egész tűrhető, csak kicsit unalmasak a bolygók. Mindegyiken ugyanaz van:( de a story jó... meg kicsit rövid. de ami van, az egész jó lett.

Planescape Tormentet még nem próbáltam, de majd meglesem, biztos tetszeni fog.

mellesleg:
    A "nekem nem tetszett, mert X meg Y" féle hozzászólások miatt senki se fog neked ugrani, max ellenvéleménye lesz.
    Mondj olyat h "az egy szar... úgy fos ahogy van, mert mocsok, és azért meg csak, és kész".... na akkor nem fognak szeretni:D
  • Calver
    sajnos de, 1 napnál biztos több játékidőt rááldoztam (elvittem egészen addig amikor Zhjaeve csatlakozik) mire azt mondtam h ez reménytelen. pedig már a prológus során kis híján behánytam (tündérmeséket errefelé nem szeretjük), ezt vehettem volna figyelmeztető jelnek. mellékküldiknél én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, csapattagok meg hátööö... rohadt nagy klisék. (hol vannak már a Baldur's Gate gonosz félszerzetei, fél-őrült, vagy esetleg mániákus depressziós mágusai?) főküldetés megint nekem nagyon nem jött be, a bírósági tárgyalásnál akadtam le végképp h ez így mégis most mi akar lenni.

de megint, ízlések és pofonok - nekem annakidején NWN1 sem jött be különösebben (az azért jobban tetszett, tekintve h végig is játszottam). de ha már mondjak jobb RPG-t, hmm... 2008-ból Fallout 3 vezet hangulatban, Mass Effect pedig olyan igazi tökös RPG, egyedi moralitással és ténylegesen szabad választási lehetőségekkel. pár évvel korábbról ott az Arcanum, esetleg Bloodlines, még régebbről pedig természetesen a Baldur's Gate és az CRPG-k királyaként számon tartott Planescape: Torment. csak h pár példát említsem

(hangsúlyozom még mielőtt valaki vérgőzös tekintettel nekem ugrik: ez a hsz. nem flém, simán véleménynyilvánítás )
  • takysoft
    azt fogsz, mert nem játszottál a játékkal:D legalábbis 5 percnél többet biztos nem.
    a dnd35-nél azért többről van szó. van egy igen jó sztory, mellesleg sok-sok sidequest sokféle megoldási lehetőséggel.(bár a main quest viszonylag kötött a sidequestek nagyon rugalmasak). a társak is jók, vannak questjeik, egymáshoz is jól viszonyulnak.
    sok extra is van a játékban(pl kastélynevelgetés).

de még a main quest is érdekes tud lenni... pl lehet a akár még a gonosz oldalon állva is jónak lenni, és a jók között is gonoszkodni(neverwinterben pl:D)

azt persze igaz, h nem olyan, mint papíron dnd-zni, de... most őszintén.. mond egy jobb RPG-t:D Mert nálam a Fallout, a Baldur's Gate és a Neverwinter nights a szentháromság:D
  • Calver
    NWN2 azért nem mondanám h RPG-ként nagyon megállná a helyét
    sokkal inkább D&D 3.5e-vel feleslegesen túlkomplikált hack'n'slash.
    (uhh mekkora flémáradatot fogok én ezért kapni... pedig tényleg így van.)
  • Calver
    SoZ-től (vagy 1.20-as patch) megjelenik 3 fajta különböző "kamera mód" (gőzöm sincs hogy nevezzem), azt hiszem X-el lehet váltogatni köztük, abból strategy mode-ban ténylegesen tekergetni kell a kamerát, a többiben emlékeim szerint szépen követi a karakteredet. előző verziókban fogalmam sincs hogy működik a kamera.
  • Braveheart
    Hát igen, az rpg-k nem csak a mész előre és hentelsz dolgokból állnak.
    Néha jó amúgy gyönyörködni a tájban meg a partidban :)
    Asszem azért elég jól lehet konfigurálni a kamerát.
  • Mike at home
    soha nem jétszottam vele, csak akartam
    most feltettem, de álladóan tekergetnem kell a kamerát, hogy lássak is vmit, vagy lássak előre
  • Calver
    strategy mode-ban igen, másik kettőben szerintem nem.
  • Mike at home
    üdv!

az érdekelne, hogy tényleg nekem kell állandóan kézzel tekergetnem a kamerát?
  • herczeg
    aham... hát akkor ez inkább kihagyós lesz sztem, mert fél óra után engem így irritál... kár érte, vannak benne egész jó dolgok is...
  • SaGa Jr
    Nagyjából ilyen lesz igen.
    Ugyanakkor elég nagy ám az a terület és rengeteg dolgot lehet rajta találni. Az ellenfelek meg könnyedén elkerülhetőek, sőt akár elriaszthatóak ha a megfelelő skillekkel rendelkezik a csapat vezérnek kijelölt tagja (aki éppen ki volt választva mikor kiment a csapat a world map-ra). Sok skill nagyon felértékelődik amit eddig nem nagyon használt az ember.

A kereskedés (ami a rohangálás és a felfedezés szükségszerű velejárója) is érdekes színfolt és végülis eköré épül majd az egész játék. Kezdetben a dzsungelben, majd a jól ismert területeken, aztán jöhet a visszatérés ismét a kezdeti helyszínre. Ha ezt leveszi az ember, akkor eszement rövid a játék maga, pedig lenne bőven felfedeznivaló, fejelsztenivaló (team képességek, a lökött felfedezőnek szállított infók és ezáltal egyre javuló skill értékek stb.).
  • herczeg
    no, nekikezdtem a Storm of Zehirnek és hát... az egész játék ilyen lesz mint az elején? rohangálok a world mapon, 2 méterenként letámad pár szörny loading screen, fél perc alatt lezúzom őket, megint load, megint letámad valaki, megint load, és az egész ilyen kis zsepkendőnyi területen zajlik. vagy bemegyek egy romba ami kb két szoba meg pár szörny, meg két loading screen... merthogy ez így nem poén...
    pedig van benne egy csomó dolog ami tetszik (pl az új beszélgetésrendszer) de ha ez csak ennyi akkor inkább hagyom a francba....
  • Calver
    nekem csapattagokkal inkább a rendes személyiség hiánya volt a bajom... megnéz az ember egy Baldur's Gate első részt, hogy ott milyen figurák voltak ott - Montaron/Xzar kattant párosa ("Szeretnék infravíziót, mint az elfek... sajnos ehhez nem elég kivágni a szemüket."), Safana, Coran és társai - vagy a második rész párbeszédeit, ahol Jan csak azért volt a csapatomban, hogy halálra idegesítse a többi csapattagot, szóval... ahhoz képest szegények elég gyengék.

D&D 3e (ill 3.5) pedig szegény harcosokat sajnos nem nagyon szereti... pl egy Monk(11)/Swashbuckler(3)-nak (ez a karim perpill) egy 14-es szintű harcosnál durván 10-el több AC-ja van (tehát amíg a harcost pl minden második ütés találja el, a monkot minden 20., ami crit-el ) és kettővel többször üt Kamával, nagyobbakat is csíp... na meg pl egy Cleric (legyünk kemények, legyen Cleric(5)/Stormlord(8) kapásból) Divine Power-rel harcosként pofozkodik szinte folyamatosan, csak közben gyógyít, tápolja a fegyverét, mindenkit szanaszéjjel buffol és hasonló vicces dolgok. szóval ezért van bennem ellenérzés harcosokkal szemben leginkább nem is nagyon használom egyikőjüket sem, hiába a konzervdobot hatású Mithral Full Plate, egyszerűen túl könnyen fekszenek.

Neeshka nélkül én szerencsére profin elvagyok Open Lock-ot tápolva - Swashie INT-ből kap sebzést STR mellett, szóval pont van rá, DEX-em is az egekben, Thieves Tools-okból is rengeteget találni amik akár +10-et adnak az Open Lock skillre, sőt még amulet is van ami +6-ot... csapdákra pedig ott az Evasion, esetleg Shandra

amúgy Khelgar neutral good jellemét én sem értem. tipikusan true neutral a srác - tesz a morális kérdésekre, ő csak pofozkodni akar
  • SaGa Jr
    Azért azt kötve hiszem, hogy ha valaki a Google-be bevési hogy Neverwinter Nights cheats akkor összesen ennyit adna ki...
  • Nyugis
    én csak ezeket találtam:

irolltwenties - 20 minden statisztikában
    givespell # - Varázslatot ad a karakternek (# helyére karakter id-t írj!)
    givexp # - Tapasztalati pontot ad a karakterednek (# helyére számot írj!)
    SetCHA # - Charisma
    SetDEX # - Dexterity
    SetSTR # - Strength
    SetWIS # - Wisdom
    SetCON # - Constitution
    dm_god - Isten mód
    dm_givegold # - Arany
  • SaGa Jr
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Act 2 végén hal meg a lányzó. Addig viseld el. Amúgy is valami kegyetlen jó kis harcos képezhető belőle, nekem komoly segítséget nyújtott két rövidkarddal hadonászva, specializálva úgy szecskázta az ellent, hogy csak lestem.

A csapattagokkal nem volt bajom. Diskurálnak azok, van véleményük a másikról és jó sztorijaik is vannak. A jófiúság meg nézőpont kérdése.
    Például Khelgar sem nevezhető jónak. Ő inkább a törvényes oldal képviselője (sajátos nézőpontokkal a törvényességről meg az igazságról). Eszement erős harcossá fejleszthető és ha akarod, akkor monk is lehet belőle.

A ranger egy szemétláda, de jó lövész,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    meg majd jól szarban is hagy
    . Kiváló támogató távharcász vált belőle, véleménye is sok dologról volt a történet során, különösen ha a megfelelő személy is jelen volt az adott szitunál akire reagálhatott.

Neeshka hangja engem is zavart. Az a gond, ha az ember nem vesz fel 1 szint rogue-ot a karakterének, akkor sajna kell a thiefling, mert 20-asnál erősebb zárakat és csapdákat csak rogue tud buzerálni.

Zavarni még a kis gnóm zavart, de mivel nagyon komoly support figura, így maradt. Az sem volt rossz hogy aktiválta consctruct-ot. Csak a hülye mondókáit kihagyhatta volna...

Valamennyire mindenképpen legyél jóban a többiekkel is, mert a végén komoly gondjaid lehetnek.
  • SaGa Jr
    Mod nincs, csak cheat van. Egyébként eddig majd mindegyik NWN2-vel foglalkozó oldalon ahol volt cheat, megtaláltam. rs a kezdete, a többit rád bízom (amúgy ennek sem az a funkciója hogy mutassa, hanem hogy módosítsd, de mikor módosítod akkor látod mennyin áll éppen).
  • Nyugis
    Akkor sehol semmi? senki nem halott még ilyen MOd-rol ami mutatná a csapattagok befolyásoltságát valamilyen formában?
  • Calver
    végülis megoldottam, kivágtam Neeshka-t a fenébe és inkább főkarimmal nyitom a zárakat, eleve mocskosul idegesítő egy figura. bár még így sem a legjobb, hogy nem lehet megmondani a karaktereknek pontosan mint csináljanak, és szeretnek mindent magukra húzni íjjal...

Shandra mikor döglik végre meg? kicsit ledobta az agyam az ékszíjat amikor act 2 elején bele lettem kényszerítve, hogy magammal vigyem, ezért cserébe cipekedésre használom páncél nélkül... de így sem az igazi, főleg hogy NWN2-ben nem lehet véglegesen megöletni csapattagokat.

(igen, gonosz karakterrel játszok - és a fa-ölelgetőn kívül nem is tűrök meg jófiúkat a csapatomban.)

mellesleg csak én úgy, hogy a felvehető társak... hmmm, nem éppen nagy személyiségek? konkrétabban: elképesztően érdektelenek, ami elég égő tekintve hogy a fejlesztő nagy része annak idején a Baldur's Gate sorozaton dolgozott - ahol a csapattagok nagy része iszonyatos figura volt és a vitáik nem abból álltak, hogy "jajj egy törpe/jajj egy tiefling".
  • Nyugis
    nos, átnéztem a netet, de olyan cheat-ot nem találtam ami megadná a befolyások értékét!

Szóval ha valaki tud olyan MOD-ot vagy bármit...
  • Nyugis
    én sajna nem tudom... ha az van nekem az is jó! tudja valaki konkrétan mit hová és mi modon? ;)
  • takysoft
    erre asszem cheat van, ami kiírja konzolba... nem?