7862
-
Hydroceph #7056 bár utobbi kifejezetten gagyi -
Hydroceph #7055 Dawn of Magic, érdekes jatek sztem.
esetleg Avencast Rise of the Mage, 1x vegig lehet tolni -
adammmmmmm #7054 Ötlet nincs valami ujjab játékra? -
adammmmmmm #7053 Azokról halottam és jó dolgokat. Sajna a régi játékokal nem szoktam sokáig játszani. De ha jó akkor végigviszem. -
GomezTheDog #7052 Sziasztok! Nemrégiben kezdtem játszani az nwn2 alapjátékával. A második fejezet elején csúnyán megakadtam. A sztori valahogy úgy fest hogy megvádoltak azzal hogy kiirtottam egy falut, egy ipse pedig a kereskedő negyedbe küld hogy ott már nem tudom milyen nevű fószerral beszéljek aki a kapitány mellett lesz. De bármelyik irányba is próbálom elhagyni a kikötő negyedet a térkép üres marad, nincs kijelölhető célállomás. 1.11.1153-as patch van fennt, magyarítva. Ez valami bug, vagy valami alternatív megoldása van a dolognak? Aki tud kérem segítsen. -
csgj #7051 Lionheart, Arcanum (ezek sem éppen frissek :P, és persze 2D-sek... De manapság amúgy sincs sok igazán jó rpg) -
Chipii #7050 Baldurs Gate I-II +kiegek, ha még nem toltad :) Nem mai darab egyik sem az igaz, de sose késő. -
adammmmmmm #7049 Ok köszi, keresgéltem a neten és megtaláltam a megoldást.
Nem tudna valaki ajánlani pár fantasy rpg-t? Olyan amiben ötletesen van megoldva a varázslás. Sok rpg-vel játszottam de nem ismerek sok olyat ahol jól van megoldva a varázsló kaszt.(ez az egyik prg ahol nagyon tetszik) Őszintén szólva nem tudtam ezt melyik fórumba irhatnám szóval ide írtam. (oblivion,fable ezeket smerem szóval nem kell említeni) -
#7048 A megoldás:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem az ép bombákat kell dobálni rá, hanem a ládát kell a szikla mellé rakni (amiben az instabil bombák vannak) -
Hydroceph #7047 halihó
warez, bocs
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tört verzioval lehet hamachin vagy rendesen lanon jatszani? bocs, de most probaltam csak ki, bejon nagyon, de nem igazán szeretnék pénzt költeni rá, monitorra kell. viszont jo lenne haverral tolni, ha lehet
-
adammmmmmm #7046 Na elakadtam:
[spoiler]Amikor valamilyen követet kell megmenteni és egy sziklafal álja az utamat. Megszereztem a robbanó golyókat. De hiába dobálom őket a fal nem dől le. Csak kis robbanások vannak és egy tűzfelhő köröz ott de még mindig nem omlik le a fal.[/spolier] -
adammmmmmm #7045 Kösz eszt a slotos dologt jó hogy mondon mert van pár plusz slotom és van olyan varázslat az egyik slotban amit nem is használok. -
#7044 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1. én konkrétan pár hete toltam végig a sima nwn2 t varázsloval, közbe váltogattam Qara ra a mágus csajra... nekem pl varázslo jobban bejött... mind kettővel meg tudod szerezni ugyanazokat a varázslatokat csak a mágus többnyire két szinttel később kapja azt a szintű varit mint a varázslo... amugy legyen minnél több inteligenciád, igy több slotod lesz a varázslatokra, és egy varázslatot több slotba is berakhatsz igy pl ha vn 4db lvl1 es varázslatod, de te abbol csak az egyiket szeretnéd használni akkor uzsgyi, nos tömd tele avval a szabad lvl1 es slotjaidat
2. Khelgar másik kettő küldije "időhöz kötött", majd észreveszed mikor kész van, telljesen act 2 vége fele tuds vele végezni hamarabb nem, de ne aggodj ha monk-ká változik teljesen 0szinről fejleszted fel monk ként nem hibrid lesz -
adammmmmmm #7043 Én mindig hamar abbahagytam ezt a játékot de most végig akarom vinni. Szal lenne pár kérdésem:
1. Azt tudom hogy a mágus kevés varázslatot tud de azokat sokszor használhatja. A varázsló meg többet tud de kevesebszer használhatja. Meg lehet azt csinálni hogy a varázsló is töbször használhassa?
2 A Khelgaros küldikkel van egy kis bajom. Az oké hogy az egyiknél befojázs kell hogy rávegyem ne legyen enyire előítéletes de a másik kettőre nincs ötletem. (amikor be akar kerülni a kolostorba) -
#7042 Hát gyúrni kell az biztos, de nekem a vége felé 6-9 körüli vari számok voltak szintenként, még a magasabbakból is. AZ meg már döfi. Meg aztán vannak ott társak is ugye és ha minden kötél szakad, akkor rövid átfelszerelkezés és mehet a közelagyalás, ahogy te is írtad. :D Amúgy sorcinak akartam beduálni, mert a kampányt sorcival toltam végig, de végül maradtam pure cleric. Végülis a MotB-ban van velem egy sorci alapban, akkor az meg elég is. -
Chipii #7041 Azért elég jól sebez a favoured soul. Ilyen kombóhoz 21 erő és 21 cha minimum kell (a végére több is lesz az erő), azaz buffal v tárgyal mindkettő 30 körül lesz, azaz egy reláis sebzés már a kampányban is kb : 1d8(v1d10)+7(ench)+10 (erőből)+5 mágikus(favor és battledide) + 20 divine (epic divine might)+egyéb fegyveren levő sebzés. Ez lazán 47 + a fegyver elemi sebzése ütésenként kritikus nélkül, ehhez jön egy 50 körüli támadás(nem emlékszem pontosan), és körönként 5 ütés, amelyek nagy része talál is. Tényleg trillió hps lények kellenek, hogy ne haljanak meg hamar :) A spellekkel nekem az a bajom, hogy ha 3 lény után elfogynak a halálvarijaid, akkor utána alvás (még úgy is, hogy a soulnak nagyon sok spellje van). -
#7040 Jah Favoured Soul önmagában is ütős úgy 30 felé. Bár én inkább spellegni szoktam vele mint harcolni, a vért+pajzs inkább csak passzív védelemnek és harc alig-alig. Olyand urva HP értékei vannak a durvább lényeknek, hogy évekig püfölhetném. Ehelyett slay living és hasonló azonnal ölő varikból betárazok és uccu neki. Ha durván kell mínuszokkal dobnia a mentőit és rezkóit (van erre elég feat+skill), akkor a 2.-3. ilyen vari taccsra teszi, akkor is, ha amúgy halhatatlan egycsillió HP-vel és nem sebzik a fegyók (pláne hogy el sem találod semmivel sem). Bárki megfexik így, aki meg nem, mert főgenya, azokat egyéb finom destruktív spellekkel döngölöm a földbe. +gyógyítás, regen, stone body stb. szinte halhatatlan és sebezhetetlen karit lehet összedobni, aminek olyan durvák a mentői, hogy nem szívja be a sok geci státusz varit, amit egy harcos élből beszop natúrban. -
Chipii #7039 Előzetesként, a pap alapból durvára sikerült nwn2-ben, még durvább lett mint az 1-ben. A lényeg, hogy annyi bölcsessége legyen csak, amennyi a szintjének megfelelő varázslatokhoz kell, a többi mehet erőbe. Ha nincs dex-követelmény, akkor az akár lehet 8 v 9 is, csak akkor dex potizni kell folyamatosan. Karizma általában 8... Mielőtt bárki multizni kezdi, az első dolog, hogy ismerje meg a pap teljes spellrepertoárját, mert jóval többet számít, ha kihagyunk valami hasznos spellt, mint akármilyen multi. Harcos papnál ugye a sebző varázslatokat felejtsük el, csak az a fontos, ami támadást vagy sebzést növel, védelmet ad, ellenfelet gyengít. Regenből pl többet is lehet felrakni (nem mintha egy nem lenne elég). Divine might, favor, battletide, bless, aid, prayer, recitation. Freedom és death ward után stone body-nál nincs képességcsökkenés, meg ilyenek. Szóval meg kell ismerni mindent:) Utána igazából mindegy, mivel multizza az ember, rossz nem sülhet ki nagyon.
Lehetne multizni wm-mel clericet, ide nyilván elég 7 szint wm, de ezzel nem foglalkoztam nwn2ben. Másik lehetőség pap bárd vörössárkány, ebben bárd szintből elég egy. Ne a bárd legyen az első, hogy ne kelljen karizmára 8-nál többet raknod (ehehe, tudom nem túl szép dolog :) Vagy akár frenzyt is lehet bele rakni, elég 5 szintet, és akkor kétkezes fegyverre menni impro power attackkal elég szépet sebez, persze a védelme neki kisebb.
Vagy ott a másik pap osztály, a favoures soul, arról írtam régebben (neki karizma kell, nem bölcsesség). Ez elég durva brutál harcban, sebzésben is, védelemben is - immun critical, immun elemi sebzések, fizikai sebzéselnyelés, meg immun sok minden ellen:) attackja és sebzése, védelme is egy egy harcosé fölött van. Ha megvan az epic divine might, utána elvileg még lehet multizni bele harcost is a weapon spec és epic weapon spec featok miatt, de mintha az nem férne bele a 30 szintbe... (rég volt)
"Nem kell wisdom egyáltalán favoured soulnak, az enyémnek 8 volt :) Ha jól emlékszem bemultiztam hozzá 2 clericet, hogy kapjon turn undead-ot (favourednek nincs!), és fel tudja venni a divine might és divine shield featokat (előbb kell még power attack is). Epic szinten fel lehet venni epic divine might-ot, ha van 21 ereje és 21 karizmája (valószínűleg ehhez fog kelleni great charisma vagy great strength is), überbrutál."
-
steweee #7038 nekem harcos pap kellene. lehet vmi jókis presztizsosztály is. vmi 5let? -
Chipii #7037 Szerintem most már semmilyet :) wm-mel lenne értelme keverni, de valószínűleg nem lesznek meg hozzá a szükséges pontjaid, meg nagyon sok feat kellene hozzá, azt pedig jobb az elején betervezni. Én a helyedben most már megmaradnék tiszta papnál, legalább kapod majd a bónusz featokat, és egyre tovább tartanak majd a kör alapú buffjaid. -
#7036 Hali.
Pappal vagyok,semleges jó.
Milyen presztizs osztályt válasszak?
-
Chipii #7035 Az fejlődik mindig, amit kiválasztasz szintlépéskor - ezt csak akkor kell kiválasztanod, amikor szintlépésnél állsz, tehát nem a fejlődés előtt kell döntened. -
#7034 Csak az uccsó fejlődik természetesen. DE akár szintenként váltogathatod és lehetsz akár 5-6 kasztú is 1xrre. (bár ki bírja azt) GameFAQs-on vannak nagyon jó build-ek, hogy mit-mivel érdemes beduálni és mikor. -
#7033 Gyorsmentés az tuti van. Asszem F6, avgy F12, már nem esküszöm meg rá, nézd meg az options-ban... -
shadar619 #7032 Még lenne egy olyan kérdésem hogy ha két kasztot választok pl:magus-pap, boszorkánymester-mágus........stb akkor minden szintlépésnél csak az egyik fejlődik vagy a másik is fog? -
shadar619 #7031 Hi a játékban nincs gyorsmentés és gyorsvisszatöltés? -
Chipii #7030 http://nwvault.ign.com/View.php?view=nwn2modulesenglish.list&show_days_back=10
Baloldalt az NWN2 Files részben találsz egyéb hasznos stuffokat is. -
#7029 Betrayer sokkal pofázósabb, ha tényleg érteni is akarod a sztorit, viszont jóval rövidebb. Szerintem nehézkesebb lenne lefordítani, mivel jóval kifinomultabb és fogósabb a téma (magyarán művészembert kíván). -
shadar619 #7028 HI
Lenne egy olyan kérdésem hogy honnan lehetne letöltenni további MODOK-at mert elég kevés van. vagy majd később kibővül? -
#7027 sziasztok, - no befejeztem, a sima NWN2-ről beszélek.
Jó kis játék volt, bele tudtam felejtkezni.
Gondolom, már sokan megírták, így játék után a hiányosságokat, - nekem csak 1 valami volt fájó pont - az a craftolás, - hát annak mind a szerepe, meg ahogy megcsinálták, az alapanyagok hiánya, a nehéz átláthatósága, a cuccok elraktározásának az ostoba volta - az kikészített. Már nem kellett volna sokkal több munka rendesen elkészíteni, és akkor külön gyönyörűség lett volna a vele való foglalatosság. A Witchert tudnám ellenpéldának hozni, vagy a Morrowindet (ott a sok kiegészítő alkalmazás tette komfortossá - az igaz). Így elment ezzel néhány napom és mindig bosszús lettem a végére.
Összességében azonban elégedett vagyok, csak valahogy a vége... no mind1.
Ha a Betrayer le lenne magyarítva, örömmel folytatnám, így azonban meggondolandó, mert játszani szeretek és nem szótárazgatni.
Tényleg, - nem készült a Betrayer-ből magyar verzió, vagy esetleg egy magyarítás nem lelhető fel vhol? -
Braveheart #7026 Boulders gate jaj ezen jót nevettem :) -
#7025 Nomeg a követési távolságot is a leader-hez képest. -
#7024 Van a karlapon egy behaviours lap, ahol be lehet állítani mindent, pl. azt is, hogy maguktól is cselekedjenek-e és hogyan, vagy csak álljanak ott hülyén és csak parancsra ténykedjenek (meg az options menüben is vannak okosságok erre tán). -
shadar619 #7023 Hello
lenne egy olyan kérdésem hogy itt külön a csapattagokat nem lehet irányitani mint a boulders gate-ben? Ha lehet akkor azt hol kell beállitani?
Előre is köszi a választ -
#7022 Tekik szarok, mert csak low level spell-eket lehet rájuk írogatni, ez főleg a MotB-ban vicces. -
#7021 Rájöttem - valamiért eddig nem próbáltam és ezért elkerülte a figyelmem... -
#7020 Ha már itt a spell-ekről szó van, - én nem találtam receptet hozzá, pedig már a vége felé járok - most kell a keresztút-toronynál az árnymartalócokkal harcolni. Szóval, kihagyhattam. Mégis, hol lehetett volna a varázstekercs készítésre recepteket találni? Egyedül Quara-nak van erre képessége, nem sűrűn adta a játék a lehetőséget, hogy fölvegye valamelyik bandatag, de most pont jól jönne... -
steweee #7019 ok, köci -
Chipii #7018 Empowered és maximized firebrand is nagyon jó, (7. 8. szintre kerülnek) 20. szint fele pedig a chain lightning is jó turbózva, noha az csak az első ellenfél ellen sebez csak sokat - én épp ezért hanyagolni is szoktam inkább. Empowered delayed fireball jó a 9. szintre, többet sebez mint a meteor storm, és lepakolhatsz belőle többet is :) Egyszerű számolás: meteor storm 20d6 sebzés, az átlag 20*3.5=70 (mentő meg nem dobása esetén). Empowered delayed blast fireball: 20*3.5*1.5=105
Egy ellenfél ellen a disintegrate nagyon kemény, alapból 2d6 sebzés szintenként, maxival 240 sebzés, ha nem dobják meg ellene a mentőt...
Láthatóan csak az 5-7 szintű varázslatokat érdemes maxizni és empowerezedni, mert az alacsonyabb szintűek csak 10d6-osak, ahogy Quno is írta. Mivel 7. szintű varázslatot legkorábban a 13. szinten lehet varázsolni (sorcival pedig 14.-en), ezért 12-nél korábban felesleges az empowered featot felvenni, 15 előtt pedig a maxit, de ha pár szinttel később veszed fel őket, az is belefér. Amit érdemes addig: extended featot mindenképp, szerintem az egyik leghasznosabb. 2 iskolából a 2 spell focus featot - ez egyéni ízlés kérdése, attól függően, hogy milyen varázslatokra támaszkodsz. A spell penetration feat kérdéses, ha nem multizod a varázslót nem varázsló kasztokkal, akkor enélkül se fogják kivédeni a támadásaidat, ezért nem feltétlenül szükséges. -
#7017 IQ,IQ,IQ