7862
-
#7176 tudtok olyan MOD-rol esetleg ami azt mutatja meg pontosan, vagy legalábbis konkrétan, hogy egyes karaktereknél mekkora a befolyásunk? -
ShaiHulud #7175 1680x1050nel mar ugysem annyira eszreveheto az AA hianya (azert persze latszik de ott mar nem dob annyit) AF-t imo hagyhatod nyugodtan. -
Drakmort #7174 Nah megoldottam. Úgy, hogy nincs AF meg AA, de minden más maxon tükörsimán fut. De mondjuk még így is vicc, Crysis kivételével más játékokat(összes ue 3-asat vagy még a szintén optimalizálatlan gothic 3-at is vagy obli vagy the witcher stb) AF+AA kombóval tolom és nagyrészük sokkal szebb mint az nwn 2. Bocsánat, ha stílusomat bántónak érezte valaki, elsősorban a mérgem a játék felé szólt, és talán nem kellett volna így fogalmaznom. -
Drakmort #7173 Hát kb.annyit segített, mintha nem írt volna semmit. De nem az a baj, hanem, hogy láthatólag el se olvasta, amit írtam, csak rögtön vágta rá, hogy "mertvistaésmertcsakkétgigaram". Mert direkt írtam, hogy más játékkal az ég egyadta világon semmi probléma, tökéletesen futnak a "csak" két giga ram-on meg a Vistán. Ezek szerint tehát se nem a gépemmel, se nem az oprendszeremmel van gond, hanem a játékkal és gyanítottam, hogy tán valaki tud rá megoldást. Hát nem így történt. -
SaGa Jr #7172 Nem tudom, nálam sosem volt probléma a harccal. Puppet mód eleve ki van kapcsolva, így tudnak maguktól is cselekedni. Defend master szintén kikapcsolva, nem kell pátyolgatni a főnököt, verekszik az magában. :)
Follow mód helyett attack nearest-et állítottam be és használom, így mindig a legközelebbire rárohannak.
Sneak attack-al nem szoktam szórakozni. Ha egy harcba becsatlakozik valami ütősebb figura, úgyis őt kezdik el maguknak kipécézni az ellenfelek, onnantól meg a rogue sneak attack képessége máris teljes üzemmódban muzsikál. A lényeg úgyis csak annyi, hogy ne vele foglalkozzanak. Sok ellenfél ellen meg eleve nem is használható a támadás, így felesleges erre alapozni. Neeshka nálam nem is nagyon volt jelen, amikor meg igen, akkor sem közelharcolt, hanem lődözött (követési távja medium-ra állítva ezesetben, így leve nem is került közelharcba). Persze idővel kapott egy kellemes kis rövidkardot electrical és fire sebzéssel, ha netán valaki mégis lerohanná.
A nálad említett eset, hogyátváltás után mozdulnak az éppen aktuális karakter után a többiek, pont a follow miatt van. Ne azt használd, hanem az attack nearest parancsot add ki nekik egyszer azt utána nem kell bajlódni. -
#7171 "De amint látom, itt hozzáértő segítségre úgyse számíthatok..."
Írod ezt azután, miután Nyugis próbált segíteni. Milyen kedves ember vagy...
A Vista tényleg nem a legjobb játékra. Egyébként is az NWN2 iszonyú optimalizálatlan, én nem csodálkozom, hogy szaggat nálad. -
Drakmort #7170 Egyáltalán nem kevés a 2 GB RAM, minden játék remekül fut(NWN 2-nél sokkal gépigényesebbek is), szóval biztos, hogy nem azzal van a baj(egyébként az alant említett oldal is megerősített ebben és ráadásué már leírtam, hogy csak ezzel van gond). De amint látom, itt hozzáértő segítségre úgyse számíthatok... -
#7169 nagyon sok játék nem szereti a vistát. egyszerűen azért mert nem arra lett optimalizálva. ez az egyik. a másik hogyha vista alatt játszani is szeretnél akkor oda igen csak kevéske a 2giga Ram! (igaz a VGA kártyád specijét nem írtad, de gondolom az is valami jobb fajta.. ) -
Drakmort #7168 Hi mindenki!
A minap újból elővettem az NWN 2-őt és felraktam a nyáron vett új gépembe. És max beállításoknál szaggat mint az állat, pedig más játékokat pöpecül visz. Mi lehet a gond?
Gépem asus p5q alaplap, 2gb ram, asus hd 3870 x2 vga, intel core 2 q6600 proci és vista ultimate 32 bit-es oprendszer. Legfrisseb ati driver, stb. És ezen a gépen 1680*1050-es felbontáson mindent maxra húzva játszhatatlanul akad és még úgy is, ha leveszek bizonyos beállításokból. Már a játékot is újraraktam. Systemreqirementslab szerint is megvan minden a játékhoz a recommendedből is. Kérem vki segítsen! -
#7167 nos, megtaláltam.. a 3szinten, a kijárat előtt egy picivel volt egy ajtó egy bemélyedésben amit nem vettem észre.. és ott volt az a tehetséges követ... ;) -
#7166 tovább megyek én, azzal nincs gond! csak mond meg hogy hol és merre!!
Sorry, de nagyon nem vágom, hogy mit csináljak, és mivel már 3 szor végigsétáltam azon a nyavalyás 3 szinten, lövésem sincs hogy hol és merre lehet az a kretén követ..
Kérlek segits pontosabban meghatározni, hogy merre!! plllz!!! -
#7165 Tovább kell menni a barlangban, és megtalálod a Waterdeep-i küldöttet. Beszélj vele, és akkor halad tovább a történet. -
#7164 Sziasztok!
Elakadtam ACT-1 ben, a Eyegouger Clan (szemvájó klán) küldetésben. öreg bagoly kútnál beszéltem a törpével, hogy keressem meg a küldöttet, és nyírjam ki a orkok vezérét. nos a Bonegnasher Clan- t kinyifantottam, aztán a szemvájókat is.
a necro vezért a két kutyájával".
visszatérek öreg bagoly kúthoz, és közli az a majom törpe, hogy amíg nincs meg a küldött ne is zavarjam! már 3szor mentem vissza a szemvájókhoz, végig a 3 szinten, de SEHOL nem találom azt az elveszett küldöttet!
Merre kell mennem? hol keressem? mit /hol rontottam el? -
#7163 kössz, hakpack-okat megtaláltam ott előtte is, reméltem rejtőzködnek valami más helyen is, de végül kiegyeztem egy itteniben és át is alakítottam a karim külsejét megfelelően, végre nem úgy néz ki mint egy dawn-kóros
Monk-ból meg Kama-s verziót használok, Two Weapon Fighting-al és Swashbuckler féle Insightful Strike-al (INT módosítót hozzáadja a fegyver sebzéséhez). UMD-t viszont tényleg hülyeség lenne kigyúrni, helyette feltolom inkább Open Lock-ot, aztán kivághatom Neeshka-t a csapatból (csapdákra meg ott az Evasion ) -
#7162 4.: Igen van, de nem modoknak hanem hak-oknak hívják. Ezen a címen:
http://nwvault.ign.com/View.php?view=nwn2hakpaksoriginal.list&show_days_back=10
el tudod érni őket.
Jó tanács, hogy egyszerre csak egy hakpack file-t tölts le, és másold be a doc&settings\...\dokumentumok\Nwn2\Hak könyvtárba, mert ha különböző csomagok vannak benne és mindegyik a plussz külsőt tartalmaz, könnyen lehet hogy egyik se fog műküdni.
2.: A monk alapvetően nem használ fegyvert, vértet ect, ezzel a skillel pl szintfüggő tárgyakat lehet használni ami a játékban mondjuk felesleges, mert ha találsz is ilyet akkor mire tudnád használni vége a játéknak, vagy újból elkezded, de már olyan karival amelyik alapból tudja - ez se életszerű. Szóval a monk tisztán jó mert magas szinten jó sok bónusza van, emellett ha jól emlékszem van egy feat-je (asszem valami 25 vagy 26 dex-kel hozzá) amivel esélytelen a megsebzése, mert kitér a támadás elől...ha sikeres a reflex save-je. Más kaszt meg is kaphatja bizonyos szinteken alapból. -
Fasiszta #7161 Ki milyen kaszt? -
#7160 ahhoy mindenkinek, lenne pár nagy kérdésem:
1. hogy lehet elérni hogy a csapattársaim ne úgy viselkedjenek mint pár szellemi fogyatékos? megtámadok valakit, átváltok Neeshka-ra, hogy sneak attack-hoz megfelelő helyre mozdítsam, mire főkarim és Khelgar egy könnyed mozdulattal otthagyja a támadott ellenfelet és hűséges kiskutyaként Neeshka nyomába ered. Puppet Mode természesetes be van kapcsolva, Defend Leader-t pedig kinyomtam, így is ezt csinálják. ki lehet ezt valahogy lőni vagy adjak Neeshkanak inkább egy kellemes íjat Sneak Attackra?
2. Use Magic Device-al ha cross-class skill megyek valamire, megéri feltápolni? Swashbuckler(3)/Monk a főkarim magas INT-el, szóval skill pont van bőven, az a kérdéses lesz-e valami értelme később?
3. megmaradt-e NWN2-ben az első részben ismert "diszkrimináció" gonosz karakterekkel szemben? tehát itt sem fogok tudni használni egy csomó cuccot ha Lawful Evil vagyok, vagy esetleg pont a jókisfiúk szívják?
4. van-e valahol valami értelmes mod ami új arcokat ad NWN2-höz? mert sajnos az alap felhozatal... nos, szvsz szörnyű.
kössz a válaszokat előre is. -
tescosjoghurt #7159 köszi már megvan :) -
tescosjoghurt #7158 ott járok, hogy kinyírtam az utsó árnymartalócokat, majd bementem egy terembe, már az összes emberemmel. Garius párat átállított magához, majd csata jött. Kinyírtam akit ki kellett, és most állok ott, járkálok jobbra-balra, de semmi nem történik. -
#7157 Pontosan merre is jársz? -
tescosjoghurt #7156 Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a játék végén, miután kinyírtam Gariust, és mindenkit, mit kell csinálni, hogy az Árnyak királya előjöjjön? -
fixpont #7155 Jo megvan, erdekes erre eddig nem jartam. :-> -
fixpont #7154 Hogyan lehet West Harborba jutni, mert az az egy varos hianyzik a kereskedelmi utvonalaimbol, az merre van? -
Fasiszta #7153 Nem az hogy nem tetszik a játék hanem csak annyit kérdeztem hogy itt a gonoszkodás jobb mint az egyben -
matyi009 #7152 Hello szerintetek menyit érdemes az arcane archer class ra rakni? 10et? vagy amenyit nem sajnálunk? -
#7151 azt nem tudom, hogy lehet-e, de a játék rövidsége miatt alig jutsz el 15-16os szintre -
SaGa Jr #7150 Mi a szintkorlát a Storm of Zehir kiegészítőben? Maradt 20 mint az alapjátékban, vagy esetleg Epic szintekre is el lehet merészkedni ahogy a Mask of the Betrayer esetén is történt? -
#7149 bocsánat lentebb elírtam, nwn 2!!! ről van szó! -
#7148 sziasztok!
VGA kártyához kapott ORIGINAL NWN" alapjáték bontatlan csomagban igen kedvezményesen eladó! itt a karácsony, akinek még nincs meg az most pótolhatja! ;)
érdeklődni mailben! -
ShaiHulud #7147 igy van. -
#7146 természetesen lehet
ShaiHulud: részemről nem vitatkozom tovább, lényegében úgysem vezet sehová, neked nem tetszik, másnak igen, hurrá van. -
#7145 köszi a választ :) türelmes leszek . -
#7144 Üdv, én kezdtem el foglalkozni "valami" PW készítéssel tök nulláról. Nos mint láthatod nincs kész...de azért folyamatban van a projekt. A részletekbe annyira nem akarok belemenni hogy miért is halad ilyen lassan, de az ujabb kiegészítők megjelenésével mindig szükséges bizonyos "átalakításokat" csinálni.
Röviden azonban ha érdekel összefoglalnám a lényegét:
A modul ha elkészül a HCR rendszerben fog működni, egyedi faj és kaszt felvételi szabályozással, mivel igen táp kombókat lehet kihozni a megfontolt kaszt - skill - feat felvételekkel. Lesznek kasztok pl amiket nem lehet multizni, hát az okok ismertek ugyebár :-)
Jelenleg a mapok tervezésénél jár a modul, mivel a működtető script rendszer többé-kevésbé összeállt.
-
Fasiszta #7143 Itt lehetünk nagyon gonoszok? -
#7142 hmm bocsi akkor rosszul emlékeztem . de innét volt vki azt tudom. -
#7141 Na akkor tegyük helyre a dolgokat. A társakat te generálod, mint az iwd-ben, ezért igen nehezen lehetne közöttük pl. Safiya vagy az az emos hagspawn, sem a moddoló kislányok kedvence, Bishop. De ez nem "lustaság", csak te nem követted a játék fejlesztésekor a sajtóhíreket. Az első naptól ezt kommunikálták. Ha neked így nem jön be, az a szived joga.
És csak a pontosítás végett: a BG1-ben sem volt party banter, a csapattagok ott em beszéltek, ráadásul ott mégcsak nem is te kreáltad őket.
(A gold boxos adnd rpg-ket, meg a darklandset már fel se hozom ...)
Ez nem játék, hanem kiegészít egy játékhoz. Ezt ne tessék elfelejteni, amikor a hosszúságot nézzük. Az ára is ahhoz mért. -
ShaiHulud #7140 en tojok az "igazi rpg"-re. leirtam mar, hogy miert volt jo az nwn2 es az elso kieg:
-Szemelyiseggel rendelkezo tarsak, akiket megszerettel, megutaltal szoval akik erzelmeket valtottak ki belolled..
-Maga a story es ahogy azt feltalaltak a jatekosnak.
es mielott ugrabugralsz: direkt kerdeztem, hogy akkor vannak olyan tarsak mint az elodben vagy sem. amit te irtal az az volt, hogy vannak henchmanek, az nalam nem egyenlo az elodben szereplo tarsak szinvonalaval. ha ez hianyzik ebbol, akkor az igenis a fejlesztok lustasaganak koszonheto, tetozve azzal, hogy ezekszerint ahogy te irtad meg nagyon rovid is a jatek.
azt meg sejtheted mennyire zavar engem, hogy neked mi nem tetszett az elozo ket "epizodban", attol nekem meg baldurs gate1-2+kiegek utan a legjobb hangulatot ado rpg jatekok voltak.
-
#7139 szerintem rosszul emlékszel, sajnálom, de sosem gondoltam ilyenre. -
#7138 taky jól emlékszem hogy Te kezdtél el csinálni valami pw-t ? hogy haladsz vele ? -
#7137 attól, hogy egyre undorítóbban ócsárolod, nekem nem fog kevésbé tetszeni.
de csak most, csak neked leírom még1x: nem csak általad generált társaid vannak -- ez azt jelenti, hogy n e m c s a k általad generált társak vannak
nem kell játszani a fanatikust, nyilvánvaló, hogy az "igazi rpg fanoknak" nem tetszik az új rendszer, én ezt belátom, legyen így, de az "igazi rpg fannak" akkor elvileg elég sokmindent ócsárolni kéne
kockával meg papíron mikor szedsz össze +6os itemeket? mikor leszel 15-20as szintű?
nagyjából érted, mit akarok?
egyébként igenis volt 1-2 negatívuma a régi, jól bevállt rendszernek; én pl. azért nem fejeztem be khelgar questjét, mert nehogymár monk legyen belőle, és ez csak 1 példa, többet nem hozok fel, mert nem alszol 1 hétig.